Министарство информисања - бр. 2

Day 3,712, 18:08 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanjaПоштовани еСуграђани,

У претходном чланку имали сте прилику да се озбиљно информишете о томе шта тренутно спроводи влада. Овога пута смо малкице променили форму, али суштина је иста - желимо да будете у току са неким од најважнијих дешавања.


Што се праћења наређења тиче, раније је било уобичајено да се државна наређења објављују у новинама Министарства одбране. Наравно, новине овог министарства ће бити коришћене за давања додатних објашњења у вези са државном стратегијом. Где је потребно ударати у датом тренутку већ се објављује на такозваном "државним зиду". Овај систем је једноставнији за праћење, не зависи од масовног изгласавања и коментарисања, да би се обавештење нашло у топ5, и што је најважније, могу да га прате само наши држављани.
Све што треба је да испратите да ли је неко од представника државе позвао да се удара у одређеној бици.
Кад смо код војних операција...
Прва Операција: БИТКА ЗА ЈЕДРЕНЕ 2.0 - ослобађање Бугарске и стечај ТурскеСрпска војска остварила је циљ - ослобађање савезника и препуштање опсаде Једрена Бугарима и Македонцима. Ослобођен је од Турака планински пролаз Шипка, самим тим и Бугарска, што су прославили и бугарски металци:
Током ових операција, Македонци су дошли у повољну прилику да крену у обнављање царства Александра Македонског у међународно признатим границама...
...но су ипак препустили Бугарима да спроведу стечај Турске*Лозенград (гр. Σαράντα Εκκλησιές - 40 цркава, тур. Kırklareli) је град у Источној Тракији који је до балканских ратова био претежно насељен Бугарима


Турци нису били дорасли задатку одбране од новог Балканског савеза, а Колин и Љиља су касно провалили да им стратегија ништа не ваља:


Катастрофална турска одбрана завршила се заробљавањем читавих дивизија:


Турски стечај и наша потраживања

Будући да су Бугари ушли у Лозенград и прешли у Малу Азију, долази време да се током стечаја Турске за потребе наплате доспелих потраживања према Србији спроведе следеће:


ПРВО:
Ово да емитује ТРТ (турска радиотелевизија) у термину за “Лаку ноћ, децо”. Најбољим турским ђацима место је у гусларској секцији, коју ће водити Вукојица Сандић.


ДРУГО:


Пренамена минарета на Светој Софији у торњеве са звонима. Трстеничка хидраулика да обави враћање крста на поменути објекат (пошто се одраде неопходни статички прорачуни). Претварање овог музеја у место на коме ће становници Цариграда моћи да се уживо упознају са начином на који живи један православни храм. Васељенском патријарху да се на име одштете у трајно власништво пренесу Топкапи палата и Аја Софија. Евентуално да се успостави његова суверена власт до Теодосијевих зидова, ако га не мрзи. Квадратура нове суверене државе мора да буде већа од ватиканске, да се не брукамо.
ТРЕЋЕ и најважније:


Убацивање Мехмед-паше Соколовића као (ванбрачног) оца наследника Сулејмана Величанственог (који се од сада у нас зове Селим Соколовић) у ону серију, како бисмо омогућили Турцима да коначно спознају истину коју су од њих крили ватикански архиви и историчари бечко-берлинске школе - да је српска лоза владала Турском до 1923. Није случајно Селим II, наводно син Сулејмана, а заправо Мехмед-паше и Хурем, устоличен у Београду, пошто су остали наследници у то време побијени. Устоличење у Вишеграду би било превише очигледно, те је одабран Београд, који се већ тада сматрао за један од центара Српства. Е, баш том сценом у Београду има да се заврши серија о Сулејману.

ХУРЕМ - СРПСКА МАЈКА и незванична снајка


Важна историјска напомена: Нажалост, српска власт над Турском завршила се 1923, када је збачен последњи Србин на османском престолу. Иако има другачијих тврдњи (ко прати Балкан-инфо, зна), Ататурк, рођен у Солуну, био је Србин само “по бабине линије”. Доказ за то је необорив - да је имао више српске крви у себи, не би умро од цирозе јетре и боље би се носио са количинама ракије коју је конзумирао.
Србија се иначе традиционално залаже за брисање Турака. Турци су познати као незахвални играчи у Ерепублик. Да им човек сву помоћ као савезник, они гласају 83% за то да се Косово* убаци као посебна држава у игрицу. Понуди их човек качамаком, они проспу млеко:

Уколико грађани Србије то желе, можемо да кренемо у ново дисциплиновање бивших пријатеља, како би што пре испунила зацртана квота од 83 брисања пре краја сервера.Друга операција: “Ева (Перон) је кева” - брисање Аргентине

У најкраћем, извештај са ратишта изгледа овако:
Cnel Aureliano Buendia је пао притисак када је видео шта се дешава на бојном пољуБило је бусања у прса, и претњи Колином, но...
Чиле и Аргентина најзад уједињени


Привредни преглед:


Цена злата је у благом паду у протеклих месец дана са око 444 крајем децембра на око 423 динара сада - медаље од 1000 валуте данас износе 2,36 голда - за у просеку 10 голда дневно, потребно је испуцати преко 423 милиона штете за Србију по дану.После значајног скока цена СВЕГА на светском тржишту током обележавања десет година игрице, примећује се стабилан тренд опадања цене сировина за производњу хране, што значи да су улагања у нове фабрике за производњу сировина за хлеб све мање исплатива.Цене сировина за храну имају стабилан тренд опадања - тренутно осцилирају између 6 и 8 динара по јединици. Последњих дана приметан је благи пораст, који је вероватно последица инфлаторне политике Free Area, иначе великог противника дуалног образовања, који је младе раднике на обуци послао у гулаг (видети испод). Јако је тешко обарати цену било чега у земљи коју убрзано напуштају мултији.


Да ли ће се нешто слично догодити са ценама сировина за производњу оружја? Иако није захвално давати прогнозе, чињеница је да је највећи потрошачи тенкова (они с пакетима) често више потроше тенкова сагоревајући чоколадице, него конзумирајући хлеб. Ако се има у виду релативно стабилна цена тенкова (која за репер има количину голда и валуте од медаља који се освоје испуцавањем), за очекивати је спорији пад цена у односу на оне за храну.Тренутно цене осцилирају у распону 10-12 динара по јединици. Стабилизација на око 10,5 делује извесно, а видећемо како ће се то одразити на цену тенкова. Требало би да се има у виду да ће цена тенкова вероватно имати тенденцију раста крајем јануара и нарочито почетком фебруара, будући да 14.2. обично имамо неки турнир.Што се цена сировина за куће тиче, због тога што у њиховој производњи нема менаџерског рада, него могућа цена зависи само од цене рада и броја оних који користе бонус тајкунског пакета, ситуација је следећа:Цене сировина за куће осцилирају у распону од око 60 до 67 динара.Овде већ имамо интересантну и донекле парадоксалну ситуацију. Цене сировина за оружја у авио-биткама расту - иако се тај вид оружја јако мало користи у игри (пуцати у авио-биткама Ку1 оружјем се не исплати у односу на добитак од 30 злата по медаљи). Разлог томе могло би да буде повлачење доста ранијих произвођача из овог бизниса, који сада своје раднике пребацују у гране које су доносиле већи профит. Осим тога, за многе играче који се нису на време укључили у борбу за најјаче чинове у овом типу битки, једини начин да новцем брзо надокнаде заостатак је куповина Ку1 наоружања.
ЗА СВЕ ОНЕ КОЈИ ЖЕЛЕ ДА ПОКРЕНУ НОВУ ФАБРИКУ:


Калкулатор исплативости.

ГДЕ ПОСТАВИТИ ХОЛДИНГ? Није лоша идеја да претходно погледате и овде.


Цена рада у Србији тренутно је прилично стабилна и креће се око 323 и 331 динара по радном дану (око 6 валуте испод највише понуде на светском тржишту 17.1.). Има послодаваца који су поставили понуде на 315, у нади да ће цена рада ускоро пасти, али после гулаговања које је спровео горе поменути Free Area, фактор нестабилности и покретач инфлаторних тенденција, тешко је предвидети у којој мери ће наши тајкуни и капиталисти бити оштећени кроз нове колективне уговоре.Медијска сцена:1. Ништа није више заокупљало наше виђеније новинаре него тема "шта је права историја Срба?". Да ли се ту ради о скривеној историји или српским митовима? Погледајте следеће чланке:

Велику расправу, која је привукла доста коментара, имали су Kheshig (https://www.erepublik.com/en/article/-1344-2661872/1/20; https://www.erepublik.com/en/article/-ii1-2662037/1/20) и шаховски велемајстор Саша Костић (https://www.erepublik.com/en/article/-1344-2661852/1/20).
Un ban me је одговорио отвореним писмом и стао у заштиту неких од ставова Саше Костића (https://www.erepublik.com/en/article/javno-pismo-igra-u-kheshig-2661953/1/20)

2. Ћирилица, српство, и модерно доба:

ЦрниОрао100: https://www.erepublik.com/en/article/-18-1-2661434/1/20
на шта је одговорио Баштован Сурчински: https://www.erepublik.com/en/article/-ne-1-2661724/1/20


3. Комунизам је зло - мултији завршили у гулагу:

Free Area: https://www.erepublik.com/en/article/podmoskovske-ve-eri-2661894/1/20

4. Саопштење поводом дешавања у СРС:

Нешић Иван https://www.erepublik.com/en/article/-1344-2661624/1/20

5. Вишеслав Ђурић отворио кладионицу: https://www.erepublik.com/en/newspaper/no-name-press-285436/1

6. Nikol000 славио уједињење Чилеа и Аргентине https://www.erepublik.com/en/article/finally-united--2662068/1/20

7. International media mogul project - за оне који желе да на профил окаче ту медаљу:

https://www.erepublik.com/en/article/international-media-mogul-project1-2662067/1/20

Толико за ово јављање од Шекија и Шљива.