[Вот] История на еБългария, част 2 - 24.06.2008 - ново начало

Day 787, 09:00 Published in Bulgaria Bulgaria by Squall Leonheart

Тази статия е предназначена предимно за младите, за да могат наистина да се ориентират в обстановката и да разберат защо аджеба не се доверяваме на румънците. След като препечатам статиите на Бимба, ще допълня историята на България за следващите периоди в нашето съществуване.

Част 2

"По време на мандата на Jonh Wilkmot се чуха доста слухове (напълно правдоподобни), че правителството ни е искало да сключи сделка с еРумъния с която регионите граничещи с еРумъния и еТурция – Варна и Бургас да бъдат “продадени” на еРумъния, за да могат да нападнат еТурция с която не бяха в идеални отношения. От еРумъния бяха заявили, че е по-добре да бъде доброволно, за да не го направят насила (както вече Imaginapolis коментира под първата статия)(б.р. - ето го коментара на Imaginapolis:"Между другото, още тогава румънците се опитваха да си правят каквото си искат с нас. Бяха изпратили писмо до John Wilkmot, в което настояваха да им дадем доброволно Варна и Буграс(достъп до Турция), за да не си ги вземат насила.&quot😉 Това не бе офицално потвърдено, но за щастие не бе и осъществено. еРумъния показа агресивното си лице скрито до този момент зад двулична усмивка.

24.06.2008г ще бъде запомнена като голяма дата в историята на еБългария. На тази дата сърцето от групата от Хеттрик се присъедини към играта. Веднага след тяхната намеса се усети огромно покачване на активността в еБългария. Кардам подпомогна парично новата вълна играчи ( 100 лв на човек). Създаде се Хеттрик Холдинг и БДП, партията задмина всички останали по брой членове начело с бившият ни президент и създател на партията – Крембо. Беше видно, че това ще е новата политическа сила в еБългария. Разговорите между чужденците и Българите започнаха да придобиват по-нормален характер. В политическа насока плановете бяха БДП да подели властта с БСП и да продължи добрите си взаимоотношения с чужденците. На следващите избори беше договорено президент на страната да стане отново Кардам от БСП, като човек с по-голям опит в играта, а конгресът да бъде равнопоставен. Международните ни отношения трябваше да бъдат развити извън съседските ни МПП-та, а икономиката да поеме в положителна посока.

Икономически разбира се нещата не бяха розови, но развитието беше единствената ни цел. Независимо от името на партията методите за подобрение на ситуацията биха могли да се опишат като по-ляво насочени, но друг изход нямаше. След изборите имаше малко недоволство към активността на президента Кардам и от време на време прехвърчаха искри, но споровете просто говореха за една нормална конкуренция, която преди бе невъзможна.

Към края на мандата на Кардам напрежението по южната ни граница започна да се повишава. Отношенията между еТурция и еГърция се влошаваха, сипеха се обиди и от двете страни, предизвикателства и обвинения. Гърция имаше свойте Гуунсове (“Goons”, група, която според някой допринасяше негативи не само на еГърция) които бяха основна причина за ескалацията. Тази група в последствие се оказа не толкова черна, те просто играеха еРепублик по-различно. С тях не сме имали никога проблеми, те имаха страхотна организация и даже бяха полезен съюзник.
еБългария се стремеше да не заема страна и обяви, че няма да подкрепя атакуващи действия на нито една от двете страни, но ако се стигне до там ще защити нападнатата чрез действащите МПП-та

Войната избухна рано сутринта. еТурция беше атакуващата страна. Това беше идеална възможност за еРумъния (имаща МПП с еГърция) да се бие срещу е Турция и мощно подкрепи еГърция. Изненадата за всички обаче беше друга – еБългария трябваше също да се защитава от еТурция и то без активни МППта ! Според правилата, страна имаща МПП с две страни във война и граничеща с една от тях автоматично й се обявява война от атакуващата при която МПП-та не са активни. Оказа се, че единственият изход е бил да прекратим МПП-то си с еГърция (или със страната която ще бъде нападната). еТурция също бе изненадана, но не обяви, че няма намерение да се бие срещу нас. През следващите дни на така наречената Балканска война админите върнаха нашите МППта за известен период от време след което пак ги деактивизираха. Явно и те не бяха сигурни как трябва да постъпят. В уикипедия се обясняваше само ,че страната влиза автоматично във война, но нито дума за МПП-та. Новините от еТурция бяха двузначни, едни подкрепяха нападателни действия срещу нас, други не. Теми в защита на еБългария и връщане на МППтата ни бяха отворени във форума на играта и имаха международна подкрепа. еБългария имаше две спечелени битки преди президента на еТурция да се осъзнае и изпрати предложение за мир. Нашето МПП с еГърция остана неактивно за периода на цялата война приключила с мир обявен от еТурция оставящ е Гърция с един регион (с който ние по настояще не граничим). еРумъния и досега си позволява да твърди, че са ни защитавали от еТурция, което е напълно невярно с оглед на това, че армията им бе съсредоточена в еГърция и нямаше как без активно МПП да се бият на наша страна. Войски не бяха прехвърляни в нашата страна защото биха оставили еГърция без защита. Може просто да им се е искало или да са сънували, че е имало еРумънски войници на наша територия. Това бе използвано като аргумент от тяхна страна при разногласията ни в бъдеще.

На края на мандата на Кардам беше решено, че БДП вече може да се заеме сериозно с политиката на страната, започна развитие на предизборни програми и подготовка за изборите. Крембо бе избран за президент, а БДП имаше мнозинство в конгреса. Чужденците в еБългария оставаха все по-малко виждайки, че БДП поема властта и Българите стават все по-многобройни.
През мандата на Крембо eБългария поe към своя възход. Бяха създадени множество важни институции работещи и до днес. Назначени бяха “министри” отговарящи за различните дейности. Започна активна работа по събиране на златен резерв на страната. Пазарът беше в разцвет и износът се покачваше. Бяха предпиети различни подходи за стимулиране на работниците и същевременно пълнене на хазната. Създадена бе БНБ и валутата ни стабилизирана. Социалната ни политика беше представена чрез Национална Здравна Система и безплатното повишаване на здраве на новите играчи. В отговор на всичко направено и стабилността на страната, Крембо бе преизбран на поста президент. Започна преброяване на армията, бе създаден държавен резерв за оръжия и подаръци и мобилният взвод Balkan platoon. Освен подема в икономиката имаше и страхотен бум в международните ни отношения.
еБългария беше на път да постави началото на обединението на съюзи, които до сега никой не бе смятал за възможни..."


Автор: Бимба
Бележки и препечат: SL