Ambient on/off

Join the new world

 

Дан 1802. Министарство Информисања - Треће Октобарско издање

Day 1,802, 01:45 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo informisanja


Поштовани грађани еСрбије,

Читате треће издање Службеног гласника Министарства информисања еСрбије за октобар, које уређује Удружење Новинара еСрбије.Вероватно је одређени део популације приметио да наш чланак касни , а видели смо да је и неколицина постала узрујана што смо Вам ускратили привилегију да читате Службено гласило. Елем, та неинформисаност била је краткотрајна, а опет условљена одређеним РЛ потешкоћама које се, надамо се, неће убудуће понављати. Уједно , редакција је била на скупу на Ади тако да ћете и због тога додатно имати разумевања за ненамерно кашњење.Како смо и овај пут желели одређени квалитет који се очекује од ваше претплате на ове новине, тако смо и данас за Вас припремили и обрадили , традиционално следеће теме:

- Ратна анализа
- Политика
- Магазин
- Препоручујемо


Рубрика "Економија" због преобимности претходног гласника и ситних граматичких грешака које су нам се због ограничености броја карактера у једном чланку поткрале , овај пут биће изузета а предност ће се дати рубрици "Политика" за коју смо проценили да је тренутно битнија, и оно што грађани желе да прочитају.

Па да почнемо.За овај број Гласника смо издвојили неколико најзанимљивијих војно-политичких дешавања на мапи Новог Света.

Што се Европе тиче, тренутно је најзанимљивије на оригиналном тлу Аустрије и Швајцарске. САД, које су између Словеније и Пољске неометано дошле до границе са Мађарском, се сада налазе под вишестраним нападом.Све је почело од мађарског проглашења САД за ПН (природног непријатеља). Интересантно је да је непосредно пре изласка САД на границу са Мађарском, амерички конгресмен пустио предлог закона за ПН према Пољској, што је САД онемогућило да стекне иницијативу у рату са Мађарском. Предлог је наравно одбијен, а касније је САД прогласила Мађарску за ПН, чиме су добили преко потребних 10% бонуса на штету у овом рату.
Најзанимљивија "последица" овог рата је чињеница да се њиме Пољска ставила пред свршен чин. Већ дуго времена Пољаци и поред инсистирања САД, одбијају да одбаце МПП са Мађарском и Србијом. Пре неколико дана је пољски конгрес одбацио МПП са САД, а сада се стављају у позицију да бирају: или САД или Мађарска. То додатно отежава већ лоше стање у ЦТРЛ савезу.У целу причу, према договору ексОНЕ земаља, улази и Словенија. Прогласили су САД за ПН и нападају их у рeгији Vorarlberg. Као и доста пута до сада, Словенија је показала колико значи као савезник. Можда нису у самом врху по причињеној штети на ратишту, али зато имају организовану државу, која може да оствари зацртане циљеве савеза.

Трећи битан играч у истеривању САД из Европе је Македонија. Након што су од Француза преотели Корзику, у процесу је проглашење САД за ПН па ће данас уследити и трећи напад на САД.Наравно, главни разлог овог здруженог напада на американце је њихово протеривање из Европе и отклањање опасности да се на "нашем терену" налази јак играч који је непријатељски расположен.
Као што смо већ напоменули, дипломатска позадина овог сукоба може да донесе много веће промене на војно-политичком плану. Ово је, пре свега провера пољског јавног мњења. Шта ће изаћи из свега овога, видећемо. Битно је да у свему томе и наша дипломатија не заборави своју улогу и наше интересе.План Србије, Црне Горе и Македоније око предаје црногорских територија се након почетних проблема и кашњења због бага, одвија по плану. Најважније је да црногорски конгрес неће доћи у питање. Остаје да се Македонци и Срби договоре око тајминга предаје Апулије. Ова битка већ је почела и поред борбе одређених Македонских играча на погрешној страни, треба још једном напоменути да је реч о договореној предаји Апулије.

На другом крају света, некада ереп велесила Индонезија, одрађује сјајан посао. Поред тога што су из Азије истерали Румунију и оставили је практично без територија, Индонежани су допринели и враћању хрватског главног града у Европу.Тренутно се налазе под нападом Хрватске, која у "осветничком рату" покушава да казни Индонезију. За сада је важно да се Индонезија ослободила једног од два јака суседа и да им конгрес за новембар није у опасности. Уколико се ствари у рату са САД у Европи буду одвијале по плану, сигурни смо да ће Србија са савезницима притећи у помоћ храбрим Индонежанима.Јуче је био један од најнеомиљенијих дана грађанима еСрбије, барем онима који су могли само да гласају. Оним другима, кандидатима, био је то дан пун адреналина, који се, морамо признати , подоста спустио новијим променама у политичком модулу еСвета. Тако је Србија, након што је прошли месец била прва еЗемља која је имала 6 странака у борби за конгресна места , јуче кренула у први поход са 5 странака. Право на конгрес изборило је пет странака и то: Странка Здравог Разума, Уједињена еСрбија , Навијачка Странка Србије , Заједно и Акциони Покрет, а овим редом странке су биле и рангиране на гласачким "листићима".Новинари службеног гласника јуче су у 16:30 извршили пресек гласова еСрба који су до тада гласали и ранг листа изгледала је на следећи начин:
СЗР - 490 гласова - 24.10% конгреса
УеС - 460 гласова - 22.63% конгреса
Заједно - 424 гласа - 20.86% конгреса
НСС - 420 гласова - 20.66% конгреса
АП - 239 гласова - 11,76% конгреса

У току дана до промене је дошло у борби за треће место , да би АП иако је преко ноћи поправио свој заостатак у односу на водеће 4 странке ипак остао на петој позицији. Стога су прелиминарни резултати избора следећи:То значи да ће распоред у Скупштини еСрбије бити извршен на следећи начин:

СЗР са освојених гласова 875 гласова и процентом учешћа у конгресу са 24,83% требало би да заузме бар 10 места и то би били следећи конгресмени:


На слици је приказан и 11и конгресмен у случају да заокруживањем и он стекне право на учешће у конгресу

УеС са освојених гласова 862 гласа и процентом учешћа у конгресу са 24,46% требало би да заузме бар 10 места и то би били следећи конгресмени:


НСС са освојених гласова 681 гласова и процентом учешћа у конгресу са 19,32% требало би да заузме бар 9 места и то би били следећи конгресмени:


Заједно са освојених гласова 675 гласова и процентом учешћа у конгресу са 19,15% требало би да заузме бар 9 места и то би били следећи конгресмени:


АП са освојених гласова 431 гласом и процентом учешћа у конгресу са 12,23% требало би да заузме бар 6 места и то би били следећи конгресмени:Да напоменемо још једном да су горе били у питању прелиминарни резултати а убрзо након истека администраторске провере имамо и потврђени распоред конгресмена у Новембарском сазиву Скупштине еСрбије.

А он изгледа овако:

СЗР - (-22) гласова - 24.71% конгреса односно 10 конгресмена
УеС - (-21) гласова - 24.36% конгреса , односно такође 10 конгресмена
НСС - (-14) гласова - 19.32% конгреса , односно 8 конгресмена
Заједно - (-10) гласа - 19.26% конгреса , односно 7 конгресмена
АП - (-5) гласова - 12,34% конгреса , односно 5 конгресмена

*у заградама се налази број гласова који су странкама одузети у односу на прелиминарне резултатеКонгресменима од срца честитамо на проласку у Новембарску Скупштину, са жељом да оправдају указано поверење своје странке и гласача, а пре свега очувају углед грађана еСрбије.
У овом и следећем броју ћемо вам представити еТајланд, најусппешнију и најпознатију есрпску колонију, која се сада додуше не налази у најбољој ситуацији.У време пре него што су Српски играчи започели колонизацију еТајланд је био поприлично пусто место. У становништву није било правих Тајланђана, а већ неко време су се смењивале ТО групе из Хрватске, Индонезије, Америке, ... Сама колонизација од стране наших играча је трајала неколико месеци баш због те слабе насељености. Први српски играчи коју су дошли и који се могу назвати идејним творцима и вођама били су Skyhook, Ifke, Blagota, Olujni vitez, salojkoPancevo, Jovan Pa и Sisic01. Та екипа је касније прозвана „веће стараца“ и они су били питани за све – од питања спољне политике до тога коме ће бити дато етајландско држављанство.

Њихова оригинална идеја је била да се створи једна неутрална држава, која би имала добре суседке односе са свима. Гео-политички положај еТајланда им је за то посебно одговарао. Та идеја им је и успевала доста дуго, што се најбоље види у чињеници да су дуго били без МПП-а или само са еСрпским.Упркос тој неутралности коју су заступали за еТајланд, многи од игрча су се и даље борили за еСрбију(може се издвојити Skyhook као важан и јак борац). Због тога је еТајланд одржавао добре везе са својом матицом, еСрбијом. Али ту је важно нагласити да еТајландска колонизација није никада била пројекат еСрпске владе нити било којих чланова власти. Па ипак због својих добрих веза са еСрбијом, она је доста помагала еТајланд, пре свега војно. А и еТајланђани су узвраћали помоћ, па се може слободно рећи да ни у једном тренутку није ддошло до захлањења односа.

Раст броја еТајланђана се може највише везати за период игре када су се куповали плацеви за изградњу фирме. Како у том тренутку је еТајланд имао најповољнији курс према голду(да вас подсетимо да тад није било јединствене валуте) многи су долазили да би баш ту купили преко потребене плацеве. Неки су само пролазили, док су други остајали на неке дуже преиоде. Слободно се може рећи да је тад еТајланд постао једна отворена и, широј јавости, позната заједница.Како је раније напоменуто еТајланд је тежио неутралности, те се може рећи да нису имали праве непријатеље. Пар пута су имали кратке сукобе са Индијом, с којом су ипак супевали да одрже нормалне односе, док их је Кина неколико пута, преко Индонезије, држала неко дуже време ван мапе. Али тих ратних периода је било кратко, те еТајланд прати глас као мирољубиве суседе. А највећа заслугу, за тако успешну спољну политику, се може приписати Blagoti. Требало би нагласити да је спољна политика вођена независно од еСрбије, мада се при каснијем одабиру савезника еТајланд природно определио за есрпске савезнике(про-ОНЕ).

Па ипак та мирољубива спољна политика је имала своје последице – слабу и не развијену економију, готово непостојећу. Како није ратовао, еТајланд није имао велики број ресура. уз то треба додати мали број радника и релативно високе порезе. Па ипак, у једном кратком преиоду, кад је радио бот на маркету, може се причати о некој успешној економији у овој едржави.С друге стране еТајланд је красила одлична политичка сцена. Како су сви били сложни и радили ка истом циљу није било никаквих свађа, а кроз изборе се пролазило по договору. Ако би и дошло до неког разилажења мишљења, све би било решено мирним и цивилизованим разговорима. Због такве политичке сцене еТајланд је био привлачан за многе играче које је есрпска политичка сцена замарала. А и разне људе који су јурили конгресне медаље. Неколико пута су играчи других земаља покушавали ТО еТајалнда, али је све то спречено у покушају, пре свега захављујући доброј организацији.

У овом броју сте читали о најранијој историји еТајланда. А у следећем вас очекује скорашња дешавања и тренутно стање и још неке занимљивости везане за ову едржаву.Пошто је УНеС блог и даље у фази реновирања па нисмо у могућности да одржавамо секцију актуелно потрудићемо се да макар овде нашим препорукама донекле компензујемо тај мањак:

Министарство Економије еСрбије - зарада на монетарном маркету - најновији извештај Министарства Економије
Наређења за дан 1802. [измена у 09:00]
МУП- најава поделе за 26. октобар!!
[НБС] Извештај за 23. и 24.10.2012.

као и:

Poljska na raskrsnici - Кулинова ратна анализа о стању у Пољској

Pegicini monolozi 17... ИЗ МОГ УГЛА - 4 deo - лепо понашање

**** eREPUBLIK za IOS i Android Telefone **** (Edit) Сликовито објашњење нове апликације еРепублика доступне за мобилне телефоне

[SRB] Други еРепублик скуп на Ади - ИЗВЕШТАЈ (+ слике) - уз детаљан извештај организатора самог скупа ту су и линкови ка чланцима осталих учесника скупа!Настављамо сарадњу са Министарствима Информисања из региона која су одговорила нашем позиву:као и:
Надамо се да нам нећете замерити скраћење овог броја јер сматрамо да издање није штуро и да не треба по сваку цену обрађивати сваку тему уколико нема ништа значајно да се обради. Хвала Вам на указаној подршци у претходним бројевима,и верујемо да ћемо је задржати и убудуће...До следећег издања,будите нам здрави и насмејани...

Гласник Министарства Информисања еСрбије за Вас припремило

 

Comments

Ministarstvo informisanja
Ministarstvo informisanja Day 1,802, 01:48

Pomozite da narod bude informisan!

Za shout>

Ministarstvo informisanja - Trece Oktobarsko izdanje
http://tinyurl.com/MinInfo3okt


Hvala!

Apollon the Magnificent
Apollon the Magnificent Day 1,802, 01:48

keep up the good work.. : )

elveon
elveon Day 1,802, 01:53

\o/

YoSoyMoai
YoSoyMoai Day 1,802, 01:57

pa i nema informativnih toliko tema koje bi naisle na obzir kao ranije

mozda cak i da se novine mi spoje sa mo, a mod sa mup

naturaIMystic
naturaIMystic Day 1,802, 01:58

gooood morning vietnaaam!!

Krsta-VB
Krsta-VB Day 1,802, 01:59

Rasturili, svaka cast \o/

aco 2108
aco 2108 Day 1,802, 01:59

Fino odradjeno! A kasnjenje je ono prihvatljivo, akademsko kasnjenje! ; )

Milan85
Milan85 Day 1,802, 02:02

o7

Hanibal LA
Hanibal LA Day 1,802, 02:04

Crni, sta mislis da osnujemo jednu Serbian Freedom Alliance xD

Tezej
Tezej Day 1,802, 02:05

Ziveo Tajland!!!

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,802, 02:06

po 8 mesta nss i zajedno ; )

vote za clanak

Commodus Augustus
Commodus Augustus Day 1,802, 02:07

lipo lipo sto bi rekli dalmatinci

Queen Reptila
Queen Reptila Day 1,802, 02:10

THAI POWER \☺/\☺/\☺/\☺/\☺/\☺/

BIagota
BIagota Day 1,802, 02:11

THAI POWER

Don Lex
Don Lex Day 1,802, 02:11

Ima mene, ima vote ; )
Dobar clanak btw. o7

coolinbun
coolinbun Day 1,802, 02:13

Sve sve, al sto izbušiste sajt ovim slikama? I ovako se igra raspada!

Vlada 505
Vlada 505 Day 1,802, 02:19

Taj americki kongresmen koji je stavio poljake za NE nije bas toliko amer, vec je u nasoj stranci tamo a inace je francuz . Na isti nacin je pomagano makedoniji da ih ne izglasaju ameri za NE pa se predlagale neke leve zemlje da bi se oduzilo

mrle1982
mrle1982 Day 1,802, 02:30

THAI SHEMALE POWER!!!

serbiankid
serbiankid Day 1,802, 02:32

Glas!

Yebiwetar
Yebiwetar Day 1,802, 02:43

THAI POWER !

ZareLegenda
ZareLegenda Day 1,802, 02:49

RAVNOGORCI REGRUTUJU
http://tinyurl.com/66p4lyf

Ovo su samo neke od pogodnosti koje nudimo:
- vojnik dana, 0.2 zlatnika
- vojnik sedmice, 2 zlatnika

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,802, 02:55

ne bi vi meni prošli alko test

Fernando Colunga
Fernando Colunga Day 1,802, 02:58

Odlican!
HAIL THAI!!!

Miljicaa
Miljicaa Day 1,802, 03:01

Odličan članak!

MENTALITA ULTRAS 1389
MENTALITA ULTRAS 1389 Day 1,802, 03:02

szr 10 ues 10 nss 9 zajedno 9 ap 6
10+10+9+9+6=44
MINISTARSTVO NEINFORMISANJA!

Narlindir
Narlindir Day 1,802, 03:08

Prepametni kongresmenu, pise preliminarni, za pismene!

Nerazuman Lavirint
Nerazuman Lavirint Day 1,802, 03:10

Одличан чланак, за сваког по нешто! о7

Sale Kutuzov
Sale Kutuzov Day 1,802, 03:14

THAI POWER!

MENTALITA ULTRAS 1389
MENTALITA ULTRAS 1389 Day 1,802, 03:21

требало би да заузме бар x5 ???? pise lepo bar-to jest najmanje.... za pismene 😉

poslednji igrac odbrane
poslednji igrac odbrane Day 1,802, 03:25

Odlicni : )

GayGod
GayGod Day 1,802, 03:33

Trazim pod hitno da se clanak obrise, jer po svemu sudeci maloumni multi nalozi ce zaboraviti ko je prethodni mesec bio CP i izglasace opet neke tamo Serdare, Vojvode, Djenerale koji nece znati ni da se potpisu a kamo li da nam ovako dobar clanak prezentuju:)

PutinPOWER
PutinPOWER Day 1,802, 03:40

Thai POWER o7

Dio Maximus
Dio Maximus Day 1,802, 03:44

Slusajte Marka rodoljuba, fanboya neonacista koji na avataru drzi neke nase debile ciji su inicijali SA po uzoru na Sturmabteilung znate vec ciji : )

rough dandelion
rough dandelion Day 1,802, 03:55

THAI POWER

MENTALITA ULTRAS 1389
MENTALITA ULTRAS 1389 Day 1,802, 03:57

vidim da si upucen u delovanje Srbske akcije, kao sumnjivi u politiku...

Dio Maximus
Dio Maximus Day 1,802, 04:11

Nacizam nije ogranicen samo na Nemacku. Mozes ti to nazivati kako hoces, programska nacela su ista, a i previse je ocigledno kome se divis.

Sumnjivi nema nikakve veze, ako pokusavas da pravis pararelu izmedju mene i njega, ja nisam evropejac ili kakovec to zoves. Ali ujedno ne mogu biti ni nacista, niti se mogu diviti Ljoticu i njemu slicnima, jer su saradjivali sa ljudima koji su masakrirali sigurno 1/3 srpskog naroda na Balkanu. Ja sam sa druge strane ubedjen da si klinac...

Srpski Sin 83
Srpski Sin 83 Day 1,802, 04:17

Ovo oko kongresnih mesta. Maksimalni broj kongresmena u eSrbiji sa ovoliko teritorija je 40 mislim.
Tako da bi racunica bila nesto ovako(priblizno):
SZR: 24.83/2.5=10
UeS: 24.46/2.5=10
NSS: 19.32/2.5=8
Zajed\o/: 19.15/2.5=8
AP: 12.23/2.5=5
E sad posto se po ovome vidi da ce biti jedan kongresmen vise verujem da ce zbog najmanje razlike u odnosu na donju granicu Zajedn\o/ dobiti 7 umesto 8 kongresmena.

Ministarstvo informisanja
Ministarstvo informisanja Day 1,802, 04:20

Procenili smo da bi nase zaokruzivanje bilo mozda subjektivno, pa smo se trudili da budemo objektivni i stavimo 44 potencionalna kongresmena, a da administracija sama proceni kako ce zaokruziti procente koji se , uostalom, moraju i sami redukovati nakon oduzimanja nevazecih glasova.

Nakon 15casova ocekuje nas svakako dodatak sa konacnim, tacnim rasporedom u kongresu.

Srpski Sin 83
Srpski Sin 83 Day 1,802, 04:23

Da ali opet ne mora da se prdpostavlja nista ali NSS i Zajedn\o/ nikako ne mogu da imaju 9 kongresmena jer im za to treba negde oko 22.5% a ne oko 20% : P

Inace je clanak odlican : )

zlota1984
zlota1984 Day 1,802, 04:39

E moja drzavo, polupismeni sudija koji se bavi vredjanjem zena i svakome ko mu krene na BH gosn Boru i jednog malog komunofasistu Hermana koji ne zna de bije izabraste u Kongres...

Za clanak svaka cast

Mystela
Mystela Day 1,802, 05:20

THAI POWER

Borislav Gojkovic
Borislav Gojkovic Day 1,802, 05:24

Svaka čast.
I za ovako kvalitetan text i za verodostojno predstavljanje eTajlanda.
Ja se ne sećam da sam pročitao bolji i pregledniji izveštaj skoro.

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,802, 05:30

Mi možda malo kasnimo, ali kada ga objavimo to izgleda svetski : )))))

Admiral Yamamoto
Admiral Yamamoto Day 1,802, 05:44

Svaka cast o7

crni anjaa
crni anjaa Day 1,802, 05:58

\o/

Colonel Landa
Colonel Landa Day 1,802, 06:00

Clanak je vrhunski, svaka cast!

Danijela 89
Danijela 89 Day 1,802, 06:39

Svaka cast ,odlican clanak : )

nikol000
nikol000 Day 1,802, 07:14

http://www.erepublik.com/en/article/-1791-1797-11--2142637/1/20


Ipak je TO novina a vi ste samo propagadna masina

SreckoSojic
SreckoSojic Day 1,802, 07:39

Odlicno !!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.