Петнаести рођендан еРепублика - Невјероватно путовање

Day 5,481, 11:17 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Obrazovanja Srba
Поштовани грађани еСрбије,

Пред нама је најзанимљивији годишњи догађај еРепублика, 15. рођендан и нова Мапа свијета. Као што сте могли видјети, већ је изашло неколико чланака са овом тематиком, а мапу смо сви имали прилику отворити и прије почетка изазова, па смо отприлике упознати са распоредом дестинација и наградама које исте нуде. У овом чланку нећу много дужити, нити Вас могу претјерано посавјетовати јер је мени ово практично први сусрет са мапом, како сам се вратила у игру тачно прије годину дана, на 14. еРепублик рођендан, у сред Мапе. 🙂 Оно што могу јесте да у кратким цртама изнесем шта све Мапа нуди, које су то погодности којих треба да се држимо и како најбоље извући добити из изазова.
Поводом прославе 15. рођендана еРепублика, нови рођендански недјељни изазов трајаће двије седмице, почевши од данас, 22. новембра 2022., односно 5,481. дана Новог свијета, па све до 5. децембра, односно до краја 5,494.дана.
Наш недјељни изазов почиње са 0 престиж поена и завршава се са 90 хиљада поена. Сви који учествују у догађају за почетак ће, кроз недјељни изазов, бити награђени невјероватним новчићима који су нам неопходни да бисмо могли до награда. Ови невјероватни новчићи могу се користити за откључавање региона на мапи невјероватног путовања.

Као и сваке године, Платон је припремио много награда које можемо освојити откључавањем дестинација на Мапи свијета. Након што откључате поклон, мораћете да докажете да сте достојан грађанин, који ради нешто више од обичне пријаве. Током догађаја, пређена раздаљина и невјероватни новчићи ће бити приписани вашем налогу као валуте специфичне за догађај и сваки пут ће се одређени број одузети приликом тражења новог поклона.

На сљедећем линку имате мапу са свим расположивим поклонима које овај изазов нуди:
https://platools.pyfjs.com/static/map15.htmlНа почетку догађаја, моћи ћете да изаберете било коју локацију као полазну тачку. Искрено вјерујем да сте до сада сви то у радили, јер овдје је најважнија добра организација и добро распоређивање времена. Када ваша прва локација откључана, за даљи напредак на мапи можете да бирате између локација које су директно повезане са њом, па мудро планирајте свој пут. На пример, ако сте као ја прво откључали Мелбурн, Бризбејн, Хобарт и Перт су локације које су доступне као валидан избор.

У зависности од одабране почетне локације, мораћете да сачекате између 1 и 12 сати да завршите процес откључавања (не морате да се крећете на локацију поклона да бисте започели откључавање или да бисте преузели награду). Можете додати до 3 локације у реду за откључавање до Дана 5,494, 23:59, а такође можете користити своју валуту да убрзате откључавања или повратите изгубљено вријеме.Поклон на откључаној локацији можете затражити у било ком тренутку до краја дана 5,495 под условом да имате потребну валуту догађаја.
Играчи који желе више моћи ће да максимизирају своје награде куповином специјалног пакета за годишњицу који се налази у продавници. Пакет можете купити валутом у игри (токени) или редовном купивоним за новац.
Укупне награде у 1. недjељном изазову:
+1200 невероватних новчића
+50 енергeтске обнове
10.000 јединица складиштења
+4 К5 Карте за селидбу
+3 +50% Појачавач штете за 2 сата
+1 +50% Појачавач штете на 8 сати
+1 +50% Појачавач штете за 24 сата
+862 Енергетске плочице
+1 Мала бомба
+6 горива
Укупна цијена прескакања за сва откључавања: 17,400,000цц
Укупна раздаљина за сва откључавања: 1.499.000 км (Пакет од 10 €, помоћи ће вам да одмах зарадите 150.000 кредита за путовања)
Укупно невероватних новчића за сва откључавања: 2310
Укупни опоравак енергије: 150 енергије/6 мин
Укупан привремени енергетски центар: 8022 енергије
Стални енергетски центар 300 налази се у Единбургу, Велика Британија
На располагању је укупно 645 златника
Декорација се налази у Маидугурију, Нигерија

Такође, морећете сакупити укупно 20 блупринтова (10 за свако возило) да бисте имали оба понуђена скина у својој оружарници, за тенк и авион, који изгледају овако:Овдје ћу Вам дати пар неких смјерница на које мислим да бисмо требали обратити пажњу:
1. Прво и основно је да обезбиједимо довољно хљеба у складишту , јер ће нам се базен са енергијом знатно повећати, а свакако ћемо више пуцати да бисмо успјешно привели изазов крају. Цијене хљеба су у знатном порасту, што је било и очекивано, тако да се надам да сте већ напунили складишта.

2. Уколико сте у могућности, купите и кућице (бар ку 1 и ку 2) за наредне двије недјеље, јер постоје награде које повећавају енергетски базен плус регенерација коју даје кућица. (100% бонус на активне кућице).

3. Са које ћете локације кренути зависи и од награда на које желите да се фокусирате, тј. да ли сте тенк или авијатичар.

4. Можете да промијените жељени начин путовања (Профил - Уреди профил - Опције игре) и под подразумијевано ставите да користите валуту приликом путовања. Пређите на карте само када будете путовали да прикупите километре потребне за тражење најудаљеније дестинације.
Препоручена дестинација са највећом километражом
Нови Зеланд, Велингтон - Шпанија, Кастиља и Леон = 19953 км = 4 ку 5 карте. Карте користите за удаљеније дестинације, а валуту за краће. Као и цијене хљеба, тако су и цијене ку5 карта у порасту, у просјеку око 350цц, па за трошак већи од овог користите карте које сте, надам се , раније припремили.

5. Оно што је битно јесте и да откључавања награда прилагодите својим активностима и времену које проводите у игри. Дуже дестинације оставите за ноћ или када нећете имати времена да се посветите игри, а од велике помоћи је свакако и аларм који ће вас подсјетити кад је вријеме да откључате нову локацију.

6. До сада је постојала пракса да се награде откључавају што касније, међутим, морамо имати на уму да је ово изазов до 90 хиљада престиж поена, с тим да након 40 хиљада више нећете добијати по 20 чоколадица, него по 5, а од 80 хиљада престиж поена добијаћемо само по 10 невјероватних новчића. Пожељно је да имамо што више престиж поена, и да што даље досегнемо у изазову, да бисмо освојили што више невјероватних новчића. Стога је моја препорука да бар дјелимично покупите центре за регенерацију и неке од њих одмах активирате и да кроз повећану регенерацију што даље напредујете кроз изазов.

На самом крају бих Вас све замолила за конструктивну дискусију у коментарима. Мени је ово прва мапа, а вјерујем и многима од Вас. Старији и искуснији играчи могу да нас све посавјетују и са нама подијеле своја искуства о томе како најбоље искористити рођенданске дане и мапу. Пишите, предлажите, посавјетујте нас, ви који већ имате искуства са мапом.
Извињавам се што касним са чланком, не знам како сам могла допустити да игра трпи због проблема у стварном животу, али, ето, десило се.

Остајте ми добро и здраво! Ваша министарка образовања, изгледа само на папиру𝓭𝓲𝓳𝓪𝓷𝓪𝓫𝓵🦋