[ОПГ] Обзор на денонощието.

Day 4,390, 09:39 Published in Bulgaria Bulgaria by MartinnSM
Събитията през последните 24 часа бяха изключително драматични и същевременно от голяма важност както за еБългария, така и за Астерия. Искам с тази статия да Ви поздравя за безупречната работа днес и да обобщя какво постигнахме.

Всичко започна с унгарската атака над Central Hungary. Тя започна веднага след като изгонихме Турция от същия регион.Битката беше касапница и противно на очакванията – изтощената от миналата седмица Унгария успя да се мобилизира и да спечели убедително и съвсем заслужено първите 3 рунда.
Това фиаско някак си уби духа на играчите ни и кампанията приключи след едва 5 рунда.


Притиснати от обстоятелствата и тик-такащото време, пуснахме планирания въздушен удар по Черна гора в Отаго.
Навярно афектирани от загубата срещу Унгария, организацията ни отново не беше на ниво и за всеобща изненада първите рундове бяхме разгромени от яростната черногорска съпротива.

Първият рунд завърши с Д4 епик и д1 за България, или 11 точки срещу 10 за Черна гора (д2 и д3 епик).
През малките часове на нощта не успяхме да измъкнем точки от земните рундове. Поздравления на нощната ни стража за добрия опит да вземат късния авио рунд. Макар и неуспешно, момчетата се раздадоха.
Успяхме да вземем ранни сутришни рундове. С това равносметката към 12:30 българско време днес беше 33:74 точки за България срещу Черна гора.
Беше 8-мият рунд и бяха минали близо 40 минути. Присъдата ни щеше да бъде разгром в Унгария, неуспешен въздушен удар, с което си гарантирахме изтриването от картата за пореден път. И именно в този момент искрата на съпротивата се зароди. След блиц-организация и солидна помощ от съюзници, получихме нужния стимул за мобилизация.

В 8-мия рунд авиаторите ни разчастиха самолетите на Черна гора, подкрепяни от цялата въздушна мощ на CODE. Ключова беше и помощта на нашите съюзници. За пореден път авиацията ни се доказва като достоен съперник на бойното поле.
С това успяхме да заковем резултата на 55:74, спасявайки кампанията от преждевременно затваряне. Така ни оставаха още 39 точки, които да съберем, за да се приземим успешно в Отаго.

Всичко това звучеше чудесно, но опасност дебнеше и на друг фронт. Гърция напредваше в Банат, последния български регион на картата.

Ако той паднеше преди края на кампанията в Отаго, въздушният ни удар автоматично приключваше, с което оставахме изтрити от картата за пореден път. В момента на приключване на въздушния рунд в Отаго, точките в Банат бяха 33:0 в полза на Гърция, като оставаха едва 30 минути до края на въздушния рунд и там, който щеше да им донесе резултат 55:0. Ако гърците бяха взели въздуха там, навярно нямаше сега да пиша тази статия. Шансовете им да затворят кампанията с епици преди ние Отаго щяха да бъдат съвсем реални.
В рамките на 2 часа родната авиация ни накара да се чувстваме горди 2 пъти. Отново безупречна координация и себеотрицателност на бойното поле. Момчетата ни, с помощта на съюзниците, успяха да отвеят гръцките авиатори. Стената беше закована в наша полза и почти без възможности да обърнат, гърците загубиха въздуха за отрицателно време.

С това точките в Банат станаха 22:33 за България. Купихме си много ценно време. Но дори и при този резултат имаше шанс гърците чрез епичване на всички дивизии във всеки един от трите следващи рунда да затворят битката си по-бързо от тази в Отаго, в случай, че Черна гора успее да ни се противопостави.

Тук е моментът, в който нашите стратези реагираха светкавично на тази опасност. 15 минути непосредствено преди края на рунда в Отаго, успяхме да епичнем д1, д2 и д3.
Благодарности и на всичките ни войници, които успяха да изпълняват стриктно всяка една заповед, макар такива да се появяваха и променяха постоянно. Ситуацията беше сложна, но всичко приключи добре. Чрез тази маневра си спечелихме допълнителна преднина срещу Гърция и с това опасността да ни изтрият преди края на ВУ-то беше премахната.

С това резултатът стана 72:74 за България. Оставаше ни да приложим същата гимнастика още веднъж през 10-тия рунд. Този път дори ни отне 10 минути, вместо 15.
Така резултатът беше вече 89:74 за нас и ни оставаха едва 5 точки до успешното кацане. Тях спечелихме безпроблемно след това колосално танкиране през последните 24 часа.

По този начин приключи една много оспорвана кампания, в която малката Черна гора успя да спечели сърцата и на двата лагера. Респект за нашите играчи, респект пред съюзниците и пред опонентите ни! Особено пред черногорци! Шапки долу!

И имайте предвид, че всичката тази забава е само прелюдия към още много *епични* моменти в идните дни.За мен беше чест!