АНКЕТА: Какво е най-нужното качество за един е-президент?

Day 4,232, 02:55 Published in Bulgaria Bulgaria by Garabeda

Здрасти пак бандата,

Как е, липсвам ли ви? Реших да се завърна (за n-ти път) с една анкетка. Заглавието казва всичко: Какво е най-нужното качество за един истински добър е-президент? Възможен само един отговор или ако искате допълнете със свой (с една-две думи). Естествено много е хубаво ако президента има много или всичките качества, но ме съмнява някой да е еднакво силен във всяка област пък и въпросът е за НАЙ-важното качество:

а) Дипломат
б) Военен тактик
в) Икономист
г) Харизматичен
д) Друго (допълнете)

Пояснявам всяка от опциите:
1. Дипломат означава да има добри международни връзки, да знае как да преговаря за да може България да извлече нужното от всяка една ситуация със съседите ни и със съюзниците ни.
2. Военен тактик очевидно е да познава тънкостите на игровата механика, да знае какви пътища могат да се отворят, в кои битки да се хвърляме, кои да изоставяме и т.н.
3. Икономист - да знае тънкостите на финансовите пазари, да умее да прави пари от нищото с една дума.
4. Харизматичен - да е обичан от народа или от възможно най-голяма маса народ. Подобно е на дипломат, но по-скоро във вътрешен, а не толкова в международен план. Да може да уговори дори най-върлите вътрешни опоненти да работят и да се бият рамо до рамо за България

С уважение,
ГАРАБЕДА - Президент* на е-РъБъ!

* В РЖ практиката е всеки бивш президент да продължава да носи титлата г-н Президент, дори и след като вече не е на този пост