Официално откриване на Горската Академия

Day 4,209, 11:11 Published in Bulgaria Bulgaria by yoro

Уважаеми читатели, днес имам удоволствието да обявя Горската академия за открита! Горската академия е частна инициатива на yoro за формирането на (първото?) нашенско висше еРепубликанско учебно заведение, както и научна дейност в еСветовен мащаб.

I. НАУЧНА ДЕЙНОСТ


Горската академия на yoro ще се занимава с изследвания и обучение в широк спектър от дисциплини на знанието в еСвета:

* Култура и просветна дейност
* Икономическа тактика и стопанство
* Лазери, лазерна теория и приложения
* Енергетика и термоядрен синтезис
* История на новия свят
* Археология и разкопки
* Изкуство
* Политология на новия свят - локална
* Геополитика на новия свят - глобална
* Логистика и стратегия
* Военно обучение
* Тъмна материя и тъмна магия
* Тролене и етика

Целта на Горската академия, освен специализирано обучение, е заемането на водеща роля в научната дейност на еСвета като престижна институция в горе изброените области.

II. ПРЕДИСТОРИЯ


Идеята за формирането на специализирана институция във висшето образование на еРепубликанските граждани последва предложението на видния и деен еГражданин Сандо Грифин за Алманах покриващ цялото еРепубликанско знание, предложено около еДен 4105.

Скоро идеята беше изяснена на всеобщо събрание на yoro с yoro и беше взето решение висшето учебно заведение да бъде академия разположена в гората. Обосновката зад това решение беше мащабът на инициативата, който пряко влияе на бюджета, дейността за изпълнение в образованието и науката, както и близостта до голямото дърво с хралупата на основателя и главен администратор yoro. Освен това разполагането на академията в хълмистите гори осигурява спокойствие и тайнственост на точната локация. В съвременните бурни военни действия точното местоположението на сградите трябва да остане секретно за сигурност.

Дългото забавяне от еДен 4100 до днес, еДен 4209, бе причинено от строителната дейност. Първата трудност беше намирането на подходящ терен за заравнянане от поне 100 декара. Купих зона в котловина от горския съвет, едно от малкото по-равни места в гората. По време на заравняването и разчистването имах проблеми с изпълнителя, понеже не приемал заплащане със лешници! След уреждането на проблема (убедих ги, че моите лешници са официално приети като горска валута), започна строежа на страндартните сгради от втория изпълнител - за тях ще пиша след малко. Когато стандартните сгради бяха приключени, започна строежа на специалните военни и научни съоръжения. Но интензивната стрителна дейност беше прекъсната от протест на местните борсуци, заради огромния шум, мъглата от прах и сезмичната дейност от тежката строителна техника. Наложи се да раздам лешници според решението на горския съвет, след което строежите продължиха до приключването си.

Докато течеше градинарската дейност по възстановяване на зеленината, аз се погрижих за обзавеждането на академията, общежитията и библиотеката. Накрая, след почти 100 дена от оригиналната концепция, Горската академия беше довършена. Оставаше само голямото откриване.

III. СГРАДИТЕ


Горската академия е голям комплекс от сгради, разположени на 120000 кв.м. площ оградена с висока и дебела бетонна стена. Близко до центъра е основната сграда на Горската академия, наричана академията. Тя е четириетажна бяла сграда, където са поместени 36-те учебните аудитории и офисите на научния персонал. Пред главния вход на академията, на мраморен пиедестал е поставена статуята на един основател, администратор, модерен архитект, партиен президент на Стари времена и реномиран професор - yoro.

Статуята е направена от парчета зелен изумруд, който намерих до една червена спяща ехидна и прибрах (не казвайте на таралежа). Жълтата сграда северно от статуята е голямата двуетажна библиотека и архив на академията. Скелетата са за бъдещ проект от фаза 2 на академията.

На горната снимка виждате купола на термоядрения реактор за синтез на елементи и добив на енергия. Не се тревожете, той е напълно безопасен. В момента... защото все още не може да го пусна. Надявах се да заработи за деня на откриването, обаче доставката Хелий-3 от еЛунните недра се забави заради липсата на космически модул (проклет да си Плато) и решение на проблема се търси в момента. Не става само с деутерий и тритий, трябва да се добавят още няколко изотопа (включително Хелий-3) към ядрената горивна смеска, за да има оптимален добив едновременно на енергия, елементарни частици и редки елементи.

Следват снимки с дрон. Първата е на военното поделение, което се намира в южния ъгъл на територията на академията, непосредствено на изток от термоядрения реактор. Военното обучението е предимно теоретично и стратегическо. Практическите занятия са маршируване и наблюдение на стрелбата на танковете. Само наблюдение е, защото при днешните цени на танковете финансирането стигна само за 2 К7-ци, а това са 20 изстрела. Няма да стигнат и за един курс ако всеки стреля. По-пълно практическо и военно обучение се предоставя от Министерството на младежта на еРепубликата ни. Те имат държавно финансиране, а аз само лешници.
:

Накрая ще представя останалите сгради в двора на академията. Западно от бялата сграда на академията са двата зелени блока на мъжкото общежитие и двата червени блока на женското общежитие. Пред академията с отличен изглед към реактора е столовата, където денонощно сервират лешници, бъдеми, фъстъци и жълъди. До самия център на двора е малката квадратна сграда на лазерната лаборатория. Тя ще бъде разширена във фаза 2 на академията.

IV. ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


Монстърите ще пускат ли хубави итеми??
Ко? Не! Няма никакви зверове и чудовища, честно. И не опитвайте да изкъртите вратата от 30мм стомана в мазето на академията. Зад нея има само офис консумативи.

И какъв ще е дропа?
Ще се лее яко знание като водопада Виктория.

Ще има ли ограничение за ниво/сила?
Небето е нашия таван.

М?
Мхм...

V. ЗАПИСВАНЕ ЗА АКАДЕМИЯТА


Записването за престижната и реномирана Горска академия става чрез абонамент за този вестник, Принтер за Прота. Обаче не е нужно да се записвате за академията!* Лекциите са със свободен вход и учебните материали ще бъдат публично достъпни. Свободно обучение за еСвета!

*Записването е нужно за достъп до общежитията.

Няма изпити, защото „Живота ще е твоя изпит!“ - обясни професор yoro в своята реч по случай откриването на академията.

VI. ЗАКЛЮЧЕНИЕ

С публикуването на тази статия Горската академия стана официална институция за еСвета.

С най-добри пожелания, yoro.