[ДК]Програма за месеца

Day 3,249, 10:43 Published in Bulgaria Singapore by Bulgarian Diplomatic Corps

Скъпи съграждани,
времето около пети е наситено с гръмки думи поради встъпителните статии. Тъй като съм нов ръководител, не смятам да правя изключение.
В статията по-долу съм изложил своите цели и намерения за ДК.
Винаги съм мислел, че шефът трябва да бъде някой външен, за да ,,подгони,, с посланиците да си вършат работата с нужната строгост. Вече съм доста време в ДК и имам честта да познавам толкова приятни и интелигентни хора, каквито са моите колеги. Въпреки това, мисля, че това не би ми попречило да си извършвам работата с нужната твърдост (вече се чуват цитати от сорта на ,, виж Олег почна да ни преследва кат диверсанти и мен днес за разни достъпи,,).
Ръководителят на корпуса никога не е получавал заплата, дори и да пише посланически статии. Ако успея да активизирам корпуса, то аз ще съм първия, нарушил тази ,,традиция,,. Да не забравяме, че ръководителят също е посланик и той също трябва да пише статии.
На пръв поглед целите ми за мандата са несложни:
- Активизиране на корпуса - отстраних неактивните посланици и тези, които по една или друга причина не могат да си извършват задълженията, остава активните да пропишат. Те вече получиха своята първа задача - отчет на тема ,,Партиите в ,,моята,, страна, техните цели и най-видни представители,,. Отчетът ми се предоставя чрез ЛС или в ,,Скайп,,. Някои посланици дори изявиха желание да напишат статия по повода.
- Набиране на нови посланици - след като отстраних неактивните, установих, че членовете на ДК са твърде малко на брой, едва 6. Освен от страната, посланици ще се набират и от чужбина(за вторите ще има тест).
Понеже от доста време не е имало активност, с източник ДК, да припомня някои неща:
- Посланицие печелят по 10 000 сс(добър шанс за млади играчи) за три качествени статии и важна информация, преференции в някои списъци на МО(водят се разговори с министъра) и стаж в МВнР(надявам се следващите правителства да продължат примера)
- ДК предоставя информация и новини от чужбина. Основната функция на ДК е културна(от този мандат смятам да задължа посланиците да пишат статии в пресата на ,,тяхната,, страна, свързани с България и еБългария - по този начин улеснявам и месечната им задача). Освен това, посланиците са ,,очите и ушите,, на еБългария, т.е ДК е и нещо като разузнаване(затова се търсят хора, разбиращи или знаещи езика на дадена страна).
Надявам се, че по този начин съм привлякъл вниманието на тези, които искат да си разнообразят играта.
Посланици се търсят най-вече за еРусия(задължителни познания по руски език), еПолша, еСАЩ(задължителни познания по английски език), еТурция(препоръчителни познания по турски), еГърция(препоръчителни познания по новогръцки), еУнгария и други еСтрани, които можете да видите тук.
С уважение,
olegese