Икономически промени - важни новини!

Day 3,146, 10:56 Published in Bulgaria Bulgaria by Bulgarian Ministry of Finance

Здравейте, Юнаци,

Преди броени минути излезе нова информация от админите по повод новите промени:


Starting tomorrow (Day 3,147) the Pollution values will be used in the productivity formula. Please consider that only one third of the factories were assigned yesterday so the numbers could vary significantly over the next days.

If you have any questions or if you need help with anything, don’t hesitate to let us know!И така, като сме нетърпеливи да създадем Холдингите от първия ден, тази статия ще бъде полезна за тези, които още не са го направили.

Ще разгледаме две основни теми.

1. Икономическо развитие на играчи:
а) Д1-Д3,
б) Д4 - с малко сила.
в) Д4 - с много сила.

2. Икономическа обстановка в държавата и как бихме я подобрили.


А. Играчите от д1-д3 е ясно на всички, че те всекидневно меделеят и ситуацията с новите Холдинги не ги касае много, до появата на новата авио индустрия.

В. Играчите в Д4 с много сила, се хранят най-вече от ТП медали и разчитат на епици. Тук имаме много такива играчи, те докарват сериозна щета на България и благодарение на тях успяваме да бъдем в топ 6 държави по щета.

Б. Новите промени засягат най-вече по-слабите акаунти в д4, които се опитват да си докарат известен доход чрез фирми и ФФ медали. Те също помагат на държавата, като част от данъците им влизат под формата на приходи в държавнта хазна.

Аз ще се спра по-подробно на последните!


Най-често срещаният въпрос вчера: Къде да поставим Холдингите си?

Във фермерският чат се водят дискусии и в няколко случая мненията на хората си съвпадат. Общо мнение е, че най-добре Холдингите да бъдат поставени в регион с 4 бонуса от една индустрия, в държава с максимално бонуси. След като въведоха замърсяването по региони, виждаме че то е достигнало максимума на много места и след като бъдат разпределени останалите 2/3 фирми в Холдинги, почти навсякъде ще достигаме максимума от -25% замърсяване. Замърсяването смъква с -7% общата индустрия в най-лошия случаи. Или при държава със 100% бонус и 90% бонус от ресурс на регион, ние имаме +193% продукция.

Кои са благоприятните региони за храна и оръжие?

За храна:

САЩ:
Nebraska - 90% хранителен бонус,
Disctrict of Columbia - 90% от регион,
Хранителен бонус на страната - 100%,
Работен данък - 1%,

Китай:
Sichuan - 90% хранителен бонус,
Хранителен бонус на страната - 100%,
Работен данък - 3%,

Боливия (колония на Чили):
Bolivian Altiplano - 90% хранителен бонус,
Хранителен бонус на страната - 100%,
Работен данък - 3%,

Германия:
Mecklenburg-Western (колония на Полша) - 90% хранителен бонус,
Хранителен бонус на страната - 90% (възможно е поляците да се сдобият с риба от Дания и хранителния им бонус да нарасне с 100😵
Работен данък - 5%,

Гърция:
Crete - 90% хранителен бонус,
Хранителен бонус на страната - 100%,
Работен данък - 5%,

Обединени Арабски Емирства:
Ras al-Khaimah - 90% хранителен бонус,
Хранителен бонус на страната - 100%,
Работен данък - 5%

Хърватия:
South Dalmatia - 90% хранителен бонус,
Хранителен бонус на страната - 90%,
Работен данък - 5%,

Русия:
South Vyatka - 90% хранителен бонус,
Хранителен бонус на страната - 90%,
Работен данък - 5%,

Испания:
Murcia - 90% oт регион,
Хранителен бонус на страната - 90%,
Работен данък - 5%,


От горепосочените държави изключваме : Испания, Хърватия, Обединени Арабски Емирства и Гърция.

Испания е критична точка и вече е започнала война с Аржентина, САЩ и Унгария. Нейните бонуси ще бъдат разпределени между Аржентина и Унгария, и регионите няма да имат пряк път към столицата на тези държави.

Хърватия е държава, която успя да договори рядък ресурс - гума, но ги чака вероятна война с Румъния заради нея. Хърватите могат да ни бъдат не-пряител, затова създаването на Холдгинги в техни регион, може да бъде неблагоприятно.

Обединени Арабски Емирства - малките държави стават интерес на големите. В тази връзка многократно сме виждали как UAE е колония на Турция.

Гърция - самият факт, че Гърция е една от държавите с които може да имаме война, създаването на Холдинги на тяхна територия би било грешка.

Силно се съмняваме в САЩ.

САЩ месеци наред караше на 25% работен данък, след като именно ние успяхме да източим солидно количество КО от Американската хазна. САЩ ни мрази и не е изключено да предприеме военни действия срещу нас в бъдеще. Не препоръчваме САЩ като вариант за създаването на Холдинги, тъй като те много хитро привличат фермери на 1% данък, но другия месец той може многократно да нарасне.

Препоръчваме следните региони:

1. Volga Vyatka (Русия) - 90% хлебен ресурс oт регион. Русия е държава, която не е обект на интерес на други държави и води умерена политика да не бъде нападана.
С Русия имаме подписано МПП, което ще спести разходите за пътуване, като играчите ще се преместят в региона където са им Холдингите и ще могат да бият през МПП-то.

2. Sichuan (Китай) - 90% хлебен ресурс oт регион. Историята на е-републик не познава толкова мирна страна като Китай. Китайците не търсят конфликт с никого. Държавата има и най-нисък работен данък до момента - 3%

3. Mecklenburg-Western (Полша) - 90% хлебен ресурс от регион. Регионът е във владение на Пошла. Пошла е държава, която ако двата най-силни съюза не се скарат, то тя дълго време няма да бъде нападната.

До момента отчитаме горните 3 региона като най-добри за Холдингите, които ще бъдат за хлебните фирми!


За оръжие:

САЩ:
Kentucky - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната - 100%,
Работен данък - 1%,

Перу:
Lima - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната - 100%,
Работен данък - 8%,

Чили:
Zone Austral - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната - 100%,
Работен данък - 5%,

Бразилия:
Northeast of Brazil - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната - 100%,
Работен данък - 2%,

Португалия:
Azores - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната - 90%,
Работен данък - 2%,

Филипини:
Luzon - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната - 90%,
Работен данък - 1%,

Канада (колония на Сърбия и Румъния):
Northwest Territories - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната - 90%,
Работен данък - 2%,

Иран:
Sistan and Beluchistan - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната 90% + 10% от Армения,
Работен данък - 4%,

Русия:
Western Siberia - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната 90% + 5% (от Корея, тъй като няма пряк достъп до столицата)
Работен данък - 5%

Полша:
Pomerania - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната 90% + 10% (ако се договорят с Германия или Дания),
Работен данък - 5%,

Испания:
La Rioja - 90% oръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната - 90%,
Работен данък - 5%,

Аржентина:
Pampas - 90% оръжеен бонус,
Оръжеен бонус на страната - 100%
Работен данък 5%

От горепосочените държави изключваме: Перу, Бразилия, Португалия, Филипини, Канада, Испания, Аржентина.

Перу - няма как да работим в Холдингите си ако водим ТВ войни с Перу. Освен това Перу се намира в континент, където има почти само вражески държави.

Бразилия и Аржентина - тъй като те нападнаха наш съюзник - Испания, не е изключено в бъдеще да се предприемат военни действия по някоя от двете страни.

Португалия - въпреки, че португалците канят фермери, като им обещават връщане на половината такси, то Португалия не е страна, която може лесно да задържи бонусите си. Затова тя ще бъде интерес от по-силни държави.

Филипини - регионът е даден на Албания.

Канада - регионите вече са разпределени между Сърбия и Румъния.

Испания - причината за Испания е описана по-горе.

Силно се съмняваме в САЩ, както беше споменато по-горе.

Добър вариант: Иран въпреки, че в момента имат договорен НАП с Турция, Иран не е в състояние да задържи благоприятните си бонуси без чужда помощ. Отчитаме евентуални военни действия срещу Иран в бъдеще.

Най-добър вариант:

1. Пошла е държава, която ако 2-та най-силни съюза не се скарат, то тя дълго време няма да бъде нападната. Пошла има възможност да извлече + 10 процента от Германия или Дания, което е много възможно това да стане тези дни. Така държавата събира 100% оръжеен бонус.

2. Чили вече има осигурен 100% оръжеен бонус и стои стабилно сред своите съседи. Не се плануват военни действия срещу Чили, затова отчитаме създаването на Холдинги на тяхна територия за много добър вариант.

3. Русия - Русия също не е обект от военни нападения в бъдеще, те вече са си докарали 95% бонус, наемайки корейския регион.

МПП-то е голямо предимство, с което може да си спестим транспортни разходи.

До момента отчитаме горните 3 региона като най-добри за Холдингите, които ще бъдат за оръжейни фирми!

Тази статия няма за цел да ви задължи къде да си построите Холдингите, а да ви ориентира, къде е най-добре това да стане. Имайте в предвид, че този подход ви дава икономическо преимущество на вашите акаунти и не толкова на държавата. Държавата печели от вас 20% от общия разход, а 80% отива за държавата където сте създали Холдинга.

Не стройте Холдинги във вражески държави. С нашите данъци ще бият после по нас!


2. Икономическа обстановка в държавата и как бихме я подобрили.

След като сетнат всичките си фирми в Холдинги, ще може да разберем какъв е реалния доход на България. За вчера, държавата е отчела около 20к приход от данъци при работен данък 2%. Преди това в държавната хазна бяха постъпили около 60к приход. Очевидно, че с преместването на някои наши фермери общите приходи ще намалеят поне на половина.


Във форума е пусната идея от моя страна, как може да спечели държавата?

Предложението за стабилизиране на икономиката на е-България, включва договор с 2-ра (приятелска страна), която да се съгласи да връща 50% от месечните приходи, които нашите фермери ще внасят.

Как ще се отчитат таксите?

Създава се електронен формуляр (по подобие на този, за заявка за гражданство на дадена държава). Фермерите ще се чекват, след като построят своя Холдинг, доказателство за това ще бъде изпратен скиин-шот, който ще декларира и техните такси. След като се сумират таксите, половината от тях ще се връщат от преговарящата страна всеки месец. За целта е нужен договор-споразумение между двете страни.


Кой са потенциалните страни с които може да разговаряме?


1. Русия (95% оръжие, 90% хляб)
2. Иран (90% оръжие, 90% хляб),
3. Чили (100% оръжие, 90% хляб),
4. Полша (90% оръжие, 90% хляб),
5. Сърбия (72% оръжие, 45% хляб),
6. Румъния (70% оръжие, 70% хляб)

За нова индустрия ще се говори след като тя стане факт.


От горепосочените страни ние имаме най-добри отношения с Русия, Иран и известни такива с Чили. Спирам се на Русия, като страна, която има 95% оръжеен бонусс и един регион с 4 оръжейни бонуса в него, тоест той се доближава до максимума. Русия имат и втори регион с 4 хлебни бонуса или 90% продукция. Русия не е обект на атаки следващите месеци, имаме МПП с тях и ще можем да спести транспортните си разходи.

Така и така фермерите ни ще излязат на вън и ще си пръснат Холдингите по света, защо не да си докараме някой доход за държавата? Излишен ли ще ние ? Договорът, ще устройва и двете страни, защото кой би отказал допълнителен приход в повече?
Горе посочената идея силно се подкрепя от Велин, който също е в кабинета този месец.
Ако някой има по-добри идеи или някакви идеи, как може държавата да си докарва доходи, моля да ги сподели. Тролене може всеки!!!
Тъй като ще си пътувам за България следващата седмица, в понеделник ще пусна краен отчет за месец юни на сегашното правителство.
Фермерският чат ще остане, и там ще можем да следим и коментираме предстоящите промени. Ако намеря време, ще мога да пусна статия от този вестник, ако не от личния си такъв.

Надявам се да статията да е ориентирала тези, които не знаят какво да правят.

Поздрави: А.Стоянов.