Л Е К С И К О Н - брой 1

Day 4,093, 11:56 Published in Bulgaria Bulgaria by The Nutcracker

Здравейте драги еСънародници, реших да почна рубрика във Вестника си наречена
Л Е К С И К О Н

Ето и първото ми интервю:


Кой си ти в реалния живот?
Привидно обикновен, нормален средно интелигентен мъж на средна възраст, който всъщност е компютъросмартфоновиртуално (да ме прости езиковедът Балан, дано не се обърне в гроба, ма с моето незавършено пещеро – килийно образование) зависим, болен интернетски мозък, както предполагам повечето тук.

Име?
Знаеш го…
АЗ: Оооо знам го, знам го „ Сергей“


Години?
Знаеш, почти в края на детството(четиридесетте) и началото на пубертета (педесетте)

Професия?
В момента работя в един софийски театър, механик и оператор на сценични машини и механизация.

Разкажи ми нещо за себе си?
Семеен съм с две деца, зациклил съм някъде в пубертета. Радвам се на обикновени неща, нова играчка, нова игра, стига да ми остане време, но най-вече на нови приятели! Работата ми в този театър, беше уж временна за малко, просто между други две, но не мога да се откъсна все още от сценичната магия и приятелите, които намерих там…
Какво да разкажа, идват ми наум неща свързани с приятелите ми. Много са! Сещам се като ученик 18 - ят ми рожден ден, премина в един безкраен преход из Пирин. Едно от най – хубавите ми преживявания с приятели. Първото гадже, първият алкохол, треперещите ми крака, когато стъпих за първи път на Кончето в Пирин. Песните с китара вечер по хижите…


Кой си ти в еRepulik?
Това е профилът :
https://www.erepublik.com/bg/citizen/profile/9390428 , всъщност го кръстих Jiorji – на домашният ми любимец, че като заседна на компютъра, най-вече след работа, го разсейвам с тая игра, да цъка по клавиатурата, а не да ми пие бирата и изяжда мезето…


Герой?
Героят на Войнич от „Стършел“ Артур Бартън! Бях 10-11 годишен когато я прочетох за първи път тогава. Много ме впечатли историята на Стършела, едно приключение, което ме остави, без дъх тогава. После като студент я прочетох втори път, усетих и разбрах, много нови неща. След време я прочетох за трети път и вече възрастният аз видях по добре израстването на героя, терзанията, агонията през които минава, вниквайки в дълбочината на историята. Впечатлява ме многопластовият образ на главния герой с който се съпоставях доста пъти в моя живот. Отначало невинен, лъчезарен, пълен с живот и енергия, който се превръща в саркастичен, пълен с жлъч и омраза Стършел. Понеже играем тази игра, за доста у хората тук се чудя, какво трябва да преживее един човек за да се измени дотолкова, както Артур? Кой е виновен за това, останалите герои ли? Те ли са виновни за трансформацията? Учих за живота от книги, които ми помогнаха да осъзная за нещата в отношенията ми с хората около мен! Винаги съм добронамерен и вярвам на хората, докато не подкопаят доверието ми. Опитвам се още да мечтая, въпреки, многото разочарования…Много се отплеснах извинявай.

Кога и как научи за играта?

За първи път я показа дъщеря ми веднъж на нейният компютър! Тогава не обърнах много внимание на играта и повечето неща който ми говореше за нея! Преди това играех много аркадни(най вече в миналото), приключенски, екшън, ролеви, спортни…та тя като ми разказваше за еRepublik, стратегия която била огледало на реалния свят с много битки между страните и викам: „добре де как се биете с други страни?“, а тя „…ми цъкаш един голям червен бутон?“
WTF?!?!
(тя е по умна, а не кат баща си - прост…) та пораснах малко може би и ми се доигра нещо, което може би няма край и може да се цъка дългосрочно! Аз съм си националист и България е над всичко! Тя(щерката) вече не се занимава толкова, а аз те първа почвам с това…


Отряд, как и защо?

Миналото лято си направих регистрация в играта и съответно първо се зачудих какво мога да правя тук, даваха ми съвети,пратиха ми линкове към полезни статии, от там почнах да ъпгрейтвам тренировки, да бия в разни въстания…Има много неща за оглеждане тук…и някъде там, седмица две след регистрацията, ме покани MartinnSM командир на Перун! Нямах отряд и приех! На стената видях линк към телеграмски чат на отряда, аз съм си социален човек и винаги готов за нови запознанства! Допадна ми атмосферата в отряда, по всяко време имаше хора онлайн и ми помогнаха с безценни съвети, без които не знам къде щеше да бъде развитието ми в момента. Колкото повече научавах за играта, толкова повече осъзнавах, колко е нищожен и малък приносът ми към това Българско общество! Което ме амбицира да напредна в развитието. Точно по това време бях играч на месец и нещо, когато Mas que un club обяви надпревара с награди, в която се включи и Sollam с награди! С оглед дългият списък от участници, се амбицирах, да докажа на мен си, че мога да съм съпричастен към това общество! Биех по часовник и се гордея с мястото и наградите които спечелих! Мога да напиша много за този отряд и за всеки един член от него с който съм контактувал! РЕСПЕКТ КЪМ ВСИЧКИ В НЕГО и благодаря, че съм част от това!

Партия, как и защо?

Тогавашният президент Нова България MA3OX1CT ме покани и приех,благодаря за съветите на
NO CARRIER, dzynka и другите от партията!


Бил ли си депутат , ако да какви са целите ти като такъв, ако не какво би те подтикнало и за какво би се борил като депутат?
През изминалите месеци съм смятал че не съм готов още за политическият модул в играта! Но ме съветваха и подканяха, да се кандидатирам за да се уча! Един път бях, интересни ми бяха да чета темите във форума, но несъм успял да изчета всичко…опитах се да си изясня до колкото мога цялата ситуация, има толкова много насложени неща от миналото, преценявайки различните гледни точки, си изградих представа за доста от нещата. Изказах няколко мнения за неща, за които мислех че съм прав! Има неща, които искам да се променят и бих се борил за това!

Ако те поканят да си част от президентския кабинет, каква длъжност би ти подхождала най-много, с какво би бил полезен?
Като за начало да стажувам за да се уча. Да помагам с каквото мога и където ще съм полезен. Естествено искам да пробвам всичко.

А президент?
Разбира се, кой не би искал да е президент! Някога в бъдеще може би! Амбициран съм да опитам всичко в играта, но не самоцелно! Стига да съм полезен и да допринеса с нещо за България!

Какво би посъветвал новите неопитни играчи?
Първо да задават много въпроси за всичко в играта с цел оптимално развитие и да знаят, че винаги има хора, които ще им подадат ръка! Тази игра е социална, всеки един независимо от ниво и развитие е важен, дори регистриралият се днес!

И последно, но не по важност. Какво те задържа в играта и какво е тя за теб?

Приятелите, които намерих тук! Все пак това е нещо измислено и виртуално и важни са хората, които стоят зад тези пиксели!
Играта е място, където срещнах и срещам интересни хора за опознаване, които осмислят понякога често денят ми и ме карат да се усмихна! Място където споделям мислите си с тях! Където да се почувствам горд, че съм Българин!


Приятно четене и задължителен Вот, Съб и ако ви се откъсне от сърцето някой ендорс

НАЗДРАВЕ