Ambient on/off

Join the new world

 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡ.1

Day 2,118, 08:33 Published in Cyprus Cyprus by kthniatros
Κυρίες και Κύριοι,

Βρισκόμαστε στη μεγάλη σάλα του ιντελεκτουέλ καφενέ «Η ΥΦΕΣΗ», πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να τιμήσει έναν μεγάλο άνδρα ,έναν πιονέρο του πνεύματος...και του οινοπνεύματος. Ένας αδάμαστος νους που επί δεκαετίες δε διστάζει να εξιστορεί σε νεότερους αλλά και συγχρόνους του, κάθε πτυχή του "είναι" του και των πεπραγμένων του. Το όνομά του δε θα σας το κρατήσουμε για πολλή ώρα μυστικό, παρακαλώ λάβετε τις θέσεις σας και αφεθείτε στη δίνη του μελίρρυτου λόγου αυτού του τιτάνα ευφυίας και ανυπακοής.


Σύντροφοι και απλοί e-συμπολίτες,

Στα πλαίσια της έναρξης του προαναγγελθέντος νέου κύκλου συγγραφής άρθρων, με περισσή συστολή και υπευθυνότητα προς το αναγνωστικό κοινό της ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΚΡΑΤΙΑΣ, εγκαινιάζουμε την ενότητα «Βιβλιοπαρουσιάσεις». Δίχως χρονοτριβές, ο ομιλών μαζί με άλλα δύο εκλεκτά τέκνα της διανόησης, τον KypriosEL και τον Stan CCCP, βρίσκομαι εις την ευχάριστον θέσιν, απόψε, να σας παρουσιάσω το νέο αντιστασιακό πόνημα του μεγάλου μας συγγραφέα Elasitis, κατά κόσμον «Μαυροσκούφης του ΕΛΑΣ».Και ο τίτλος αυτού...«Το Κουρδιστό Μυρμιδόνι»...Εν τάχει θα σας αναλύσω τις βασικές ιδέες του συγγράματος και στη συνέχεια θα δώσω το λόγο στους δύο επίτιμους καλεσμένους μας. Στο τέλος της σύναξής μας ο συγγραφέας θα υπογράψει αφιερώσεις πάνω στα αντίτυπα ή και πάνω στα ρούχα σας. Το λοιπόν, ξεκινάμε!

Ο κεντρικός μας ήρωας Elasitis ηγούνταν μιάς ανταρτο-ομάδας η οποία σταματούσε καμιόνια μυρμιδόνων και έπειτα διαμοίραζε τα λάφυρα (μαστίγια, κατοικίδια κυρίως γατάκια, παντεσπάνια της κυρα-Αντουανέττας, q7 σάντουιτς με χαβιάρι) στους έχοντες ανάγκη ντόπιους. Σε κάθε χωριό που επισκέπτονταν αυτός και οι άντρες του, έχαιραν θριαμβευτικής υποδοχής εφάμιλλης ηρώων. Οι κάτοικοι της ορεινής Μυρμιδονίας ήταν ανυπεράσπιστοι, αφημένοι κυριολεκτικά στο έλεος των βανδαλισμών του Elasitis.

Στα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου η πειρατεία πηγαίνει με όρτσα τα πανιά, η τσακαλοπαρέα φέρνει τα πάνω κάτω σε μάντρες, ανώγια, εφορίες, κέντρα διασκέδασης, πιτσαρίες και κάθε είδους νευραλγικές τοποθεσίες στρατηγικής σημασίας. Ειδικά η αφήγηση της σκηνής της επίθεσης σε ένα γέρο μυρμιδόνα 99 χρονών, η βίαιη αφαίρεση της μασέλας του και το βάναυσο σκίσιμο των σελίδων του αγαπημένου του εγχειριδίου « Κρυσταλλογραφία και Τανκ του Β’ΠΠ», κόβει την ανάσα του αναγνώστη, γι’αυτό εσείς οι ευσυγκίνητοι να έχετε προληπτικά δίπλα σας μιά φιάλη οξυγόνου...Και συνεχίζει ο συγγραφέας...Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται τμήμα της ανταρτο-ομάδας του Elasiti να απολαμβάνει το πρωινό του ρόφημα στο γαλακτοκαπηλειό της γειτονιάς.Και τώρα ήρθε η στιγμή να δώσουμε το μικρόφωνο στον KypriosEL, ο οποίος θα μας εισάγει αρμονικά από την περίοδο της ανεμελιάς και του εφηβικού ενθουσιασμού του Elasiti, στη πλήρη μεταστροφή της προσωπικότητάς του...Καλησπέρα κι από μένα,

Από που ν’αρχίσω αγαπητό ακροατήριο..από αυτό το εξαιρετικό βιβλίο δε λείπει ακόμα και ο φορεμένος στα μέτρα του Elasiti λυρισμός:Μέσα σε όλη αυτή την ανεμελιά, τα μεγάλα κεφάλια της Μυρμιδονίας έκοβαν βόλτες στα ταπεινά τους χαμαιτυπεία των 300τ.μ (ο κάθε όροφος) , αναζητώντας μιά απέλπιδα λύση που θα’βαζε τέλος, σ’αυτό το θέατρο του παραλόγου. Έπρεπε να μπήξουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο των μαυροσκούφηδων του Elasiti, να έδειχναν επιτέλους το ποιός είναι το μεγάλο αφεντικό, να αλαλάζουν αυτοί και κανείς άλλος το τιμημένο “Who’s your daddy”. Το σχέδιο ήταν απλό: «Αφού ο Ελασίτης δε λυγίζει από τα όπλα μας, θα λυγίσει βλέποντας τα λούσα μας». Έτσι κι έγινε. Ο λόγος ξανά στο κεντρικό συντονιστή.Τη μεγάλη αποστολή «εκπολιτισμού» του Elasiti επωμίσθηκε ο Κόμης Χάσκουλας...... το εκλεκτό πρωτοπαλήκαρο του αρχηγέτη, μουσηγέτη, τοξοβόλου, μακροσαγιτάρη και μυρμιεφέντη Ιάσωνα Λαννιστερίδη του Άθικτου. Ο Χάσκουλας μεταμφιεσμένος με γυαλί περιπτε-RayBan και παλαιστινιακή μαντήλα και προσποιούμενος παράλληλα τον ψηφοφόρο της ΝΔ, πιάνει κουβέντα με τον Elasiti, ρίχνει μυρμιδονόχορτο στο φραπέ του ήρωά μας και τα πρώτα βήματα μεταστροφής της συμπεριφοράς του ήταν εμφανή. Κι εδώ ας δώσουμε το λόγο στον Stan CCCPΚαλησπέρα κι από μένα,

Είμαι τόσο συνεπαρμένος από την υποβλητική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει στο χώρο αυτό, το εξαίσιο σύγγραμα του συναγωνιστή Elasiti, γι'αυτό και με περισσή μανία θα ανοίξω το βιβλίο και θα διαβάσω κάποιο απόσπασμα...

Τα χείλη του αδάμαστου προστάτη του ερεπουμπλικάνικου προλεταριάτου, του Elasiti ψελλίζουν το:Στα άδυτα της Μεγάλης Στοάς της Μυρμιδονίας, οι μύστες παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα πειράματα αλλαγής συμπεριφοράς στα οποία ο εκστασιασμένος από τα πλούτη Elasitis, γεύεται την μελωμένη γκλίτσα όλων των βαθμοφόρων γιδοβοσκών, οι οποίοι με περισσή έπαρση περιαυτολογούν μεταξύ τους λέγοντας το περίφημο και συνάμα κλισέ: «Τελικά όλοι θέλουν να φορέσουν τη στολή (άβαταρ) της μέδουσας». Οι μύστες, λίγο πριν τη βραδυνή κατάκλυση, στο θάλαμο οπλιτών, έβγαζαν πάνω στον Elasiti όλα τους απωθημένα...ήταν ουσιαστικά τα παλιά θύματα του Elasiti, τα οποία εμφανίζονται πλέον σαν τιμωροί, σαν θείος και θεία δίκη μαζί... Ο λόγος ξανά στο κεντρικό συντονιστή.Η αγαπημένη μουσική του κεντρικού μας ήρωα, το πλέον κλασικό «Σε τέλω εντώ», με τα γνωστά μασονικά-μυρμιδονοσιωνιστικά υποσυνείδητα μηνύματα (πυραμίδες, μάτια, πλοκάμια τσούχτρας και τα συναφή) μετατρέπεται σε εφιάλτη...Ο Elasitis υποβάλλεται σε συνεχή ψυχοκινητικά και πειθαναγκαστικά τεστ που συνδυάζουν το αγαπημένο αυτό άσμα, με τα τανκαρίσματα του ρόμπερ, του άμβλαντ και του σινλύι ουδάρ. Μετά από όλα αυτά, ο Ελασίτης-Reloaded ήταν έτοιμος «να πει το ποιήμα, για το καλό του»

Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις τους Μυρμιδόνες.
Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα των Μυρμιδόνων.
Υποταγήν εις την ομάδα καρτέλ.
Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς της.
Να υπερασπίζω με τανκινγκ και βομβινγκ, μέχρι του τελευταίου gold του ταμειου μου, τη Μεδουσα.
Να μη την εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών.
Να φυλάττω δε ακριβώς τους Ιασωνικους νόμους.
Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος Μυρμιδόνας
o7


Μετά τη τελική μύηση, στο βιβλίο του ο Elasitis μας αναφέρει για τη πασοκική ιδιότητα των περισσοτέρων εκ των μελών της Στοάς, καθώς επίσης και για τον πακτωλό των χρημάτων που οι μέδουσες καρπώνονται από την χρήση 8 όργκς του Ιάσωνα Λαννιστερίδη του Άθικτου, έτσι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας.

Και τώρα θα παρακαλούσα και τους δύο επίτιμους καλεσμένους, να ολοκληρώσουν τη βραδιά μ’εναν ηδυσμένο επίλογο, ο λόγος σε σας.
Α...για τα αυτόγραφα παρακαλείσθε να μπείτε σε σειρά, όχι μπουλούκια!KypriosEL: Ενας έφηβος, που στην προσπάθεια του να αγγίξει και αυτός την τελειότητα, ανακαλύπτει με τον πιο βιαιο τρόπο την τραγικότητα των Ελιτ Στρατιωτικών Μονάδων. Τα βασανιστήρια και η φρίκη που έχει υποστει τον αναγκαζουν να καταλήξει ως ο αντιδραστικός της κοινωνίας που έχει χεσμένο το σχολείο, απεχθάνεται τους μπάτσους, φτύνει κάθε καθιερωμένη μορφή τάξης, εργασίας, υπακοής και νομιμότητας.

Stan CCCP: Δε θα καταχραστώ το πολύτιμο χρόνο του ακροατηρίου, θα ήθελα μόνο να εξάρω το συγγραφικό οίστρο του πρώην-πιά-συντρόφου Elasiti, επισημαίνονταστον αντίποδα το ότι για έναν καφέ αρκούδο 33 μαϊων σαν εμένα, είναι πιά υποχρεωτικό να αλείβει τα χέρια του με αμμωνία κάθε φορά που σφίγγει το χέρι του μεταμορφωμένου σε μυρμιδόνα, Elasiti. Ο σύντροφος Ελασίτης αντί να τραγουδάει την Katyusha, έχει πάρει ήδη την κατιούσα...Οι Εκδόσεις ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΚΡΑΤΙΑ πάντα εισακούουν τον παλμό της ερεπουμπλικάνικης κοινωνίας και σας ευχαριστούν για την απήχηση που έχουν στο αναγνωστικό κοινό τα συγγράμματα μας. Λίαν συντόμως, επιστρέφουμε με νέο βιβλίο και νέα συγγραφική πνοή. Stay Tuned!

Ας αφιερώσουμε και το κάτωθι άσμα στο συγγραφέα που τιμήθηκε στην αποψινή βιβλιοπαρουσίαση:

 

Comments

kthniatros
kthniatros Day 2,118, 08:33

kthniatros lives here

kthniatros
kthniatros Day 2,118, 08:35

^^To my best friends who are not native Greek speakers: This is a "trolling" and "chill out" article. Please ignore it!^^

Giwrgos97
Giwrgos97 Day 2,118, 09:15

3rd!

pipo lolo
pipo lolo Day 2,118, 09:41

Έπος!!!!!!

Τόσο γαμάτο που ζηλεύω!!!!!!

adamjensenn
adamjensenn Day 2,118, 09:44

v

Vincent Pain
Vincent Pain Day 2,118, 09:46

V12

The Riper
The Riper Day 2,118, 09:46

Skistits

Stan CCCP
Stan CCCP Day 2,118, 09:47

Αυτό δεν είναι άρθρο, αυτό είναι κέντημα!

marcelbok
marcelbok Day 2,118, 09:48

klaiw re mpine!!! xaxxaxa

Maxine Ernst
Maxine Ernst Day 2,118, 09:49

v

mourgoss
mourgoss Day 2,118, 09:50

V

Elasitomaxos
Elasitomaxos Day 2,118, 09:52

xaxaxa klaiw re leuteri!!

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 2,118, 09:54

ΕΠΟΣ !!!

Crazy Ivann
Crazy Ivann Day 2,118, 09:54

... σαν το χασίς, το LSP ....

CaptainPrice888
CaptainPrice888 Day 2,118, 10:06

το lsp;;;;

Crazy Ivann
Crazy Ivann Day 2,118, 10:38

Libertarian Socialist Party. Το παλαιότερο αριστερό κόμμα του παιχνιδιού. Και το μεγαλύτερο

soliompouloukos
soliompouloukos Day 2,350, 02:15

Και το οποίο LSP μου χρωστάει 40 gold

N4zGuL
N4zGuL Day 2,118, 09:56

xestikame gia ton elasitis grapse gia ton zervakus

Haskos
Haskos Day 2,118, 10:00

Gia ta 3 kivotia xlwrini pou xreiastikan gia na ton plynoume mougka e?

P.S. Tha sou xrewsw 20grd to kathe aitima filia pou tha mou erxete!!!

Lakis Gavalas
Lakis Gavalas Day 2,118, 10:00

Αναμένω την επόμενη βιβλιοπαρουσίαση!

Μέχρι τότε... Ελασίτη θέλω ένα αυτόγραφο στα οπίσθιά μου!

AstaldoTheVala
AstaldoTheVala Day 2,118, 10:00

v αυτά είναι άρθρα!

Tasos 1917
Tasos 1917 Day 2,118, 10:05

Βούρκωσα...

BaKaRaS
BaKaRaS Day 2,118, 10:06

ρε αυτά πρέπει να βγαίνουν κυριακή μαζί με τον καφέ!

EleniG
EleniG Day 2,118, 10:16

Πέγκυυυυυυυυυ!

xam xam
xam xam Day 2,118, 10:17

πόσο καιρό σε πήρε να γράψεις τέτοιο έπος ?

stefen
stefen Day 2,118, 10:20

Το κουρδιστό αρκουδάκι πότε βγαίνει;

Mitsaras4
Mitsaras4 Day 2,118, 10:29

Είχα ακούσει και άλλη φορά αυτή την ιστορία αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι είναι πραγματικότητα. Νόμιζα ότι ήταν ένας από τους πολλούς urban legends, αλλά για ακόμα μια φορά η ζωή ξεπέρασε και την πιο νοσηρή φαντασία. Μακάρι το παιδί να ξεπεράσει τα τραύματα που έχουν δημιουργηθεί στην ευαίσθητη ψυχούλα του, και κυρίως κανείς άλλος άνθρωπος να μην βρεθεί ποτέ στην θέση του και να υποστεί αυτή τη θηριωδία.

Eleanor 82
Eleanor 82 Day 2,118, 10:31

Ψ+Σ
Μόνο που με έβαλε να υπογράψω κάπτσα, ανάλογο με το κείμενό σου...
http://prntscr.com/1pwb6q
😃
Νιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

ziziros
ziziros Day 2,118, 10:42

v+s τελιος

ellinas225
ellinas225 Day 2,118, 10:44

v s

Τέλειο!

KypriosEL
KypriosEL Day 2,118, 10:45

Μια πραγματικά πονεμένη ιστορία

NIGHTMARE WARRIOR
NIGHTMARE WARRIOR Day 2,118, 10:47

voted. ήταν καλό παιδί τον περιποιηθήκαμε με στροργή αγάπη και προδέρμ.

Hizber
Hizber Day 2,118, 10:48

skistits

e-petros
e-petros Day 2,118, 10:52

Ποιός είναι ο Elasitis???

Elasitomaxos
Elasitomaxos Day 2,118, 10:55

άσε τα σάπια 😛

FHRITP
FHRITP Day 2,118, 11:07

λέγε ρε, σε ψάχνουμε! 🙂

Isr Heil
Isr Heil Day 2,118, 10:56

Ψ

pampuan reyis
pampuan reyis Day 2,118, 10:57

english amk 🙁((

tasos maximous
tasos maximous Day 2,118, 11:02

Elasitis for CP

FHRITP
FHRITP Day 2,118, 11:07

v!

Kypcom
Kypcom Day 2,118, 11:20

Ένα από τα στερεότυπα που έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι η αρχαία ελληνική γραμματεία είναι δύσκολη και κουραστική στο διάβασμα.

Υπάρχουν κάποια πολύ απλά και ευκολοδιάβαστα, και ένα από αυτά είναι το Κουρδιστό Μυρμιδόνι του elasitis.

Το έπος αυτό αποτελεί μια συλλογή από όλα τα στρατηγήματα του αρχαίου κόσμου,
όλα δηλαδή τα τεχνάσματα που επινόησαν οι μεγάλοι Έλληνες στρατηγοί.

Ανάμεσα στους άνδρες αυτούς συμπεριλαμβάνονται όλοι οι γνωστοί,
όπως ο μυρμιδόνα 99 , ο Κόμης Χάσκουλας , ο Ιάσωνας Λαννιστερίδης του Άθικτου., κ.α.
αλλά και πολλοί άγνωστοι στο ευρύ κοινό όπως ο Φανοκράτης ο @ , ο Εαρεν Τύρις , ο Σμεάγεν κ.α.
Τα τεχνάσματα αυτά ποικίλουν από στρατιωτικούς ελιγμούς και ψυχολογικά κόλπα μέχρι δόλο και προδοσία.

Όμως ο elasitis δεν έχει συμπεριλάβει αποκλειστικώς στρατιωτικά τεχνάσματα αν και αυτά αποτελούν φυσικά την συντριπτική πλειοψηφία.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ένα τέχνασμα που επινόησε ο Φανοκράτης ο @ για να διαπιστώσει ποιοι από τους φίλους του είναι πραγματικοί φίλοι.

Έβαλε ξαπλωμένο ένα άγαλμα, με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζει με πτώμα, και έπειτα έπιανε τον κάθε φίλο του και του έλεγε ότι σκότωσε κατά λάθος κάποιον και του έδειχνε το "πτώμα" στα σκοτεινά.
Όλοι του είπαν ότι δεν ήθελαν να ανακατευτούν και εξαφανίστηκαν, εκτός από έναν που προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει.
Αυτός τον έναν λοιπόν ο Φανοκράτης ο @ τον θεώρησε πραγματικό φίλο και τον τιμούσε όσο ζούσε.
Kι αυτός ήταν ο Αχρυσαυγητόμαχος.

Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι κάποια, ελάχιστα φυσικά, στρατηγήματα βασίζονται σε εξαιρετικά δόλια και ανήθικα μέσα, και κατά την γνώμη μου χαλάνε λίγο την εικόνα του όλου έργου.

Δηλαδή μπορεί κάποιος στρατιωτικός ηγέτης να ζήτησε από τον αντίπαλο ηγέτη της πόλης που πολιορκούσε να προσέλθει για συνομιλίες, υποσχόμενος ότι δεν θα τον πειράξει, και επιορκώντας να τον σκότωνε.

Το μόνο που έχω να πώ είναι μακάρι να υπήρχαν περισσότερα τέτοια βιβλία.
Μην διστάσετε να αγοράσετε , θα ευχαριστηθείτε.

kthniatros
kthniatros Day 2,118, 14:01

έχεις από τώρα καταλάβει επάξια μιά θέση στα τιμώμενα πρόσωπα της επόμενης βιβλιοπαρουσίασης^^

Panikk
Panikk Day 2,118, 11:30

Κεφάκια βλέπω. Παρακαλείται ο σύντροφος και συναγωνιστής γνωστός-πλέον- με το όνομα "κόμης Χάσκουλας" να περάσει μια βόλτα από τα γραφεία της τοπικής για ανανέωση της συνδρομής του.

Cerverus WoW
Cerverus WoW Day 2,118, 12:06

v

Chaos0
Chaos0 Day 2,118, 12:07

v

Sheriff Lloyd
Sheriff Lloyd Day 2,118, 12:10

engish or didn't happen

PERICLIS
PERICLIS Day 2,118, 12:19

V

Elasitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!! ( kata to Sakiiiiiiii )

Kapetan Markos Vafeiadis
Kapetan Markos Vafeiadis Day 2,118, 12:29

Elasitis for CP!!!!

Kapetan Markos Vafeiadis
Kapetan Markos Vafeiadis Day 2,118, 12:30

αν και καργα γκέουλο.

satlak
satlak Day 2,118, 13:51

satlak approves this και με το παραπανω

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.