Ambient on/off

Join the new world

 

Страхињић - нова обавештења о саботажи државе

Day 2,395, 08:36 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije
11.6.2014.

Поздрав еСрбијо! о/

У овом председничком извештају имаћете прилике да читате о следећим темама:

- Даљи наставак саботаже рада Владе од стране опозиције у Конгресу блокадом донација на НБС
- Обавештења са састанка у Астерији одржаног 9.6.Даљи наставак саботаже рада Владе од стране опозиције у Конгресу блокадом донација на НБС

Ситуација поводом ових дешавања је више него јасна, иако моји политички противници труде да је замрсе што више могу, али зато ћу је ја врло радо одмрсити искључиво чињеницама, и ничим другим.

*****

Од мог јавног (претходног) обавештења народу еСрбије да опозиција саботира и блокира рад државе блокадом донација на НБС, саботажа се наставила и траје до дан данас.

Зашто називам то саботажом?

Уопште, али уопште немам ни најмањи проблем са тиме да конгресмени гласају у законима по својој вољи, не само они у опозицији, већ и они који чине владајућу већину. Међутим, када опозиција/странке одбију неки закон, потпуно је нормална ствар да те странке објасне због чега је одређени закон одбијен, односно зашто су гласале против истог. Наравно, председник, или предлагач закона, пре постављања истог, закон треба да објасни.
Са своје стране, као председник, ја сам за све предложене законе који су имали потребу за објашњавањем (а таквих је било заиста мало у претходних месец и кусур дана - типа постављање НЕ закона, одређени МПП закони који нису били традиционални и сл.), увек и објаснио.

*****

Закон о донацији на НБС не захтева било какво посебно објашњење, јер је то једноставан закон којим се државни новац са националног трезора пребацује на народну банку, осносно организацију у њеном поседу.

Да Влада већ месец и нешто дана не објављује редовне финансијске извештаје преко НБС новина, као и војне извештаје у којима се може видети како и за шта је војска добијала новац или постављан ЦО, могао бих да разумем блокаде закона овог типа. Али, поменути извештаји су редовни, излазе на максимум 3-4 дана, а они који се нису удостојили да месецима, па чак и годинама дају народу рачун о државним трошковима док су били на власти, сада блокирају државне новце власти која своје рачуне уредно и редовно полаже свим грађанима.


ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ НБС ПРЕ АКТУЕЛНЕ ВЛАДЕ ОБЈАВЉЕН ЈЕ ПРЕ ВИШЕ ОД 210 ДАНА

*****

Разлози блокаде?

И ја бих волео да их знам.

Као што сам рекао, нормално је да се предложени закон објасни, али је нормално да се исто тако и објасни зашто је неки закон одбијен. Мало пре сам објаснио зашто се предлажу НБС закони и то је чињеница коју сви конгресмени сигурно знају пре него што дођу на ту позицију, а ако не знају, онда треба питати странке зашто у Конгрес постављају људе који не знају основе игре.

9.6. сам позвао на састанак топ 5 странака (као што сам писао у претходном чланку и пружио вам лог са тог састанка). Тај састанак је био планиран и без блокаде донација, управо како бих највећим странкама предочио планове за наредни период и уважио њихове ставове поводом истих. Блокада донација је био само разлог више да такав састанак буде одржан, како бих странке упитао због чега то раде. Лог са тог састанка је доказ да странке које су присутвовале састанку, у том моменту, нису дале ниједно званично обавештење због чега блокирају рад, осим личних инсинуација појединаца да се то ради јер ме људи у странкама не воле, јер су тужни због пораза на изборима, па тако хоће да се освете.Да ли су то објективни и реални разлози за блокаду донација, или је то класичан пример саботаже државе, процените сами.
Подсетићу да странке Уједињена еСрбија и Српска Народна Одбрана уопште нису ни дошле на састанак.

Да не буде како сам само на том састанку питао за разлоге блокаде, исто сам учинио у кружним порукама у којима се налазе конгресмени. Ни у њима нису наведени конкретни и званични разлози странака за блокаду донација. Штавише, углавном су одовори били исмевање рада Владе, троловање, па и увреде. Уколико буде потребе (односно ако странке буду лагале у вези овога), направићу снимке из тих кружних порука и јавно их показати, никакав проблем.

*****

Одузимање страначких оргова Акционом Покрету (АП) и Српској Народној Одбрани (СНО)

С обзиром на немогућност добијања информација о конкретним и званичним разлозима блокаде донација на НБС услед недостатка жеље СВИХ странака које раде на блокади да објасне своје поступке, како мени као председнику државе, тако и свим осталим грађанима, става сам да је на сцени саботажа државног рада од стране (Влади) опозиционог дела Конгреса.

Као одговор на саботажу, одлучио сам да странкама које се баве саботажом и имају страначке оргове, исте одузмем. Подсетићу да се као власник тих оргова наводи држава еСрбија и због тога, држава неће дозволити да саботери њеног рада уживају привилегије које им је управо омогућила иста та држава коју саботирају.

Услов да се организације врате јесте да саботерске странке прво званично објасне разлоге за минирање државе, после чега ћемо анализирати да ли су ти разлози заиста реални и објективни, или се заснивају искључиво на личном анимозитету према мени и остаим члановима Владе. Ако је разлог за блокаду тај што мене неко не воли или је тужан због изгубљених избора, то свакако не може бити уважено као реалан, легитиман и објективан разлог за блокаду државног рада.

У тренутку одузимања оргова, на АП оргу је било 20к РСД, док се на СНО оргу налазило нешто мање од 400 РСД (стање при преузимању оргова је усликано, тако да сви докази за тврдње постоје и биће објављени ако буде потребе).
Ти новци неће бити коришћени док год држава буде имала начина да се финансира без донација на НБС, али уколико држава остане без средстава за нормално функционисање, могуће је да ћемо бити принуђени да искористимо сва средства која имамо на располагању, па тако и средства са поменутих оргова. Не видим ништа спорно у томе да се, услед недостатка средстава за финансирање државе услед саботаже, за сврхе финансирања државе користе средства управо тих људи који држави саботажом ускраћују њене сопствене приходе.
Све финансијске извештаје ћемо водити редовно, као и до сада, и ако буде потребе за потрошњом средстава са ових оргова, знаће се тачно на шта су она отишла. Тако да, ако саботажа буде прекинута, средства могу бити враћена оригиналним власницима.

*****

Резиме

Опозиција може до судњег дана да блокира донације, што се мене тиче. Само, нека објасне званично својим бирачима, пре свега, а онда и свим другим грађанима ове државе зашто то раде. Али не појединачно, не са незваничним информацијама, не на основу личних ставова. Зна се како се пише званично саопштење и ко може да потпише званично саопштење једне странке - или председник или главни орган странке. Једино тако могу знати који је конкретан проблем који доводи до блокаде и једино тако могу кренути у решавање проблема. У супротном, саботерима ће остати само да причају о имагинарним проблемима за које нико жив неће знати који су, осим њих самих (ако их и они знају).

Док год странке које блокирају рад НБС не дају званична обавештења о разлозима блокаде, то се не може називати више ни блокадом, ни слободним мишљењем (какво је то слободно мишљење када нема слободе да се јавно изнесе пред свима нама у еСрбији), већ једино и искључиво саботажом!
А са саботерима ће држава већ наћи начин да се обрачуна и сигурно неће поклећи пред њима.

*****

И још једна ствар, па завршавам са овом темом...

Чак и да не желе да објасне разлоге свог незадовољства према мени лично, мом раду или раду Владе коју сам саставио, опозиционе странке у овом тренутку имају сасвим довољно конгресмена да покрену успешан опозив председника, ако им се већ толико не допада шта радим (иако нисмо ни чули шта им се то не допада).

Због чега се оне не одлучују на тај потез, већ уместо преузимања одговорности одлучују да саботирају рад државе, над којом имају могућност да легално преузму власт, питање је за те странке, а не за мене. Ја могу само да претпоставим у чему је реч, на основу дискусије коју сам водио са чланом АП:Према овоме, опозив се не покреће јер кандидат опозиције на претходним изборима (иначе дечачић од 14-15 година) не жели да буде председник без медаље, па ме зато "пуштају" да останем на месту председника.

Дакле, не свиђа им се рад Владе, не објашњавају конкретан проблем зашто и шта им се не свиђа, саботирају рад државе блокадом донација, а не желе да покрену опозив, иако могу, јер јбг, њихов кандидат неће да буде председник без медаље.


То је њихова брига за Србију?! Заиста?!
Обавештења са састанка у Астерији одржаног 9.6.

С обзиром да је текст поприлично дугачак и да не желим да се у коментарима мешају две теме, обавештења са састанка у Астерији ћете моћи да прочитате у наредном чланку, који ћу се потрудити да објавим у току дана.

Укратко, на састанку је изабрано ново руководство и причано је уопштено о плановима држава и савеза. Никакав званичан став није усвојен, већ ће се до њих доћи врло брзо, с обзиром да је штаб Савеза сада формиран и да је кренуо да ради солидним темпом. Детаљније, или у наредном чланку, или у извештају МСП, надам се у току дана, или сутра...

*****

Уместо да се бавимо овако конкретним стварима, као што су спољнополитички односи и војне стратегије, ја морам да пишем о томе зашто је нешто саботажа, а не изражавање слободног мишљења и легитимног деловања парламентарних странака.
Ја се извињавам због тога, али једноставно немам намеру да било ко на саботажи државе гради припреме за следеће изборе и ствара атмосферу у којој би Влада била означена као кривац за евентуалне неуспехе који би се могли десити као резултат те саботаже. Ако је неко раније то дозвољавао док је био на власти, ја свакако нећу.

о7

 

Comments

Predsednik eSrbije
Predsednik eSrbije Day 2,395, 08:37

Страхињић - нова обавештења о саботажи државе
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2407541/1/20

mcmoox
mcmoox Day 2,395, 08:48

ja lično mislim da tu ima još orgova koje treba naciJonalizovati : D ...

EnrihV
EnrihV Day 2,395, 14:16

Treba uvesti u igru opciju vojni udari sve bi bilo reseno. I posle kazu ovo je samo igra nemoj da povezujes RL sa ovim, pa ovo je gore od RL-a, samo jos da nam se vrati neki eSeselj iz eHaga i cirkus bio kompletan.

Lord Zivorad
Lord Zivorad Day 2,396, 01:44

Повратак Господара
http://www.erepublik.com/de/article/-1-2407625/1/20

igajunior
igajunior Day 2,395, 10:14

Ja bi sa orgova poslao obave[tenja članstvu da je stranka postala izdajnička i da je napuste xD

MakiOpaki
MakiOpaki Day 2,395, 11:14

Strahinjiću...ae sine prestani da plačkinjaš više..dosadan si..

Strahinjic II
Strahinjic II Day 2,395, 12:23

Изгубили изборе, па се свете блокадом донација... Мени се чини да сте ви ти који плачке, ја само обавештавам нацију о вашем плачу.

II Dark Knight II
II Dark Knight II Day 2,395, 13:33

Ne svete se sto te ne vole vec zato sto ne mogu da omaste brke od silnih para. Jedini nacin da dodju na vlast je da spinuju kako si nesposoban i kako nemas pojma a oni su , jelte , posisali svu pamet sveta. Ide leto , treba Hrcku para za Zakintos jer je trenutno dekintos. 😛

cvele101
cvele101 Day 2,396, 02:30

Dragi MakiOpaki,
nadam se da cu te uskoro videti da ides negde na bh, pa da ti je u slast skinem!

S postovanjem,
cvele101

MakiOpaki
MakiOpaki Day 2,396, 13:02

cvele101
Prvo...možeš samo da pojedeš u slast ono "što se ne jede".. kada ja krenem na BH....

Drugo...čemu uopšte ovaj tvoj komentar upućen meni u ovom članku...O.o..?

MakiOpaki
MakiOpaki Day 2,396, 13:04

Strahinjiću...ja tek sada vidim koliki si ti bolid jbt...

Pa ko piše članke i žali se na opoziciju i plačkinja...
Opozicija ili ti Strahinjiću plačkinjavi ?

Strahinjic II
Strahinjic II Day 2,396, 19:15

Где то има да се донације на државну банку блокирају зато што је неко легитимно изабран за председника? Само у еСрбији.

Michael Alan Westen
Michael Alan Westen Day 2,395, 11:29

Multijerri jel taj decacic?😃
pa jes vala oce da kaze u skoli kako ima CePe medalju xaxaxxaxa

Michael Alan Westen
Michael Alan Westen Day 2,395, 11:30

imaju mama i tata da mu budu ponosni ako dobije medalju,ovako jbi bio bruka xD

SasaIka
SasaIka Day 2,395, 15:11

Ti si stvarno prolupao!!! Boli me uvo i za poziciju i opoziciju, al u ovom clanku ima toliko gluposti da je to neverovatno:
!. Odkud ti ideja da iko MORA da objasnjava zasto je za nesto glasao u kongresu???? Pa oni su LEGALNO izabrani kao i ti, a kongres ima taj jedan jedini instrument kontrole bolesnih predsednika-blokiranje njihovog rada! Tebi NIKO od kongresmena NE MORA i NE TREBA da ista objasnjava, ta objasnjenja daju SVOJIM biracima!
2. Ko kaze da se predlozi donacija ne trebaju obrazlagati kongresmenima??? Zasta ce tebi uopste 350000 cc-a, kad sam kazes da necemo imati rat osim ping-ponga ? Ja bih, npr. iako nisam kongresmen, bas voleo da znam zasta ti trebaju tolika sredstva?
3. Jos uvek ti nije palo napamet da vecinu igraca bas zabole uvce za tvoje izvestaje, sporazume pravilnike i ustave ako se NE MOGU DA IGRAJU zbog tvoe opsesije birokratijom?? Da ti se ne cini da to kongres upravo pokusava da ti kaze? Ako nisi primetio, u kongresu te podrzava SAMO JEDNA STRANKA, pa ste, samim tim VI OPOZICIJA a ne ostali 😛
4. Oduzimanjem orgova samo nekim od neposlusnih stranaka (zar nije trebalo svima ili nikom? ) si u praksi zavrsio mandat. Naravno ni u snu ne ocekujem od tebe da budes covek i povuces se, ova pat pozicija ce obeleziti tvoj mandat i uvesti te u istoriju.
Jel se ponosis sobom i svojim sposobnostima?

Radigast
Radigast Day 2,395, 16:18

uzeo orgove. mozes misliti!
I sta je postigao?
Samo izgleda kao klinac koji se duri ha ha.
Odlicna reklama za SS, stvarno bi mogli da ga stave za sefa marketinga. Uz takvog coveka politicki protivnici SS samo treba da sede mirno i gledaju kako brlja i radi posao za njih.
Durica nasa mala ha ha ha

Arn.Magnusson
Arn.Magnusson Day 2,396, 18:26

Ovo je za neke odavno prestalo da bude igra I postalo poligon za hranjenje ega I sujete kao I pilicarenje u pokusaju zarade RL novca. Jadno. Strahinjicu, realno si u pravu ali jbg neces uspeti san protiv legla zmija I olosa. Licno, smatram da ponasanje ljudi ovde I u RL ne moze biti razlicito. Ovo je ipak kopija RLa I iskreno vecinu ucesnika u ovoj svadji ne bih voleo da sretnem ni u prolazu. Realno nikakvi ste ljudi I drago mi je sto sam u 2klicku a uskoro cu I logout. Ne osecam se prijatno kada vidim kakvih nas sve ima. Dvolicnih, cinicnih, bezobraznih, slepih.... Ova tema me apsolutno ne zanima al kad sam procitao clanak pa komentare osetio sam potrebu da napisem nesto...

Ja nisam Keyser Soze
Ja nisam Keyser Soze Day 2,395, 08:43

Druže a pre svega Brate!

ZgemboAdislic
ZgemboAdislic Day 2,395, 12:37

Al' me nađe sa izborom...

DarkoRadojevic
DarkoRadojevic Day 2,395, 08:44

Vracaj pare bre! Jos jedan dokaz da ne treba verovati kandidatima koje podrzava Samo Srbija

Ivke Pivke
Ivke Pivke Day 2,395, 08:46

Državne pare sa državnih orgova? 😉

heffe
heffe Day 2,395, 08:53

Sta ce vam org kad imate samo 400cc na njemu xD

DarkoRadojevic
DarkoRadojevic Day 2,395, 08:59

znamo za jadac pa skidamo pare kad god nismo na vlasti 😃

DarkoRadojevic
DarkoRadojevic Day 2,395, 09:00

al` zao mi tih 1,5g sto mi tiranin ukrao pa nmg da prezalim 😃

Ivke Pivke
Ivke Pivke Day 2,395, 08:45

Jel ti možeš kao CP da predložiš zakon da se sam smeniš?

purebg
purebg Day 2,395, 08:46

Може да да оставку, али како ће онда да кука по новинама како га саплићу...

Ivke Pivke
Ivke Pivke Day 2,395, 08:53

A je l' neopoziva ostavka ili mora kongres da je usvoji? 🙂

Strahinjic II
Strahinjic II Day 2,395, 08:48

Не. А и не знам зашто бих сам себе смењивао, нисам ја тај који тврди да је ова Влада очајна, на челу са мном, без икаквих аргумената : )

SiMac
SiMac Day 2,395, 14:43

Starno mislis da nem argumenata? Procitaj naslov svojeg clanka - argument?

Strahinjic II
Strahinjic II Day 2,395, 14:54

Цео текст је препун аргумената и објашњења.

Capone91
Capone91 Day 2,395, 11:06

JER !!1!11

mcmoox
mcmoox Day 2,395, 08:45

Podrška gospodinu predsedniku !!!!

MCMOOX je bio ovde !!!

010101010
010101010 Day 2,395, 08:46

ahahahha Daj neke misije(Sabotaža Srbije),kao što brt Plato sabotira Brazilce.
misija1-Uspešno je donirano .... nagrada org taj i taj.
Uopšte ne znate sa igrate..

Ivke Pivke
Ivke Pivke Day 2,395, 08:50

Al' moraju da budu neke fensi nagrade. Recimo neke karte kvaliteta bilo kog.
A mogli bi i da naprave neki Party Spin.
Da mogu da povuku jedni druge za uši, ku, kosu. Al samo državni zlatnici da se ulažu. 🙂

CIKAKYRE 68 Day 2,395, 08:46

Comment deleted

LorD.Omega
LorD.Omega Day 2,395, 09:08

Нико не дира владу да ради. Проблем је у томе што је мањина побала да наметне решења и идеје већини.

Проблем су очито овде страначки војници који не мисле својом главом друже, СС као странка је једно велико ништавило, које ми се гади све више својом политиком, ено, сад се већ перу од Страхињића, као - разговараћемо с њим, а онда ћемо видети шта ћемо с њим.

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 2,395, 09:20

Верујем да је тако јер су се и од мене прали. xD

Strahinjic II
Strahinjic II Day 2,395, 09:28

Која решења и идеје сам конкретно покушао да наметнем већини? По стоти пут питам и по стоти пут ви не дајете конкретне и званичне одговоре, већ само користите испуцане политикантске фразе и флоскуле које не могу да прођу ни код беба, а камоли одраслих људи.

Када те видим како се батргаш у политичком незнању и неспособности, постаје ми јасно зашто је ДСС у правом животу пукла као странка. Чим си ти тамо неки руководилац, све ми је јасно : )

MoonChe
MoonChe Day 2,395, 12:10

Nisam skontao ovo, ko je ovde manjina UeS ili?! (:

CIKAKYRE 68
CIKAKYRE 68 Day 2,395, 09:53

Ako je los CP zasto je izabran drugi put za redom???
koliko se secam ga je izglasan imp. on se desio zbog toga sto covek razmoislja svojom glavom i nije zeleo da radi nesto za nekog,
Dobio je poverenje na Izborima i pustimo da radi svoj posao jeste ovo samo IGRA ali Ako neko radi protiv Drzave onda je to nesto Drugo kao sto je opstrukcija NBS

CIKAKYRE 68
CIKAKYRE 68 Day 2,395, 09:57

Samo Gradjani sa Srpskim Drazavljanstvom mogu da Govore
ostali neka citaju ipak Patriotizam nema Cenu Valjda....

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 2,395, 10:06

pa nek radi i ne kuka onda. ima 3 miliona dinara na nbs

Strahinjic II
Strahinjic II Day 2,395, 11:04

То што има тих голда на НБС није разлог да ви блокирате донације из страха да ништа неће остати за вас следећег месеца, па да ћете морати трећи месец за редом да постављате кандидате које нико неће изгласати за председника јер не умете (не желите) да радите без новца.

Разлог више је тај што сам лепо рекао да ће голди бити уложен у нешто што ће донети дугорочну добит држави или обрт новца, али ти намерно сада мењаш тезе, као што увек радиш, изостављајући пола чињеница и пишући само оне које теби одговарају.

Е Хамстер, Хамстер, остадоше ти коалициони партнери без оргова због саботаже на коју си их наговорио...

CIKAKYRE 68
CIKAKYRE 68 Day 2,395, 10:09

Kad si ti bio CP nisi tako pricao ali neka..

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 2,395, 10:19

nisam imao 3 miliona dinara : )

Bajans
Bajans Day 2,395, 13:48

Nisi imao na racunu nbs jer si ih pokrao!

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 2,395, 13:54

Problem UeS-a je 7 meseci bez ucesca u vladi tako da ono jbg nije im lako mora se to razumeti :DDDDD

Sever Vetrovnik
Sever Vetrovnik Day 2,396, 02:40

Треба да обезбедите њихову подршку, а не да их гурнете у противнички табор, јер, колики видим, њихови гласови могу да преломе. : )

А у томе тешко да ондашње избацивање Такиманије из МУП-а може да помогне. : )

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.