Ambient on/off

Join the new world

 

Србија и Астерија

Day 2,353, 16:41 Published in Serbia Serbia by dushanseelny


Поздрав, драги читаоци, после сазнања колико је тешка еБудућност испред нас, а и услед поприлично крупних догађаја који су се десили у протеклих недељу дана, одлучио сам да напишем још једну војнополитичку анализу.. Надам се да ће вам штиво бити занимљиво и угодно за читање..Србија

Нажалост, може се рећи да од уласка Бугарске на оригиналне румунске територије и избацивања Ирана из Европе, по наш савез све креће низбрдо.. Неке чланице (Аргентина, Грчка) ову климавост савеза нису ни осетиле, док су неке попут Мађарске и Словеније доста пропатиле од тада.. Што се тиче наше државе, што због лошег вођења како унутрашње тако и спољне политике, што због савршене координације противничког савеза, најпростије речено, не можемо да се саставимо.. После јако јако дуго времена, изгубили смо оригиналну регију, и то два пута за јако кратко време.. Од губитка велике већине наших територија, никако нам не иде њихово враћање, као најјача држава ове игре, већину времена проводимо са 6,7, евентуално 8 ресурса, а о деветом или чак десетом не можемо ни да размишљамо.. Свака акција ослобођења савезника или избацивања љутог непријатеља из Европе завршила се неуспешно, и прилично срамотно по нас.. А како то обично бива, после неискоришћених шанси следи казна. Некима је познато, некима можда није да је недодирљива империја Чиле, након овог турнира постала још недодирљивија.. Наиме, освојили су прво место на такмичењу побеђених зеколиких непријатеља и добили коефицијент детерминације x2 на СВЕ битке које буду водили у наредних 10 дана. Ситуација је тужна сама по себи, али да ствар буде још гора, одлучили су да помогну Хрватима у свом рату на два фронта тако што ће извести ваздушни напад на нас.

Дакле, имамо Чиле, који са својим коефицијентом има 'аутоматски одбрањене устанке' и дуплирану силу којом лете на нас, и са друге стране имамо Србију, која, чини се, у задње време не зна где удара, и има Хрватску накачену на врат.. Биће тешко, биће то један од најтежих испита за нас од настанка наше државе, али имамо моћ, имамо инат, имамо мотив да тим јужноамеричким припадницимa ромске националне заједницe не дозволимо да кроче на тле наше империје, и то је и у стварном животу, али и у овој игри одувек било једино оружје које је водило наш народ до блиставих победа.. Зато, зграбите те тенкове, удрите по Чилеу, молите се Богу и СербианЛегенди, па да ми њима уништимо латиноамеричку империју након што их отерамо од наше земље!😃Остатак Астерије

Након првобитног неуспеха и грешке у прорачуну, Аргентина овај пут силовито и без проблема гази Шпанију. Чини се да је и без икаквог коефицијента Аргентина могла без проблема обрисати Шпанију, и држати 10/10, али са овим новодобијеним бонусом, тај посао ће бити лаган као брисање неке једва насељене државе. Све је то резултат тог чувеног НАПа са Чилеанцима који те две државе и чини најдоминантнијим не само у Јужној Америци већ и у целом еСвету.. На нашу жалост, своју моћ доста ефектније користи Чиле и прави много веће проблеме него Аргентина Сириусу..

Мађарска је након свог уживања у тлачењу украјинских кметова, и поседовању сигурних 9/10, направила грешку мешајући се у дешавања у централној Европи и била прва у низу држава коју је ујела чилеанска змија.. Одмах потом сви могући непријатељи са којима се граничила, нападају је и своде је на оригиналне територије.. До данас Бугарска држи потребне ресурсе својих украјинских пријатеља и сада незаштићених Молдаваца, док их, може се рећи, штите Румуни. Тренутно Мађари воде заморне ратове са Хрватима са којима једва излазе на крај, при чему с времена на време изгубе и контролу над западним оригиналним регијама.

Некада стабилна Словенија која је са лакоћом држала Швајцарску и делила Италију са Србијом, сада доживљава један од најтежих периода у својој еИсторији. Тужна чињеница за њих је да их противнички савез види као нашу најслабију карику, те се често максимално форсирају не би ли оставили Словенију без конгреса.. Такође, не иде им на руку ни то што је централна Европа најчешћа мета ваздушних напада Ауроре и Сириуса. У овом тренутку Словенија се ослободила пољских окова уз помоћ Мађарске и једино што јој је преостало је да добије устанке против Мађарске у којима им неће бити пружен никакав отпор.. Оно што је сигурно је да савез највише пажње треба да посвети овом члану, и да осмисли трајније решење да заштити Словенију, а када наш савез поврати доминацију, сигурно је да ће Словенија поново засијати старим сјајем..

Румунија је прилично дуг временски период успевала да држи комплетну Бугарску под контролом, све до свог похода на Шпанију, који је након почетних успеха, довео до ослобођења Бугарске и њеног упада на оригиналне румунске територије. То је за собом повукло читав ниѕ догађаја а завршило се, вероватно ненамерним, нападом Бугарске на НАПом незаштићену Мађарску што је довело до даљег затезања већ лоших односа Мађарске и Румуније.. Међутим, као што је и очекивано, Румунију није претерано потресла тешка ситуација у којој се нашао њен западни сусед, већ се бацила у освајање Украјине. Узела је себи две регије са ресурсима (Буковина, Бесарабија), и Подкарпатију којом се повезала са централном Европом, и истовремено онемогућила Мађарској пролаз до Украјине и обрачун са Бугарском.. Након што је своје границе заштитила НАПовима са Пољском, Украјином, и од раније Бугарском, бацила се на посао.. Обрисала је Словачку, Аустрију, истерала проблематичну Ирску из централне Европе и потом донела одлуку да избаци Чиле макар из те једне северноиталијанске регије. Међутим, како је Чиле добио свој бонус, а ту се нашао и Парагвај потпомогнут остатком Ауроре, Румунија се нашла у незавидном положају, почела је да губи битке, и већ је кренула да гради штит у виду Аустрије до својих оригиналних територија и окупиране Словачке. По мом мишљењу, сам продор Румуније у централну Европу био је грешка, јер њој довођење у питање будућност њених оригиналних територија, као и додатно затезање односа са Мађарском никако не требају. Оно што би било паметније је пустити Мађарску да преко Подкарпатије дође до Украјине и Бугарске по своје ресурсе а да се сама Румунија, ојачана бројним НАПовима окрене Турској у којој би нашла два додатна ресурса а самим тим би омогућила ослобођење и опоравак Ирана, који би у том случају постао доста значајнији фактор у биткама.. Нема потребе доводити у питање могућност Румуније да окупира Турску јер бисмо, по мом мишљењу, у том рату, поред пар првих неизвесних битака видели доминацију Румуније која је евидентно јача од свог црноморског суседа..

Грчка је само својим географским положајем благословена јер поред понеког тежег македонског устанка, они немају ама баш никаквих проблема у одбрани својих ресурса. Самим тим о њима скоро никад нема нека занимљива прича да се напише.. Све у свему, и даље су подељени на присталице Астерије и њене противнике, што веома отежава сваку операцију савеза у којој Грчка мора да учествује. То је рецимо разлог зашто не пуштају италијанске устанке, и зашто ће нама, и након стабилизације земље и савеза бити веома тешко да се вратимо у Италију. Управо та подељеност даје наду Сириусу да би могао да убаци Грчку у своје редове, па и даље није организована већа акција против њих, нити је пружена нека велика помоћ ослобођењу Македоније.. Иначе, Грчка је на такмичењу, чини ми се, била трећа, што ће јој дати 1.5 коефицијент за напад, и у случају да жеља буде постојала, моћи ће итекако да нам помогну у нашем будућем рату са Чилеом..

Остала је јш и Кина која је, по мени, само формално у савезу. Они леже на својих 10/10, никог не дирају, нико њих не дира, и то је све.. Имају отворену границу са Хрватском, чије би избацивање из Индије било толико значајно за савез, али се чини да Кинези немају ни воље ни муда за тако нешто.. Можда једног дана крену у неки поход, али како се чини, начекаћемо се..
На моју, а вероватно и вашу велику жалост, ја када пишем, пишем прилично опширно, јер другачије не знам, па се ја уморим а ви се сморите пре него што стигнем до циљаног краја.. Иако сам планирао да убацим и остале савезе у ову анализу, за сад ће остати на овоме, а наставак очекујте ускоро, па да видимо шта се то занимљиво дешава са нашим драгим Летом, Сириусом и Аурором.. Наравно, надам се да сте уживали и да сам вас колико-толико информисао јер, то је и једино што је битно у мојим новинама..
До следећег чланка, dushanseelny
 

Comments

JOJA R
JOJA R Day 2,353, 16:54

dobar kao always o7

GeneralNajkic
GeneralNajkic Day 2,353, 17:03

Respect citao do kraja 🙂
I prvi sam u komentaru 😉
Dobra analiza situacije...

Sarplaninac700
Sarplaninac700 Day 2,353, 17:13

v6 p214.

0antoniovaras0
0antoniovaras0 Day 2,353, 18:06

let´s turn this boring times into funny ones XD good luck

dushanseelny
dushanseelny Day 2,353, 18:15

I must admit that u made this game much more interesting.. But.. Even better will be Serbian revenge after u loose ur bonus..🙂 Good luck, my friend! 😃

LorD.Omega
LorD.Omega Day 2,353, 22:18

Мислим да мора странка да те пошаље на неки курс стрелица, оно као све плаћено, пун пансион. :Р
Сам чланак, одличан. Тачно сам знао да се нешто кува кад сам те видео на чету пре неку ноћ 😃

dushanseelny
dushanseelny Day 2,354, 03:07

Па наравно да се кува, чим ја тебе цимам за шауте.. А стварно би ми требао неки курс стрелица, само ми оне фале у новинама..🙁

Kiza No Sleep
Kiza No Sleep Day 2,353, 23:01

Dobar clanak 🙂
\o/

SreckoSojic
SreckoSojic Day 2,354, 00:46

Dokle god mi čuvamo Hrvate u Indiji nama nikad nece biti bolje....
tako su nase vodje mislile i kad su Hrvati bili u Meksiku i cuvali ih tamo jako dugo da nam
ne "smetaju" na balkanu 😉
dok se narod nije pobunio i sami se organizovali i izbacili iz Meksika.
Izgleda da ce tako biti i sada. dok nas Cileanci brisu sto je neminovno, hajde bar da to iskoristimo
i izbacimo Hrvate iz Indije...
i onda mozemo mi tamo da stvorimo nasu imperiju daleko od svih .. a na balkanu drzimo samo svoje
originalne regije i smetamo ostalima ko sto oni nama rade

dobar clanak vote i sub

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 2,354, 01:32

Dobar 🙂

Crixus Ganicus
Crixus Ganicus Day 2,354, 01:35

Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, nego po tome koliku svetinju branim.

SETITE SE OVOGA DANAS ! SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA

djolemunja Day 2,354, 01:41

Comment deleted

War3hous313
War3hous313 Day 2,354, 02:32

o7

Bogi
Bogi Day 2,354, 03:51

Ovaj dio u vezi sa Rumunijom je čista glupost. Nisi nepristasan, favorizuješ Mađare, i misliš da je Rumunima jedini cilj da napakoste Mađarima, što je daleko od istine.

dushanseelny
dushanseelny Day 2,354, 03:58

Можда тако делује, али није тако.. Подједнако су ми драги и једни и други, али Подкарпатија је за Мађаре исто што и Апулија за нас, нешто што нико не би требао да дира, и Мађари су сад због Румуна затворени исто као и ми због Грка.. Можда је тако цео савез одлучио, али та два затварања су по мени глупи потези..

nele7
nele7 Day 2,354, 03:55

Vote!

Tihomir Ostojic
Tihomir Ostojic Day 2,354, 05:27

Vote

BangIades
BangIades Day 2,354, 06:08

v

B E A S T
B E A S T Day 2,354, 10:26

Imas vote i sub, svaka cast

koyzka
koyzka Day 2,354, 11:31

najbolji potez sada je da srbija napadne bugare i hrvate...a ignorira cile 10 dana

plus ako podje za rukom cile ce morati tuci za bugare da nas zaustavili
(ako cile moze igrati prljavo zasto ne mozemo i mi)

dushanseelny
dushanseelny Day 2,354, 14:50

Slazem se buraz, preko Bugarske do Turske, snalazimo se 10 dana, i kad istekne onda svom silom na Cile, isteramo ih iz Evrope mi i Grci, i onda i mi i Grci AS na njih, i onda da zapamte dan kad su nam se kurcili.. Eeeee fali nam jos samo vlada..😃

dushanseelny
dushanseelny Day 2,354, 15:02

Admini su me smarali sto sam napisao da su Cileanci cigani, pa sam ispravio.. Cisto da ne mislite da sam lud.. xD

NOTLD Day 2,354, 16:18

Comment deleted

dushanseelny
dushanseelny Day 2,354, 17:45

*pripadnika romske nacionalne zajednice! ne zelis valjda da te neko prijavi za ovo? 😉

Strahinjic II
Strahinjic II Day 2,354, 16:08

o/

averson
averson Day 2,354, 17:10

Svaka pohvala za detaljan i opširan tekst.

vote

eSecikesa
eSecikesa Day 2,355, 00:00

v

Zastavnik Q7
Zastavnik Q7 Day 2,355, 07:09

Dje Sumadija ?

igajunior
igajunior Day 2,355, 07:21

o7

Stevan G
Stevan G Day 2,355, 09:19

Odličan tekst

H0RU5
H0RU5 Day 2,355, 12:53

o7

Nacika
Nacika Day 2,355, 13:53

Odlican clanak o7

61.zakon
61.zakon Day 2,355, 14:14

vote + sub
Ozbiljna analiza, bravo.

kruna
kruna Day 2,364, 07:22

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.