Ambient on/off

Join the new world

 

Метастаза - [Таша.МКД]

Day 2,266, 14:28 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Nigeria by Princess of Nigeria
Метастаза


Од душава те откорнувам,
прецизно и остро засекувам како со скалпел,
во сопственото месо заривам без да трепнам,
без збор, без бол....оти болката и онака е веќе преценета.
Хируршки те отстранувам, полека, со внимание,
од сите делови во кои си метастазирал,
сечам, фрлам, бришам по некое сеќавање.
А добро те препознавам,
сите затруени делови се црни како твоето “те љубам”,
мирисаат на лага....о, да...лагата мириса...исто како и вистината
исто како и љубовта...
исто како и...
Но, без патетика молам!
Сега мојата работа бара прецизност, а не безначајни описи.
Длабам, копам...и ништо не чувствувам,
дури ни тага нема во моето срце,
барем не во она што остана од моето срце
Сечам...дел по дел...
И ете...емоција....
Страв....
Сечам....и гледам....од мојата душа ништо не останува,
ја чистам или убивам,
ја убивам или спасувам,
ја спасувам или само се надевам.
Рацете ми се тресат....
И повеќе не сум силна,
ниту прецизна...
Копам со прсти....те вадам,
немам повеќе трпение,
откорнувам се’...
Тебе, себе, душава...
И ме фаќа смеа,
смеа, оти солзи немам...
И се’ околу мене ечи од смеа,
додека во рацете ми лежат неколку тажни парчиња душа.

[img][/img]
 

Comments

Princess of Nigeria
Princess of Nigeria Day 2,266, 14:31

Метастаза - [Таша.МКД]

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2369582/1/20

El Che G
El Che G Day 2,266, 14:33

уууууу,морбидно
🙂

Princess of Nigeria
Princess of Nigeria Day 2,267, 23:28

Животот носи и лоши работи, не е се розевко 🙂

Mr Santinoo
Mr Santinoo Day 2,266, 14:35

да направам како што ми доликува.... о7

Princess of Nigeria
Princess of Nigeria Day 2,267, 23:27

🙂

SaveAss
SaveAss Day 2,266, 14:36

добро е 🙂

United Macedonians
United Macedonians Day 2,266, 14:42

: )

poletarec
poletarec Day 2,266, 14:44

MOKNO !

DGKukusev
DGKukusev Day 2,266, 15:06

So stori be Tasa, pred spienje nokni mori da imame, prekrasno delo, bravo

Princess of Nigeria
Princess of Nigeria Day 2,267, 23:27

Нема ништо страшно хехе

Dark Knight Kiril Kirilov
Dark Knight Kiril Kirilov Day 2,267, 23:31

😁)

Red Stefan
Red Stefan Day 2,267, 06:34

Го читав ова во рап фазон и добро оди. о/

VardarEgejPirinMacedonia
VardarEgejPirinMacedonia Day 2,267, 09:31

o7

Maced0n
Maced0n Day 2,267, 09:56

: )

valikir
valikir Day 2,267, 10:30

романтично докторски онколошки хируршки...

valikir
valikir Day 2,267, 10:32

воут29, одамна сум саб

Janne Ell Day 2,267, 15:00

Comment deleted

Anakin Skywalker MKD
Anakin Skywalker MKD Day 2,267, 20:31

Многу добро напишано 🙂

Tiger Macedonia
Tiger Macedonia Day 2,268, 05:36

Таша после секој интерпункциски знак се остава празно место. И не е „се’...“ туку е „сè“.

P R O
P R O Day 2,268, 14:24

го читав ова внимателно, и се некако како хип хоп ритам да ми фали на писанието твое 🙂
т.е. мислам дека ова е добар текст за да се отпее 😉

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.