Ambient on/off

Join the new world

 

ТУРНИР [Мин. за Информации]

Day 2,121, 03:09 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Ministerstvo za Informiranje

Добар ден Македонија,каде и да си

Неколку збора за и околу новиот турнир...

ОПИС
-Турнирот почнува утре 2 122 ереп ден)и ќе трае 7 дена
-Целта на овој турнир е освојување на ПРЕСТИЖ ПОЕНИ(ПП)(читај некое евро да соберат)
-Со собирање на ПП се добиваат и НАГРАДИ ЗА СЕКОЈ ИГРАЧ
-Најдобрите играчи од секоја држава ќе добиат и ЗНАЧКИ/ДЕКОРАЦИИ
-Играчите кои ќе се борат во ЕПСКИ БИТКИ(подолу е објаснето) ќе добиат и БОНУС ПП

КАКО СЕ ДОБИВААТ ПРЕСТИЖ ПОЕНИ(ПП)
-со секој УДАР(а не убиство) се добива по 1 ПП...ако за едно убиство ти требало 4 удари,ќе добиеш 4 ПП
-ПП се добиваат ВЕДНАШ,со секој удар(без разлкика какво оружје се користи)
-Доколку се борите во ГЕРИЛА БИТКА добивате 10 ПП,во зависност дали сте победиле или изгубиле
-МАЛИ БОМБИ,ГОЛЕМИ БОМБИ И РАКЕТИ носат по 1 ПП(после нивна употреба)
-Оние кои ќе се најдат во ТОП 5 ИГРАЧИ во една битка,добиаат БОНУС ПП,и тоа на КРАЈОТ НА БИТКАТА
-ПРВО МЕСТО : + 100% ПП од оние кои ги направил во текот на битката( пример ако направил 280 ПП во текот на битката и на крај бил првопласиран,ќе му се додадат плус 280 ПП на крајот од битката ако заврши на прво место...значи вкупно 560 ПП)
-ВТОРО МЕСТО: +80% ПП
-ТРЕТО МЕСТО: + 60% ПП
-ЧЕТВРТО МЕСТО: +40 ПП
-ПЕТТО МЕСТО: +20% ПП

-Играчите кои ќе се борат во ЕПСКА БИТКА наместо 1 ПП за секој УДАР ,ќе добиваат 3 ПП за секој УДАР

ЕПСКА БИТКА
-Епска битка станува онаа битка во која ќе се направи одредена штета ВКУПНО(од двете страни) и истат ќе биде обележана со ИКОНЧЕ :
-повеќе од 10 милиони штета во Дивизија 1
-повеќе од 30 милиони штета во Дивизија 2
-повеќе од 100 милиони штета во Дивизија 3
-повеќе од 3 милијарди штетатво Дивизија 4

-Откако битка ќе стане ЕПСКА и ќе биде ЈАСНО ОЗНАЧЕНА,играчите кои ќе се борат понатака наместо 1 ПП,ќе добиваат по 3 ПП за секој УДАР
-Истото се однесува за ГЕРИЛА БОРБИТЕ:наместо 10 ПП,ќе се добиваат по 30 ПП од оној момет кога битката ќе стане ЕПСКА
-Истото ќе важи и за употреба на мали и големи бомби и ракети!
-Во секој случај поените се множат со 3,само ако битката постане ЕПСКА и тоа се однесува на оние ПП кои се освоени од моментот кога битката постанала ЕПСКА.Доколу тие ПП биле претходно освоени(пред битката биде прогласена за ЕПСКА) нивното собирање е нормалено(БЕЗ ТРОЕН БОНУС)

ИНДУВИДУАЛНИ НАГРАДИ
-Окако ќе се соберат одреден број на ПП,ќе може да се подигнуваат наградите:
-500 ПП – 10 сила
-550 ПП – 50% бустер во наредните 8 саати
-625 ПП – на секои 6 минути се дополнувате со 20 здравје/наместо 10
-750 ПП - куќичка за здравје што дава +50 енергија(во наредните 7 дена)
- 1 000 ПП – 20 сила
- 1 250 ПП - на секои 6 минути се дополнувате со 30 здравје/наместо 20
-1 500 ПП - куќичка за здравје што дава +100 енергија(во наредните 7 дена)
- 2 000 ПП - на секои 6 минути се дополнувате со 40 здравје/наместо 30
-2 500 ПП - 50% бустер во наредните 24 саати
-3 000 ПП - куќичка за здравје што дава +150 енергија(до крајот на 2 133 ден)
-4 000 ПП – 40 чоколада
-5 000 ПП - на секои 6 минути се дополнувате со 50 здравје/наместо 40
-6 250 ПП - куќичка за здравје што дава +200 енергија(до крајот на 2 133 ден)
- 7 500 ПП - на секои 6 минути се дополнувате со 70 здравје/наместо 50(до крајот на 2 133 ден)
-8 750 ПП - куќичка за здравје што дава +250 енергија(до крајот на 2 133 ден)
-10 000 ПП - на секои 6 минути се дополнувате со 100 здравје/наместо 50(до крајот на 2 133 ден)
-12 500 ПП – 50 чоколади
-15 000 ПП – 60 чоколади
-17 500 ПП – 70 чоколади
-20 000 ПП - - на секои 6 минути се дополнувате со 150 здравје (до крајот на 2 133 ден)
-25 000 ПП – 80 чоколади
-30 000 ПП – 90 чоколади
-35 000 ПП - на секои 6 минути се дополнувате со 200 здравје(до крајот на 2 133 ден)
-40 000 ПП – 100 чоколади
-45 000 ПП – 110 чоколади
-50 000 ПП - на секои 6 минути се дополнувате со 250 здравје(до крајот на 2 133 ден)
-62 500 ПП – 120 чоколади
-75 000 ПП – 130 чоколади
-87 500 ПП – 140 чоколади
-100 00 ПП - секои 6 минути се дополнувате со 300 здравје(до крајот на 2 133 ден)
-125 000 ПП – 150 чоколади
-150 ПП – 150 чоколади
За секои наредни освоени 25 000 ПП се добиваат по 150 чоколади
НАГРАДИТЕ МОЖАТ ДА СЕ ПОДИГНАТ НАЈДОЦНА 2 ДЕНА ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА ТУРНИРОТ И ТОА СО КЛИКАЊЕ НА ИСТАТА НА ПОЧЕТНАТА СТРАНА НА ЕРЕП.

ИНДУВИДУАЛНО РАНГИРАЊЕ
-Секоја држава има засебно рангирање
-Рангирањето оди според освоените ПП
-Има 2 типа на рангирање:
-ДНЕВНО РАНГИРАЊЕ
-ТОТАЛ/ВКУПНО РАНГИРАЊЕ

-Првите 10 играчи во ДНЕВНОТО РАНГИРАЊЕ ќе добиат ЗНАЧКА
-Првите 50 играчи од ВКУПНОТО РАНГИРАЊЕ ќе добиат ЗНАЧКА
-Значката се добива после завршување на турнирот
-На секои 20 минути ќе има освежување на податоците и рангирањето

НАГРАДИ ЗА ДРЖАВИТЕ
-од 1 до 10 место – ОДБРАНБЕН ШТИТ со квалитет 7(10 милијарди штета) + 5 000 ГОЛД
- 11 – 20 место - ОДБРАНБЕН ШТИТ со квалитет 6 (8 милијарди штета) + 3 000 ГОЛД
-21 – 30 место - ОДБРАНБЕН ШТИТ со квалитет 5(8 милијарди штета) + 2 500 ГОЛД
-31 – 40 место - - ОДБРАНБЕН ШТИТ со квалитет 4 (4 милијарди штета) + 2 000 ГОЛД
-41 – 50 место - -ОДБРАНБЕН ШТИТ со квалитет 3(3 милијарди штета) + 1 500 ГОЛД
-51 – 60 место - ОДБРАНБЕН ШТИТ со квалитет 2(3 милијарди штета) + 1 000 ГОЛД
-61 – 70 место - ОДБРАНБЕН ШТИТ со квалитет 1(3 милијарда штета) + 500 ГОЛД

Играјте паметно.
Наш приоритет се колониите во Нов Зеланд и обезбедување на Конгрес.
Очекуваме дека нашите е-непријатели ќе го искористат овој момент за да и наштетат на е-Македонија.

П.С.
МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА И ОБЕДИНЕТА


Министерство за Информации
El Che G
GoodBeer

 

Comments

Ministerstvo za Informiranje
Ministerstvo za Informiranje Day 2,121, 03:10

ТУРНИР [Мин. за Информации]
за извик

El Che G
El Che G Day 2,121, 03:14

ТУРНИР [Мин. за Информации]
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2316826/1/20
извик

TRTE T
TRTE T Day 2,121, 03:16

o7

pop trajan
pop trajan Day 2,121, 03:22

o7

Invisible DuSt
Invisible DuSt Day 2,121, 03:24

o7

Maced0n
Maced0n Day 2,121, 03:32

gluposti

El Che G
El Che G Day 2,121, 03:33

на што мислиш?
на турнирот,на наградите или на трудот?
🙂

Maced0n
Maced0n Day 2,121, 03:44

normalno za turnirot...za trudot aferim 🙂

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,121, 03:46

па сте я превели от бугарски що е полесно
: )
о/

Tiger Macedonia
Tiger Macedonia Day 2,121, 03:33

Кур се тресе у ладна вода.

Kumulonimbus555
Kumulonimbus555 Day 2,121, 03:51

i tato taka vikashe koa go zaebe edna utakmica za dobri pari

Wendy Power
Wendy Power Day 2,121, 03:55

na -22 stepeni

Elektro.N
Elektro.N Day 2,121, 03:37

o/

mane komita
mane komita Day 2,121, 03:43

o7

Red Tornado
Red Tornado Day 2,121, 03:46

Da si gi stavi plato tie znackite u gz mu ebam crepot

Strastniot
Strastniot Day 2,121, 03:47

Само да се мрчело. Интересно е, па шо сакате кажете 😛

А епска битка ќе имаат бугарите со романците, и евентуално хрватска - србија. нас никој нема да не чепне, освен евентуално востание.

El Che G
El Che G Day 2,121, 03:47

можно е АС да ни удрат

Strastniot
Strastniot Day 2,121, 03:49

освен грците никој друг не би се нафатил. а не ми се верува дека ќе се трошат толку за нас.
концентрацијата на штета ќе е во битката бугарија-романија и сите се острат за таму сега...

Wendy Power
Wendy Power Day 2,121, 04:03

o/

Volk No1
Volk No1 Day 2,121, 04:10

o7

poletarec
poletarec Day 2,121, 04:22

ke ima ebewe 😃

Felllix
Felllix Day 2,121, 04:24

o7

Janne Ell
Janne Ell Day 2,121, 04:50

KAZETE OD PRILIKA SO NORMALNO ROKANJE, KOLKU PP SE OSVOJUVAAT???

mac3donia
mac3donia Day 2,121, 05:05

so 110ff se zemaat 110PP itn itn 😃

Janne Ell
Janne Ell Day 2,121, 05:08

ФАЛА БРАТ,МАЛЦЕ СУМ ГЛУП,АЛИ ЈЕБИГА 😁)

mac3donia
mac3donia Day 2,121, 05:15

ma neeeeeeeee samo ne si razmislil malku 😃

El Che G
El Che G Day 2,121, 05:23

значи 240 ФФ е има на ден = 240 ПП на ден
ако учествуваш во некој епска битка ќе се помножат со 3 тие поени
ако влегуваш во топ 5 на секја битка,пак имаш бонус

El Che G
El Che G Day 2,121, 05:26

како што осовјуваш награди,така се зголемува и ФФ,а со тоа и ПП
па да видиме до каде може да се оди:)

DaCeeMkd
DaCeeMkd Day 2,121, 05:54

a so bazuki ke moze li brat ? 😃

mac3donia
mac3donia Day 2,121, 14:45

moze brat

Grifon Dion
Grifon Dion Day 2,121, 05:25

o7

goce.bs
goce.bs Day 2,121, 06:36

konecno i ova ministerstvo da si ja vrsi rabotata sekoja cest za postavenite raboti na svoe mesto

McFresh povampireniot
McFresh povampireniot Day 2,121, 06:47

mene albumot so znacki mi e poln,taka da ...

dedo mraz 78
dedo mraz 78 Day 2,121, 06:56

о7

Stenka Razin
Stenka Razin Day 2,121, 09:37

o7 lets get our shield!

NandN from Macedonia
NandN from Macedonia Day 2,121, 09:49

bravos za ministrite!!!
o7

eWonderBoy
eWonderBoy Day 2,121, 10:51

на кој морон му текна да организира ваков турнир

VOIDOKOILIAS
VOIDOKOILIAS Day 2,121, 13:59

free prestige points
http://www.erepublik.com/gr/article/free-prestige-points-2317019/1/20

participate in guerilla fights without losing energy for free pp

mac3donia
mac3donia Day 2,121, 14:46

VAZNO !!!!!

site onie igraci koi imaat pod 10k udar so q7 neka pukaat so bazuki ako imaat .... bolje im se isplati so niv ...


pozz

Guacolda Melian
Guacolda Melian Day 2,121, 21:33

El origen de los nicks// The origin of nicknames.

http://www.erepublik.com/en/article/2316730/1/20

V + S

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.