Ambient on/off

Join the new world

 

Измештање престонице из еСрбије?

Day 2,076, 13:34 Published in Serbia Canada by Sever Vetrovnik

Драги саиграчи,
Сведоци смо рушења „империје”. Србија је изгубила бројне колоније: у Италији, прекодринским земљама 🙂, Француској и Америци.
Без подршке у савезу, изгубили смо МПП битку од Албаније, и поред тога што они имају значајно мање савезника, а исто се десило и са битком за Западну Србију, оригиналну српску регију, коју је освојила Босна и Херцеговина.

То ће бити прва оригинална територија еСрбије коју смо изгубили после неколико месеци.

Војне поразе суСрбији нанеле државе које су појединачно од ње вишеструко слабије.

Влада ће се, вероватно, у ванредном извештају огласити поводом недавних губитака, а ја у овом чланку нећу улазити у расправу ко је за то крив, већ ћу представити пар идеја које бисмо могли да остваримо ако бисмо се одлучили за измештање престонице из еСрбије и/или ваздушни напад. 🙂Циљ је освојити и повезати територије тако да, измештањем престонице у неку од њих, успемо да обезбедимо 10/10 ресурса.

Да погледамо које су нам опције.

1) Атлантско царство

Једна варијанта јесте да сачувамо територије ван Балкана које су још увек у нашем поседу, на пример, у Сједињеним државама, и да ту направимо базу за даље напредовање.

Од Пољске бисмо могли преузети регије у Америци тако да са постојећима тамо, дођемо у посед алуминијума. Тако бисмо имали 5 ресурса: воће, стоку, нафту, жито и алумунијум.

Шалитру, гуму и рибу можемо наћи у Мексику, што је већ 8/10, уз само 2 устанка.

Гвожђе можемо пронаћи у Француској, уз договор са Пољацима о прерасподели регија.

Наиме, ако би Пољаци везу са својом гумом остварили преко Белгије и Холандије, источне француске регије не би им биле потребне, и могли би да нам дају територије које воде до области са гвожђем. Тако бисмо имали 9/10, при чему бисмо успели да скупимо све ресурсе за оружје.

Слике:


Подела Француске на српску и пољску окупациону зону.Предност идеје:

- Србија би имала све ресурсе за оружје.
- Успела би да одржи 9/10 уз само 3 устанка.
- Пробали бисмо нешто ново и занимљиво.
- Једина претња у окружењу биле би САД, које бисмо морали да држимо покореним.

Мане:
- Да ли су САД превелик залогај? Да ли бисмо успели да извршимо вишемесечну окупацију и тиме их сломимо, или би та окупација сломила нас?
- Немамо све ресурсе. Недостају нам јелени.
- Можда бисмо привремено, док не покоримо све потребне територије и саздамо Атлантско царство, морали да неке од оригиналних регија препустимо суседним непријатељским државама. По оснивању империје с обеју страна Атлантика, могли бисмо да повратимо оригиналне територије и играмо се на Балкану.
- Од спремности пољске да окупира Белгију и тиме добије још један устанак, зависи и то да ли ћемо добити гвожђе.

2 ) Азијско царство

А) Кинеска варијанта

Могли бисмо да као мету ваздушног напада означимо Кину или Јапан. Пре тога, требало би да што више смањимо број територија под својом контролом, како би напад био што јефтинији. У томе можемо добити бесплатну помоћ непријатеља.

При томе, ваздушни напад може се директно извести на Кину, или на неку суседну, слабију земљу, где има више шанси да успе. При томе, док не будемо покорили тог кинеског суседа, Кину могу напасти наши савезници и одвући кинески НЕ таман толико док им ми не дођемо на границу и закон о рату не поставимо први, узимајући при томе иницијативу.

Питање:
- Која је та суседна земља?
Одговор: Јапан, или бисмо могли да добијемо устанак у Северној Кореји, која је под кинеском контролом, па да ваздушним нападом заузмемо ту регију и одмах после тога нападнемо директно Кинезе.

Питање:
- Који савезници би нам помогли?
Одговор:
Одакле вам идеја да имамо савезнике? : )

Наравно, у питању је шала. На пример, могли бисмо да замолимо Мађаре да нападну Кину директно, а да помогнемо Црној Гори, Словачкиј, Естонији или Тајланду да се ваздушним нападом обруше на Кинезе. Иако су то мање земље, у смислу броја становника и војне снаге, њихов утицај није занемарљив, нарочито у оваквим акцијама, а ваздушни напад за њих је јефтинији. Добро координисан, овака заједнички напад може да успе.

Заузимањем кинеских регија, завршили бисмо само један део посла. У кинеском суседству налазе се Хрватска, БиХ и Албанија. Чак и да ставимо Кину под своју контролу, морали бисмо некако да избацимо поменуте три земље из Азије, а пре свега их онемогућимо да стекну иницијативу у рату с нама, будући да се показало да здружени напад више земаља може да сломи једну која је јача од свих њих појединачно.
При томе се можемо послужити сличном стратегијом као приликом заузимања Кине. Уз помоћ ваздушних напада земаља којима је то јефтиније, можемо избацити непријатеље из Индије, а њену територију поделити са савезницима. Тајланд, који се с Индијом граничи, у ратне сукобе може да се укључи директно, без десанта.

А ако добро изведемо заузимање Кине, можемо те земље које би Кину напале ваздушним путем поставити на границу Босни, Хрватској и Албанији, тако да, чак и да поменуте комшије успеју да избаце наше савезнике из Азије, дошли би нама на границу, где бисмо лако могли да им објавимо рат и имајући иницијативу, заузмемо њихове територије.

Освајањем Кине, Пакистана, Северне Кореје и Североисточне Индије, Србија би успела да скупи 10/10 ресурса.

Заправо, ово је покушај да Србија замени Кину у Азији.

Слика:Предности:
- Пакистан, Индија и Северна Кореја имају веома мало активних играча. Чак ни Кина их нема много. То значи да бисмо релативно лако могли да одржавамо царство. При томе, Пакистан нам је био добар савезник у прошлости, па бисмо с њима могли да дођемо и до неког договора о регијама.
- Имали бисмо све ресурсе.
- Пробали бисмо нешто ново.
- Већина играча који играју за Кину сада, напустила би је пошто им ми отмемо ресурсе.

Мане:
- План захтева учешће доста земаља и велику координацију са савезницима.
- Питање је да ли Србија има кадар школован да изврши овако нешто, и да ли има икакав дипломатски потенцијал сада да би обезбедила подршку савеза.
- Питање је и да ли TWO води преговоре с Кином да је уврсти у своје редове. У том случају, овакав поход не би добио неопходну подршку у савезу.
- Ваздушни напади су скупи.

Б) Индијска варијанта

У питању је идеја рециклирана из овог чланка.

Уз помоћ већ поменутих савезника, можемо напасти Албанију, БиХ и Хрватску у Индији. Док ми чистимо Индију од окупатора : ), Мађарска би могла да нападне Кину. То би било неопходно док не завладамо индијским потконтинентом и не дођемо до границе с Кином. Рат с азијским дивом и у овој варијанти је неизбежан. Регије које они држе у Пакистану нама су неопходне како бисмо дошли до ресурса. Држећи Пакистан и Индију, Србија би уз два устанка дошла до 8/10 ресурса.
Заузимањем Балохистана у Ирану, дошли бисмо до 9 ресурса, од којих би 5 били бонуси за оружје.Предности:
- Мали број устанака.
- Имамо све ресурсе за оружје.

Мане:
- Немамо све ресурсе за храну.
- Захтева велику координацију са савезницима.
- Ваздушни напади су скупи.Мени се највише свиђа план 2.а).

: )

Мало бисмо се раздрмали и променили монотонију. А и волео бих да пар дана, чак и да не успемо, играмо игру с адреналином и уживањем. Некако, упали смо у колотечину, а акције попут ових, мислим да би могле да нас анимирају мало.

Ипак, велико је питање да ли је Србија спремна за такав потез. Да ли њени грађани то желе? Да ли имамо војну снагу да тако нешто изведемо? Да ли би нас савезници подржали?

Новца за ваздушни напад има:Да ли ће се еСрбија одважити на тај корак?

На крају крајева, ово је игра.

Али, треба је играти мудро.

Север Ветровник

П.С. У гласању за утисак мандата победио је чланак:

СЗР: Не сносимо одговорност за своје кандидате!


Највише максималних поена добио је чланак:

Влашки врачеви приметили опасне магијске флуктуације на румунским серверима!

Ипак, будући да је сваку учесник у гласању могао да да 3 поена, 2 и 1, када се све сабрало, победила је картица о СЗР-у и кандидатима.
: )
 

Comments

InterimoSRB Day 2,076, 13:42

Comment deleted

Noel de Lilly Noire
Noel de Lilly Noire Day 2,077, 03:41

Hajde malo batalite tu priču oko saveznika... Već mi muka... A ne znam kako vam nije i kako vam ne dosadi jednu istu priču da terate i ganjate.
Stavite malo prst na čelo...
I da nemamo niti jednog saveznika, imamo mogućnosti da sve drugačije bude, samo da smo svi mi malo normalniji...
Evo ove statistike, http://prntscr.com/1hz7vo
a imate i listu sa turnira pa sračunajte malo...
Nama su saveznici toliko porebni samo zato što međusobno nismo u "savezu"...

Noel de Lilly Noire
Noel de Lilly Noire Day 2,077, 03:45

P.S. Da ne pomisli neko kako zagovaram tezu da nam saveznici nisu uopšte potrebni, ne, daleko od toga, samo smatram, da smo mi međusomno više u "savezu", ne bi zavisili toliko od saveznika.

Misa Serbione
Misa Serbione Day 2,076, 13:45

Ma svaka ti cast!!!

alboy75
alboy75 Day 2,076, 14:03

prva varijanta je najrealnija a treca najodrzivija, e sad da li je i jedna od njih uopste realna sa trenutnim razvojem situacije... nisam siguran

MilosVojinovic
MilosVojinovic Day 2,076, 15:08

A kada bi već bili u Indiji- šta misliš koliko bi izdržali pre nego što udarimo na Kinu? 😁)))))))

alboy75
alboy75 Day 2,076, 15:12

2h maksimalno 🙂

Lord Haldir
Lord Haldir Day 2,076, 14:13

Meni je USA padala na pamet, kao prekodrinska baza.

MilosVojinovic
MilosVojinovic Day 2,076, 14:39

A kako stoje stvari kada se poseduju originalnih 8 regija+ cela Kina? Gde je prestonica i imamo li onda povezanost resursa? Pitanje se odnosi na slučaj da se pokrene AS, i napadne Kina- nakon toga izgubimo sve originalne regije i prestonica se premešta u istu. E sada- nakon oslobađanja originalnih regija putem RW-a, da li prestonica ponovo postaje Beograd?

Sarma
Sarma Day 2,076, 14:49

prestonica ostaje tamo gde je prebacena... hrvatima je prestonica i dalje u indiji... isto vazi i za albaniju i za bosnu... nemaju bonuse od originalnih regija.

MilosVojinovic
MilosVojinovic Day 2,076, 15:02

E vidiš, onda ovo što je Joe napisao uopšte nije loše. Izgraditi imperiju gde ćemo imati dosta resursa a manje protivnika, a usput- ili nakon toga- i povratiti sve svoje originalne regije. Sarma- hvala na pojašnjenju.

Sarma
Sarma Day 2,076, 15:38

07

the Queen of metaphors Day 2,076, 14:42

Comment deleted

the Queen of metaphors
the Queen of metaphors Day 2,076, 14:42

the Queen of metaphors je dala vote!

Sarma
Sarma Day 2,076, 14:47

u bilo kojoj od ovih varijanti slovenija kaput, rumunija kaput, madjarska... hm... kaput...

Dio Maximus Day 2,076, 15:05

Comment deleted

Sever Vetrovnik
Sever Vetrovnik Day 2,077, 02:45

Пакистан би се демократски придружио царству, а увек можемо да им дамо индијске регије које нам нису неопходне. : )

purebg
purebg Day 2,076, 15:23

Узимаш Кулину леба!!!!!

Kheshig
Kheshig Day 2,076, 16:08

Zanimljiva ideja, pre svega revolucionarna. Donelo bi nesto novo u Srbiju, svakako, ucinilo bi igru zanimljivom. 🙂 Mada to bi delimicno znacilo da napustamo originalne regije, sto bi imalo za posledicu da ostavljamo balkanske saveznike na cedilu, a drugo - ne znam koliko je realno da narod prihvati da nam neprijatelji rasparcaju zemlju. Polovina bi pre batalila igru nego da vidi Kosovo i Metohiju u sastavu Albanije...

Dio Hostilian
Dio Hostilian Day 2,076, 16:38

Опцију 1 подржава УСоС.

Опцију 2 подржавамо Ким Џонг Ун, Крабе и ја.

Poslednji Hiperborejac
Poslednji Hiperborejac Day 2,076, 16:49

Маните се ћорава посла, није Србија зрно пшенице да ј епозоба свака врана.
О каквим ви измештањима причате магарци једни. Пушку у руке и бори се за отаџбину.
Сутра да нам се смеју у лице сви како смо напустили оргиналне регије, шта ви замишљате ко сте и шта сте да тако нешто предложите.

Где је опција да се по сваку цену брани свваки милиметар земље Србије.

Apollon the Magnificent
Apollon the Magnificent Day 2,076, 18:52

opusti se. ovo je samo igra.

Poslednji Hiperborejac
Poslednji Hiperborejac Day 2,077, 01:20

tebi mozda jeste, ali meni nije, isto kao sto to nije velikoooooooj vecini hrvata, muslimana, siptara, samo je za srbe ovo igrica jel to preslikavas obrazac ponasanja iz stvarnog zivota gde su svi zrtvw samo srbi krvoiloci, gde svi smeju da kazu da imaju neki nacionalni program i da je to onda domoljublje a srbi ako pomenu tako nesto onda to nije ljubav prema otadzbini vec fasizam. Manite se corava posla i igricu prihvatite kao jedan od vidova specijalnog rata protiv srba i tako se ponasajte.

Apollon the Magnificent
Apollon the Magnificent Day 2,077, 03:52

bas zato sto je preslikano, Srbi su preslikali sve najgore iz RL. Prvih godinu, godinu ipo dana bili smo dobra igracka zajednica. Sad smo razjedinjeni, glupi, zaboravni.. sve ono sto smo u velikoj meri i u RL.

Lion from Srbija
Lion from Srbija Day 2,078, 12:01

Igras ovo 3 meseca i pametujes ljudima koji ovo igraju od pocetka.Pokrij se po usima i cuti molim te ko boga.

Colonel W Dick
Colonel W Dick Day 2,076, 23:14

Остин,Хјустон,Далас .....Селите се овамо на свету срБску земљу а не да глумите патриоте из Београд(a).

V 54 + S 1817

splajserista
splajserista Day 2,076, 23:29

Go to west

ivanhoe31
ivanhoe31 Day 2,077, 00:10

Bilo bi svakako zanimljivo probati nesto od toga, zasto da ne? : )
Ipak, najveci problem za bilo koji od tih planova bi nam bilo to sto nam za organizaciju treba apsolutno jedinstvo, kako na unutrasnjem planu, tako i sa saveznicima, nisam siguran da je to moguce postici trenutno

SrbinPG
SrbinPG Day 2,077, 00:15

Каква бре селидба него се консолидовати и спасити Србију.

Poslednji Hiperborejac
Poslednji Hiperborejac Day 2,077, 01:23

Jel treba neko da vas podseca na Njegoseve reci: Su cim cete izac pred Milosa i pred druge srpske vitezove, koji zive doklen sunca grije ?
Sramote jedne, ne razmislajte o borbi vec kako da kao kerovi podvijete repove i bezite po belom svetu.
Nista bolji niste onda od onih koji pobegose u indiju.

Sever Vetrovnik
Sever Vetrovnik Day 2,077, 02:19

Једном кад бисмо изградили царство тамо, лако бисмо вратили оригиналне регије и после могли да нападнемо кога хоћемо на Балкану.
Постоје и тактичка повлачења, не само бежања.

Mare Magare
Mare Magare Day 2,078, 01:49

Није исто бежанија и инвазија ; )
Углавном, чим се Кинези и Мађари не гребу по Азији, значи да смо у талу са жутаћима, па већи део ове студије отпада.

Остаје нам Атлантида, коју већ имамо, само на мало тежи начин.
Али пошто смо сила бр. 1 и приличи нам да играмо на "хард" против сам прерасподеле.
Овако је тешко, самим тим динамично и занимљиво понекад, а увек вратимо све ресурсе па имамо и увек задовољавајући епилог повремених авантура.

ipipro
ipipro Day 2,077, 02:27

Ovo je igracko razmisljanje i sasvim je OK,nazalost veci deo nase zajednice ne igraju igricu nego prozivljavaju Srbiju iz bajke tako da nista bez originalnih i ostalih Srpskih zemalja,mislim.

Salahudin el Ajub
Salahudin el Ajub Day 2,077, 03:06

1 amerikanci su puni love dozali bi RW svaki dan i opet nemamo sve resurse fale jeleni,
po meni najteže izvodljiva opcija
2 a kina ,preko japana najbolja opcija, svi resursi ali bez saveznika veoma teško izvodljiva, videli smo kako su poljaci prošli
2 b indija balkan dva , nema sve resurse , opet bi nam komšije bile non-stop za vratom
bolja opcija od amerike, ali lošija od kine
to je moje mišljenje

Salahudin el Ajub
Salahudin el Ajub Day 2,078, 02:36

imaš još par opcija ali me mrzi da analiziram sve,ali npr AS na kanadu i deo rusije plus okolne zemljice/bez USA/ i tu je oko 10 resura
a lako bi se branile te teritorija

boza77
boza77 Day 2,077, 03:12

ko moze da bude novi Obilic

Bogi
Bogi Day 2,077, 03:22

Odličan članak. Ima neko ko razmišlja van okvira. Čini mi se da je Kina najbolja, s tim što bi to značilo oslobađanje Indije i sigurni povratak Hrvata na Balkan, te i stalni rat s njima na Balkanu, ali makar resursi ne bi bili ugroženi. Na kraju krajeva, i to bi bilo veliko dostrignuće, prvi put izbrisati Kinu.

Crank DJ
Crank DJ Day 2,077, 03:35

jbs ti nasu imperiju kad ne smemo nikog da napadnemo...

Doom Occulta
Doom Occulta Day 2,077, 03:40

оћемо индијско српско царство!
прво ас на инђију, па онда редом терамо шипце, кроасане и балиленд напоље! о7 :Д

ESrbijanac0
ESrbijanac0 Day 2,077, 03:55

vote/sub SAMO NAPRED!ODLICAN SI!

vuukii
vuukii Day 2,077, 04:07

vote/sub ocemo 2.a) KINESKU IMPERIJU

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 2,077, 04:07

Meni se sviđa to izmeštanje eSrbije u eAmeriku, oduvek sam voleo da živim tamo : ))))

Elem, svi tvoji planovi ne vrede ni pišljiva boba i to ne zbog tvojih ideja koje su fantastične nego zbog naše vojske koja je skup interesnih grupa i međusobno posvađanih ''generalčića''. Očigledno da pojedinci bojkotuju udare za eSrbiju i namerno uništavaju rad Vlade po principu naše stare ''da komšiji crkne krava''

NaTakoTeJaNaKitu
NaTakoTeJaNaKitu Day 2,077, 06:54

Ako kazes ko te je podsetio na ovu ideju opet imas pice : P

Sever Vetrovnik
Sever Vetrovnik Day 2,078, 12:00

Један добар дечко, препознаће се у коментару. : )

Pravoslavac IC XC
Pravoslavac IC XC Day 2,077, 07:05

Добар

x neverCG x
x neverCG x Day 2,077, 07:33

PRC! napad na kinuUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!
je8es krawe

Ronin 89
Ronin 89 Day 2,077, 11:43

Po meni bolja varijatna je 2a

Milan Reljic 2000
Milan Reljic 2000 Day 2,078, 02:33

DejO.o je rekao isto sto i ja mislim 2a ajbolja varijanta.

Svaka cast za clanak imas vote ko kucu 😉

Pavle V
Pavle V Day 2,078, 10:19

atlantsko carstvo.100 odsto

Lion from Srbija
Lion from Srbija Day 2,078, 12:08

Nemam nista protiv nekog airstrike ali realno na balkanu smo okruzeni saveznicima tako da smo tu jako sigurni.Ovo sto se trenutno desava, ne moze dugo da traje.Ipak smo mi Nr. 1 sila na erepu.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.