Ambient on/off

Join the new world

 

[Президент] Второ обръщение

Day 2,057, 09:40 Published in Bulgaria Bulgaria by Government of eBulgaria


Здравейте!

За два дни има достатъчно раздвижване, така че по същество! Вчера се състоя първата среща на СоТ за новите президенти и трябва да кажа, че съм изключително доволна от видяното и прочетеното. На първо място да отбележа, че бе доста напрегната. Фактът, че не сме говорили помежду си последно време, оказва влияние. Около ⅔ от времето летяха обяснения кой е по-неактивен и как трябвало да има драстични промени, а някои имаха и по-радикални предложения (това не означава лоши идеи!). Общо взето се поизля насъбраното напрежение, да не кажа и някоя друга по-лека обида.
Това определено бе полезно, видя се малко или много, че повечето сме ядосани от сегашната ситуация.
На първо четене трябваше накратко да представим целите си за предстоящия мандат. Тук трябва да отбележа, че отново не всички страни имаха представители. Спомена се и за страни, които не са идвали на 3-4 поредни съмита. Това е точка, над която трябва да се работи отново. При отсъствие, без уважителна причина, страната губи определени права за гласуване и т.н. Това не представлява истински стимул и явно и трябва да се подходи по по-различен начин.

Втора точка е относно даването на права за кабинетите. Стандартната процедура сега включва попълване на таблица от президента, в която посочва на кои хора трябва да се даде достъп. Проблемът идва от това, че някои президенти ги попълват доста нататък във времето. Идеята е поне президентите да получат възможно най-бързо достъп. Войните не винаги започват и приключват преди избори. Става малко заплетено за мен, да не говорим за изнервящо. Спомена се и промяна на политиката за МПП-та.

Това са естествено начални козметични промени. Имах готовност да се боря за някои от по-конкретните и сериозни действия, но се оказа, че имам достатъчно голяма подкрепа и още на първата среща се предприеха мерки за предложенията ми. Надявам се до седмица повечето неща да са видими и да не говоря само така, без да мога да кажа “ето това направиха след разговорите ни”. Някои от нещата дори тръгнаха да стават по-добре от замисленото.Започна направата на таблици, графици, постоянни кореспонденции и т.н. Управата на съюза се събуди след кадровата промяна, страните малко или много също, остава да сме достатъчно умни да се възползваме и да не ги оставяме да станат отново “сънливи”!

Срещата не бе много дълга, бе организирана за кратък период, за това и основната тема бе "какво мислите да правим/да правите".


Каналът от вчера е пуснат, сложих го и в приветстващата статия, но разбира се вече веднъж видяна, това не върши голяма работа. Каналът е #July-gov
Днес вече имахме включване с идея, но тя бе по-скоро към партиите, тъй като засягаше пускането на граждани за депутати, при положение, че не са били с наше гражданство за определен период преди това. За това насочихме момчето към форума (секцията за граждански позиции). Желаещите е добре да следят и нея, ще гледаме и там да сме активни.


Относно финансите и финансов отчет- ще бъде пуснат утре. Надявах се да е още днес. Радвам се, че отново има жив интерес колко пари имаме, щом последните месеци дори се бе стигнало до кампании за вотване на статиите с отчетите.
Пари от държавата ще се вземат само за МПП-та, за програмата на МнМ, за която също ще има отчет и ще се знае за какво са се дали пари, за посланиците.
На посланиците още нищо не е дадено, но сумата си е стандартна всеки месец- 10 000 лева.
За МнМ за сега се предвиждат 50 000 лева при дадени 2 отделни проекта. Дали ще са достатъчно или не или дори дали ще останат- ще се види в таблиците им.

Щом желаете, утре ще посочим и приблизителна сума на разходите за целия месец, които ще бъдат направени и взети от държавните пари. Приблизителна, защото все пак винаги могат да възникнат няколко нови МПП-та например, но бройката няма да е кой знае колко по-голяма. Ще сложим и “граница на грешка”.

Грубо мога от сега да кажа- ако не се подпишат нови МПП-та (с нови страни) това са 180 000 лева, плюс 50 000 за МнМ и 10 000 за посланиците- 240 000 лева от държаните средства.
Като представим и дневните приходи, ще може да се прецени колко ще има в хазната към края. Вноската за СоТ е 3% от приходите, нея ще можем утре да кажем и добавим.

Финансиране на каквито и да е отряди с държавни пари няма да има. Съплай може да бъде пуснат за важни битки и той ще бъде за всички. Парите за това ще бъдат взети от дарения, както споменах и предварително. Форма за дарения (за която говорих) не е пусната още, защото има време. Като споменах дарения- вече имам в мен 28 000 лева, плюс 40 злато. Това е само от 3-ма човека, няколко други са в изчакване, тъй като не ни трябват още! Хората не са тайна, но ще представя принт скрийн на приетото дарение и за какво е похарчено, след като и ги похарча.

За момента са дадени 10 000 лева за МПП с Бразилия и сумата в хазната е 692,781 .34 лева.

Относно освобождаването ни- в момента не сме единствената изтрита страна и е много трудно само чрез едно въстание и се вижда. Точно за това повтарях и повтарям СоТ навсякъде. Има 2 варианта разбира се- чрез някакъв НАП или чрез въстания. Не боли да попитаме за НАП, но аз съм казала, че нищо няма да се подписва преди допитване до народа, още повече ако ще се искат наеми и т.н. Оказване на военен натиск е другата опция, но се вижда и сега, че с пускането на 1 въстание не става. Вярно, организацията до сега не е била и пълна, но междувременно помагаме и на останалите страни в съюза. Всяко нещо с времето си както се казва. Освобождението няма да дойде бързо и магически, въпрос е дори на чиста математика. Наистина не трябва да се очаква и да успеем да освободим всички региони.

Bastet The Kittie Queen
Президент на еБългария
 

Comments

NoLimit
NoLimit Day 2,057, 09:41

УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ , много дълго бе 😃 😃 😃 Искаме си СМС-ите 😃

malamber
malamber Day 2,057, 13:51

haahhaa няма угодияяяяяя

vogonfirst
vogonfirst Day 2,058, 01:22

за какво са им на посланиците 10 000?

bancho22
bancho22 Day 2,058, 04:38

за заплати, как за кво 😃

Simonymous
Simonymous Day 2,058, 16:34

Баце, трябват си ни, оти, що, проблем?

Tervel 2
Tervel 2 Day 2,057, 09:42

EEE Стоич , не така де ! Вижда се, че ти си писал статията : )

vogonfirst
vogonfirst Day 2,058, 01:25

не знам кой под какво има какво пише... Но ако е котка, няма значение каква е, важното е да лови мишки! Като гледам колко народ е тук, каква лятна пауза бе?! Действия трябват - ДЕЙСТВИЯ! Има ли въобще някой с ясен план?

St.Russian
St.Russian Day 2,057, 09:43

o7

BGLunatic
BGLunatic Day 2,057, 09:47

o7

BeJIuKaH
BeJIuKaH Day 2,057, 09:49

Какво е това дългото нещо бе?! Искаме си СМС-ите и толкоз!

АНАТЕМА!

WafreyBG
WafreyBG Day 2,057, 09:53

skrii se usten.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,057, 09:56

фостата ве пернат

Imoenbg1
Imoenbg1 Day 2,057, 09:52

Абре, вие тъпи ли сте???

"Щом желаете...."

Наистина?

Заеби......Какво да обяснявам...

NWNTMIM
NWNTMIM Day 2,057, 09:53

Ако има съплай /някога/, той ще е от дарения.
Ако няма дарения, няма съплай.
Ми да направим данъците 0?
Да няма пари за МПП и да се свършва.
И без това с новата седмична мисийка, като всяка седмица ще ни дооправят 🙂

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 2,057, 09:56

Даренията съм си ги осигурила отдавна

NWNTMIM
NWNTMIM Day 2,057, 09:58

Ако не оправиш политиката, както обеща, с тези суми 1 битка няма да вземем 🙂

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 2,057, 10:03

Не мога да напиша "вижте, на тази дата се прави това и това", не защото го няма като план и организация, а защото все едно да дам карта със стрелки на TWO. Тролене или не, всичко ще е обяснено веднага щом мога да го кажа и покажа. Като тръгне организацията, то ще си се види.

NWNTMIM
NWNTMIM Day 2,057, 10:07

А ако не тръгне ще се откажеш ли?

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 2,057, 10:13

Не, защото имам 2 резервни плана : D

NWNTMIM
NWNTMIM Day 2,057, 10:14

Не знам защо цифрата 2 винаги ми вади цици като асоциация 🙂

Kpakpa
Kpakpa Day 2,057, 10:37

Защото не гледаш жените в краката, а в циците сигурно. По-интересното е защо извърташ темата от политика към женска физиология без основателна причина. еРепски порок може би.

Kukulast
Kukulast Day 2,057, 11:22

2 хубави очи

Phoenix Style
Phoenix Style Day 2,058, 15:00

Олигарсите държат властта 😃

Ruletero Reloaded
Ruletero Reloaded Day 2,058, 02:03

Без дарения никога не сме оставали... за това поне нямаме равни. 🙂

NWNTMIM
NWNTMIM Day 2,058, 10:22

КРАДАТ ДАРЕНИЯТА.
Дайте и на царя малко бе 🙂

WafreyBG
WafreyBG Day 2,057, 09:53

Оставка.

Blood Archon
Blood Archon Day 2,058, 15:31

тос пък!
Виж, че сега се надъхва, на края на месеца ще е готова за модератор на бгмама

LIKE A B0SS
LIKE A B0SS Day 2,057, 09:56

#FOSTAVKA

stoxi
stoxi Day 2,057, 09:59

Браво за активността и изчерпателността. Надявам се, че ще я карате така до края на мандата 🙂

Vesko S. Petkov
Vesko S. Petkov Day 2,057, 10:01

Кви оставки ви гонят пак ..


Браво, отлична активност и работа, надявам се всички планове да се сбъднат и да видим и събуждането на КоТ, а ако успеете и да скарате TWO помежду им ще сте екстра

Gonzo bie tyk
Gonzo bie tyk Day 2,057, 10:02

Оказване на военен натиск е другата опция


хахахахахахахахахахахахахаххахахахаха

Gonzo bie tyk
Gonzo bie tyk Day 2,057, 10:07

всъщност съм съгласен , нека да ги натиснем и затрием , румънчетата че после да минем и през гърците и за десерт аферим

snakyy
snakyy Day 2,057, 10:05

Нема цици нема вот

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,057, 10:48

ала бала
ала бала
ала бала
НАП (туй трява да е Пеликана)
питате народа.. хм
не си избрана да питаш!! избрана си да управляваш!
и то без ала бала.. имаше един ала-бала кандидат и един фън кандидат!!
Хората избраха един от сериозните...
ДАЙ НЕЩО СЕРИОЗНО

кат ше е котка, да е настръхнала! не гладно мяукаща...
чакаме търпеливо да видим нещо .. истинско!
; )

doandi
doandi Day 2,057, 11:13

Много плямпаш и все глупости, ти си ала бала : )

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,057, 11:28

ти поляк от 3-ти ли беше или кво? откак съм в еБГ полски не разбирам : )
седи си на бонуси по-тих от водата и по-нисък от тревата

аз имам вяра в ШеФката, а тя има седмицата на доверие от моя страна. както е тръгнало, дори да се издъни, няма да мога се вредя да тролна : ) а и не желая.. има си Пеликана и още 1-2 любимци които да целя ; )

doandi
doandi Day 2,057, 13:24

Хаха, поредната морална инстанция даваща срок на доверие. Виж си демиджа за Полша колко ти е се замисли дали ти да не се снишиш ама не до тревата а под земята.

doandi
doandi Day 2,057, 13:26

И не, не съм от 3ти. Виждам активен президент, който работи(я си спомни миналия месец кво дърпане на макарички беше) и недоумявам защо бъка от дебилни коментари под статията.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,057, 14:34

аве бастун, няма морал тук .. найш от кога съм го загърбил морала в тая игра?? откак Щрудела ореди всичкото обоз да стане държавен орг и да се ползва от частни лица, а заеба орга на Детската от която се изхранваха и ботовете на горепосочените.. ай у лево и не ми говори за морали.. нормално е за 1 седмица Котката да се сработи и да направи нещо или нищо..
и да ти го кажа в прав текст - по ми е добре като сме без региони отколкото дори с един
; )
куцам си горилка и си правя тук таме далаверка и ми е през дядовия вече
така, че гаси тока, лапай и гълтай да не задавиш
и да ти е по-сладко - тоя демидж за Полша го направих против Русия при полската инвазия, когато всички охлюви бучахте за Русия. Тогава даже бех и в ПОЛСКИ ОТРЯД с ПОЛСКИ аватар.
ай, плувай!

doandi
doandi Day 2,057, 14:53

Нещо откак ти се източих на миглите си станал кисел. Поемай в ушите и не се обяснявай.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 2,058, 15:21

източил си се.. мечтател.. няма де да се източваш та на мойте мигли
смешник.

Kukulast
Kukulast Day 2,057, 11:24

Аз съм доволен от статията!

XaoC aJI4eH
XaoC aJI4eH Day 2,057, 14:15

разгеле, за първи път те виждам доволен...

Kukulast
Kukulast Day 2,057, 21:49

Значи малко гледаш и не в тази посока в която аз гледам.
Това че съм доволен не означава че такъв ще си остана зависи от бъдещите статии.

invaluable
invaluable Day 2,057, 12:22

Купоня пучна фсофя и сфарши фбанску ма ши прикльочи фдупниця.

Velin Genadiev
Velin Genadiev Day 2,057, 12:57

Засега купона е в Дупница,с вещата ръка на Президента ще се премести в Сливница,където според някои му е мястото.Други споменават за предстощо пътуване от ивицата Газа в Останкино.Къде и как е въпрос само на количество алкохол. 🙂

Shamano
Shamano Day 2,057, 23:12

Няма сила, която да премести купоня от Дупница 😃 😃 😃

Demon Lee
Demon Lee Day 2,058, 00:57

Вие и се изредихте като пор на мърша : D

Simonymous
Simonymous Day 2,058, 16:39

В Дупница е тесно, ама е чудесно 😉

bakalin
bakalin Day 2,057, 12:47

Всяка жена има два резервни плана.
Както го е написал Робърт Бърнс:
"If the normal other, lets to do another!"

И преведено от нескопосан преводач:
"Щом като отпред не става,нека пробваме отзад тогава."
.
разбира се всичко е в контекста.Тука лирическият герой на Бърнс се оказва пред заключена входна врата и предлага на слугата си да пробват през задната врата.
НО ЗВУЧИ ПИКАНТНО, НАЛИ. 🙂
.
Сега за статията:
Подходът ти е ТОТАЛНО СГРЕШЕН!
Не е проблема в КоТ. Проблемът е в тука,у нас.
.
И си го знаеш. И знаеш,че не можеш да го решиш.
Но въпреки това се натискаш!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.