Ambient on/off

Join the new world

 

За един пробит......бонус

Day 2,057, 04:49 Published in Bulgaria Bulgaria by ddt77

Напоследък се изписа доста ЗА и ПРОТИВ и то повече против 🙂, за хората които напускат еБългария и се заселват по други държави за да изкарат някой лев повече от бонусите.Не съм стар играч за да правя изводи дали този проблем се засилва всяко лято и е периодичен или в последно време става по актуален но е факт че се случва и води след себе си следните негативни последици:
1.Всички данъци от работна ръка, продадена продукция и т.н. остават в нечии чужди каси и съответно подпомагат чужди икономики.
2.Повечето напуснали временно еБългария или не участват в БГ битките или ако го правят е повече от символично.Тук може да има и малки изключения.
3.Действат деморализиращо на останалите в еБГ и особено на новите играчи.

Предполагам че повечето от тях ще измислят някаква причина, поради която са предприели този ход и дори да твърдят че го правят за доброто на страната увеличавайки капиталите си. Само че субсидирането на чужди икономики и деморализиращата част са факт и въпреки това не тръгвам да критикувам хората избрали този път. Само че си задавам въпроса: Имат ли право подобни хора да бъдат наши депутати или президенти ?
Лично за мен подобно нещо е неприемливо защото няма гаранции че хора които се стремят да изкарат някой лев повече веднъж влезнали в държавното управление няма да работят за чужди интереси и да търсят единствено възможности за лична облага и контакти за да могат да се преселят в някоя държава когато решат че бонусите там са по-добри(За обикновените играчи е ясно че и да искат не могат да се преместят на друго място или поне е адски трудно, и добре че е така). Няма гаранция че и за някой друг лев повече няма да оберат държавната хазна.
Разбира се гаранции няма за нищо, но смятам че е неморално ако си внасял данъци в бюджета на друга държава в един момент да се появиш и да заявиш че искаш да управляваш. Поради тази причина предлагам всички кандидати за депутати или за президент от тук нататък да бъдат само граждани живели поне през последните 2 месеца(първоначално си мислех за 6 но дали 2-3-4 и т.н това би могло да се обсъди допълнително) в еБългария. Да бъде дадена амнистия за всички завърнали до определена дата в еБългария и срока да се разглежда с начало тази дата, дори и да е по-малък в началото.
Как да се реализира тази идея на практика:
1.Получим ли конгрес да се гласува подобен закон.
Ясно е че трудно могат да се задължат партиите да предлагат кандидати отговарящи на това условие, но всички ние можем да наложим това правило ако бойкотираме подобни кандидати.
2.Ако няма, да се направи страничка или да се публикува в някой вестник на правителството всички получили еБГ гражданство с датата на получаване за да може всеки да види кой, кога и по колко пъти прескача в други държави. От там ще се следи и дали някой е отсъствал от еБГ през последните 2 месеца.
3.Ако някой знае как може да го предложи и на админите в играта и това да се въведе като правило в самата игра. Тогава ще е най-лесно спазването му, а и мисля че Плато би имал полза от това иначе накрая ще му останат 2-3 по големи държави на картата. Друг е въпроса че на него едва ли му пука за каквото и да било 🙂

Надявам се ясно да съм изложил идеята си и аргументите защо мисля че е редно да бъде така, остава да се надявам че партиите мислят за просперитета на страната ни а не за собствения си джоб и ще подкрепят това предложение.В противен случай да не се питат след някой друг месец къде са гражданите на еБългария и само мултаци ли са останали да се борят на изборите.


Понеже съм бедняк и освен да се самоиздържам ми е трудно да заделям средства за дарение,
мога да ви почерпя само по една бира....


Наздраве !!!

Да ви уверя че повечето бонуси не винаги са по-добрият избор 🙂....


и само ако бъдем задружни ще извадим страната ни от блатото....


в противен случай ни очаква дълго време на робство и камшик 🙂 🙂 🙂

 

Comments

blue1973
blue1973 Day 2,057, 05:15

Първи

Sando Griffin
Sando Griffin Day 2,057, 05:21

Идеята ти е чудесна, а въпросите, които поставяш са правилни и валидни... Само че, изпускаш момента, в който всичките ни така наречени "партии", са съставени от едни и същи мумии, които си управляват от години наред и се менкат горе и се изреждат.

Колко пъти съм го говорил това, докато все още вярвах, че може да е иначе, нямаш си на идея. Правил съм черни списъци на депутатите, какво ли не съм правил... Но на хората не им пука. Тук има нашите и вашите и като твоите са на власт, казваш на черното бяло, само и само да плюскате от заветните виртуални блага и да вземеш някое депутатско медалче.

Ще ти дам пример за малоумието и пародията, в която се намираме (то поне да беше само виртуално). В последния ми мандат като конгресмен, преди повече от година сигурно, бяхме стигнали до момент, в който пак бяхме в тежко положение и останахме без много региони/бонусчета.

Тогава, около 5-6 дни преди края на мандата на парламента, един от постоянно присъстващите по онова време мумии в конгреса - Stenlito - който после беше и президент, пък и всякакви други виртуални титлички имаше - та същият този убавец, като видя че оставаме без бонуси, си беше уредил чуждо гражданство (в Беларус до колкото си спомням) и напусна мандата си като депутат (след като си беше взел медалчето и 5-те злато, и след като не се мярна и веднъж дори в депутатския форум) преждевременно, за да се докопа до гражданството, осигуряващо му бонусчета.

Аз разбира се изразих силно недоволство от това, но за мое учудване не само, че не срещнах подкрепа сред останалите депутати, но и бях обявен за трол, мрънкало, и че нямало кой знае какъв проблем в това нещо. Виждайки тоталното безумие в парламента ни, напуснах и аз, и после бях плют и хулен, но за другарят Стенлито нищо не се каза. Отново казвам, че този човек беше депутат многократно, както и президент. Неговата партия и до ден днешен продължава да съществува и да е втората по сила.

Така че можеш сам да си направиш сметката...

Sando Griffin
Sando Griffin Day 2,057, 05:25

И това не е единичен случай. Постоянно имаме депутати-наемници, които получават пари, за да се бият за нечии интереси. Имали сме президенти, които купуват на черния пазар оръжия от най-големите ни врагове. Имаме депутати, които с месеци наред са с гражданство на враговете ни, отново заради някакви бонуси. Имаме депутати, които всяка статия им е с платени гласове. Имаме депутати, които откровено си признават, че печелят с мултаци. Имаме депутати и партии, които задължително преди всички избори пускат "раздавания" и изведнъж стават много щедри. Имаме депутати, с по над 15-20 мандата, които са там само на хартия и не взимат никакво участие. Имаме депутати, сменили ВСИЧКИ ПАРТИИ ДО ЕДНА, което ясно говори за вижданията им и за истинската цел на депутатстването им, и т.н. и т.н.

Ако много се впрягаш, ще се погнусиш за отрицателно време. Така че най-добре им еби путката майна на малоумните филмирани комплексари и си цъкай за кеф 🙂

Darriel
Darriel Day 2,058, 13:38

Еми ти изброи абсолютно всички управляващи и депутати от началото на играта досега.

Mas que un club
Mas que un club Day 2,058, 16:51

Сандо, не вярвах, че скоро ще вотна твой коментар и че ще съм напълно съгласен с него, но радвам се, че съм грешал.

Мамка му, този път си безкрайно прав.

ddt77
ddt77 Day 2,057, 05:31

явно батака е голям, надявам се само да е поправимо. Иначе ако продължават да си играят така на иди ми дойди ми в един момент няма да има къде да се връщат. Не знам за другите но аз лично си избрах партията на принципа на тотото и общо взето гласувам каквото предложат като кандидатура. Ако не подкрепят подобни правила ще си потърся партия която споделя подобни принципи и не търси само лична изгода за лидерите си. Сигурен съм че ще има и други като мен и в определен момент има шанс да ни се чуе гласът. Най-лесно е да се предадем и да кажем няма да стане, но ако човек е упорит доста неща се постигат. В противен случай ако такива неща не ни правят впечатление най-добре въобще да не се занимаваме с играта. Ясно ми е че това са само пиксели и двоичен код, но това е и социална игра. Ако тя е пълна само с егоисти и комплексари за чий да си губим времето с нея. Но както казах, надявам се разума да надделее....

Sando Griffin
Sando Griffin Day 2,057, 05:43

Ами аз съм от 3 години в играта и нищо не е мръднало и на йота, нито пък разумът е надделял. Дори напротив - админтие направиха политическият модел още по податлив на подобни неща, връчвайки безмерно много власт на партийните президенти, които се въртят също, на принципа батко и братко.

GameOverForMe
GameOverForMe Day 2,058, 06:06

Сандо, всичко това което изброяваш ме де мотивира силно. Говоря като цяло. И аз съм губил на президентски избори, но всичкото това което изброи и още много ме отчайва.

Demon Lee
Demon Lee Day 2,058, 09:25

За това продължаваш да стоиш при онзи олигофрен нали? Баси .. как изобщо не те е срам да говориш тия глупости? Отчайвало те дрън дрън и ти с в кюпа стига са прави на луд..

DANl1640
DANl1640 Day 2,058, 10:07

хане,ти не планираш ли да закриеш нещо тоя месец, за да се посмеем

Sando Griffin
Sando Griffin Day 2,058, 13:38

Какво общо имат президентските избори?!?!? Кажи едно нещо от това, което съм казал, което не е НЕОСПОРИМ ФАКТ?

bakalin
bakalin Day 2,057, 05:30

Реално нищо не можеш да им направиш.
Освен да помниш кои са тия ЗЛАТОЛЮБЦИ.
И преди избори да ги изтипосаш в статия.
То в БДП има над 70 акк, които са си чисти изборни ботове.
НЕ РАБОТЯТ, НЕ СЕ БИЯТ, НЕ ТРЕНИРАТ. САМО ГЛАСУВАТ!!

ddt77
ddt77 Day 2,057, 05:34

нито английския ми е перфектен, нито знам къде, но ако някой може нека напише подобно предложение до админите в играта. Ако те го наложат като правило да не може да се избира кандидат, който не е бил гражданин на държавата си през последните хх месеца, то подобна практика ще намалее драстично. Така че все си мисля че има начин....

Sando Griffin
Sando Griffin Day 2,057, 05:51

Нямат интерес админите от такова нещо, защото има държави пълнеж, които са политически превзети от големите държави. В близкия изток президенти се избират с по 20-30 гласа..

Mas que un club
Mas que un club Day 2,058, 16:55

Политическият номад, пак се прави на интересен. Бакалине, а ти да кажеш в колко партии си бил? С колко от тях си бил конгресмен, а? Че теб само те вълнува петте злато от медала и за тях си готов и майка си да продадеш! Който ти предложи и гарантира депутатско място и ти си врътваш рунтавото дупе и отиваш там, но иначе плюеш тия дето правят същото като теб!

Raymond Aubrac
Raymond Aubrac Day 2,057, 05:54

От Турция с лобоФ.

invaluable
invaluable Day 2,057, 06:21

РЕЗАНЯК БЕШЕ, РЕЗАНЯК СИ И РЕЗАНЯК ШЕ СИ ОСТАНЕШ, РЕЗАНЯК! xDDD

Kukulast
Kukulast Day 2,057, 07:07

Не РЕЗАНЯК, а Железен или керамичен съд, в който се поставят разгорени въглища за отопление.

Sando Griffin
Sando Griffin Day 2,057, 07:14

хахаха :Д Куку-то винаги ме кефи как тънко троли :Д Не знам кво правиш в тая измислена партия, отдавна трябваше да си при нас 😉

Simonymous
Simonymous Day 2,057, 10:56

Да бе, баце, кви са тия нови патки? ;е

NWNTMIM
NWNTMIM Day 2,057, 09:08

Ти си луд нали?
Всичко което е допустимо от играта няма как да го спреш.
То мултаците нямат спиране и черния пазар, ти тръгна да броиш месеци и местения.
И няма нужда от страничка, всички одобрени гражданства се виждат доста назад.
Следваща крачка: всеки който е взел медал за друга страна да бъде изпратен в изгнание!
Днес без да искам ударих за Русия, ако станем врагове през 2014 нали няма да е проблем?
Ако ще е да се махам отсега?

NWNTMIM
NWNTMIM Day 2,057, 09:10

Значи почваш първо начините за търсене, научаваш къде се гледат дадените гражданства. Няма да си правим ДОПЪЛНИТЕЛНА страничка само защото ти не знаеш кое къде е, нали?

ddt77
ddt77 Day 2,057, 10:48

ок щом го има значи този проблем отпада. Както писах и по-горе новак съм и подробности като тези не са ми известни. Медал за друга страна не е проблем а и никъде не съм писал такива хора да се пращат в изгнание. Нека си скачат от държава на държава но щом са избрали пътя на номада да не участват в управлението на еБългария. Най-малкото нямат моралното право на това. Иначе ако желаят да се връщат от време на време никой не ги спира.

Darriel
Darriel Day 2,058, 13:42

Защо не за хората гонещи медали от чужди страни, особено когато няма заповед за бой за тази страна с цел да се връща регион? Следвай логиката си до край, поне. Или може да се плюе по доходите на едни, но за други да е ок? Двойните стандарти са нещо доста лошо... особено когато човек се опитва да се прави на морален съдник : )

RobertCvetanov
RobertCvetanov Day 2,057, 14:15

Много дълга статия - не си направих труда я изчета до край, защото мога да ти отговоря веднага на чуденето: - Хората в еБГ са БОКЛИЦИ, те и на вън са такива, ама тук са специална прослойка БОКЛИЦИ... Колко мръсно на мене са ми направили не ми е направил никой друг... То бяха кражби на медали, то беше спам, то бяха обвинения, подигравката да ме направят посланник и на другия ден да ме махнат и мога да изброявам 1001 нощи... Докато има боклици на власт в тая еСтрана - оправия няма да видите... А те са едни и същи от години тук - виртуални рамбовци и еОлигарси с по 10 акаунта, които нямат друг живот освен да стоят в еРепублик. За това хвани си парцалките, отиди в еСърбия или някъде другаде - където ще видиш повече респект и уважение отколкото в собствената си страна и виж хората как са си уредили нещата и им е мирно, спокойно, цъкат си за удоволствие. Ако можеш направо спри играта - аз я спрях за почти година, а сега влизам колкото да не е без хитч само за да видя - как тея дето на времето бяха "голямата работа" и щяха да "оправят страната" NKFV, NoLimit и разни други виртулани УТРЕПКИ... Как са се навряли в седалищните си части и са се покрили, а страната я няма на картата и 50% от населението еУмряло или еЕмигрирало...

platinia
platinia Day 2,057, 21:50

ако наистина така стоят нещата като че ли е най-добре да си трия акаунта и да си направя нов във Сърбия. И без друго съм в началото и няма да загубя кой знае колко. Жалко, много жалко 🙁

BeoFilth
BeoFilth Day 2,058, 01:39

мен по ми се струва, че се е изцвъкал колегата, нищо повече 😉 всичките му аргументи са някакви лични драми, дето хич не им е мястото тук - медалчето му взели, от посланик го разжалвали, камиончето му счупили, ужас ти казвам 😁

Demon Lee
Demon Lee Day 2,058, 09:29

Чистата истина каза Роберт.

blue1973
blue1973 Day 2,058, 05:35

Така сложени всички в един кюп малко е обидничко...

Just smile back
Just smile back Day 2,057, 15:54

Предпочитам тая с камшика... (:

burbun4eto
burbun4eto Day 2,057, 16:13

страх ме е колко си прав. Грехота е при текущата ситуация да видиш бивш депутат с TWO гражданство...Даже предпочитам да сме изтрити за да не могат да се върнат подобни играчи. Поне не веднага

karateto77
karateto77 Day 2,057, 21:42

🙁

deepz00ne
deepz00ne Day 2,058, 01:37

;много беше прав сандо
трябва поне няколко месеца да сме без парламент за да се изчистим от всякаква сган
след това списък и вето за гражданство - да си стоят при бонусите "патриотите"
но както се видя и от президентските избори ,рано е още ,засега сме 50-50
още едни два месеца трябват
и постоянна пропаганда трябва ,не спирай сандо да будиш народа

aragaden
aragaden Day 2,058, 02:09

Щом се върнат,винаги ще се намерят продажници,които срещу пари да им дадат гражданство.

bgalex
bgalex Day 2,058, 02:50

С тази мацка нямам нищо против робството й 😉

petassia
petassia Day 2,058, 08:20

Наздраве!!!

WafreyBG Day 2,058, 08:36

Comment deleted

lqlqlqlio
lqlqlqlio Day 2,058, 09:30

мда... много хора коментират играта сякаш е създадена по техни правила и за техни цели... да, да, ама не! ако не ви отърват правилата и механиката на играта, защо играете? защо изписвате сумати думи само заради това, че някакви хора не играят по правилата, такива каквито вие си представяте!?

ddt77
ddt77 Day 2,058, 09:41

никой не е казал че някой не спазва правилата, дори напротив - предлагам да се въведе правило каквото в момента не съществува и коментираме до колко е морално и вредно определен кръг хора да стават депутати ако имат склонност да са дупетати. Никой не оспорва правото на всеки да си сменя гражданството като носна кърпа, въпроса е подобни депутати интересите на БГ ли защитават или интересите на държавите в които прескачат.

ddt77
ddt77 Day 2,058, 09:45

ако повечето време от годината прекарвам в държава наш враг ако стана депутат интересите на БГ ли ще защитавам или интересите на другата държава ? И ако те ми спуснат някое решение и аз не се съглася дали следващия път ще ми дадат гражданство пак ? И защо обикновен гражданин не може да вземе лесно чуждо гражданство а други го получават на секундата ? Няма нищо безплатно на този свят и ако ти дават значи и ти си давал и допринесъл нещо за това......

lqlqlqlio
lqlqlqlio Day 2,058, 10:06

ами... някои хора са по-социални и завързват контакти, и си говорят, и с чужденци (OMG! OMFG!). обикновено същите тези хора са и едно от най-активните в играта. болшинството от хората получават чужди гражданства не срещу пари, а просто защото са помолили приятел...
разбира се, на "обикновения" гражданин ще му е по-трудно не заради друго, а защото гражданствата имат лимит и не могат да се раздават безкрайно. хората с повече връзки се уреждат първи. добре дошли в реалният живот 🙂
има и друго - старите играчи са стари, не защото фалират всеки ден в ползу роду, а защото знаят как да играят според правилата на играта и да се развиват по най-добрият начин. за теб може да са предатели, но утре (почти) всеки от тях ще бие за еБългария и ще прави повече щета, от колкото стотина патриота без пари да се преместят и бият в някое въстание...
и последно... били сме врагове с приятелските държава в момента, а със сегашните ни съюзници сме се били в люти битки... важното е да се не затваряме в себе си, да можем да говорим нормално с всеки, пък бил той и враг на бойното поле. не вземай толкова насериозно играта и ще прекараш повече добри моменти в нея 🙂

Darriel
Darriel Day 2,058, 13:44

Особено това което написа накрая ляляляля. Изключително важно. ; )

ddt77
ddt77 Day 2,058, 21:58

Ще отречеш ли че когато депутатите ни висят по други държави това действа деморализиращо на другите играчи особено на новите ?
Ако министър председателя или някой депутат в истинската България говори че щял да пребори мафията, да не обслужва чуждите интереси и т.н. и в същото време същият този човек си пие всеки ден кафето с най-големите престъпници в страната, не спира да се мазни на чужди държавници ти сериозно ли ще се вържеш на приказката ако той даде изявление в което да каже......... важното е да се не затваряме в себе си, да можем да говорим нормално с всеки, пък бил той и враг........ Дали ще приемеш такъв политик просто като много общителен или ще искаш оставката му ?
Както писах и по-горе безплатен обяд няма. Щом местата са ограничени значи гражданствата не се раздават туко така за сините очи на някой(разбира се винаги има 5% изключение). И щом говориш за връзки предполагам си наясно че връзките не са еднопосочни. Ако ти уреждат нещо някъде, когато дойде момента и ти си длъжен да уредиш, ако вече не си го направил. Дори и най-безвредното да е да уредиш някой познат с БГ гражданство това пак е използване на поста за лични облаги. Връзките правят човек много зависим, а такива политици не ни трябват.
И накрая ще завърша така както ти казваш -...........не вземай толкова насериозно играта и ще прекараш повече добри моменти в нея 🙂 Така че стига сте ламтели за тия бонуси. Комуникирайте си с целия свят ако искате но си стойте в еБългария ако искате да сте и политици. Илишно е да се впрягате толкова много с тия местения, молби, връзки и т.н. живейте по спокойно без зависимости като обикновения еГражданин.

theNegotiator
theNegotiator Day 2,058, 13:35

вземам 1вата руса, ще се самоиздържам или ще спра да се бия!

Qj1pingvinski1laina
Qj1pingvinski1laina Day 2,058, 22:41

Ае земи тоя суб 880 на тъмно без да чета статията.

ddt77
ddt77 Day 2,058, 23:19

статията не е за суб а за друго нещо. Благодаря все пак, а ако не си дал вот по-добре дай вот и shout че да се прочете от повече хора

Qj1pingvinski1laina
Qj1pingvinski1laina Day 2,058, 23:33

Подаваш си пръста-те ти отхапят ръката.

ddt77
ddt77 Day 2,058, 23:35

хаха в тая среда така трябва за да се просперира 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.