Ambient on/off

Join the new world

 

МЕКСИКО-АМБАСАДОРСКА СТАТИЈА

Day 2,055, 07:46 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Darko555


А1 им соопштува на своите читатели дека од денес со добиената функција амбасадор во Мексико,има одговорност и задача да ги известува државјаните на Македонија за случувањата во Мексико и пишување на статии со кои односите меѓу Мексико и Македонија ќе се зближат.
МЕКСИКО
ОПШТЕСТВО
Во моментот акивната популација во Мексико е 8,348 државјани,откои денес има 12 нови државјани.
ВОЕНА СОСТОЈБА
Вчера Мексико водеше жестоки битки на три фронта за одбранување на добиените територии од нивните востание,но за жал ги изгуби двете територии а за преостаната териториа денеска води битка со Република Кина.
Природен непријател:Република Кина(Тајван)
ПОЛИТИКА
Претседател на државата:Yetlanesi
Премиер:PyroSG
Министер за одбрана:Galaad Blancas
Министер за образование:oGENESIS
Министер за надворешни работи:Yetlanesi
Конгрес состав:
1.Partido Militar Mexicano-23%
2.LH MEXICO-25%
3.Alternativa-15%
4.Partido Nacional Mexicano-23%
5.Partido Democratico Mexicano-12%
ПАКТОВИ ЗА ЗАШТИТА:
Бразил-Истекува утре
Чиле-Истекува за 4 дена
Република Молдавија-Истекува за 9 дена
Белгија-Истекува за 10 дена
Индонезија-Истекува за 10 дена
Италија-Истекува за 12 дена
Индија-Истекува за 15 дена
Република Чешка-Истекува за 16 дена
Парагвај-Истекува на за 16 дена
Шпанија-Истекува на за 18 дена
Јужна Кореа-Истекува на за 19 дена
Бугарија-Истекува на за 20 дена
Перу-Истекува на за 22 дена
Хрватска-Истекува на за 23 дена
Русија-Истекува на за 2 месеци
Во моментот се гласа за заеднички пакт на Мексико со Македонија,преостанато време за гласање е 17часови а досега има 15 гласови ЗА,ПРОТИВ нема.
ГАЛЕРИЈА:НАЦИОНАЛНАТА КУЛТУРАТА ВО МЕКСИКО 

Comments

SKOPJE 5
SKOPJE 5 Day 2,055, 08:32

o7

James Bond PRC
James Bond PRC Day 2,055, 08:58

o7

Dejan Stefanovski
Dejan Stefanovski Day 2,055, 11:21

Браво о7

Nexus.MKD
Nexus.MKD Day 2,055, 12:34

o7

El Che G
El Che G Day 2,055, 13:05

браво

nakurosvirce
nakurosvirce Day 2,055, 13:05

mi prajs merak

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.