Ambient on/off

Join the new world

 

Ханибал за иНператора [план и програм]

Day 2,052, 10:31 Published in Serbia Serbia by Hanibal LA


Здраво живо моја Србијо.

Нисам неки поборник формалног писанија, већ мало опуштеније варијанте, али ето, како налаже протокол, ја сада морам написати програм, па преставити Владу и тако даље. Шалу на страну, у прошлом чланку сам најавио кандидатуру за Предсјеника еСрбије као и коалицију која ће ме вјерно пратити како на овим изборима, тако и после њих, када прогласимо побједу. Још једном бих желио да изразим најискренију захвалност свима онима коју су препознали потенцијал у мом програму и подржали га.

Ми смо најјача сила у еРепублици и то увијек треба имати на уму. Нико не може рећи да доминација на свим пољима не ваља и да ту треба нешта мијењати. Моје мишљење је, када је нешта добро, да га само треба унаприједити, да буде још боље.Спољна политика

Врло често спомињем ријеч “КОНТИНУИТЕТ”, јер заиста сматрам, да ко год је на власти, треба да брине о том неком континуитету. Џаба сав труд и рад, ако ће неко доћи следећи мјесец и окренути причу у потпуно супротном смјеру. То је једноставно погубно по све нас и заиста требамо да оставимо по страни унутрашње размјерице и гледајмо шта је најбоље за Србију.

А за Србију је најбоље да буде на оном мјесту које јој и припада...на врху. Прошли мјесец, коалиција која и мене подржава покренула је низ промјена на самом Статуту Савеза, како би Србија заузела мјесто лидера у Савезу.

До сада смо имали ситуацију да пар мањих чланица удружи гласове и Србија, која даје 33% штете нашег Савеза, мора да се повинује тим идејама, које су често бесциљне и нелогичне. Овим промјенама се то мијења. оно што је још важно јесте да ниједан Савезник неће бити запостављен, већ ћемо заједничким снагама да радимо на свим пољима, али са Србијом на челу. Надам се да ћете се сложити да је у најмању руку глупо борити се против тога, да нам Држава има овакву позицију.

Осим што желим направити континуитет у нашој спољној политици, ствари које ћу покренути на нивоу Савеза јесте начин на који ће чланице моћи да потписују МПП са државама које нису чланице Савеза, тако да се не понављају ситуације из прошлости, када државе чланице нашег Савеза ударају на супротним странама појединих ратова.

Још једна ствар, коју сматрам јако битном јесте амерички ПТО, ко заиста треба да постане један од приоритета Савеза. Америка је задњих 9 мјесеци празна љуштура, држава која нема стабилну унутрашњу али ни спољну политику, нема бонусе, а недавно су им и сви главни официри отказали послушност и дали отказе. Америка је један од највећих неријатеља Србије и Савеза, те с тога, сматрам да држање таквог непријатеља у овако тешкој ситуацији је јако корисна ствар за све нас. Наши људи тамо сами не могу гурати све то, а ни Србија сама нема интерес у томе. Савез је једини који треба да препозна потенцијал у овоме, тако да ћу се залагати да ова идеја добије подршку.

Такође, поборник сам идеје да је боље имати некога за пријатеља, него за непријатеља, тако да, радићу на томе да направимо што боље односе са свима који изразе жељу за тим. Многи од таквих процеса су већ покренути у претходним мандатима, тако да је моје да то приведем крају и учврстим тако да формирамо озбољну листу пријатеља на које можемо рачунати у сваком тренутку.

Амбасадорски програм је нешто што сматрам јако корисном ствари, у шта сам се увјерио безброј пута, тако да ћу овај програм подићи на виши ниво, јер до сада је ово било само мртво слово на папиру.Унутрашња политика

Ово је област која се тиче нас самих и док не средимо наше двориште, ми не можемо изаћи ни пред Савезнике и бити истински лидер, нити можемо изаћи пред непријатеља и доказати да смо јачи, бољи.

Већ дуго времена, многе идеје ми се мотају по глави и заиста сам срећан што ћу имати прилику да их подијелим и са Вама и да заједно порадимо на њима, како би Србију учинили никад јачом.

-Министарство ордбране

Морам признати да ми ово баш и није јача страна, али зато имам људе иза себе којима јесте, тако да, врло радо ћу саслушати сваки приједлог везан за унапређивање наше војне силе и онај најбољи прогурати. То и јесте мој посао.

Самовоља и пуцање мимо наредби ће бити најстрожије кажњавано. Рачунам на пуну сарадњу и жељу команданата да ми у овоме и помогну, јер наш заједнички циљ јесте јака Србија. Сви морају преузети одговорност за своје поступке, па тако и војник, његов командант па и ја лично. Систем за праћење учинка сваког војника већ постоји, а заједно са својим сарадницима радићу на његовом унапређивању.

Апсолутни приоритет Србије јесте очување 10/10 бонуса, на чему се и темељи економска моћ, а то ће бити главни задатак овог Министарства.

-Министарство образовања

Претходни Министри су одрадили пристојан посао када је писање водича за нове играче у питању, али ми морамо ићи у корак са игром и измјенама у њој, па се тако ти водичи морају да се издавају сваки мјесец,а поред њих морамо стимулисати и директни рад са играчима, а то је комуникација преко канала или Менторског програма.

Нисам упућен колико наших играча тренутно учествује у Менторском програму, али заиста требамо стимулисати што већи број искуснијих играча да се прикључе том програму.

Морамо покренути низ програма и стимулација у које ће нови играчи бити укључени и који ће им дати разлог да играју и да остану ту, јер имамо проблем да велики број нових играча напусти игру у јако кратком року. Ово је јако лоша вијест, поготово што намо да и све већи број старијих играча одлази из игре.

Ако не порадимо на овом проблему, кроз пар мјесеци ћемо остати без квалитетног играчког кадра, а то значи и до краја моћне Србије.

-Министарство унутрашњих послова

До сада је главни посао МУП-а био снадбијевање и координисање млађих играча или играча који нису чланови војних јединица, тј. цивила. Постараћу се да ово Министарство буде обезбијеђено са потребном опремом, како би се штета, која се до сада показала као изузетно корисна, још боље усмјерила. Србија тренутно има стабилне финансије, тако да снадбијевање грађана неће представљати проблем.

Такође сам спомињао увођење посебног одјељења унутар МУП-а које би се бавило имиграционим питањима. Постоји могућност да се ово одради тако што би се основало и ново Министарство, али за сада ћемо идеју тестирати овако, унутар надлежности МУП-а.

Желим да све странке које буду имале конгресмене тај мјесец учествују у рјешавању овог питања, па с тога, формирање овог одјељења би се вршило одмах после конгресних избора, 26. или 27.-ог у мјесецу, с тим, што би главни човјек у том одјељењу био постављен искључиво од стране Предсједника, док би његов Тим чинили људи из свих Т5 странака.

Овај механизам сам осмислио за вријеме мог боравка у Америци и дао је невјероватне резултате. До конгресних избора поставићу људе који имају искуства на овом пољу како би идеја заживјела у пуној снази.

-Министарство економије

100% бонуса су омогућили Србија има поприлично стабилне финансије, што не значи да се требамо опустити и потрошити оно што смо скупљали мјесецима. Један од задатака који ћу поставити овом ресору јесте смањење пореза на личну добит, али само у оној мјери која неће нарушити наше дугорочне финансијске планове.

Србија поседује велике резерве новца. Мој циљ ће да буде да се те резерве повећају као што су се повећавале у претходним месецима. Паре се користе само у случајевима крајње нужде.

Некада су Министри економије редовно избацивали извјештаје, као и савјете за играче шта и када је добро да ураде или не ураде. Ово је битно нарочито за млађе играче, па сам, у разговору са човјеком кога имам у виду за овај посао, договорио да ово постане пракса.

Јако је штетно што злато добијено од рудника већ мјесецима стоји на рачуну Државе и не циркулише у земљи. Дио тог новца би се искористио за помоћ фондовима који помажу напретку млађих играча. Било какав трансфер злата би претходно био договорен са свим битним политичким чиниоцима.

-Министарство информисања

Озбиљни људи, озбиљни новинари који ће редовно извјештавати о стању на терену као и свим битнијим промјенама у самој игрици. Србија обилује оваквим људима, па ћу врло радо дати прилику свима који желе да се опробају у овом послу, како би након неког времена искристалисали Тим, који ће, надам се, извјештавати све нас на дуже вријеме.

-Министарство еРепублике Српске

Министарство које је нераздјељиви дио Владе еСрбије и овај мејсец ће имати за приоритет промовисање не само еРепублике Српске, већ и вриједности нашег народа и Државе.За узвик:
Ханибал за иНператора [план и програм]
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2285716/1/20
 

Comments

nikol000
nikol000 Day 2,052, 10:45

prvi

Thorin II Oakenshield
Thorin II Oakenshield Day 2,052, 11:36

Има Министарство еРепублике Српске, има воте!

GrifinNS
GrifinNS Day 2,052, 10:45

o7

PyrrusOfEpirus
PyrrusOfEpirus Day 2,052, 10:53

aaa? Ko ce citat ovooo?

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 07:35

ima brisanje Crne Gore 😃

PyrrusOfEpirus
PyrrusOfEpirus Day 2,053, 08:21

hahahah 😃

DukaOfNS
DukaOfNS Day 2,052, 11:01

Ти си ми један од тројице фаворита! 😃

purebg
purebg Day 2,052, 13:50

Коментар победио :РРРРР

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 07:14

dugo si i potrajao xD

http://prntscr.com/1dihea

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 2,052, 11:03

Ave Imperator, morituri te salutant o7

eStriko Day 2,052, 11:07

Comment deleted

Marko Tunic
Marko Tunic Day 2,052, 11:17

Srecno! o7

bernoldi_salieri Day 2,052, 11:19

Comment deleted

Povratnik 012
Povratnik 012 Day 2,052, 11:19

" Већ дуго времена, многе идеје ми се мотају по глави и заиста сам срећан што ћу имати прилику да их подијелим и са Вама и да заједно порадимо на њима, како би Србију учинили никад јачом."
BATICE,OVO JE PLAN RADA I TREBA DA NAM NAPISES KOJE TI SE IDEJE "MOTAJU PO GLAVI".

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 06:35

a batice, jesi li procitao ostatak teksta ili samo na silu pokusavas da trolujes..i to bez uspjeha...

Povratnik 012
Povratnik 012 Day 2,053, 07:13

Clanak je podeljen iz nekoliko pasusa,svaki pasus govori sam za sebe...Dakle,ja sam prekopirao ceo pasus u kome nema odgovora...
Postoje dva razloga:
1.ne znas da pises
2.pises tek da imas "plan"
Hvala na strpljenju...

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 07:36

ili mozda postoji uvod, koji govori uopsteno. Znao bi to da si procitao knjigu nekad...

Povratnik 012
Povratnik 012 Day 2,053, 07:39

kakav si ti to kandidat kad uopste nemas kulturu ponasanja? valjda trebas u javnosti da se predstavljas kao buduci predsednik svih gradjana,da budes uvek dostupan... ne na ovaj nacin....ali dobro,i to je pokazatelj tvoje kulture i pismenosti 😃 ima nas raznih 😃

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 10:42

upravo tako, ima nas raznih...

Povratnik 012
Povratnik 012 Day 2,053, 12:30

jos uvek nisi odgovorio na pitanje...

MakiOpaki
MakiOpaki Day 2,053, 13:20

@Povratnik...da bi od nekoga dobio poštovanje..moraš ga prvo dati prijatelju...o7

Povratnik 012
Povratnik 012 Day 2,053, 13:42

Maki,ja ne vidim ovde nepostovanje sa moje strane. Hanibal je taj koji ne postuje nikog,od jutros cekam odgovor na moje pitanje a covek ga jos nije smislio...

Don Lex
Don Lex Day 2,052, 11:19

srecno! o7

djole1122
djole1122 Day 2,052, 11:23

uhhh dobar plan rada, toliko mi se svideo da sam ga morao dva puta čitati 😃

o/

Lord Andru Lavale
Lord Andru Lavale Day 2,052, 11:23

o7

D E A N M A R T I N
D E A N M A R T I N Day 2,052, 11:37

Cekaj bre muks obecava postavljanje CIPELICA za prioritet...


ALooooo bre rodjace... Ko izda_________ (dopuni)

😃

Colonel Landa
Colonel Landa Day 2,052, 11:43

Ko god da pobedi, imacemo prioritet, sta nas boli uvce : P

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 07:37

Cuti, vidis da samo raspodjelili, jedan an Srbiju, drugi na Savez xD

alboy75
alboy75 Day 2,052, 11:38

"Самовоља и пуцање мимо наредби ће бити најстрожије кажњавано. Рачунам на пуну сарадњу и жељу команданата да ми у овоме и помогну, јер наш заједнички циљ јесте јака Србија. Сви морају преузети одговорност за своје поступке, па тако и војник, његов командант па и ја лично."

bas me zanima kako ovo mislis da sprovedes, a jos vise me zanima na koga se ovo odnosi sve? na koje sve to jedinice?

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 2,052, 11:57

U koaliciji je sa eHajducijom, bas me zanima sta ce mu Otac Makarije reci na ovo : )

Black..Silver
Black..Silver Day 2,052, 13:02

Napomenuo je da nema pojma mnogo o vojsci, razumi ga.

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 07:42

Ilija, tacno je da nisam dovoljno upucen koji trenutno tamo funkcionisu, tipa formule za refund i slicno, ali zato imam savjetnike koji ce mi u tome pomoci.

Takodje sam naglasio da svaka opcija koja bude predlozena, bice i razmotrena i ona najbolja ce biti i usvojena.

A sankcije ce se odnositi na sve one jedinice koje su na drzavnoj sisi, tako da ne vidim poentu vaseg rejudiciranja, moram dodati i bespotrebnog.

alboy75
alboy75 Day 2,053, 09:13

jel ovo znaci da neki imaju obaveze, a neki drugi samo prava a nikakve obaveze? da li ovo znaci da ce se trenirati strogoca na nekim jedinicama, dok ce druge raditi sta hoce , kad hoce i koliko hoce?

i ne znam sta ti znaci rejudiciranje, tako da ne mogu da komentarisem da li je nesto bespotrebno ili mozda nije...

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 10:41

*prejudiciranje..pobjeglo mi slovo, al' ajd....

Je l' ti ocekujes da ja zavodim red u jedinicama koje od Drzave ne uzimaju nista? Drzava odavno nema svoju vojsku, vec placa ljude da udaraju za nju, tako da, jedino sto mogu da uradim jeste otkazem dogovor/poslovanje sa onima koji ne zele da postuju dogovor ili prostoje receno, ko bude pucao, dobice pare, ko ne bude, nece.

Ja mogu samo da stimulisem kazne i da pozovem komandu da te kazne sprovodi kako bi imalis to vise ljudi koji ce svoju stetu usmjeravati na pravi nacin...

alboy75
alboy75 Day 2,053, 10:57

pa i nije bas tacno da ne uzimaju... verujem da si video vec neke izvestaje o drzavnim troskovima, tako da ih tamo ima itekako

naravno da jedinica moze da funkcionise kako hoce, ali onda ako ne zeli ikakvu kontrolu od drzave, kako pripadnici te jedinice mogu da upravljaju tom drzavom?

sve dok je takva situacija, da neki imaju samo prava (povlastice) a nikakve obaveze, onemogucava drzavu da drugima namece bilo kakvu obavezu/kontrolu (dodatnu u odnosu na postojece)

da pojednostavim: pripadnik sos-a/ssf-a svejedno, moze da juri bh i da puca gde hoce xx puta, a da onda dodje sa svojom jedinicom i naplati od drzave dmg koji napravi bez ikakvih posledica, a s druge strane imas jedinice koje pucaju po naredjenju, i sta sad, desi se da neko izleti iz toga (iz nekog razloga jedan put) i sad treba da se krene sa kaznjavanjem, izbacivanjem...? a pritom iz istih tih jedinica sos/ssf imas gomilu onih u drzavnom aparatu, ali naravno nikakvih posledica po njih nema, "sve je uredu"...

mislis da je ovo ok? (da ne ulazim sad jos i u pricu o tome koliko se sos/ssf-u placa dmg a koliko je refund, i u to da se njima placa sve sto naprave, cokoladice, rakete, bombe, a drugima deo tenkova i to samo 13 ili cesto i samo 7 q7, ostatak naravno ne, coko, bombe, rakete...)

jel ovo znaci da je neko "ravnopravniji"?

alboy75
alboy75 Day 2,053, 10:58

i za "prejudiciranje" nije bilo ironicno, niti peckanje, vec sam stvarno mislio da si upotrebio neki termin za koji nism cuo do sada, da ne bude zabune

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 11:38

Nisam ti ni zamjerio, samo sam mislio da je lako povezati i bez tog "p" xD

Sve sto si rekao stoji i ja sam se davnih dana oglasao kako nasu Vojsku treba rasformirati i napraviti novu i dalje stojim iza toga, samo ono sto ja mislim ne znaci da je to zvanicni stav pozicije koju zastupam, ako me pratis.

Naveo si primjere koji predstavljaju nas vojni sistem dugo vremena i bolje primjere nisi mogao naci i upravo preko takvih primjera zelim pokazati ono sto cu i napraviti, a to je da niko, ali niko nece zloupotrebljavati Drzavu.

Sto se mene tice, mzoes ici i pucati gdje hoces, ali onda od Drzave neces dobiti nista.

Ovo ti je cist primjer profesionalne Vojske iliti placenika. Vi nama stetu, mi vama kes i samo tako ce biti. Postoje sistemi koji prate ucinak vojnika, samo ih treba usavrsiti, promijeniti, doraditi.

Poenta svega je da cemo svake malverzacije svesti na minimum, jer niejdan sistem nije savrsen, ali ja cu dati sve do sebe da ovaj dovedem do savrsenstva.

alboy75
alboy75 Day 2,053, 11:47

ok, videcemo na sta ce da ispadne...

i jos nesto, rasformirati je previse jak "termin", ali ustanoviti jasna pravila sta i kako, svakako DA

imamo VeS, PVJ, SOS, SSF, Kuku (plus titane i res)
njih treba postavati u odgovarajuci sitem,
ostale koji zele i koji imaju potencijal treba uklopiti u nesto od ovoga i to je to, ne treba nam "vruca voda" samo malo dogovra i pameti i sve bi bilo ok

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 12:01

Slazem se apsolutno i time se vodim. OVo su neke moje zamisli u glavi, a drugo je realnost. Ja kad nesto en valja, skrljam i napravim novo, bolje...ali tako ovdje ne funkcionise.

Nas najveci problem jeste sto su vojnici ujedno i politicari i obrnuto, sto jednostavno vodi do zloupotreba polozaja konstantno i tako ce uvijek biti dok god je tako.

ZAto, jedino sto nam preostaje jeste da umanjimo tu stetu koliko god mozemo...

Fidel Castro IX
Fidel Castro IX Day 2,052, 11:43

Votado

o7

Hanibal LA
Hanibal LA Day 2,053, 12:03

o7

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 2,052, 11:51

hanibal inperatoer

Zeljko82 Day 2,052, 11:52

Comment deleted

MakiOpaki
MakiOpaki Day 2,053, 13:23

Smarate jbt...

mcmoox
mcmoox Day 2,052, 11:55

MCMOOX je bio ovde !!!!

Peppyy
Peppyy Day 2,052, 11:55

mjau

Chopp
Chopp Day 2,052, 12:05

Poštovanje HLA i srećno!
Cipelići dobijaju u svakom slučaju!

o7

Arn.Magnusson
Arn.Magnusson Day 2,052, 12:23

Good luck 😉

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.