Ambient on/off

Join the new world

 

Да ли због досаде или из навике? [Едит - хвала Ципелићи]

Day 2,013, 20:05 Published in Serbia Japan by SashaL

Тотално то... Идемо лаганом рутом, Јупитер па Плутон.
Било би добро кад би кренули овако, да помакнемо дупета са овог учмалог Балкана. Сморило је брате више, ал' оно озбиљно, закуцали смо се на ових тридесет распалих територија ко Милка Цанић на ''добро вече''. И увијек иста прича, пресипање из шупљег у празно, ајде да се шатро сложимо (није да није покушавано), ал рекох шатро јер све прође са оним ''аха, добро, важи, управу си то тако треба'', а у себи мисли, ма ај разгули шта ти знаш, знаш ти ко сам ЈА!? Ја сам бре играо ово кад ти ниси, ја сам за тебе институција. А оно уствари институција је као кад неки наш расни фудбалер Јелен Супер Лиге који је умјесто да остави срце на терену, срце оставио на сплаву, те оде у неки Европски клуб и мисли да је остварио све у животу, а на првој пробној утакмици одвали језичину до пода ко Евандро Гоебел кад је отишао из Звезде назад у Бразил. Замало човјеку чука није цркла кад је заиграо колико је јелте спреман.

По мени, најбоље би било кад би људи скапирали да је ово игра, не у смислу ово је само игра, можемо да радимо шта хоћемо, прелиставање туђих фамилијарних коријена и развлачење туђих мама преко тастатуре мислећи како му је са тих пар ријечи напакостио у животу да овај ујутру неће моћи да погледа у огледало јер му је неки индијанац набио комплекс више или ниже вриједности у једној распалој игрици и флоскуле: Шта ће нам образ ово је игрица, већ у смислу да треба да скапирамо да је ово игра и да треба да играмо игру, занемарујући то што се пар смарача таре по новинама коментарима. Највећа забава је постало неколико дана између 8-ог и 14-ог у мјесецу, кад коцкасти, ватерполисти и зелени дигну неке устанке, па се ту са њима повуци потегни, Плато убаци неку промоцију, ови странци се наложе, излупају мелеоне и белеоне демиџа и чим то прође ми спакујемо челотачкиране Индијце на првог слона за Индију до неког следећег 8-ог у мјесецу. Или да им одемо у госте?Ово горе је као био као неки уводни дио. Нећу да солим памет како треба да будемо људи јер је то већ излизано и не пали. Да сам написао такав чланак прошло би са пар коментара типа, Да, да, тако је, стока, ово оно, а и свеједно има таквих чланака већ и превише...
Гледам већ неко вријеме да смо баш сморени, доста људи је у неком типу двоклика и канали су полу пуни (оптимиста), а ми имамо потенцијал да се дружимо и скупимо на тим каналима, само што немамо неки повод за то, све се врти око једног или ниједног удара дневно и ћао ђаци. Опет контам, дај брате да се пржимо, да рокамо, да пуцамо, да распамећујемо шаутима : Какво Брчко, удри у ? (Вашингтон) можда.
Имамо те неке стотине хиљада (око милион) динара на тим државним орговима, хиљаде голда на трезору, а они се киселе ко недужни Мишковић у притвору већ пола године. Јесте, запели смо за те ресурсе ко мутави, а уствари немамо ништа од њих, можда смо и то исћеифили, прешли смо и тај сегмент игре. Неко ће рећи, па што ниси кад си могао? Па нисам јер сам био блесав, тек кад прође онда сконташ да је било безвезе натезање око тих ервеова и опет исто, јесте било рокање и било је занимљиво пар дана, али послије опет смор. Сад знам шта би да могу, направио бих брате турнеју по еСвијету. Узео те силне паре, наравно прво погубио све могуће ервеове и баталио те нишкорисне ресурсе и ударио брате прво на Америку или гдје народ каже. Бар би било занимљиво, људи би се можда и занитересовали, можда би се направила и нека тактика, дај да ударимо у ову регију јер овде је боље, ту их више боли. Па онда лагано регију по регију, кренемо од Америке па гдје завршимо. Неке ћемо да добијемо, а неке ћемо јелте теже да добијемо, ал' бар ћемо да се играмо. Овако је врхунац читавог играња у ерепу понеки пљувачки чланак и болови у стомаку од количине спрдачине по истима.Ајд' да не буде да мислим само на нас који играмо већ дужи временски период и пустили смо коријене к'о просјечна далматинска маслина, капирам да треба и младе играче помагати. Па 'ај даће се и њима нешто за те тренинге од тих пара, има и тај неки ФУТ (Фонд за унапређење тренинга) веома добра ствар која може озбиљније да помогне млађим играчима, па нек и они мало омрсе брке од тога за шта су пуцали већ мјесецима. Не контам чему те толике паре ако их нећемо некад потрошити? Потрошимо их сад, па скупиће се опет, па онда опет исто тако и у круг. Овако само блејимо и свака власт гледа да што више пара обрне на тим орговима да би следећем оставила што више, да ли из куртоазије или због мјерења чији је већи то и није толико ни лоше, те стотине хиљада на организацијама. Мислим, свака част тим људима који су то радили свих ових мјесеци, без њих тих пара не би ни било и одрадили су одличан посао да те паре направе, али не видим сврху непрестаног гомилања новца у безвезној браузер игрици ако ти те паре нећеш потрошити. Овако их трошимо само на одбрану, имамо Министарство Одбране које је сморило, не људи у том Министарству него стално се бранимо и враћамо што је наше. Дај да мало нападамо. Дај да унесемо неку промјену у игру. Сто посто сам сигуран да би имали подршку и тих фамозних савезника када би напримјер ударили на Америку, наравно не треба да срљамо па да на крају останемо сами и да нас побришу са мапе скроз, али сигурно би се тој нашој акцији прикључили и ти наши савезници. И они би да се крљају са неким озбиљније, само требамо да покренемо лавину и све иде лагано...Па, ето како хоћете, надам се да ће неко од будућих главоња на челу државе послушати ово мишљење па да се играмо како приличи нама као сили! Удри и не штеди, прође нам младос' 🙂
П.С. Мислио сам да напишем неки чланак како и шта би требало промијенити у држави, али то је пресипање из шупљег у празно, свеједно се ништа неће промијенити на политичком плану, увијек ће бити исто.
А на војном?
Ја мислим да смо зрели за авантуру.
А ти?


[Едит - хвала Ципелићи] :
Кад неће наши конгресмени и држава да уради нешто по овом питању изгледа да су наши момци у Америци одлучили да покажу ко је газда!
Они изнутра, а ми споља?
Ово је шанса да их докусуримо 🙂
http://www.erepublik.com/sr/main/law/USA/127603
 

Comments

SashaL
SashaL Day 2,013, 20:21

Да ли због досаде или из навике?

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2267022/1/20

Mr JA
Mr JA Day 2,015, 01:40

Realno, ovo bi trebalo planski iskoristiti da imamo bar 2 grama mozga, ali posto je nemoguce da se eSrbija stavi iznad licnih pobeda! (dokle bre vise da Hrcak vs Zigagidra imaju svoj privatni rat koji se lomi preko nasih ledja?

dajte da sednu oni da se lepo dogovore i da cela matora garnitura koja nije uspela nista da uradi toliko dugo vremena (ipak je eSrb najjaca zemlja erepa a da zbog unutrasnjih "debila" da cela zemlja ispasta?

dakle idite lepo, dajte drugima da se igraju i da lepo iskoristimo ovu situaciju i da napravimo veliki BB jer uskoro cemo imati samo D4 😉

dakle lepo se dogovorimo prvo, pa onda pustimo ih sve da nas sabiju da bi mogli BB da napravimo, naravno u dogovoru sa TWO pa cim budu se novajlije primile da odma krenemo u kontra sveopstu ofanzivu 😉

Milan Milankovic
Milan Milankovic Day 2,013, 21:18

Trebalo bi pomoci nove igrace ali i zadovoljiti vetrane nekom ludom akcijom tipa "free Texas" ili nesto u tom smislu. Ako ima toliko love kao sto ti kazes moguce je izvesti oboje.

Nemam bolje predloge jer sam upravo odgledao veoma depresivan film. : (

FK Ribice
FK Ribice Day 2,013, 22:34

V-144
SUB--1596
podrzavam te sto si ogorcen
udji u moj profil i daj mi ( v i SUB )
pokusavam da pravim novine
hvala poz O7

eBiljka
eBiljka Day 2,013, 22:57

Ne diraj Milku bre. Ona je čist zen xD

borisko5
borisko5 Day 2,013, 23:39

Loncarevicu, Bosnjacino stara, zasto kupujes glasove?

SashaL
SashaL Day 2,014, 02:22

Ti da nisi pet puta banovan do sad bio bi pravi rVacki tenak xDD

borisko5
borisko5 Day 2,015, 03:06

Nisi mi odgovorio Loncarevicu, zasto kupujes glasove?
Bitna je prisutnost, nije bitna snaga 😃

Chow-Bg
Chow-Bg Day 2,013, 23:45

vote!!

Rumenko LizME
Rumenko LizME Day 2,014, 00:06

o7

SERBON04
SERBON04 Day 2,014, 01:00

Imaš vote i potpuno se slažem sa tobom..a voleo bih da napadnemo Ameriku više od svega..kolje me RL tako da mi za rokanje odgovara samo tmina...jes da sam 31lvl ali hoću da udaram za eSrbiju pošto sam u RL već udarao za svoju zemlju..i da pređemo iz odbrane u napad!
o7

Ikariamac
Ikariamac Day 2,014, 01:21

A odakle ce se nakupiti golda kad nemas ekonomiju?

SashaL
SashaL Day 2,014, 02:34

Nije sve u parama, ima nešto i u novcu... 😛

Pa kontam što ne bi malo zakuvali situaciju, mi odemo na izlet negdje vani, nek se komšije vrate nazad, pa kad mi dođemo kući opet se rokamo sa njima, pošaljemo ih ovaj put u svemir i opet dobro...Bolje nego ovako, ništa se ne dešava, a taremo se ko je veći lopov, debil i dotičemo se svih stvari osim ratovanja xD Zar ne?

Ikariamac
Ikariamac Day 2,014, 02:47

Slazem se da je to bolje od ovih gluposti koje si nabrojao, ali ja se ne bih poredjivao sa njima i objavljivao neke tamo ratove koji mogu biti samo zanimljivi vec bih objavio ekonomski rat platou, e to bi vec bilo i zanimljivo i korisno 😉)

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 2,014, 01:36

Napraviti neku vrstu referenduma u drzavnim novinama. Svako lupi u komentarima drzavu koju bi zeleo da eSrbija napadne. Ko bude imao najvise glasova, srecan je dobitnik. :- D
Napravi se taktika pa udri, kod obojci a kom opanci...

DIdulica
DIdulica Day 2,014, 01:39

vote
Ajd komsije, krenite konacno u neku akciju pa da se i mi mozemo igrat o7

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 2,014, 02:07

Monotoniju svakako treba prekinuti, unijeti ljudima malo zara u igru, samo se oko nacina unosenja zara svakako necemo sloziti.
Ljepotu igre i izlete pa cak i ljetovanja svakako da moze priustiti svaka srpska vlada koja ima zelju, i volju.
Svaka srpska vlada dobije na raspolaganje najveca sredstva na erepu, a ta sredstva se ogledaju u najbrze punjenom trezoru na igri.
Sve sto treba uraditi je da se ukine maslo na 15-20 dana, neka djecica jedu suva hljeba prezivjece nekako te dane, kada neki prezive cio ezivot mogu i oni to malo dana, pa onda kao nagradu djecu povesti na more : )
Za tih malo dana mi sakupimo 2-3 k golda sto je svakako dovoljno za ljetovanje na egzoticnim destinacijama, jer je svakako glupo i neodgovorno prodati imovinu dobijenu u nasledje zarad jednog dobrog ljetovanja.

SashaL
SashaL Day 2,014, 02:25

Ovo je samo neki kostur, bezveze sam bacio na papir neku ideju čisto ne bi li se nešto desilo ili neko pokrenuo iz vrha nešto slično. Ne kažem naravno da treba sve potrošiti, ali nagomilavanje sredstava bez ikakvog cilja mi je besmisleno...Ne treba drzavu ostaviti u bankrotu, ali uzmes trecinu sredstava npr. i idemo na more, idemo negdje...Ne treba nam mnogo, imamo mi velik dmg, a siguran sam da bi svi rokali u takvoj nekoj kampanju i bilo bi nam mnogo zanimljivije...

Dok se svi igraju u svom pijesku mi ih posmatramo kao da nemamo gdje da se igramo : D

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 2,014, 02:52

Mislim da se moze napraviti dogovor i sa vojskom u vidu pravljenja steka za tako neku akciju. Tipa:
Narednih XY dana ce refund biti 50% manji, ali za 10 dana idemo u akciju. Bice pucanja, bice zabave za sve, bice svega. Verujem da bi tako nesto moglo proci...

ssam
ssam Day 2,014, 09:00

Upravo tako. Povremene akcije se mogu praviti i sa viskovima. Npr, ostaviti milion valute na orgovima za okretanje na MM, sve sto bude preko toga napravljeno i viskovi od svakadnevnog poreza da se upotrebe za neku akciju...za 1-2 mesecno ima sasvim dovoljno. Akcija ne mora biti samo direktan napad, moze biti i cimanje Kineza koji sede par godina na resursima, ili vazdusni napad preko nekog saveznika kojem ne treba puno sredstava za to. Golde od rudnika recimo koristiti samo u slucaju opasnosti da izgubimo kongres (mada ce mnogi reci da je bolje i da ga nemamo : )) i eventualno jedan deo upotrebiti da se pomogne mladima preko FUT ili sta se vec vecina dogovori.

Resursi i rezerve novca mozda nisu jedini bitni, ali su svakako najbitniji, posebno drzavama poput nase, sa puno igraca koji ne trose velike kolicine RL novca. Naravno da nije problem izgubiti ih na par dana, ali sjebati sve radi neke avanture bi svakako bilo jako neodgovorno.

Crank DJ
Crank DJ Day 2,014, 10:20

Frka je izvlaciti taj gold sa Trezora jer nema nacina da se vrati tamo : ( Bice potreban nekad za stampanje valute.

To Shiba
To Shiba Day 2,014, 02:12

http://www.erepublik.com/en/country/military/Thailand
Mi odosno u Kinu xD

Slazem se sa tobom.
I da, mnogo gotivim tu pesmuuuuuuu, mnogo!!!

Samo zazeliiii i pokazacu ti svemir lutko (;

To Shiba
To Shiba Day 2,014, 02:16

OdosMo*
-.-

SashaL
SashaL Day 2,014, 05:05

Vi nemate 10/10 ali imate COJONES! xD

Bolorg Brat Bole
Bolorg Brat Bole Day 2,014, 02:29

Pa da dobro treba se mrdnuti uneti promene al secam se i ekskurzije u Kinu i njihove ekskurzije ovde preko pola sveta do Balkana mada da je bilo zabavno bilo je. Treba probati sa mozemo da izgubimo malo mrtvih pixela:)

Bolorg Brat Bole
Bolorg Brat Bole Day 2,014, 02:30

sTa*

Kapetan Uks
Kapetan Uks Day 2,014, 02:33

Uks je za šibanje, uvek! Ajde da se igramo igrice, ja hoću 😃

SashaL
SashaL Day 2,014, 05:28

Šibajmo Uksa xD o/

Taurunum5
Taurunum5 Day 2,014, 02:53

Vrh tekst,podrska ^^ Doduse,malo ,kako da kazem,iritira ta cinjenica da svi kada zavrse mandat pricaju kako treba da se radi nesto sto oni nisu ni pomisljali.Znam,opametis se,shvatis...ali opet,ne moze da barem malo ne zasmeta ,zar ne? ^^

SashaL
SashaL Day 2,014, 04:50

Naravno, shvatam te u potpunosti, ali jedan CP nije dovoljan da se sve to pokrene, ne čini vladu jedan čovjek, neko možda neće tu turneju, neko bi...Postoji mnogo stvari koje vjerovatno koče. Iskreno, nisam pomišljao na to, a sad mi je malo i krivo što nisam...Mislim, po meni, mnogo je bolje da se nešto dešava i da mi nekog napadamo nego da se stalno branimo. Pa makar taj napad trajao 10 dana i makar ušli dve-tri regije u neku nama egzotičnu državu, ali bar smo se igrali i bilo je zanimljivo... : )

Lord Haldir
Lord Haldir Day 2,014, 03:03

Voted with both hand

Chopp
Chopp Day 2,014, 03:13

Mi smo preko bare i čekamo vas!
Dočekaćemo vas i spremni pasoši je potrebno da se igra malo zakomplikuje : )

zigazaga
zigazaga Day 2,014, 03:44

Uhvate eSrbin, eHrvat i eSipac zlatnu ribicu i ona im ispuni svakome po jednu zelju, kaze Hrvat, hocu da idem negde u neku egzoticnu destinaciju, eto, moze Indija!
Kaze eSipac, eto, mogu i ja u Indiju! I odose oni...
kaze Srbin,vrati ti meni ovu dvojicu, nemam skim da se bijem ovde :ppPp

podrska svakako, makar za bilo kakav pokusaj argumentovane diskusije sta ciniti

smesno mi je inace ovo, spremamo se za veliki rat izmedju 2 saveza!! hajde da postanemo zato eden iz 2009 + srbija + madjarska da prikupimo sto vise stete, pa da dobijemo taj rat!!!1 i pripremamo se za to 10 meseci!!1 wow! pre bih to sve gledao iz nekog paragvaja, severne koreje, whateva...

zigazaga
zigazaga Day 2,014, 03:57

e, da, da dodam, ovo da se 'zavrne slavina' i nije tako realno, admini smisljaju nove i nove akcije, i onda imas opciju, sto kaze moj kapetan Sasho 5-8 (u ovom slucaju je islo od 6-15 u mesecu) da zavrnes slavinu pa da pogubis sve regije, pa onda polako vracanje - u principu koliko 'odvrnes' slavinu, toliko ces se i odbraniti...

i sigurno je zabavnije napadati nego branitit se, ali ljudi videti jasan cilj, da ne bude k'o jesenas kad smo udarili u kineski zid, retko ko je i hteo da udara kad je video da je to u startu izgubljeno...

elveon
elveon Day 2,015, 12:04

nema veze, bar ce da se svadjaju sa zenama jer trose pare na gluposti umesto da im kupe nove cipele!

Radenko Montana
Radenko Montana Day 2,014, 04:31

Будимо људи?

SashaL
SashaL Day 2,014, 05:03

Значи по твоме не треба да ратујемо, јер рат није хуман чин и самим тим ниси људ! Ја сам мислио да си ти човјек од акције, а не хуманиста xD

Radenko Montana
Radenko Montana Day 2,014, 05:20

Нисам читао чланак, само ми се учинило да је "Будимо људи, ово је игра" кајнд ов артикл

SashaL
SashaL Day 2,014, 05:28

Па прочитај, нисам написао хронике Џеме Хаџиселимовића већ штиво које сажваћеш уз мало краће задржавање у тојлету xD

Radenko Montana
Radenko Montana Day 2,014, 05:32

Не читам чланке Ракићевих пионира

SashaL
SashaL Day 2,014, 05:43

...Таман онда има и тебе у тексту : )

igajunior
igajunior Day 2,014, 04:36

Realno, potrebno je samo dosta dugoročnog planiranja i ideja. Nisam video da postoji ništa slično kod nas Srba, bar u delu dugoročnog planiranja, nažalost. Kad se setim Kineza koji se jednom godišnje odvaže za ozbiljan rat, a ovaj zadnji do Apulije ih je koštao 10k golda, i ne čudi što ih godinama niko ne pomiče sa 10/10.
E sad dugoročanplan...
ULAZ/PLAN
Za početak dobra bi bila procena koliko će ta kampanja da košta, što bi svakako morao da iskalkuliše MoD.
Pođi od cifre od 5k golda ili bar milionče koje treba spremiti (ipak smo mi jeftiniji od Kineza), dakle treba da odvojiš celokupan mesečni priliv u trezor.
Gde da nadjes te pare?
Možeš potrošiti rezerve iz MeSa ili prebaciti golde sa trezora na NBS. Ako isprazniš MeS orgove, moraćeš opet da ih dopunjavaš, dakle priča se svodi na trezor, a za ovo treba većina u kongresu. Dakle problemi, jer će svaka stranka hteti da baš njen CP bude imperator 🙁
MoD treba jasno da obezbedi podršku i razumevanje budžetskih korisnika za štednju, Lovac je gore lepo napisao. Da ima prostora za to, lepo je pokazao turnir MU kada je članstvo u MU plaćano u tenkovima, čisto zabave radi. Recimo da je MoD autoritet, pa dobijene nagrade takođe učestvuju u finansiranju akcije 🙂
Ajd, i ovo da se obezbedi, trebaće ti jaka diplomatija jer bez adekvatne pomoći saveznika samo bacaš pare i cimaš ljude.
Dalje, usmeravanje i praćenje štete na kanalu #res mora da bude perfektno, kao i planiranje (ugovaranje) jedinica i štete.
Ima tu još stvari, ali ovo mi pade na pamet.
REALIZACIJA
Ovdje nema posebne priče, aktivan MoD, MuP i MoFa tim.
IZLAZ
Za očekivati je da ćemo pogubiti resurse, što može da znači da će se priliv u trezor možda i prepoloviti. (i ovao jedva krpiš kraj sa krajem a imaš najveći priliv na eRepu) Čim izgubiš 10/10 ljudi će napuštati državu, pa ti je svakako prioritet da povratiš resurse. Znači Plan mora i da obuhvati zatvaranje rata.
Da li je moguće i kako ako se radi o USA, mogu više da kažu bolji stratezi.

igajunior
igajunior Day 2,014, 04:42

ZAKLJUČAK: Mnogo nepoznanica i rizika, kao i nerešenih i nesrđenih stvari u državi koji su preduslov da o5 ne udarimo u kineski zid.
Nije da sam pesimista i da ne bih poželio jednu ozbiljnu kampanju, ali nije realno sa državom koju sada imaš.

Kheshig
Kheshig Day 2,014, 05:04

Ма као да је и битно да ли је реално. Ово је смрдљива игра, побогу. Сећам се да смо у В1 скупљали паре као махнити и једном месечно се закуцавали у Славонију и доводили државу на руб банкрота. Тада су била другачија правила и ударали смо сами на 15-16 МППова, а сада као најјача светска сила са гомилом савезника имамо муда као и просечна кокошка.
Нису битни ресурси, нити паре. Нико ово не игра како би гомилали паре и ћутали, сви смо ми овде дошли из неких патриотских разлога. Ја сам у В1 дошао јер сам видео рекламу да бијемо Хрвате. Вратио сам се сада јер сам мислио да је исто тако занимљиво - кад оно к****.

zigazaga
zigazaga Day 2,014, 18:02

hahaha, lik koji tvrdi da igra 6 meseci sada prica svojim secanjma u v1

a pod 2) bori se svim silama da izljubimo dupeta celom exedenu, da popljunemo sve 4godisnje prijatelje, akkobismo 'prikupili sto vise stete pred predstojeci rat' - da slucajno ne izgubimo nesto, a sad je ovo 'smrdljiva igra'

hahaha, koji likovi igraju ovo xDDD

sreca da sam JA premijer, da sam JA svetionik, ne d'o Bog da eSrbija ovakvima zapadne pod ruke, sreca da se to vise nikad nece desiti 😛

SashaL
SashaL Day 2,014, 05:00

Ovo što si ti izložio je sve na mjestu i sve je korektno, ali to je upravo ono o čemu pričam, previše smo se fokusirali na te resurse, a ako ćemo iskreno više aktivnih igrača i bolja zabava i međuljudski odnosi su bili kad te resurse nismo imali. Zar ne? Ovako je sve postalo sad monotonija, ljudi odlaze iz igre jer se u Srbiji nista ne desava, ne napadamo nikoga, ne sprovodimo neki svoj inat jer tako volimo, volimo da se qrčimo i volimo da budemo dominatni, takav smo narod : D

Mislim, živjeli smo i bez tih resursa, živjeli smo i sa praznom kasom, živimo i sa punom, nije se ništa mnogo promijenilo. Ako je tenk sa resursima 6 dinara, a bez resursa 10, jbg kupicu sebi dva tenka manje, manje cu ispucati, ali bicu mozda vise zainteresovan za igru kad se neprestano ratuje protiv krvnih neprijatelja ili organizuje neka zajednička akcija na nivou saveza.

To što ti govoriš sve potpisujem, i da treba organizacija i da treba dogovor, ali nije to više V1 ili V2 kad si ti imao veliku potrebu za taktikom i biranjem kad koja bolnica i gdje, kad koja regija i koje polje u bitki. Ovo je sad sve postalo na oruk, udri pa prođe, prođe...Šta bi nam falilo da se izdvoji trećina sredstava iz budžeta pa da probamo da se zaigramo, pa pogubili resurse, pogubili, vratićemo ih ili ne, nije toliko ni važno. Nadam se da shvataš šta hoću da kažem.

Jednostavno, malo razmrdavanja nam ne bi škodilo, jer siguran sam da ovakvim tempom kroz mjesec-dva-tri neće mnogo ostati aktivnih ljudi, jer nemaju šta da vide niti u čemu da učestvuju, postalo je previše monotono : )

igajunior
igajunior Day 2,014, 07:36

Koliko se ja sećam priča, Lionking je bio moguć samo zahvaljujući finansijama, valjda je pozajmljeno i kod saveznika...Dakle, koliko para toliko muzike...Jedina konstanta kako napraviti rezultat. Neko reče da je oko kongresnih izbora podeljeno oko 100k tenkova. Sve da je 50k, to ti je sasvim dovoljna cifra za ozbiljnu kampanju. Doduše kod nas je ozbiljna kampanja osvojiti kongres 🙁 A to što pričaš o entuzijastima, naći ćeš ih uvek, samo nedovoljno...Medjutim mašinu pokreće keš...Bio je Boža bez para i napao Kinu, pa ja nešto nisam video entuzijazma već bojkota 🙁
Evo, predlažem ti da napraviš tekst, i pozoveš ljude da za dž jedan mesec brane Srbiju, pa ćeš sledeći imati milionče slobodno za Ameriku, i vidi kakav ćeš imati odziv. Patriotozam se kod nas nažalost naplaćuje 🙁
Ovo za trećinu sredstava, pa šta bi nam falilo da smo trećinu sredstava odvajali, evo već 5-6 meseci imamo najveći priliv eSveta, pa stalno oko nule 🙁
Kako li uopšte ratuju neke zemlje koje ni za MPP nemaju?

zigazaga
zigazaga Day 2,014, 18:06

- ma ko bre napusta igru? xD vidis da i kad napuste, vrate se za 15 dana xd

- normalno da je bilo potrebno da se zajmi za lionking, tad je gold ipak isao po 20-30 din, hiljade i hiljade golda su zavrsile u privatnim dzepovima, sto preko 'zloupotreba sluzbenih polozaja' i informacija o promenama kursa koje obican covek nije mogao da ima sto preko pranja i prodaja drzavnih golda... (od strane raznih likova...)

- a i ne secam se da je vracena pozajmica (od Rusa?), ispravite me ako neko poznaje bolje

Don Lex
Don Lex Day 2,014, 05:03

Рат са УСА је неминовност.
Живео, одличан текст! о7

(да не тупим са својим мишљењем, нешто ме мрзи у задње време :Д )

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.