Ambient on/off

Join the new world

 

Фонд за Унапређење Тренинга - представљање пројекта

Day 2,006, 04:34 Published in Serbia Serbia by Drzavna Lutrija Srbije


Фонд за Унапређење Тренинга

Фонд за Унапређење Тренинга (скраћено ФУТ) је пројекат који има за циљ прикупљање средстава и доделу бесповратне помоћи младим играчима, у циљу унапређења њихових тренинг центара. Такође, вршиће се и повремено усмеравање штете играча који су претходно добили помоћ Фонда, а штета коју они у том процесу остваре користиће се да одреди добитнике месечних новчаних награда.Основна идеја и начин функционисања пројекта

Помоћ која ће се додељивати играчима износиће 10 златника и биће намењена млађим играчима, у циљу (дофинансирања) унапређења тренинг центара. Напомињемо “дофинансирања”, јер 10 златника није довољно да се обави било каква надоградња. Остатак новца очекује се од играча да обезбеди из сопствених средстава. Наша сугестија је да играч додатну помоћ затражи од Фонда за Развој еСрбије. Помоћ коју ће пружати ФУТ биће бесповратна помоћ, дакле играч неће имати апсолутно никакву обавезу у смислу враћања добијеног злата. Са друге стране, имаће обавезу (и то ће се строго проверавати) да добијена средства искористи онако како је предвиђено.

Друга основна активност Фонда биће организовање месечног такмичења између играча који су добили ову помоћ. Уз консултације са Министарством Одбране еСрбије, повремено (неколико пута у току свакога месеца) вршиће се усмеравање штете у важним кампањама. Играчи ће добити поруку када и у којој кампањи се од њих тражи да ударају. Штету коју начине у датој кампањи мораће да документују у виду скриншота и исти пошаљу унутар поруке на ОРГ. Ово је линк ОРГ-а. Укупна штета коју у тој кампањи направе (и пруже за то доказе) делиће се са снагом ударца датог играча (тенком квалитета 7). Тако ће се добити број бодова које је играч освојио у тој кампањи. На крају месеца вршиће се сабирање бодова сакупљених током читавог месеца и направиће се коначна, месечна ранг листа. Првопласирани играч ће добити одређену новчану награду, у складу са финансијским капацитетима којима Фонд у том тренутку буде располагао. Ипак, вредност награде биће одређена и објављена на самом почетку месеца, како би такмичари знали какву награду могу да очекују. Такође, уколико за то буде било средстава, награде се неће делити само првопласираном, већ и још неколицини играча. И ово ће бити истакнуто на почетку месеца. Ова обавештења, као и разне друге вести и текстови везани за рад Фонда биће објављивани у новинама ОРГ-а.Принципи финансирања

Фонд за Унапређење Тренинга имаће двојни начин финансирања. Држава је организаторима пројекта уступила на коришћење један од ОРГ-ова који се налазе у њеном власништву. ОРГ ће служити за објављивање чланака и разних обавештења везаних за рад Фонда, а такође и за обрт средстава на тржишту новца, који би требало да обезбеди константан прилив злата. Овај део посла обављаће пре свега ЦРНИ ЛОВАЦ. Токови новца биће контролисани од стране лица које за то именује држава, и оно ће константно имати приступ информацијама о раду ОРГ-а, увидом у овај документ (уколико затражи, држава ће добити приступ и осталим документима). Тиме ће на идеалан начин бити задовољена потреба да држава има увид у рад Фонда, а опет без могућности да на исти утиче на било који начин. Увид у поменути документ имаће и сви грађани еСрбије, 24 часа дневно, тако да могућност за било какву проневеру практично неће постојати. Готово све политичке странке у еСрбији дале су подршку овом пројекту. То не значи да ће било која од њих имати законску нити моралну обавезу да током следећих мандата ОРГ остави у служби Фонда, нити да Фонд помаже из државних или страначких средстава у било којој мери.

Други начин финансирања, у који организатори пројекта полажу доста наде, јесу донације грађана. Овде важи златно правило: Свака донација је добродошла, али нико није у обавези да било шта донира. Овде треба поменути неке појединости везане за начин донирања од стране грађана. Све донације треба проследити играчу задњи везни. Донације треба давати искључиво у динарима/валути, из више разлога. Прво, уколико би се примале донације у златницима, постојала би могућност да играч који прима донације (задњи везни) достигне дневни лимит од 10 златника, па даље донирање у току тога дана не би било могуће. Друго, донације у виду хране, оружја или сировина представљале би својеврсну компликацију, јер би то оружје или храна морали да се продају на тржишту, што би одузимало време организаторима и, што је још битније, стварало нејасноће око количине новца прибављеног на тај начин, пошто се цене на тржишту константно мењају. Разумемо да свако ко жели да донира у злату или сировинама има најбољу намеру и ми смо захвални због тога, али молимо да разумете проблеме са којима би се у том случају ми сусретали. Донације ће се примати само од играча који су припадници треће и четврте дивизије, а они који донирају тиме губе могућност добијања било какве помоћи у оквиру овог пројекта. Ово правило смо увели како би смањили ризик од донирања од стране мулти налога и потенцијалног последичног бановања, како донатора, тако и ОРГ-а. Други разлог је искључивање евентуалног сукоба интереса (пошто играчи из четврте дивизије не могу конкурисати за добијање помоћи).

Сва средства која се прикупе биће улагана у рад ОРГ-а на тржишту новца, како би се та средства колико је год могуће увећала. Све даље донације грађана биће додаване на ОРГ, како би се његова зарада повећала. На крају првог месеца, када буде време да се изврши прва подела помоћи и награда, сва средства која се буду налазила на ОРГ-у, изузев 50.000 динара, биће скинута са њега и искоришћена за поделу помоћи и награда. Количина од 50.000 динара биће остављена на ОРГ-у како би могло да се настави прикупљање профита и током идућег месеца.Начин конкурисања и систем одабира кандидата

Играч који је заинтересован за добијање помоћи моћи ће за исту да се пријави путем упитника који ће бити јавно истакнут када Фонд и званично буде кренуо са радом. Нека од питања и услова који морају бити испуњени су: држављанство еСрбије, припадност једној од прве три дивизије, припадност јединици са седиштем у еСрбији, минимум једна медаља “вредан радник” и тако даље. Као што смо напоменули, све то ће бити прецизно и јасно објављено пре званичног почетка рада ФУТ-а.

На основу поменутих питања и критеријума, на које ће кандидат одговорити попуњавањем упитника приликом пријаве на конкурс, шесточлана комисија вршиће прелиминарну селекцију кандидата. Комисију ће чинити представници три највеће цивилне јединице у еСрбији (Кука и Мотика, Наша Кука и Мотика, Цивили еСрбије), као и представници три наше највеће војне академије (РАВеС, Ратници еСрбије и СЈеБ Академија). Гласаће се једноставно, са “да” или “не”, у складу са горе поменутим критеријумима. Да би кандидат прошао овај први круг конкурса, мора добити потврдне одговоре свих чланова комисије. Ово је један од механизама који треба да гарантује објективност и непристрасност читавог поступка.

Имена кандидата који прођу овај први круг конкурса биће унета на ранг листу, где ће им бити додељени бодови, у складу са критеријумима изнетим у упитнику; рецимо, за припадност дивизији: Д2 - 3 поена (већа шанса да дуже остане у игри), Д1 - 2 поена (већа вероватноћа да напусти игру или да је у питању мулти налог), Д3 - 1 поен (требало би да су платежно способнији од слабијих дивизија). За бодовање кандидата и доделу средстава биће првенствено задужени играчи НаН и задњи везни. На основу укупног броја бодова, формираће се редослед кандидата на ранг листи за текући месец. Средства која су на располагању (у златницима), поделиће се са бројем 10, и тако ћемо добити укупан број кандидата који ће добити помоћ на крају тога месеца. Важно је напоменути да ћемо након састављања коначне ранг листе, пре поделе средстава, послати админима списак играча који та средства треба да добију, као и неколико њих који се налазе “испод црте”. Од админа ћемо тражити да поменуте налоге провере, како би утврдили да ли се евентуално ради о мулти налозима. Уколико неки од играча буду бановани, први који се буду налазили “испод црте” добиће средства намењена њима (због тога и њих шаљемо на проверу). Тако да овде апелујемо на кандидате да добро размисле пре конкурисања, да не буде после како је неко банован нашом кривицом, само зато што је “послао сестри или баби мало хране”, на истој ИП адреси.

Ако је Вама неко помогао када сте почињали, сада је прилика да то вратите. А ако Вам нико није помогао, сетите се колико Вам је било тешко у почетку, и помозите другима да не пролазе кроз исте муке.Унапред захвални,

чланови Фонда за Унапређење Тренинга

НаН
ЦРНИ ЛОВАЦ
задњи везни

 

Comments

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 04:35

Фонд за Унапређење Тренинга - представљање пројекта

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2263180/1/20

arhetype
arhetype Day 2,026, 05:07

Na ovo mogu da odgovore samo dobri hakeri ili inženjeri računarskih nauka. Kako bre jebiga da slikam trening centar, gde da ga aploudujem, pa onda da vam sve to dostavim. Zašto mi ne biste verovali da sam nov i jednostavno donirali 10 golda ?? Gde da uploadujem sliku trening centra?

New-and-Now
New-and-Now Day 2,026, 10:02

Za slikanje trening centra moze da ti posluzi program Lightshot.
Ili da pritisnes printscreen, pa to kopiras u programu paint i onda upload uradis preko sajta dodaj.rs

Narlindir
Narlindir Day 2,006, 04:39

Pazi...
Da ti nesta kazem...

Jako dobra ideja, preporucujem saradnju i sa FReSom siguran sam da oni imaju nacin da doprinesu.
Sve u svemu, samo naprijed 0 /

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 08:24

I ja mislim da je to skroz logicno.
Mnogi iz FReS-a dali silne savete kada je bila javna rasprava o ovakvoj ideji.

Mi smo i ovde u clanku na njih usmerili iz prostog razloga sto za dizanje treninga q3 i q4 treba jos sredstava i da ovih 10g im nece biti dovoljno.

A evo i u clanku imamo njihovu podrsku, a to nam puno znaci.

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 2,006, 04:41

podrska o/

Mire tica Feniks
Mire tica Feniks Day 2,006, 04:42

o7

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 2,006, 04:43

o7

alboy75
alboy75 Day 2,006, 04:44

da je malo vise osecaja za "zajednicki" interes i solidarnost, sad bi mozda i od nagrada za top50 jedinica imali dosta vise sredstava za ovakve projekte...

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 08:26

Ko god bude hteo da donira, a veruje u projekat i nas kao pojedince - dobrodosao je. Necemo ni na drzavu, jedinice, stranke na bilo koji nacin vrsiti pritisak da deo sredstava uloze u ovakav projekat.

Vreme ce pokazati koliko nas kroz igranje vodi "zajednicki" interes, a ja onako utopisticki verujem da cu se prijatno iznenaditi : )

GVOZDENI Tihi glas
GVOZDENI Tihi glas Day 2,006, 11:53

samo veceras se dogovorite i sve ce biti dobro

elminjo
elminjo Day 2,006, 04:48

o7

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 2,006, 05:01

Podrska !!!

o7

pakija
pakija Day 2,006, 05:04

podrška za bivše UeSovce u svakom smislu 😃

heffe
heffe Day 2,006, 05:06

o7

Nikola_JS
Nikola_JS Day 2,006, 05:09

podrska o7

igajunior
igajunior Day 2,006, 05:26

Srbija svakako raspolaže dovoljnom količinom sredstava za FUT. Čim se ustali program, potrebno je prebaciti deo golda sa trezora, a i MeS sav višak sredstava preko 1,000,000 koje se dobiju prodajom na MM treba da prebaci fondu.
Ovo uz dugoročnu stabilizaciju NBS (ovaj mesec je skroz ok Hvala Ledenom xD) znači da će i NBS biti poprilično relaksiran da neke novce odvoji za FUT...
U konačnici mislim da nebi trebalo da brinete za sredstva.

Konačno jedan odličan projekat.

Podrška

o7

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 08:36

Jedva cekam presek za par dana, da vidimo koliko smo skupili donacijama onih koji podrzavaju ovaj projekat,
Tek ako ne bude ni priblizno dovoljno za onaj osnovni iznos za obrt na MM-u (oko 50k RSD), ne bi bilo lose da se unutar Vlade i Kongresa razmotri dodatna pomoc.

Naravno i u buducnosti nosioci ovog projekta i drzave treba da budu na vezi kako bi zajednicke resurse i mogucnosti maksimalno iskoristiti (kao sto ce biti projekat usmeravanja stete ili nesto drugo sto bude produktivno) : )

eBiljka
eBiljka Day 2,006, 05:28

Nedam nikom ništa dok mu ne vidim beonjače xD

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Day 2,006, 05:34

o7

Podrska !!!

Bajconkebajconke
Bajconkebajconke Day 2,006, 05:35

Svaki vojnik koji dobije ylato treba pre toga da dostavi skrin sot od trening centra i iznosom ylata sa kojim raspolaze te nakon toga drugisot kad nadogradi trening centar kao dokaz

rookie100
rookie100 Day 2,006, 08:07

ali bez photoshop-a 🙂

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 08:38

Sami uslovi ce biti objavljeni prilikom objavljivanja Konkursa. Izmedju ostalih, uslovi za dobijanje ce biti slikanje TC pre pomoci, a da bi dalje ucestvovali u nasim projektima morace i da dostave sliku TC-a posle.
Cak i da koriste photoshop, lako ce se posle proveriti da li su povecali koriscenje treninga preko nekih sajtova (npr. egov4u).
Hvala na savetima.

Djuro Parip
Djuro Parip Day 2,006, 15:36

Jasno vam je da se prevara lako može izvesti. Dovoljno je prvo returširati TC na manje a posle... Način na koji se mogu sprečiti prevare je da se za igrače koji zatraže tih 10golda, ne manje od sedam dana, prati dnevni priliv snage, i tako utvrdi sa kojim TC raspolažu Posle dodeljivanja sredstava dnevni rast snage trebalo bi da je veći za onoliko koliko je navodno upgrejdovao TC. Drugi SS je dakle nepotreban a isto to važi i za prvi SS. Čak bolje i duže od sedam dana da se prati, čisto da mu se ne isplati da vara a i onako se TC kupuju samo na popustu koji je jednom mesečno, tako da ima dovoljno vremena za sve provere.

Djuro Parip
Djuro Parip Day 2,006, 15:42

Nije dovoljno imati TC-e, treba imati i golde za treniranje.

New-and-Now
New-and-Now Day 2,007, 00:40

Наравно да увек има простора за преваре. Увек ће се наћи нека рупа у закону. Зато ћемо нашим условима и контролама пре и после покушати да тај број сведемо на минимум. Ако неко и одлучи да превари овај систем због 10 златника - то ће довољно рећи све о њему и овде и у стварности.

Праћење напредовања снаге пре и после је свакако обавезан корак, баш да би се проценило да ли играч уопште користи тренинг центре које има (слика је ту за дуготрајни доказ, а егов је за тренутну анализу).

Ако у било ком тренутку приметимо да је злоупотребио помоћ, биће предузето неколико казнених момената који су нам доступни, али то нећемо сада откривати.

Што се тиче златника за тренирање, то ћемо процењивати за сваког апликанта посебно - нпр. играч Д1 дивизије тешко да може да дигне ку4 тренинг центар и да може и да га плаћа. Ако проценимо да нам је неко сумњив, тражићемо додатне доказе пре него што одлучимо.

И пуно ти хвала на саветима.

Otis Redding
Otis Redding Day 2,006, 05:37

a sta ako imas sve treninge na q4 😃

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 2,006, 05:42

rusi !!!

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 08:39

!doniraj 1000 RSD : )

naturaIMystic
naturaIMystic Day 2,006, 05:44

o/

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 2,006, 05:45

Уз консултације са Министарством Одбране еСрбије, повремено (неколико пута у току свакога месеца) вршиће се усмеравање штете у важним кампањама. Играчи ће добити поруку када и у којој кампањи се од њих тражи да ударају.


Ne moze MoD moje vojnike da usmerava preko mene zivog : p

Komandni lanac mora da se postuje !! 😛

SUJETA MODE ON !

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 08:39

Ti si siva eminencija MoD-a, tako da.... : )

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 2,006, 08:39

: p

ssam
ssam Day 2,006, 06:27

"Уз консултације са Министарством Одбране еСрбије, повремено (неколико пута у току свакога месеца) вршиће се усмеравање штете у важним кампањама. Играчи ће добити поруку када и у којој кампањи се од њих тражи да ударају."

Ucesnicima u ovom takmicenju treba obezbediti i opremu...svima naravno, a nagrade kao dodatni potsticaj...opremu naravo treba drzava da obezbedi, jer ce po njenim zeljama i da pucaju.

Predlozicu mojima iz FReS-a da vam pomognemo, a dacu i sam nesto. Srecno.

o7

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 08:40

Odlicna ideja, hvala.

ipipro
ipipro Day 2,006, 06:32

Sta ti je sujeta,zaboravi covek da kaze najvaznije :
-Ratnici regrutuju...............
Inace podrska za FUT

Capone91
Capone91 Day 2,006, 06:50

regrutnici ratuju samo ponedeljkom... ili ratnici regrutuju... nije to toliko ni bitno, najbitnije je da je ponedljkom 😃

a to da je sujetan je tacno,

Capone91
Capone91 Day 2,006, 06:52

Kakva je to diskriminacija nas iz D4?

D4 carevi, ostali su multiji xD

Podrska za Jetija, ovaj, Big Futa

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 09:45

Jeti, ovaj Big Fut se zahvaljuje ; )

nele7
nele7 Day 2,006, 06:59

o7

Krapinac Bobi
Krapinac Bobi Day 2,006, 07:54

o7

Bili83
Bili83 Day 2,006, 07:59

dakle za 10 bednih golda vi bi ste da kontrolisete i usmeravate sve ebebe tamo gde vama odgovara
bas ste se otvorili svaka vam cast
hvala vam ali ima i nas koji nismo toliko glupi
i koji nece prodati dupe za 300 dinara
sami cemo se snaci
a to sto ste unistili industriju i sto svi radimo za bednih 8 RSD svaka vam cast
ali bice i tu promena
necemo da robujemo vise nikome

rookie100
rookie100 Day 2,006, 08:09

mnogo si skontao za ovih 7 dana koliko ti je star profil 🙂

ssam
ssam Day 2,006, 08:15

"Друга основна активност Фонда биће организовање месечног такмичења између играча који су добили ову помоћ."

Dakle mozes, ali ne moras da ucestvujes kao dobitnik 10g.

Ovi ljudi nemaju veze sa industrijom, a niti bilo ko drugi od igraca...u tom pesku se igra samo Pluton. A ako radis za 8rsd znaci da dobijas nesto od jedinice zauzvrat, plate na marketu su 16rsd.

o7

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 09:52

Hvala na otvoreno iskazanom misljenju.

Tih 10 zlatnika koji ce se bespovratno delili ce skupiti igraci iz nase zajednice - dakle nece biti uzeti iz necijeg dzepa.
Tih 10 zlatnika oni ce utrositi da pojacaju svoj trening i time doprinesu eSrbiji - opet kazem od tudjih para, ne od svojih.
Usmeravanje igraca koji nece da bude usmeren je nemoguce. Dakle, samo oni igraci koji budu deo ovog projekta i koji budu imali dobru volju imace mogucnost da osvoje dodatne nagrade svojim udaranjem u bitnim kampanjama za eSrbiju (to ce drzava odrediti, ne bilo ko od nas pojedinaca). Dakle, dobice ponudu da ucestvuju, a sami ce odluciti da li ce je prihvatiti, pa i ako dobiju nagradu - opet su to pare ljudi koji su ih se svesno odrekli da bi ih mi preusmerili na druge igrace.

Inace, nicije dupe ne kupujemo za 300 dinara (nesto manje od 1,5 zlatnika), jer mi ovde nista ne kupujemo - mi dajemo/poklanjamo.

I kao sto ssam rece, ovaj Fond/projekat ni na koji nacin ne moze da utice na industriju/ekonomski modul igre, vec moramo da igramo po tim pravilima da bi pomogli drugima. Ako pogledas trziste posla u svim zemljama eRepa, videces da u eSrbiji plata uopste nije niska, cak je medju najvisima.

Ako u tvojim namerama za promenama budu ideje koje su izvodljive i koje ce doprineti boljem eZivotu na bilo kom polju - imaces moju licnu podrsku.

Amd sempron
Amd sempron Day 2,006, 13:06

Izvini, nisam gteo da unistim industriju... : (

New-and-Now
New-and-Now Day 2,006, 13:46

Ako nije namerno, ondak je ok : )

Milos 1389
Milos 1389 Day 2,006, 08:13

"Ако је Вама неко помогао када сте почињали, сада је прилика да то вратите. А ако Вам нико није помогао, сетите се колико Вам је било тешко у почетку, и помозите другима да не пролазе кроз исте муке."

o7

Serdar Od Niksica
Serdar Od Niksica Day 2,006, 16:26

Neka se djeca malo kale, nece im skoditi : )

Mig From Hood
Mig From Hood Day 2,006, 08:41

moze neko ukratko da kaze sta su pisali ovde ?
mrzi me da citam

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.