Ambient on/off

Join the new world

 

[Посланик в еИспания] Интервю с един българин зад граница...

Day 1,994, 02:20 Published in Bulgaria Bulgaria by Nasko96


Здравейте,

Като за начало съжалявам, че забавих статията, но са празници а и писах допълнителна... 🙂

Задачата беше да представя РЖ в Испания, но аз реших да ви дам бонус- Интервю с Bovc, един от многото български емигранти в Испания, но също така един много приятен и свестен човек. И така, да започваме:1.Как протича един обикновен ден в Испания?

В голям град като Мадрид имаш минимум 45 минути път до работното място
понякога и повече от час.Работният ден започва в 8:00 или 9:00 зависи в коя сфера работиш. Банките работят само до обяд.Обикновено в 10 часа има почивка за кафе или сандвич.Обяда е от 14:00 до 15:00 ч. След работа те чака дълъг път с метрото или час и нещо висене по пътищата с колата, има доста задръствания. Така че работния ден е близо 11 часа с пътя включително. Вечеря се по късно-21,22 ч. През седмицата не остава много време за излизане.Отбиваш се в някой бар на връщане към къщи, по някоя бира и това е.

2.Да разбирам ли, че фиестата е мит?

Не, не е мит. За Испания фиестата си е празник.Всеки комунидад или област си има собствени фиести. Има карнавали, шествия и т.н. Сега с кризата е малко по-различно.В петък е ден за фиеста също,излизане с приятели, барове, дискотеки... Преди малко повече от 10 год беше като рай. Можеше да си пиеш и караш,почти не те спираше полицията.

3.А как протича един обикновен ден в еИспания? 🙂


За мен ,да прегледам новините за Исп и за Бг. Прочитам всички статии слушам песента с която принцеса Аспес винаги поздравява приятелите си. Обсъждам проблеми с хора от отряда или някой ебългарин. От испанската преса чета само от избрани автори,останалото ми се струва боза. Сега вече се опитвам да си открадна някой БХ преди само гледах,нямах достатъчно сила. В отряда имаме една система, казва се полворин. Работиш на ден за 5 танка ку7 и 2 цц. Имаме обща битка от неделя до четвъртък включително от 22 ч., като танковете и храната са от отряда.


4.А горе-долу как е разпределено населението на Испания по отношение градове-провинция?

Мадрид и Барселона са най населени. Сан Себастиян при баските. Зависи от провинцията. Някъде има села с по 10000 хиляди население. Както и в България масово се търси работа в големите градове.


5.Що за хора са испанците?

Долу горе като нас.Но Испания е с 45 милиона население, състои се от различни народности, говорят се различни езици. Най-близко до нас са в Астурия. Каталунците и баските нямат нищо общо с останалите, андалузците са мързеливи.Малко са по ограничени от нас,българите. Имат доста голямо самочувствие,но това се дължи на влизането им в ЕС и помощите, които получаваха толкова години. Като култура са много по зле от нас.Само един пример: Учителката по история на сина ми им говори за Балканската война.И казва,че най-силната държава по него време е била Сърбия. Моят син вдига ръка и казва, че е била България и тя отговаря: България не е на Балканския полуостров! И сега не му пише 10, а 9... Иначе като спечелиш доверието на испанец може да ти бъде добър приятел. С тяхното самочувствие слагат всички чужденци под един показател. Но ние от източна Европа сме много над другите. Чревоугодници са и храната винаги е на първо място за тях.
Сега малко въпроси към теб като емигрант:

6.Какво те накара да отидеш да живееш зад граница?

Малко авантюра, желание да се докажа и парите, да бъда честен. Мои познати заминаха преди мен и като се хвалеха колко пари се изкарват... После като дойдох тук се оказа,че не е така. После дойде семейството ми, сина започна да учи в първи клас тук. Сега може би е повече испанец,отколкото българин. Но винаги съм се старал да го възпитавам като българин може да чете и пише на български.


7.Много емигранти започват да играят ереп с гражданство от родината си, поради носталгия, но ти си с испанско гражданство и тук. Защо?

Чесно казано,не започнах аз да играя. Малкия се завъртя два дни,изхарчи златото да се бие и аз трябваше да докажа ,че човек трябва да бъде упорит и постоянен. И така и аз се запалих но продължих с този профил. После се свързах с доста българи първия с който имах контакт е OMG Kondio той ме въведе в играта, винаги ми е помагал. Харесва ми да чета почти всичката българска преса в играта- има доста способни млади хора. Имах доста свободно време поради- един инцидент се наложи да мина през 2 операции така че избягах от скуката с Ереп. Това, което ми харесва най-много е как хората си помагат един на друг. Не съм вярвал че българите са толкова услужливи, но тук се убедих.Игра е, но за съжаление при испанците това го няма.8.Обикновено развитите държави в ереп са слаби в РЖ, имат национален комплекс или много емигранти. Как обясняваш това, че еИспания е на 4то място в еСвета?

По принцип имат по добра организация за подпомагана на младите играчи. Всеки ден за Д1 има по 3 раздавания в 12,30 16 и 21 ч за д2 в 12,30 и 21ч От политическите партии също раздават оръжие и храна.На второ място според мен е носталгията по загубената империя. Все още се чувстват владетели на Латинска Америка.Надявам се да ви е било полезно!

Благодарности, че изчетохте статията,
Nasko96
 

Comments

Nasko96
Nasko96 Day 1,994, 02:21

Ако ви е харесало, моля за шаут 🙂

[Посланик в еИспания] Интервю с един българин зад граница...
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2256706/1/20

Akaga
Akaga Day 1,994, 02:24

Интересно и приятно : )

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,994, 02:50

Вот и от мен!

Feodoroff
Feodoroff Day 1,994, 02:54

Браво! Интересно се е получило : )

4ao 4ao
4ao 4ao Day 1,994, 03:03

о7

Princess Aspas.BG
Princess Aspas.BG Day 1,994, 03:18

Браво за интервюто! : )

No face No name No number
No face No name No number Day 1,994, 03:31

o7
shout

Count Davos
Count Davos Day 1,994, 04:47

А по въпроса със случващото се в момента със съюзите? До колкото ми е известно испанците не са съгласни с това Румъния и Колумбия да влязат в 2 как е за момента въпроса с това в Испания и какво мисли мнозинството ?

Nasko96
Nasko96 Day 1,994, 08:05

Ами обтегнаха си отношенията с Полша и Сърбия, но мисля, че вече няма шанс да напуснат съюза, със Полша те са големи приятели, като нас със чили и русия. Става нещо като при ние с Русия, когато полша ги нападна. Обтягане на отношенията, но не скъсване... 🙂

Bovc
Bovc Day 1,994, 11:06

Раздвоени са и уплашени малко.Очакват да бъдат изтрити от картата,лопгично е еИспания да поеме основния удар от еСАЩЧустват се малко предадени.

Nasko96
Nasko96 Day 1,994, 12:23

Него случай, аз първо че от скоро съм при тях, второ, че той живее там 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.