Ambient on/off

Join the new world

 

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Day 1,977, 10:38 Published in Greece Greece by HonoreDeBalzac

Kαλησπέρα στην e-κοινότητα.

Στο προηγούμενο άρθρο, μάθαμε για το προνόμιο της όρασης, πως να παρατηρούμε τον οργανισμό , να κάνουμε υπολογισμούς και πιθανά σενάρια. Μέχρι και εξίσωση ορίσαμε!

Μάθαμε για αόρατες προσφορές, οι οποιες εγκυκλοπαιδικά μπορούν να γίνουν ορατές. Ξεκινήστε απο το chrome, δείτε τα κόμεντς του προηγούμενου άρθρου και προσπαθήστε να βρείτε γιατι δεν ειναι ορατές και με ποιά τεχνάσματα θα μπορούσαν να γίνουν ορατές!

Στις φωτο του προηγουμενου άρθρου είδαμε ενα Σέρβικο όργκ το οποιο με “μαγικο” τροπο εξαφάνισε τα λεφτά.

Το “top” comment το εκανε ο Crazy Ivan.
“To Σέρβικο org δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα Σέρβος. Μη μπερδεύεσαι.
Μπορεί κάλλιστα να είναι πουλημένο/κλεμμένο/νοικιασμένο.”


Η αμφισβήτηση του, μας έδωσε νέα γνώση! Παιζει και να μην ειναι Σέρβος!!!! Ενα ομως ειναι το σίγουρο... Το οργκ έλεγε “rsd” και αυτο μας δηλώνει την προέλευση του! Το όνομα και η υπηκοότητα του Χειριστή? Άγνωστη! Νέα ερωτηματικά!Θεμα άρθρου: Διαφάνεια και αλλαγη στον τροπο συμπληρωσης του Ισολογισμου.

1ο αξίωμα!
1.Τα όργκ δεν ειναι φαντάσματα!
2.Ζουν και δραστηριοποιουνται στον ιδιο χώρο που δραστηριοποιείται και ενα account!
3.Οι χειριστές τους ειναι άνθρωποι!
4. Για να τα χειριστουν χρείαζεστε password και το password μπορει να το δώσει μόνο ο CP ‘η οποιοσδήποτε «παρατρεχάμενος» ο οποίος εχει μάθει το κωδικό απο τον CP!
5. Ειναι εργαλεία και για να ειμαστε ακριβείς ειναι “κρατικά εργαλεία”. Θεωρήστε τα ως Κρατική περιουσία, περιουσία η οποια νομοτελειακά στο ονομα των game mechanics περνάει για 30ημέρες αυτόματα στον CP με την εκλογή του στις 5 του μηνος!

Ερώτηση νο1!
Δεδομένου ότι οι πολίτες μιας Χώρας εκλέγουν τον Πρόεδρο – ο οποίος εχει ημ/νια λήξης 30ημερών- και του δίνουν την δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στα “εργαλεία ” αυτά, μηπως ο Πρόεδρος ειναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί στους πολίτες και στην Βουλή για θέματα που αφορούν τα οργκς?

2ο αξίωμα!
Ο πολίτης, η βουλή και ο CP στο ονομα των μηχανισμών υπάρχουν ως θεμελιώδης έννοιες και δεν μπορουν να αμφισβητηθούν!

Τα Υπουργεία δεν υπάρχουν βάση μηχανισμών, άρα αμφισβητούνται. Ειναι εφεύρεση δικια μας με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Μπορείς να δημιουργήσεις ενα «υπουργειο» , να το βαπτίσεις δίνοντας του όνομα και να του δώσεις και εναν λειτουργικό ρόλο...

Πχ Υπουργειο Απεντομωσης/Εξόντωσης Μουλτι!
Βάλε και για λειτουργό εναν παιχτη και έχεις ενα λειτουργικό Υπουργείο! Δεν σου αρεσει το υπουργείο? Πάτα “delete” στο πληκτρολόγιο σου και το εξαφάνισες! Τα υπουργεία δεν έχουν “υπόσταση”!

Ερωτηση νο2!
Δεδομένου ότι ο Υπουργος Οικονομικών ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ απο τον CP και δεν εκλέγεται απο τον λαό, με ποιο δικαίωμα ή άγραφο νόμο συγκεντρώνει τις ίδιες εξουσιες με αυτές του CP?

Το “status ” cp/moe το οποίο ειναι ενα κάποιο βημα διαφάνειας –καταγραφη περάσματος εξουσίας απο τον cp -> moe) ειναι «λάθος» γιατι έχουμε ταυτόχρονα 2 προέδρους! Εναν εκλεγμένο και έναν διορισμένο!

To άρθρο τώρα ξεκινά εισάγωντας νεους προβληματισμούς!

Έστω οτι βλέπουμε ένα Ελληνικό οργκ στο μονεταρι...

Απορίες!
1. Ποιός (όνομα/ιδιότητα) παραχωρησε τον οργανισμό?
2. Πότε τον παραχώρησε?
3. Ποίο είναι το όνομα του οργανισμού?
4. Γιατί τον παραχώρησε?
5. Σε ποίον τον παραχώρησε?
6. Με πόσα λεφτά τον παραχώρησε?

Ποιος-ποτε-ποιο-γιατι-σε ποιον-με ποσα! 6 απλές ερωτήσεις!


Ας δουμε 2 παραδειγματα...

-1-
Ο οργανισμός «τάδε» κινείται γενικότερα και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν!

-2-
Ο «CP» την ημ/νια «τάδε» παραχωρεί την εξουσία «όνομα οργανισμού» με την αιτιολογία «τάδε» στον παίχτη «τάδε» και ο οργανισμός έφερε κατα την παράδοση του «τάδε νομίσματα και τάδε χρυσά».

Ποιο απο τα δυο παραδειγματα σας βγάζει το συναίσθημα της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ???

Ας δουμε απο αυτο το Κυβερνητικό άρθρο τι έγραψε ο προηγούμενος CP
“Επιπλέον, αναζητήσαμε χειριστές οργανισμών, επ’ αμοιβή, για λογαριασμό του Κράτους. Μόνον ένας συμπαίκτης μας εκδήλωσε ενδιαφέρον για να μάθει να χειρίζεται τον οργανισμό και να βοηθήσει το Κράτος. Έτσι ο SavvastheGreek χειρίστηκε τον περασμένο μήνα τον οργανισμό Danawn Dwra.”

Ως παρθενική προσπάθεια ήταν μια εξαίρετη προσπάθεια!

Μόνο που και εδώ υπάρχουν ερωτηματικά! Δεν μας λέει ποιός το έδωσε (ο cp ή ο ΜοΕ ή κάποιος τρίτος) , πότε το έδωσε και με τι ποσό το έδωσε. Μας έδωσε ονομα χειριστή ,ονομα οργκ και την αιτιολογία ! Εδωσε απαντήσεις κατα τα 3/6!

Αν σε άρθρο με viewers ολους τους πολίτες της egreece θεωρηθει ως “too much” τις πληροφορίες, θα μπορούσε να το έγραφε στον Ισολογισμό, έτσι ώστε όλοι όσοι έχουν δικαίωμα "view” με μια απλή ματία να ξέρουν τι γίνεται....

Πώς θα ήταν ορθότερο βάση της πρότασης μου?
Ο Επικουριους (1), την ημερα 1960 (2) με την αιτιολογια «εθελοντης χειριστης»(3) παραχωρησε τον οργανισμο με ονομα (4) στον παίχτη «Σαββας»(5) με το ποσο των «0gold και 50.000cc” (6)

Αυτό ονομάζεται διαφάνεια στον όποιο βαθμό...
(υπάρχουν και επομενα βήματα, αλλα αυτο το θεωρώ αφετήρια γιατι «ελεγχεις» τον CP σε 1ο χρόνο. Οι απο κατω του παραμένουν ανεξέλεγκτοι προς το παρον... Υπάρχουν κανόνες για να ελεγχθούν και αυτοί!)

Έφτασε η ώρα των Προτάσεων!
1. Αναθεώρηση του τρόπου καταγραφής του Ισολογισμού στην καρτέλα (τέρμα δεξιά) που αναγράφονται οι οργκς. Να προστεθούν ΝΕΕΣ στήλες οι οποίες να απαντούν στις 6 απλές και εύλογες ερωτήσεις!
2. Καθαίρεση τις εξουσίας του ΜοΕ απο 31 οργκς σε μολις «5» , γιατι πολύ απλά τόσα του χρειάζονται! (γιατι 5 και οχι 31 οργκς? υπομονή μέχρι το επόμενο άρθρο)

Τρόπος Καταγραφής

εικόνα "εδω"

Ανάλυση Πίνακα

-επεξηγηση στηλών-
Στηλη Α: Αύξων αριθμος 1 έως 31
Στηλη Β: Oνομα οργανισμού
Στηλη C: link οργανισμού.
Στηλη D,Ε: παραδοση/παραλαβη πρωην-νυν CP (και δημιουργία πρωτοκόλλου)
Στηλη F: Τις εξουσιες τις συγκεντρώνει ο CP και αυτος θα τις μοιράσει και μόνο αυτός διοτι αυτός εκλέγεται.
Στηλη G: Ποιος ελεγχει την εξουσια (Υπουργος-ταγμα-ιδιωτης)
Στηλη Η: Το ονομα του χειριστη
Στηλη Ι: με ποια αιτιολογία έχει οργανισμό
Στηλη J: ποια ημ/νια τον παρέλαβε
Στηλη Κ, L: με τι ποσό τον παρέλαβε
Στηλη Μ, Ν: με τι ποσό τον επιστρέφει.

Γραμμες 1-5
Ο CP δινει τα orgs στα Υπουργεια (αμυνης/εσωτερικων/εξωτερικων/νεων/τυπου) –τα ονοματα υπουργων ειναι γνωστα στο προεκλογικό του άρθρο- με την αιτιολογία της εφημερίδας την ημέραν «Χ» με ποσο « 0,1 -1». Δεδομένου οτι τα οργκς αυτα φερουν την αιτιολογια της εφημεριδας δεν πρεπει να παιζουν στο ΜΜ αρα και να επιστρεψουν τα οργκ την ημερα Χ+30(30ημερες μετα) άθικτα με το ίδιο ποσό!

Γραμμες 21-31
Ο CP δεν εχει παραχωρησει την εξουσια σε καποιον. Ιδιοκτητης ειναι ο ιδιος, άρα τα οργκς ειναι ανενεργα και οι τιμες δεν πρεπει να μεταβάλλονται. Το 31ο οργκ ειναι το οργκ της EDEN.

Γραμμές 6-10
Ο CP παραχωρεί στο ΜοΕ τα 5 βασικα οργκ με την αιτιολογια που φαίνεται στον πίνακα.
1. Εξοδα
2. Εσοδα
3. Εθνικος Κουμπαρας
4. Financial1
5. Financial2

Αν ο CP θελει να δώσει και 6ο στο ΜοΕ για φ,χ,ψ λογο θα πρεπει να μας πει ονομα – γιατι το δινει- ποτε το δίνει- και με τι ποσο το δινει...

Γραμμές 11-20
«τα ονοματα παιχτων/ταγματων ειναι τυχαία»

Βλεπουμε στις γραμμες 11-16, οτι ο CP έδωσε τα «ταδε» όργκς, στα τάδε unit,με την τάδε δικαιολογια (ενοικιαση), την τάδε ημερα με το τάδε ποσο.... Απ’την στιγμη που υπαρχει μια εμπορικη συμφώνια μεταξυ κυβερνησης-ταγματος, το ταγμα ειναι υποχρεωμενο να το επιστρεψει πισω με το αρχικο ποσό. Τι και πόσα έβγαλε και αν έβγαλε, ειναι πρόβλημα του τάγματος και όχι του Κράτους!

Βλεπουμε στις γραμμες 17-20, οτι ο CP έδωσε τα «ταδε» όργκς, σε εθελοντες ιδιώτες , με τα τάδε ονοματα , για τον ταδε σκοπό , την τάδε ημέρα και με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟ!!!!! Ειναι προφανες οτι αυτο που θα επιστρεψουν ειναι «άγνωστο» και σιγουρα θα πρεπει να ειναι μεγαλύτερο η ίσο απο τα αρχικό πόσο και πάντα στην ίδια μονάδα μέτρησης (παρελαβα 240νομισμα και σου επιστρεφω 1χρυσο ειναι επικυνδυνο!)

Απλές , όμορφες, αναλυτικές και κυρίως καθαρογραμμένες καταγραφές!

Το κειμενο αυτό θεωρώ οτι ειναι η «αφετηρια». Υπάρχει και συνέχεια!Στο όνομα της διαφάνειας καταθέτω την πρόταση αυτη στην Κυβέρνηση (CP).

Παράλληλα θα την καταθέσω και στο φόρουμ –συγκεκριμένα στο - section των πολιτών και τέλος θα παρακαλούσα το σώμα της Βουλής να την συζητήσει.

Το καταστατικό που όρισε η Βουλή, γράφτηκε για να ελέγξει τα κακώς κείμενα των μηχανισμών. Θεσπισε κανονες σε μηχανισμούς...Ας παραδειγματιστούμε.

Το μόνο εμπόδιο τελικά στην δημιουργια νόμων/θεσμων στο όνομα του ελέγχου των διάτρητων μηχανισμών ειναι η ελλειψη φαντασίας και ή σκόπιμη ασκηση πολιτικής στο όνομα των μηχανισμών ή ακόμα χειρότερα στο όνομα των «φανταστικών» υπουργείων!

Μελλοντικά άρθρα
1. Πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής (1ο άρθρο για σύνταγμα)
2. Τροπος λειτουργιας του ΜοΕ
3. Τι ειναι Ισολογισμος και πως διαβάζονται όλες οι καρτέλες
4. Ισολογισμός και μαγειρική
5. Τι ειναι Κυβερνηση και πως λειτουργουν τα Υπουργεία της
6. Πως σχεδιάζω σε μια λευκη κολλα χαρτι μια Κυβερνηση.

Μετά Τιμής
HonoreDeBalzac


 

Comments

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,977, 10:38

Διαφανεια
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2247790/1/20 by Honore

arxaios
arxaios Day 1,977, 10:46

θα φορεθει πολυ το καλοκαιρι η διαφανεια !!

stefen
stefen Day 1,977, 10:51

σι θρου το λένε στο χωριό μου

Lakis Gavalas
Lakis Gavalas Day 1,979, 02:10

Συ-γγρού στο δικό μου!

K0sm0S
K0sm0S Day 1,977, 10:52

v

DimAth
DimAth Day 1,977, 10:54

Voted ofc

Επόμενο βήμα? Καθημερινή καταγραφή grd & gold ανά org και όχι μόνο τις day X & day X+30.

Κατά τη γνώμη μου δεν αρκούν μόνο οι δύο αυτές καταγραφές αλλά χρειάζεται και καθημερινή ανανέωση των δεδομένων.

mitsotakis 1212
mitsotakis 1212 Day 1,977, 11:06

pragmati ua htan poly xrhsimo να γνωριζουμε ( οχι ολοι αναγκαστικα αλλα εστω οι κυβερνωντες) καθε μερα τα εσοδα-εξοδα .... ωστοσο αναρωτιεμαι ποιος θα αφιερωσει ΚΑΙ αυτον τον χρονο για να τα καταγραφει 🙁 ας κανουμε τα μπειμπυ μπουμ να γεμισουμε παιχτες και μετα θα εχουμε μεγαλυτερες κυβερνησεις και περισσοτερα χερια εργασιας 🙂

DimAth
DimAth Day 1,977, 11:12

Και χέρια υπάρχουν και θέληση υπάρχει, αυτό που λείπει είναι η βούληση.

Exorcism363
Exorcism363 Day 1,977, 10:56

Ψήφος.
Πολύ ωραίο άρθρο.

ellinas225
ellinas225 Day 1,977, 10:59

v

Χαρά στο κουράγιο σου ρε φίλε για όλη τη δουλειά που παρουσιάζεις.

Μακάρι να υλοποιηθούν οι προτάσεις σου.

FHRITP
FHRITP Day 1,977, 11:01

πολύ καλό άρθρο!

NIKOS1974
NIKOS1974 Day 1,977, 11:12

ψ

Agathoklis
Agathoklis Day 1,977, 11:17

ωοτεδ μαν!

PanoS THE DuellisT
PanoS THE DuellisT Day 1,977, 11:22

ψήφος

Chaos0
Chaos0 Day 1,977, 11:36

v
Όσα δεν ξέρουμε για τα org΄και ενίοτε ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ να μάθομε...
Επειδή η γνώση, καθιστά τον κάτοχό της υπεύθυνο για πράξεις ή παραλήψεις.

GeorgiosKaraiskakis
GeorgiosKaraiskakis Day 1,977, 11:39

v

Pasok na goustaroume
Pasok na goustaroume Day 1,977, 12:46

O cp κυβερνάει accounts, κυβερνάται από mechanics και η εξουσία του δεν είναι αιώνια

"μηπως ο Πρόεδρος ειναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί στους πολίτες και στην Βουλή για θέματα που αφορούν τα οργκς" --- Χώρα δεν είναι μόνο τα όργκς. Είναι και αυτά, αλλά δεν αγγίζουν τους νέους πάικτες 2-3-4 μηνών, που δεν ξέρουν καν τι εστί οργανισμοί.


voted

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,978, 02:57

Υπάρχει βιβλιογραφια (κρατική-ιδιωτικη) για την λεξη οργανισμο.

Ο ιδιος ο παιχτης ειναι ενας οργανισμος απλα δεν το γνωριζει!

Pasok na goustaroume
Pasok na goustaroume Day 1,978, 03:07

Ο οργανισμός μπορεί να είναι και ένας παίκτης, ο παίκτης όμως δεν είναι ένας οργανισμός λόγω 10g per day

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,978, 05:13

10 παιχτες μαζι ειναι ενας οργανισμος με συναλλαγες των 100g!
100 παιχτες μαζι ειναι ενας οργανισμος με συναλλαγες των 1000g!
1000 παιχτες μαζι ειναι ενας οργανισμος με συναλλαγες των 10.000g!

Σε ευχαριστώ "menon" για την ιδέα που είχες!

Nick Andrik
Nick Andrik Day 1,978, 12:28

κάτι τέτοια λέει ο στρατηγός 🙂

e-petros
e-petros Day 1,977, 14:39

ORGS Ζούν ανάμεσα μας

spmk
spmk Day 1,977, 14:46

ΟRGasmos !!!

Tasos 1917
Tasos 1917 Day 1,977, 15:35

Γιέ μου είμαι περήφανος!

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,978, 02:55

πατέρα μου!

Cerberus Hellas
Cerberus Hellas Day 1,977, 15:36

δυνατό και Ψ

Teo Elnews Memento Mori
Teo Elnews Memento Mori Day 1,977, 15:38

v

mixalis35
mixalis35 Day 1,977, 15:51

voted

mafuxth
mafuxth Day 1,977, 16:01

v
Το pass το έδωσα εγώ με 50.000 cc, πέντε μέρες μετά το άρθρο, στον Σάββα.

Ενδιαφέρουσες προτάσεις. Παρατήρηση: Όλη η κυβέρνηση είναι διορισμένη, πλέον έχουμε τα political titles.

Dolios Paixtis
Dolios Paixtis Day 1,977, 16:05

Διαφωτιστικός

xam xam
xam xam Day 1,977, 17:14

142 σειρές και κάτι εικόνες, την άλλη φορά πιο μεγάλο ρε ή γράψε και τα 6 σε ένα να το πάμε για εκτύπωση στο φωτοτυπάδικο να έχουμε να διαβάζουμε παράλληλα με τη Metrosport

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,978, 02:57

εμενα μικρο μου φαινεται!

Makedonissa
Makedonissa Day 1,978, 03:04

Και εσύ κάθησες να μετρήσεις 142 γραμμές για να γράψεις αυτό το σχόλιο;

xam xam
xam xam Day 1,978, 06:08

με έφαγε η περιέργεια

Dihenekis
Dihenekis Day 1,978, 03:07

1.και η βουλή έχει ημερομηνία λήξεως . κι ερωτώ:

Μήπως η βουλή θα πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες και στον πρόεδρο για ότι αφορά τα πεπραγμένα της ;

2. οι πολίτες ψηφίζουν πρόεδρο ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( για να μην πως κυρίως κυβέρνηση ).Ενώ στις βουλευτικές οι πολίτες ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΟ .

Μήπως, λοιπόν, Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ( και του υπουργού του ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΉ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΙΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ;

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,978, 03:12

Η βουλη εχει ημ/νια ληξεως και πρεπει να ενημερωνει τους πολιτες και για να ειμαστε ακριβεις ΚΑΚΩΣ δεν εχει βγαλει και αυτη καποιο αρθρο ενημερωσης . Στο πρωτο μισο ειμαι μαζι σου +1

Απειρος ασημαντος ο Υπουργος , απειρος σημαντικός ο Προεδρος.

Dihenekis
Dihenekis Day 1,978, 05:12

τεράστιο το λάθος σου , μα τεράστιο. Λες και μπήκες εχτές στο παιχνίδι . οι υπουργοί απείρος ασύμαντος ο Πρόεδρος αν δεν επιλέξει σωστό επιτελείο, απείρος συμαντικός με το σωστό επιτελείο . ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ κάνει τον πρόεδρο κι όχι το αντίθετο . Ένα προσόν πρέπει να έχει ο πρόεδρος: να διαλέξει το σωστό επιτελείο

όσο για την βουλή ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ . Μην πας περιτέχνως να το αποφύγεις. Να λογοδοτεί

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,978, 05:16

ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ κάνει τον πρόεδρο κι όχι το αντίθετο . Ένα προσόν πρέπει να έχει ο πρόεδρος: να διαλέξει το σωστό επιτελείο +1.000.000

@Διενεκης επι της ουσιας συγκλινουν οι αποψεις μας, καπου οι λεξεις (αχ αυτη η ελληνικη γλωσσα) μας φερνουν σε συγκρουση χωρις να υπαρχει σημαντικός λόγος.

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,978, 05:17

Εννοειται οτι η βουλη πρεπει να ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ στον CP. Ουτε εδω διαφωνουμε.

Dihenekis
Dihenekis Day 1,978, 07:41

ξανάφεύγεις... αφού το επιτελείο είναι όλη η ουσία, ο Υπουργός είναι όοοοοοολα τα λεφτά κι ο βουλευτής τίποτα . απλά ενημερώνεται και πατάει κουμπάκια . Τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο .

συνοψίζοντας συμφωνούμε ότι :

HonoreDeBalzac Send messageDonateDonate ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ κάνει τον πρόεδρο κι όχι το αντίθετο . Ένα προσόν πρέπει να έχει ο πρόεδρος: να διαλέξει το σωστό επιτελείο +1.000.000


επιτελείο = υπουργοί άρα όλα αυτά που έγραψες για τα υπουργεία και τους υπουργούς είναι ΛΑΘΟΣ. δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο στην κοινότητα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΝΤΜΙΝΣ .
Είναι οι μόνοι άνθρωποι που εργάζονται δίχως κέρδος , ούτε καν μετάλλιο , είτε εργάζονται πολύ είτε λίγο , είτε σωστά είτε λάθος, το κάνουν ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ .ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ( Πρόεδρος, βουλή ) ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ . ( έστω κι ένα μετάλλιο ) . Ο υπουργός ΟΧΙ . Άρα , κατά την προσωπική μου άποψη, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΑΦΝΕΣ λέγεται υπουργός ( όχι ο παίκτης ) στο παιχνίδι μας .


χαίρομαι που τελικώς συμφωνήσαμε

Nick Andrik
Nick Andrik Day 1,978, 12:30

Η βουλή πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες, όχι στον CP.
Ο CP πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες, αλλά και να επιχειρηματολογεί στη Βουλή (για να τους πείθει να ψηφίζουν τους νόμους)

exohoritis
exohoritis Day 1,978, 04:28

Πολύ σωστή πρόταση Νίκο, ίσως όμως δεν αρκεί η αποτύπωση της εικόνας του οργανισμού κάθε 30 ημέρες.

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,978, 05:03

Ευχαριστω για το κομεντ.

Η αφετηρια ειναι, ποιος εχει τι και γιατι? Τι πήρε και με ποια δικαιολογια? Ποιος του το έδωσε και με τι ποσο! 6 απλες ερωτησούλες.

Εξ'ορισμου οι μηχανισμοι ειναι διατρητοι. Θελει προσοχη να μην πεσουμε στην παγιδα "ο σκυλος κυνηγαει την ουρα του". Αλλο να κυνηγαμε την ουρα μας και αλλο να κυνηγαμε εναν αλλο σκυλο.

Η προταση σου ειναι το 2ο βημα (άρα και νεο άρθρο), αφου υιοθετηθεί αυτό ως 1ο βήμα. Εννοειται οτι δεν αρκουν 2εικονες, μια σημερα και μια απο 30ημερες.. (υστερογραφο προηγουμενου άρθρου). Ακραία λύση ειναι η τυποποίηση του ζητηματος(γινεται) αλλα το θεωρω ακραίο μέτρο. Ο Κτρουλ έγραψε μια προταση παρομοια με αυτην που καταθετεις στο φορουμ.

Ανοιξα thread στο forum για να παραθεσουν τις αποψεις τους οι πολίτες.

flywizard
flywizard Day 1,978, 04:30

ψ

Dodona
Dodona Day 1,978, 05:21

An kai einai ligo asteio nma milas gia diafaneia sthn eGreece (opws kai sthn Greece) (allwste h eGreece exei polla koina me thn Greece, idiws sta politika)
voted

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,978, 05:32

😛

Εικονικός κόσμος και αν θελουμε τον αλλάζουμε. Αλλα για να τον αλλάξουμ θα πρεπει να εχουμε συμπεριφορα αντιθετη με αυτην που εχουμε στην ρλ-ζωή..

Το να μην αποδωσεις ΦΠΑ ειναι "μαγκια", το να κλεψεις θεωρείται "αρετη", να φτιαξεις πελατειακό κράτος ειναι "τρόπος ζωης".

Πρεπει να κουβαλαμε τις ρλ-έξεις σε εναν εικονικό κόσμο?????

Dodona
Dodona Day 1,978, 05:40

Tis kouvalame omws re Honore! To xeirotero pragma (entaksei ena apo ta xeirotera) pou vlepw edw ksereis pio einai? Oti enw sth RL vrizoume kai katakeraunonoume sumperifores twn RL-politikwn/kyvernontwn, edw molis ginoume politikoi/kyvernwntes kanoume antistoixa pragmata! It Is Tragic

Dodona Day 1,978, 05:39

Comment deleted

argos2
argos2 Day 1,978, 12:26

V+S
Καλογραμμένο και με πολλά επιχειρήματα. Κάθε προσπάθεια προς την διαφάνεια βοηθάει...το ΄φως'' να περάσει!!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.