Ambient on/off

Join the new world

 

[МОС] Како доћи до хране, оружја, златника, динара?

Day 1,966, 12:43 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Obrazovanja Srba


Често нас новајлије питају -Добро како ја да преживим од ове бедне плате?

Лако, иди од поделе до поделе и пријави се где год може, па ако није превара, супер.
Прво што ћеш урадити је научити шта је то суб и воте који траже од тебе.

Суб (Subscribe) је Претплата. Када кликнеш на било који чланак, у десном горњем ћошку видиш

када кликнеш на дугменце Претплати се, може ти тражити правилан упис два бесмислена израза. Након што исправно решиш тзв captch-у, тај број који сад пише је број твог суба - редни број претплатника.
Са леве стране од наслова чланка видиш број гласова.

кликом на гласај (воте - vote) цифра која стоји на зеленом пољу је број твог гласа, а оно што се тражи од тебе је углавном да кликнеш на оба и бројеве који су ти се појавили напишеш у коментарима - пример суб 625 воте 41.

Shout - šaut - шаут - објава
налази се десно, означено је као My Feeds, односно Објаве, и ту се оглашавају твоји пријатељи, и твоје објаве (шауте) виде само твоји пријатељи. Ово је тражено да би што више особа видело поделу и учествовало у гурању чланка бројем претплата ближе ка медаљи или бројем гласова ка TOP 5 чланака.

То би углавном било то, оно што се очекује да се деси је да ти особа која је писала чланак и поставила те услове и пошаље шта је обећала.
Понекад, срећом ретко, дешава се да неко лаже, па постави услов, скупи претплате (потребно је 1000 претплата за ММ медаљу која носи 5 златника), и онда само обрише чланак и прави се луд... или каже шалио сам се...

Како доћи до чланка поделе?На слици видимо Дневно наређење, о којем је било и биће речи у чланку, са десне стране објаве - хвалилица, ту се објављују БХ ЦХ и друге медаље, шали се са пријатељима, бави се хуманитарним радом, то је зид где можете писати све (док пратите правилник игре)
и видимо Најважније вести.
Ту су сви чланци, подељени по категоријама.Углавном су поделе у Првим корацима, јер би ту по туторијале требало да долази ново топовско месо... односно нови претплатници, новајлије, којима одлично дођу поделе које им се наплате вотеом и субом.
Гласови (воте) служе за избијање на бољу позицију, и аутоматски већи број људи који ће видети чланак, а суб- претплата, за добијање фамозног пера, и наравно пет златника.

Свако вече на каналу #ebebe на ризону делимо новајлијама до 30тог искуственог нивоа бесплатну храну. Коме требају новци, кад ради народна кухиња?
Све донације на тој подели су од ваших старијих другара. Објашњење за долазак на ризон има пред крај овог чланка, или само кликните на #ебебе у дну чланка, напишите свој надимак и крените са дружењем.

Ако ти повремене поделе хране и оружја са разноразних страна није довољно, ево како можеш увећати своју имовину.


Голд

Када се региструјеш и кренеш да решаваш мисије биће ти потребно свега дан-два да стекнеш позамашну суму златника, око 20.
500 динара којима те части eRepublik биће ти довољно да се опскрбиш одређеним залихама оружја како би правио штету на борбеним пољима.

Мисије су корисне за стицање одређених материјалних погодности и искуствених поена, реши их све осим ове шеснаесте “First weapon company”, неисплатива је, бациш 10 голда за 500 јединица сировине за оружје.Основни начин за стицање златника јесу медаље.
Константан прилив голда имаћеш само од
Hard Worker, Super Soldier и True Patriot медаље,
прилив од осталих медаља зависи од низа околности.Hard Worker медаљу добијаш након што 30 дана радиш у фирми. То је то, не можеш да убрзаш њено добијање, можеш само да успориш.С друге стране, на учесталост добијања Super Soldier медаље (и 5 голда које носи свака од њих) итекако можеш да утичеш.
Зато треба да штедиш тај голд.
Јер eRepublik повремено прави неке акције, даје неке попусте за унапређење тренинг центара и ти ћеш дискретно да сачекаш тај тренутак са 22 голда у џепу. Као што рекох горе, релативно брзо ћеш доћи у посед 20-ак златника.Кад дође тај тренутак (избациће рекламу на насловној страни, нешто као 44% попуст на унапређење тренинг центара), посетиш лепо следећи линк: http://www.erepublik.com/en/economy/training-grounds и унапредиш ова 2 тренинг центра, бесплатни и 0.19 (унапређење једног кошта 11 голда кад је попуст, 20 голда у “регуларним” условима)Калкулатор вели да ћеш на овај начин сваког дана добијати у просеку шеснaест зарез осам снаге уз дневни трошак од нула зарез осамнаест голда, и будеш као добар на крају месеца неких четири зарез тридесет осам златника.Имаш горе линк калкулатора па можеш сам да тестираш разне комбинације ..
Кад намакнеш још златника, моћи ћеш сам да процениш који тренинг центар следећи да унапредиш ..

True Patriot, шта рећи о тој фамозној медаљи, најконтроверзнији медаљон после БеХа, ЦеПе и конгресног медаљона.

Добијаш је тако што удараш за државу чије држављанство имаш.
Овако то иде:У првих месец дана боравка овде можеш релативно лако да намакнеш 3-4 комада (2 000 000 штете за Србију), то ти је лаганих 20 златника.

БеХа (Херој Битке) медаљаСвакако да ти ђаво не да мира, да желиш тај јединствени осећај тријумфа, анксиозе и дивље еуфорије који доноси освајање фамозне беха медаље у 5 изјутра.

“Зашто 5 изјутра??” завапићеш, еее ..
Зато што си ти прорачунати ђаволчић, ти хоћеш и да решаваш Дејли Ордер, јуриш True Patriot медаљу те повремено намакнеш и беха одличје.

Не знам баш тачно колико штете треба за ову медаљу у Дивизији 1, рецимо 80-100 000 у овим касним сатима у неком устанку у Србији, мада увек може да налети неко ко ће ударити рецимо 200 000 ..

Daily order (Дневно наређење) је извршено кад убијеш 25 противника у борби која је постављена као битка дана у твојој јединици (Military Unit)
Кад то одрадиш, eRepublik те обрадује једном базуком (5 делова за базуку) и једном чоколадицом (која ће ти дати екстра енергију баш када ти буде затребало).Ове чоколадице ти у почетку нису толико битне, добићеш их много јер ћеш стално стицати нови ранк (награда је једна чоколадица и мало ти ојача ударац), али базуке су ти јако важне ако желиш да доминираш по травнатим борилиштима. Када удараш базуком, јачина ударца ти је 10 000, 1 базука = 3 ударца, значи сваки дан испуњавањем дневног наређења ти си себи намакао 30 000 штете у некој будућој борби где ћеш јурити БеХа.
Да би могао да склопиш базуке, потребно је да имаш снагу барем 150, па ти саветујем да не јуриш беха медаљоне пре него што стекнеш тај услов.

Још једна корисна стварчица приликом јурења првог беха медаљона јесу фамозне ракетице и базука бустери које ћеш добити кад решиш мисију Duel Time.

Ту треба да кокнеш Платона, кокошку са ампутираном главом и Лану са бичем укупно 5 пута.
Кад убијеш 25 противника у једној борби, искочи ти једна од ове 3 сподобе, и тако 3x5 пута док им не објасниш ко се носи, а ко воду коси.Као што видиш, награде за уложени труд и садизам су прилично финачке.

Добијеш 5 ових ракетица , свака прави штету од 75 000 (у првој дивизији), укупно 375 000.

5 ових базука бустера , то значи да ти је ударац базуком која је “појачана” овом скаламеријом сада 20 000 уместо пређашњих 10 000.
Корисна стварчица кад јуриш медаљон.

Постоји још једна моћна алатка у јурењу за славом и голдима, а то су извесне ракете које сам правиш у својој фабрици ракета.Након консултација са дотичном Пегицом, решили смо да на предлажемо пржење голда на ову занимацију (курс голда стално варира, некад је исплативо, некад није, претпостављам да је исплативо ако имаш намеру да буџиш снагу и често јуриш медаљоне, али полазимо од претпоставке да већина беба није толико екстремна).

Кад си малешни, можеш да имаш само ову најбеднију фабрику што ти прави ракете од 50 хиљада демиџа.Треба ти по 10 комада Q1, Q2, Q3, Q4, Q5 и Q6 оружја, можеш да направиш 2 ракете дневно, али само једна може да ти стоји у складишту, па се ти сад пресабирај да ли ти се исплати.

____________________________________________________

Да не давим више, то су неки основни савети за стицање, уштеду и улагање голда у првим данима на еРепублику. Нисам улазио превише у детаље јер се Пегица трудила у претходним чланцима да вам објасни овај компликовани свет фамозног еРепублика.

Хвала Раденку при склапању чланка.

Као и обично, туторијали за апсулутне почетнике
У зависности од тога шта те занима, кликни на једну од слика. Или их прочитај све!
Већ традиционално, ПОДЕЛА хране (енергије) за ебебе - играче до нивоа 30

Министарство Образовања у Априлском сазиву владе:
Пегица
Сашал
leon queen
plavaprinceza
jovanica011

 

Comments

Capone91
Capone91 Day 1,966, 12:53

Како доћи до хране, оружја, златника, динара?

Moj savet je da dodate Pegicu za prijatelja i na svakom njenom shoutu ostavite bar jedan komentar sa tematikom "DAJ", mozda nece odmah da upali, ali ne dobija lep, vec uporan xD

[МОС] Како доћи до хране, оружја, златника, динара?

http://www.erepublik.com/sr/article/-1-2242376/1/20

Bolid-srbenda
Bolid-srbenda Day 1,966, 13:01

meni dala iz prve , izgleda da sam ipak lep ...

Beast from  Asprovalta
Beast from Asprovalta Day 1,966, 13:23

nije lepo lagati 😃

Bolid-srbenda
Bolid-srbenda Day 1,966, 13:45

nije lepo smejati se tudjoj nevolji ...

Beast from  Asprovalta
Beast from Asprovalta Day 1,966, 13:47

ja se ne smejem, samo se smeskam 😃

Nobunaga Sensei
Nobunaga Sensei Day 1,967, 02:06

Pegica i Bolid to su srca dva 🙂

Bolid-srbenda
Bolid-srbenda Day 1,967, 11:48

volimo se mi vec dugo ...ali platonski ... platon nam je kum

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 1,966, 13:11

bivsi CP odmara a devojke rade e Sale Sale xDDDDD
Inace odlican clanak

Radenko Montana
Radenko Montana Day 1,966, 13:14

Све си исекла, и потпис и шмек и све ..

http://prntscr.com/zsems

Beast from  Asprovalta
Beast from Asprovalta Day 1,966, 13:39

Pa nie mi za MOS 🙁

Radenko Montana
Radenko Montana Day 1,966, 15:31

Прашта Раденко

али не заборавља ..

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,966, 13:25

o7

zigazaga
zigazaga Day 1,966, 13:39

nije na ijekvici, necu ni da citam 😛

Beast from  Asprovalta
Beast from Asprovalta Day 1,966, 14:12

nemam nameru da pokusavam da pravim takav 😃

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,966, 14:47

mislim da je valuta izbacena iz raketa...
http://www.erepublik.com/sr/main/latest-updates
dan 1926 . ..

Radenko Montana
Radenko Montana Day 1,966, 22:45

Моја грешка, ја сам писао тај део.

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,966, 14:47

Ray Loriga
Ray Loriga Day 1,967, 00:32

Svaka čast.eRepublik pruža više mogućnost mladim igračima da brže razvijalu svoje naloge nego kad sam ja počinjao.Samo treba da paze da se "ne leveluju" prebrzo, nego da uživaju u D1 i D2.

Šteta samo što ga "politika" kvari i što nam je zajednica apatična.

V, S od novembra 2011.

Uros SRB
Uros SRB Day 1,967, 12:39

a sta znaci shout?

Beast from  Asprovalta
Beast from Asprovalta Day 1,968, 04:14

Objave - ono desno, zaokruzeno na slici

Uros SRB
Uros SRB Day 1,968, 04:15

el to znaci da samo kopiram link u i to je sve

Beast from  Asprovalta
Beast from Asprovalta Day 1,968, 08:58

Da.
U komentaru podele samo kažeš da si "bacio shout"
- to izgleda ovako "s1225 + v58+ shout"
i naravno odradiš kopiranje linka članka i napises naslov članka, za ovaj članak bi to izgledalo ovako
....
[МОС] Како доћи до хране, оружја, златника, динара?

http://www.erepublik.com/sr/article/-1-2242376/1/20
....
i to objaviš na svom zidu da to vide tvoji prijatelji.

LukaNS
LukaNS Day 1,969, 13:26

sub 4636 vote 107 😃

CaptainCrash
CaptainCrash Day 2,044, 01:08

Pa treba i meni hrana i oruzje i malo pojasnjenja...

Bogi99
Bogi99 Day 2,086, 00:50

4829 117 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.