Ambient on/off

Join the new world

 

О оставци на место председника СПЛ, и о председничким изборима

Day 1,956, 02:32 Published in Serbia USA by Strahinjic Banovan

Поздрав.

Овим путем желим да вас обавестим да сам дао оставку на место председника СПЛ. Да се вратим само пар корака уназад, како бих боље објаснио овај мој потез.

Пре нешто више од месец дана сам се повукао из СПЛ, оставивиши странку у коалицији са УеС, Заједно и ССС. Иако сам био неко ко се својски залагао да дође до те коалиције, од настанка исте па до мог одласка из СПЛ, у мене су упирали прстом као некога ко ће бити тај ко ће разрушити коалицију. Непуних месец дана по мом одласку, странке у коалицији су се сукобиле, и поделиле се на УеС/ССС и Заједно/СПЛ.

Данас, поново у мене упиру прстом као неког ко кочи обнављање те коалиције.

Наиме, УеС, потпомогнут АП, форсира причу о потписивању неког коалиционог споразума који би унапред предефинисао односе између странака у коалицији. Потпуно се слажем са идејом да постоји неки основни акт који би регулисао организацију коалиције, али сматрам да такав документ треба пажљиво саставити и посветити пажњу мишљењу сваке странке која би коалицију чинила и да не треба форсирати исти као услов за сарадњу на априлским изборима.
Имали смо састанак пре неки дан, били су ту присутни представници УеС, АП, Заједно, СРС, Цивила и још неких мањих, марионетских странака које су АП и УеС довели како би имали који глас више на састанку, ако би дошло до ког гласања. Међутим, шта се дешава.

СПЛ, који је сазвао састанак, нуди конкретна 2 документа који би могли да послуже као нацрт склапања коалиционог споразума. Представљамо их као основе за разградњу, на чијој бази би СПЛ пристао на дефинисање коалиционог споразума. Документ је без икаквих програмских начела, у принципу, документ који само регулише, у одређеној мери, начин функционисања саме коалиције, ако до ње дође. Започиње жива и конструктивна дискусија у коме су све странке казале своје мишљење, изузев УеС.

С обзиром да је постојало доста различитих мишљења и предлога како би коначан документ могао да изгледа, предлажем да расправу о том документу оставимо за наредни период. Предлажем да свака странка написмено да своје амандмане на предлог СПЛ, или да напише сопствени предлог документа, после чега би могао да буде сазван нови састанак по тој теми на коме бисмо могли да конкретно упоредимо званичне ставове целих странака, без уплитања личних мишљења. Последњи део предлога је био да се, до краја састанка, пребацимо на причу о конкретном политичком програму које би странке заступале на априлским изборима, уколико би се проценило да нас вежу исте идеје.

Предлог редом прихватају Цивили, СРС, једна мања странка (СВС) и Заједно. Долази на ред АП који износи став да они не могу такву одлуку да донесу без гласања у ГО?! При том, 4 њихова члана ГО се налазе у том тренутку на каналу на коме се одржава састанак. При том, представници СРС и СВС добијају јавну критику да не трче пред руду са гласањем, што је показатељ тога да АП сматра те странке подређеним, а не самосталним.

Онда улеће Зигазага са причом како мора да падне извињење УеС-у због „мазања го**има“ по истом. И ту престаје сва даља прича о политичком програму и почиње се са причама „Страхињић ово, Страхињић оно“, и онда се као закључак доноси сазивање састанка за неки од наредних дана, на коме ће само 3 „нормална“ човека моћи да искажу ставове око формирања коалиције.

Дакле, прво су позвали 5 малих странака на састанак (мислим на оне мање од 100 чланова) како би им држале страну, а онда када су видели да упркос томе што их месецима користе као марионетске странке, оне дадоше глас мом предлогу, одједном им је засметало што је било пуно људи на каналу. И сав тај став, да се на састанке шаљу „нормални“ људи, мени довољно говори о искрености УеС и АП да праве договор са СПЛ, а ако кажем да је предлог био да само 3 „нормална“ човека учествују на следећем састанку, можете да претпоставите из којих странака би били ти представници.

При том, изминирали су покушај да се одмах на лицу места прича о политичким идејама око којих би по логици ствари и требало да се окупљамо, јер би тек тада постало јасно колико је разлика између странака које су се окупиле. Знате, ја сам хтео да се прича о конкретним стварима као што су одређивање висине рефунда, спољнополитичка ситуација (односи са ЦоТ због довлачења САД у исти, односи са Грчком), спречавање продаје пасоша у Конгресу, реорганизација Куке и мотике, расправа о Титанима... И слично.

Међутим, уместо да се расправља о тим конкретним стварима, некоме је било битније да обезбеди ситуацију у којој СПЛ неће моћи да има представника на новом састанку када се буде причало о коалиционом споразуму.

Моје питање је како те индивидуе мисле да им се верује да ће моћи да сарађују са СПЛ у Влади, када не могу ни да врше преговоре са представницима наше странке? Покушаће да у своју одбрану кажу како би СПЛ индиректно учествовао у тим разговорима јер би представник Заједно заправо представљао блок Заједно/СПЛ. Али, уз сво дужно поштовање према Заједно, и узимајући у обзир да смо заиста имали више него добру комуникацију у претходном периоду, једноставно, представник Заједно = / = представник СПЛ. Да будем искрен, нисам сигуран ни да представници СРС желе да имају представника АП као неког ко ће представљати њихове идеје на састанку, али да не грешим душу, можда нисам у праву.

*****

Оно што УеС и АП раде је чиста калкулација. Гледају да окупе довољан број странака чије чланство може да буде гарант неизсвесне борбе за место председника и повећа шансе за победу на истим, у односу на претходни период. Коректно би било то, али када би странке окупљали на основу конкретних идеја које желе да спроводе, а не на основу броја чланова које поседују.

Овако, сва политичка борба се претвара у то да се скине СЗР и екипа са власти, а шта ћемо радити када дођемо на власт, мање је битно. Месецима уназад неко стопира причу о шкакљивим темама о којима једноставно мора да се прича ако се жели направити компактна политичка целина која ће се искрено залагати за промене у органзацији нашег државног апарата.
Једноставно, систематски се пролонгира прича о најбитнијим темама до датума када странке морају да подрже одређеног кандидата. Онда се потури прича како без заједничког наступа опозиције Хрчак још један месец долази на власт, и ствара се притисак на странке које не желе коалицију по сваку цену да ће бити кривци за још један месец „лоше власти“.

Мени није стало толико до власти, колико год неки покушавали то другачије да представе. Није ми стало да скидам Хрчка са власти, само да бих на исту поставио његове бледе копије из УеС.
Не пада ми на памет да склапам договоре засноване на математици уместо политици.
*****

Не пада ми на памет да склапам коалицију која ће МОЖДА да дође на власт, а онда да не уради ништа конкретно.
Не пада ми на памет да дајем бланко подршку странци која прода 60 пасоша ЕДЕН играчима, а битније јој је да се на састанцима обезбеди да СПЛ нема глас у коалицији, него о конкретним мерама како да се та продаја пасоша заустави.
Не пада ми на памет да направим Владу са АП без претходног договора око политике према Грчкој, око гаранција да њихови људи који су ухваћени са руком у тегли државног џема неће тражити приступ новцу, да неће ни они давати пасоше странцима и слично.
Не пада ми на памет да састављам Владу у којој ће УеС да форсира исти систем финансирања Титана који практикује СЗР.
Не пада ми на памет да склапам Владу у којој се неће знати систем рефундирања јединица док се евентуално не победи на изборима, нити желим Владу која ће само да настави са устаљеном праксом.
Не пада ми на памет да склапам Владу која неће имати исти третман према свим војним формацијама у држави.
Не пада ми на памет да склапам Владу која ни не размишља о условима уласка јединица на рефунд, али и останка на њему.

Има још оваквих „ситница“ за које сматрам да су најбитније за договор, ПРЕ склапања коалиције, а не ПОСЛЕ. СПЛ има план за све наведене проблеме, хтео сам да наше партнере тражимо на основу поклапања планова, а не на снову тога колико гласова могу да обезбеде, па макар и не дошли на власт.

Међутим, плашим се да сам данас у мањини, иако сам колико јуче имао већину за овакав став.
Плашим се да је бојазан међу људима у Заједно и СПЛ да ће их УеС представити као кривце за поделу у опозицији, и да ће то бити општеприхваћено у народу, надвладала над логиком.
А баш бих, мајке ми, волео да видим како би народ гледао на поделу опозиције ако би било јасно да су на једној страни УеС и АП, а на другој Заједно и СПЛ (а што се мене тиче, радо бих видео и СРС и Цивиле у тој комбинацији). Искрено бих волео да видим план УеС и АП за препород Србије.
Пошто су Заједно и СПЛ већ готово 2 месеца на истим таласним дужинама што се тиче програма, капирам да би они имали да понуде нешто друго у односу на нас...

Плашим се да је једино начело политичког програма опозиције постало „скупити што више странака и скинути Хрчка са власти“. Мој став је да ово начело треба да буде само једна тачка спајања, никако једина. У супротном, власт формирана само да би се неко други скинуо са власти, неће бити делотоворна и неће нам донети ништа ново.

Тако да, ето, ако боље мало размислим, можда и јесам ја кочница ка уједињењу опозиције.
Зато се повлачим са места председника СПЛ и из свих даљих преговора око наредних председничких избора.

Мислим, ко сам ја да „кварим људима игру“?

ПС
Да не буде забуне, нисам отишао из СПЛ нити намеравам да то урадим.
Само једноставно више не желим да учествујем у овим предизборним преговорима који су синоним за спрдњу и циркус.

 

Comments

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,956, 02:34

Коме смета дужина текста, може слободно да га одмах прескочи :😁

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 1,956, 02:41

Meni ne smeta, ja ne citam tekstove : P

VUJ VUJ

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,956, 06:45

Е морао сам ово рећи...свака ти част!
Веће странке манипулишу овим малим, ту су а ништа се не питају...

steVVEGI
steVVEGI Day 1,956, 06:58

"мора да падне извињење УеС-у због „мазања го**има“ по истом" e ovde sam se grohotom ismejao. xD
Pa onda pretpostavljam i da su se sami sebi dali izvinjenje, jer su se samozasrali u prethodnih par godina da ih Sredozemno more oprati ne moze. :DDD
A i pretpostavljam, cim su u koaliciji sa AP, a dooobro znamo kakve su teske reci padale izmedju AP i UeS u prethodnom vremenu, da su im se gospoda iz AP izvinila... Mada, cisto sumnjam da je AP tako nisko pao, pre bih rekao da su u pitanju dvostruki arsini...

Elem, iskreno se nadam da je ekipi oko Zajedno/SPL vazniji kvalitet od kvantiteta, te da nece zbog prostih brojki uci ponovo u koaliciju sa ljudima koji su vec svikli da gube,

Tevica
Tevica Day 1,957, 00:47

Preskocio 😃

Mister Terminator
Mister Terminator Day 1,957, 01:51

xD
jes bre predugacko u pm ... kapiram da ce sada da te optuze da si to namerno uradio da bi ljudi masovno i preskakali tvoj tekst xD hihi

bernoldi_salieri Day 1,956, 02:41

Comment deleted

Dieb Day 1,956, 02:44

Comment deleted

Strahinjic Banovan Day 1,956, 02:51

Comment deleted

Strahinjic Banovan Day 1,956, 02:55

Comment deleted

Strahinjic Banovan Day 1,956, 02:59

Comment deleted

Dieb Day 1,956, 03:01

Comment deleted

bernoldi_salieri
bernoldi_salieri Day 1,956, 02:46

I ONDA ULECE ZIGAZAGA !!!!111

Jovana Lekic
Jovana Lekic Day 1,956, 02:51

isti si ko onaj sumljivo-lice on prica kako ide iz erpublik a nikako da ode a ii ti isto stalno dolazis i odlazis iz slp xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ti ugrozujes stranku slp.........!!!!!!!!!!!!!

Kheshig
Kheshig Day 1,956, 18:38

Sad dajem glavu da si multi,jer nemoguce je da osoba na takvom nivou inteligencije ne moze biti sposobna da napravi acc na bilo kojoj igri 😁)

MacakMiki
MacakMiki Day 1,956, 02:51

Kontinuitet je vrlina...

Rumenko LizME
Rumenko LizME Day 1,956, 02:55

Vjerujes da sam procitao...

Commodus Augustus
Commodus Augustus Day 1,956, 02:56

pad strahinjica dramaticniji odpada vlade

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 1,956, 03:03

Jako zanimljivo

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 03:03

smehotres xD

Radenko Montana
Radenko Montana Day 1,956, 03:06

Кад већ преговарате са АП, можете комотно и са СЗР.
Даће Ракић гаранције да неће више да краде.
Даће и писмено ако треба.

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,956, 03:14

Ако погодиш чија је идеја била да се цима АП, добијеш 1 голд, може? 😁

Miljicaa
Miljicaa Day 1,956, 03:17

Znaš kad je branko100 skoro pričao meni na pvt, kako sam ja najbolja u zajedno i imam najveći uticaj, a u isto vreme pričao arađanskom kako sam ja loša za javnost i samo se svađam i da je njegov uslov da ja ne budem u vladi ako idem za cpa. Meni nije pričao uslove samo mi je laskao : D Dobro je pa sam žensko i navikla sam na muške laži : P

RSpoturica
RSpoturica Day 1,957, 08:03

UeS
daj gold

branko100
branko100 Day 1,956, 09:25

Moram da odgovorim Miljici. prvo sam rekao Branku da necu takvu osobu u vladi a kada mi je Branko objasnio da je Miljica jedna od bitnih faktora u Zajedno i da bez nje ne moze nista spustio sam loptu prihvatio te i sve sto je Zajedno trazilo sam prihvatio samo da ne bi ispalo kako AP sabotira ujedinjenje opozicije. A vi ste mi to vratili tako sto ste me javno napali na vasem kanalu kada sam ja napao cookiesa za to sto zeli da uvuce grcku u TWO.

Miljicaa
Miljicaa Day 1,956, 03:15

Mesecima pričam, eSrbija, ne ja, ne Strahinjic, ne Zigazaa, ne Zlatan. eSrbija ispred ličnih nesuglasica. Sujeta po strani. Ako ne možete da se podnesete, izbegavajte se. Ovo je, po meni očekivano. I ja sam se povukla. Možda je dobro što si i ti. Da vidimo kako će sad da bude. Ako se opet ne dogovori saradnja, onda je to mnogo veći problem od lične netrepeljivost između recimo tebe i još nekog.

Da nastavimo u tom fazonu, ako mi ne lajkuješ ovaj komentar zajedno i spl više neće sarađivati. To je uvreda, ne poštuješ moje mišljenje, ti si loš, uaaa : D

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 03:19

:😁 a zato ste godinu dana upirali prstom u SSS - oni su nama rekli da imamo multije!!! Mi nemamo multije!! Da se kazni SSS!!!1 Umesto da se radi nesto konkretno :😁))

Da, za eSrbiju bi bilo dobro da se VI ŠTO SE SVADJATE stalno, sklonite malo u stranu, da se NORMALNI ljudi malo igraju, neka grese, neka nemaju ne znam koliko iskustva, dobice savet, sve i da pogrese, nije vise ovo igra gde treba da se planira Liaoning 6 meseci unapred...

Cookies Crisps
Cookies Crisps Day 1,956, 03:24

Pa zasto se i ti ne sklonis ?

Miljicaa
Miljicaa Day 1,956, 03:29

Hahahah zigo nemoj da me vređaš molim te, jer ja tebe nisam. Moj komentar gore sasvim dovoljno govori o svemu. Što se ti ne skloniš onda ako je tolko dobro da se sklonimo SVI ŠTO SE SVAĐAMO?? : )

P.S. Ne znam kako te nije sramota da napišeš i slažeš i ostaneš NORMALAN s tom gnusnom laži, da smo tražili da se kazni sss zato što su oni nama rekli d ami imamo multije. Tražili smo da se kazne zato što su ONI pravili multije. Bar nam je Kibla tako rekao. Oćutali ste. Tražili smo d se kazne zato što su kupovali glasove za i ljude za kongres. Oćutali ste jer su kupovali i za vas. Samo zbog toga. A druga stvar je ta što su me nedeljama maltretirali zašto smo pravili podelu i kako to da se ljudi javljaju i kod nas i kod njih, otimamo im ljude, i zašto se malo ZAJEDNO I JA ne potrudimo da uvećamo SSS.

Eto, ti to već znaš, samo se praviš lud, a to nije lepo : ). Više ti neću pisati ovde, jer nema smisla, svaka tvoja uvreda i laž je samo na tebi, ne želim da učestvujem u tome, zato sam se i sklonila. I da, volela bih da vidim sad kad se Strahinjić sklonio kako ćete da se dogovorite. Nek vam je sa srećom.

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 03:30

necu da se sklonim dok vas ne oteram sto mrzite u virtuelnom svetu i trujete ovu zajednicu xDD

inace, necu ucestvovati u vladi - mi matorci smo imali svoje prilike da se pokazemo, a tek vi profesionalni virtuelni politicari vec 3-4 godine...

samo vam sujeta i egotrip ne dozvoljava da date sansu nekom mladjem da se i on igra malo - vi mislite da znate sve najbolje :😁)

a sta su rezultati vase stranke svo ovo vreme?
230 clanova naviknutih na 0,3 golda i svadja sa svim ostalim 'politickim ciniocima' ? postali ste pravi eLDP...

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 03:31

uvrede i laži ?!?!?!

svaka ti cast...

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,956, 03:37

Ево Миљице, видиш како Зига једва чека сарадњу са Заједно, уопште нема ни грама сујете у његовим коментарима, а камоли лажи и увреда. Иако си променила пасош, сигуран сам да можеш другарима из Заједно да пренесеш ову количину љубави која просто одише из сваког Зигиног коментара, а капирам да само човек преноси ставове целог УеС.

Нарочито напомени овај део где даје себи за право да одређује ко је нормалан, а ко није. Можете можда и диплому почасног психијатра да му доделите :😁

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 03:38

btw. normalno da cemo lako da se dogovorimo - zato sto MI NORMALNI I RAZUMNI ljudi se lako dogovorimo sve sto treba... :😁)

Cookies Crisps
Cookies Crisps Day 1,956, 03:40

Ne prodajemo CSove i ne primamo multije u stranku. Ako nista bar smo po tome bolji od vas : ).

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 03:42

a to sto vi ne razumete IRONIJU - to je vas a stvar.

Ne, ne mozete da me zavadite sa Zajedno jer tamo ima NORMALNIH I RAZUMNIH ljudi poput zlatane i ekipe.

To sto vi volite parolu 'ako ja idem dole, ides i ti samnom', i 'posle mene potop' - to govori o vasim licnostima.

Napravio sam paralelu da ljudi koji su se najvise svadjali u istoriji ove nase igre, cesto zauzmu stav - 'vi se svadjate' - 'vi niste normalni' - i tako SEBE ubace u grupu ljudi koja se ne svadja , i koja je nomalna - to se zove LICEMERJE drugari. Nadam se da sam Vam pojasnio.

zivi bili o7

The Snow White
The Snow White Day 1,956, 03:51

Cekaj, hoces da mi kazes, da ovim prozivanjem i vredjanjem, i nazivanjem SPL-a strankom 0.3 golda, ti popravljas komunikaciju sa SPL, ne vredjas? Iako je ovo clanak u kome SB pise o svom povlacenju, ti opet pljujes po celoj stranci. Kazes kako se ne svadjas, a sve sto napises, vodi ka svadji. Ne mogu da razumem zaista, ocekivao sam da ces se drugacije postaviti obzirom da si PP UeS-a, i da ti ne prilici, da ostavljas ovakve komentare...

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 03:54

tvoje kolege se*u po UeS-u danima vec kako prodajemo drzavljanstva i tako 'domacinski' pripremaju sastanak - hajde ne budi licemeran.
Zna se ko vodi glavnu rec u SPL - zato ste tu gde jeste, a nije mi jasno sto se ne pobunite malo, bilo bi Vam bolje.

A, ako si mislio malko da me pljunes i ti, kako sam PP UeS-a pa mi ne prilici - odmah da ti kazem, sa ovakvim SPL saradnja je nemoguca - kad se oslobodite 'kukolja u svojim redovima' (ovo je i nama receno vise puta) - onda cemo moci da pricamo.

o>

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,956, 04:05

Па је л' не продајете пасоше? Хоћеш да ми кажеш да сте изделили пасоше Турцима, Хрватима и Грцима јер их волите? Можда је то чак и горе...

Ако лаже коза, не лаже рог...

http://prntscr.com/y9scr

И да ли је могуће да си толико безобразан да само СПЛ кривиш за прозивке? Ми вас бар прозивамо за нешто што радите на штету Србије и имамо аргументе за то, а какве су ваше прозивке?

Класично троловање и напушавање за поделу голда и тенкова, а да иронија буде на максимуму, УеС је јавно куповао гласове, како на дан председничких, тако и на дан конгресних избора.

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 04:10

tako je, posledice naseg cinjenja su NESAGLEDIVE!!!
Srbija je ubedljivo prva u steti za rudnik zlata.

Je*anje majki mesec dana ruku pod ruku sa Sumnjivim i raznim Usos-ima po komentarima nema nikakve posledice na igracku zajednicu - osim sto se mnogima okrenuo zeludac i zgadila igra - ali, to je sve deo 'igre' i naravno da SPL ne snosi nikakvu odgovrnost ni za sta, pa ni za atmosferu koja vlada mesecima, pa i godinama u nazad...

Zato ste tu gde jeste - ogledace moje, ko je NAJPAMETNIJI NA SVETU?
-TIIIII
- KO JEDINI MOZE DA SE OSVETI 'KITANIMA' ???
- TIIII GOSPODARUUU

xDDDDDDDDDDDDDDDDD

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,956, 04:15

И где је то СПЛ, са мном као лидером странке? Постојимо једва више од годину дана, имали смо 2 председника прошле године, ниједан наш конгресмен (а било их је око 20ак до сада) није учествовао нити у једној афери.

А где је УеС, са тобом као јавним лидером, и као лидером из сенке?
Када сте последњи пут имали председника? Пре или после СПЛ?
Шта раде ваши конгресмени, имаш ли у глави приближну цифру пасоша које сте изделили ЕДЕН-овцима за ова два месеца?

Када сте последњи пут имали кандидата са НОРМАЛНОМ кандидатуром?

Гледај човече у своје двориште и прво почисти кукољ из њега. Бедак је што не можеш то да урадиш јер би морао сам себе да одстраниш.

Cookies Crisps
Cookies Crisps Day 1,956, 04:15

Ironicno, s ozbirom da ste nas vise pljuvali nego taj mrski SZR, sa kojima ste se neretko udruzivali u pljuvanju po nama...

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,956, 04:19

Аха, даааа, јбт, како се нисам сетио. Ви сте у ствари убацили Ситизена у Савет странке како би изделио пасоше ЕДЕН-овцима и придружили му још пар компањероса којима нису гадни голди од продаје злата јер сте видовити и унапред сте знали да ти људи који буду дошли у Србију доносе истој рудник злата, о коме тада још није било ни речи.

Нека ти је на част заиста.

Живео УеС, живели Турци и усташе које су довели у странку да би Србија имала златни рудник!!!

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,956, 06:10

Razni Strahinjići, Sumnjivi i ostali su uvek bez pogovora poturali svoja leđa da bi razne zige i Grofovi mogli da kenjaju kao što kenjaju i sada (trenutno zige malo više, a Grofovi malo manje).
Sva paljba koja je bila usmerena na UeS nije ni stigla do UeS-a jer se uvek našao neko od nas da preusmeri ''jebavanje majki sa raznim USOSima''. Dok su drugi trpeli najgore uvrede, bili ponižavani i razvlačeni po novinama, prepošteni UeS je ćutao i nije našao za shodno da bar jednom kaže ''Hvala''.
Drugi su prljali obraz za višu stvar, za eSrbiju, a tek sada ispada da su ga isprljali za UeS i da tu nema ni V od više stvari. Ne krivim vas ''prepošteni'' UeS, vi ste takav model ponašanja nasledili od Strahinjića, Oriane i ostalih metuzalema koji se i dan-danas motaju po raznim vrhovima i nešto kao sastanče.
Svi skupa nemate pojma, svi skupa ste teški kompleksaši i generalno teške ličnosti. Dosta sam samo jednu stranu napadao, a ''moju ekipu'' štedeo. Usrali ste sve!!!!
Ambiciozni politikanti, aktivne starešine i vojnici u vojnim jedinicama se našle da kroje politiku. Planovi kako da se lično dođe do uspeha, kako da se goldi trpaju u bulju, kako da se spava na lovorikama... a sve to zamaskirano kroz borbu za bolju eSrbiju. Vi ste ruglo, dno dna, šljam koji je utripovao da se bez njih ne može. Uništili ste sve što je bilo dobro, a nešto što mi najteže pada je što ste i mene pokvarili.

Ako išta drugo sad bar znam kako izgleda kad te izda brat! Hvala vam ''koalicijo'' na tom ''divnom'' iskustvu.

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 06:33

sujeta je cudo.... a nista ne boli kao istina :😁)

hvala ti sto si branio eSrbiju psujuci majke dok si 'odlazio iz igre' - pa je ok da ti popuste kocnice... to je pravi duh!!1

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,956, 06:44

Kažeš sujeta? Moguće, ti, strahinjić i ostatak ekipe najbolje znate kako sujeta izgleda. Ja još uvek ne umem da je prepoznam.

Inače, nema na čemu i drugi put. Hvala i vama što ste me pokvarili i omogućili mi iz prve ruke da saznam sa kakvima sam proveo ceo svoj eŽivot

betega
betega Day 1,956, 13:28

'' nije vise ovo igra gde treba da se planira Liaoning 6 meseci unapred''

Nije u pravu si xD ......sad planiras ''napad na kasicu prasicu'' 6 meseci unapred.

BH nema sanse da se uzme sa FF
Desert se zacementirao na vlasti ...kasica prasica kod njega
Kliktanje na esimu zbog razmene golda sve vise smara

A TRENING SKUPPPPPPPPPP

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 13:35

sta je to esima? 😒 neki lik? kao ePredrag, eDragan, pa kao eSima? he he, smesno :😁))

RSpoturica Day 1,957, 08:10

Comment deleted

The Snow White
The Snow White Day 1,956, 04:17

Ni jednog sekunda nisam pljuvao, rekao sam da ti ne prilici, da kao PP UeS-a, ostavljas ovakve komentare, ako to rade neki drugi ljudi, nisi morao ti, dok si na toj funkciji, nego sam ocekivao, da mi se javis igm-om ili na chatu, znas da uvek mozes da me nadjes, pa da vidimo sta i kako, ako vec zelimo da sredimo situaciju. Kao sto vi ne zelite da izbacite bilo koga iz svoje stranke, tako ne zelimo ni mi, ali povlacenje tih ljudi je moguce. I ne mozes da kazes da u stranci jedna osoba vodi glavnu rec, kad znas kako funkcionise nas GO, pricali smo zilion puta.

zigazaga
zigazaga Day 1,956, 04:25

Mesecima trpite izivljavanje 'najistaknutijih clanova GO' po komentarima po novinama - posto vidim da se nista ne menja mesecima, onda covek dolazi do zakljucka da odobravate takvo ponasanje, nista drugo.

Sta je PP SPL-a s*ao po UeS-u, ja sam mala maca za to - pritom nisam video vase osudjivanje, mozda je bilo interno, na GO, ali nije sa sobom povuklo nikakve posledice posto se nastavlja sa tim konstantno.

Vidis trn u tudjem oku, a ne vidis balvan u svom.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.