Ambient on/off

Join the new world

 

[МНР]Случувања во еСветот и иднината на еМакедонија

Day 1,941, 05:50 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by MNR Makedonija


Почитувани граѓани на еМакедонија,

како што сте свесни периодов имаме многу турбуленции на сите полиња, без разлика дали се воени, економски или политички.

Се започна со нападот на Полска на Русија. Бидејќи нападот (по наши сознанија) е самостоен, и не е санкциониран од повеќето членки на TWO, гледаме дека сите сојузи, вклучително и TWO се најдоа неспремни во однос на тоа што би можело да се случува како реакција на сите во однос на настаните.

Дури и гледаме дека и играчите на некои TWO земји пукаат и на двете страни од конфликтот.

Истовремено, се водат разговори за окончување на војната, па сите сме во исчекување сме на истите. Според последни сознанија Унгарија е договорена и нема да биде втор учесник во неа.Во еМакедонија самата ситуација се манифестираше со троен НЕ и напади од 3 страни на еМакедонија на Балканот.

Со оглед дека во исчекување на ова или слични можности, го преселивме главниот град во Дубаи и создадовме база во Аџман како резервна варијанта, фокусот на Балканот е повеќе помош на сојузниците (Бугарија и Србија) отколку војни за ресурси и гол опстанок.

Како продолжение на тој план за преселба и поголема стабилност на еМакедонија (односно фамозните 20% незавршени како МОД минатиот месец) е додавањето на уште 2 ресурси на блискиот исток.

За таа цел е направен следниот договор:

Србија ги отстапува регионите во Саудиска Арабија: Eastern Province, Northern Borders, и Al Jawf на Македонија, како компензација за отстапувањето на Апулија пред неколку месеци.

Со овие нови ресурси Македонија ќе биде појака да се бори на Балканот и да им помага на Србија во сите важни битки и востанија.

Со ова не само што добиваме +2 потребни ресурс, туку истовремено ги зацврстуваме веќе добрите односи кои малку опаднаа во однос на посакуваното ниво последниоте месеци.


Потписници:

Претседател на Македонија
Aliss Wonder
Премиер на Македонија
Kevin09
Советник на Претседателот на Македонија
BucephalusIII

Претседател на Србија
SashaL

Целиот договор тука

За сите оние кои сметаат дека ова е само поради тековната ситуација и со тоа всушност се продаваме, морам да кажам дека ова е нешто договорено и со претходниот Претседател на еСрбија во време која ситуцијата беше комплетно поинаква, што укажува на трудот за разбирање и соработка и од двете страни.Ве молам сите доследно да ги пратите инструкциите на МОД-от, за да се постигнат плановите и да помагаме на сојузниците со кои имаме МПП, особено на Бугарија и Србија, кои како што гледате последниве месеци се секогаш присутни во нашите битки.

Очекувајте многу промени и уште еднаш апелирам доследно да работие за доброто на сите следејќи ги МОД инструкциите.

Министер за надворешни работи,
CaB
 

Comments

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,941, 05:51

За шаут:
[МНР]Случувања во еСветот и иднината на еМакедонија
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2228290/1/20

mojov
mojov Day 1,941, 05:56

o7

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Day 1,941, 06:00

о/

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 1,941, 06:00

o7

Boban Mitrovski
Boban Mitrovski Day 1,941, 06:01

Bravo za dogovorot

Srbija
Makedonija

o7

Alexander Macedon
Alexander Macedon Day 1,941, 06:04

Конечно
о7

BlackMK
BlackMK Day 1,941, 06:08

o7

Dommstorm
Dommstorm Day 1,941, 06:08

fala bogu o7

Korkac
Korkac Day 1,941, 06:20

o7

Brotherhood and Unity
Brotherhood and Unity Day 1,941, 06:21

Bravo! Konecno i nam da ni se otstapi nesto! o/ Da zivee Aliss, da zivee nejziniot tim, da zivee eMakedonija! 🙂

Black Snakee
Black Snakee Day 1,941, 06:22

o7

Aquilamk
Aquilamk Day 1,941, 06:32

o/

Strumjanin
Strumjanin Day 1,941, 06:34

BRAVO!

Felllix
Felllix Day 1,941, 06:54

o/

Boyan
Boyan Day 1,941, 07:35

Независими ли сме?
http://www.erepublik.com/bg/article/-1-2228327/1/20

Red Tornado
Red Tornado Day 1,941, 07:36

o7

SaJrUs
SaJrUs Day 1,941, 08:07

o7

Volk No1
Volk No1 Day 1,941, 08:51

o7

unity.one
unity.one Day 1,941, 11:27

o7

truba66
truba66 Day 1,941, 12:26

Dobro e !!!
o7

viljus1
viljus1 Day 1,941, 12:29

o7

Mr.Hiccup
Mr.Hiccup Day 1,941, 12:41

bravo momci i devojki o7

ShadowStalkerr
ShadowStalkerr Day 1,941, 13:02

o/

tole pasaII
tole pasaII Day 1,941, 13:43

o7

Stanimir Georgiew
Stanimir Georgiew Day 1,941, 13:44

о7

ArslanbekSultanbekov
ArslanbekSultanbekov Day 1,941, 16:46

auuuuuu

CcC mhp CcC

CobeMakedonski
CobeMakedonski Day 1,941, 16:48

o7

MADALEX
MADALEX Day 1,941, 17:02

BRAVO ZA DIPLOMATIJAVA POSLEDNIVE 2 MESECI!!!
ODLICNO!!!
o7

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 1,941, 17:33

da bidam negativec ili da nebidam da bidam ili da nebidam da bidam ili da nebidam da bidam ili da nebidam

Acecrni

Konecno uspeavme da zememe 3 regioni od Srbive sto ama bas ic ne im trebaat (i duri za ova trebase pregovori ubeduvanje i diplomatija 😁

no sepak mala promena od dosegasnata politika samo da zimame konecno i oni nesto ni dadoa (eden podolg 🙂🙂🙂

Ghost of Styx
Ghost of Styx Day 1,941, 17:36

da ne me svatat gresno ova ne e plukanje po vlasta deckite (i devojki) izvadija max od situacijata

Macedonian Power
Macedonian Power Day 1,941, 18:43

добро ако србите останат таму и држат некои региони со што ќе не заштитат од директен напад од турција

Jurukov
Jurukov Day 1,942, 17:21

kolku za promena OK. samo ne se raduvajte mnogu. Interesite se promenlivi. da ne ni e krivo posle

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.