Ambient on/off

Join the new world

 

Трпе и Цветко полагаат физика

Day 1,929, 09:14 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by KO3AR

Трпе и Цветко полагаат испит по физика.
Прв полага Цветко, влегува и професорот му дава задача.
• Да речеме, Цветко, дека патуваш со воз и топло ти е во купето. Што ќе направиш?
• Па, ќе го отворам прозорецот.
• Ох, одлично. Прозорецот има површина од 1,5 м2, купето има капацитет од 12 м3, возот забрзува 80 km / h кон запад, дува јужен ветар со 5 m / s прашањето е: За колку време ќе се излади купето?
Цветко, се разбира, појма нема и паѓа на испит. Излегува надвор и Трпе го прашува како помина, а Цветко му објаснува за невозможното прашање и си заминува потиштен. Следен влегува Трпе. Професорот ја започнува приказната повторно.
• Трпе, патуваш со воз и топло ти е во купето. Што ќе направиш?
• Ќе ја соблечам јакната.
• Многу е жешко!
• Ќе го соблечам џемперот и кошулата!
• Страшно е жешко сеуште!
• Ќе ги соблечам и панталоните!
Професорот веќе видно изнервиран го прашува:
• А што ако наспроти тебе седи црнец и почнува да му се дига додека ти се соблекуваш? Што тогаш?
• Може да ме ебе и црнецот и сите од купето, ама јас прозорец не отворам!

 

Comments

Persej Makedonski
Persej Makedonski Day 1,929, 09:16

o7

Plainswalker
Plainswalker Day 1,929, 10:20

Plainswalker approves this article

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.