Ambient on/off

Join the new world

 

[МВнР] Бутониии, наказания и т.н.

Day 1,919, 08:48 Published in Bulgaria Bulgaria by Ministry of Foreign Affairs BG


Здравейте!

Започвам с първата хубава новина- БУТОНЧЕТА 😃 Благодаря на Taekov за положения труд!

Не съм изисквала да са кой знае какви, защото и от други институции изявиха желание да ги ползват във вестниците си. Това автоматично означава, че се ограничих за форма и цветове (а в началото го карах други неща да прави 😃 ) Тоест по-добре възможно най-обикновени и стоящи еднакво във всеки вестник, от колкото “фйешън” и по моя идея, но да не стават за другите вестници 🙂 Не съм лоша, предпочитам да ги споделя 😃

Защо са на английски- тук няма да направя компромис! Основната ми идея бе бутоните да бъдат ориентир за чуждестранните ни посетители, тъй като сме една от малкото страни с официални държавни вестници без връзки между тях. А може би един ден ще направим и банери и връзки като унгарските или руските например 🙂 Както и да е.

БутончИтата ще стоят на края на всяка статия на МВнР, сега само ще представя кое за къде е:

- МВнР
- Президентският вестник
- Парламентарният вестник
- МВ
- Управител на БНБ. Много рядко кандидатите за Президент кръщават поста “Министър на финансите”, но всички останали го правят, за това и не е BNB
- МнМ
- вестникът на посланиците (съкращението е буквално от наименованието на вестника им)

Също така има готов бутон за Министерство на информацията. Ако някога затрябва, ще го дадем, нооо Министерството на информацията и МнМ делят един и същ вестник, за това не е спешно 🙁

Всеки официален вестник може да ги подрежда както желае. Аз лично няма да слагам бутона за МВнР тук 😃 Няма много смисъл и съветвам колегите, които ще ги ползват, също да слагат всички, освен техния си. А ако един ден пожелаем изцяло да обновим и модернизираме държавните вестници, моля чувствайте се свободни да коментирате какво искате. Давам линк към 3 от най-сполучливите като дизайн и връзки държавни вестници (поне за мен), за да разберете за какво говоря:

Унгарският дизайн (кликнете на бутоните и ми вижте разликите)
Бразилските
Испанските - не са ми любими като дизайн, но са еднакви и лесно стигаш до всичко, което може да те интересува 🙂Новина 2 от нас е за дисциплинарното наказание за моите заместници и стажанти. В началото на месеца им казах, че този път ако трябва ЩЕ ГОНЯ. Иронично точно днес ми се прииска да изгоня 1-2-3ма от тях 😃 За сега само официално ги предупреждавам да се размърдат.

Имат дадена задача за събиране на информация за гражданствата на 3 страни и мина вече седмица. Също така от месец и половина очаквам една прословута статия за САЩ, която вече загуби малко смисъла си, но ако не я видя, ще уволня преди да сдам поста си на 5-ти.

Последно бях възложила да започнат да канят Външните министри и посланиците на колкото се може повече страни за Международната посланическа среща. Макар и с това да не са закъснели толкова, днес исках да разпратя указанията на съгласилите се чужди представители относно темата на дискусията и споделянето на опит. За съжаление ми казаха, че едва днес ще почнат да канят... За това НЯМА ДА ПРОВЕЖДАМ ТАЗИ СРЕЩА. Щом не желаете да се научите на дисциплина, добре.
На посланическата среща можете да намерите нови приятели, а и се упражнявате в писането на писма до чужди представители, намирането им в ИРК, убеждаването им да дойдат.

Първата среща бе ценен урок за мен, още бях само в ДК, когато я правих. Видях грешките си и пропуските 🙂 Аз съм се поучила и вече направих каквото трябва.Новини

eУнгария и еРумъния подписаха НАП. Посочват няколко причини за решението си- първо, че ако румънци и украинци се обединят в общ фронт, то населението им става повече от унгарското и щетата им ще е повече. Друга причина са бонусите естествено. Договорът е следният:

1. Документът се публикува веднага след подписването и от двете страни
2. НАП-ът е валиден от 6-ти март 06:00 Ереп време
3. По време на НАП-а:
- Унгария и Румъния не приемат закони за ЕВ една срещу друга
- Страните нямат право да си обявяват война
- На еРумъния ще бъдат върнати всички оригинални региони чрез въстания. те не трябва да бъдат подкрепяни от унгарците
4. Договорът може да бъде подновен о следващия кабинетАвстралийците
са доволни, че съдиите на СоТ ще се произнесат скоро по въпроса с НАП-а между Чили и Австралия. В статията си благодарят на еЯпония, че са внесли оплакването им. Ще очакваме резултати.

Научаваме също, че още няколко страни в СоТ са оказали морална подкрепа на еАвстралия, защото и те са били (или са) под окупация от по-големи страни с “империалистически нагони”.... 😃 Добре да се възцари справедливост, но не се намекват такива неща НЕ Е В ТЯХНА ПОЛЗА. Интересното е, че не споменават нищо за обсъждане на въпросите им относно предходни проблеми с Индонезия.

Все пак успяха!Украинският CP пусна официално изявление до своите и румънските граждани. Основно е молба за опити за възвръщане на старото приятелство. Идва в интересен момент това 😃Статии за четене:

Военные подразделения Болгарии (Часть 1)
[МВнР] Отчет на ДК за втората седмица на февруари

DarkMistressTheExecutrix
Министър на външните работи
 

Comments

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,919, 08:50

Firs'!

TriMastiki
TriMastiki Day 1,919, 09:10

Страхотна работа!

Само една забележка. Шрифтът не става, въпреки че е страхотен като дизайн.

Заради Y. Никой ползващ латиница като матерна азбука няма да разчете MoY, а ще прочете Mo4.

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,919, 09:13

Знам, но другите бяха прекалено скучни хахаха. След като жертвах дизайн и цвят за еБлагото, ще ми търпят шрифта!

Gavro77
Gavro77 Day 1,919, 09:17

Само една забележка: Всички бутони са на латиница последния на кирилица. NoA макар и по неразбираемо 🙂
Иначе Браво!

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,919, 09:24

Всички са на английски, с трътлест шрифт наистина 😃 Но остава си!

Gavro77
Gavro77 Day 1,919, 09:28

ОК

Morrpheus
Morrpheus Day 1,919, 09:45

Браво! Страхотна работа.

invaluable
invaluable Day 1,919, 10:57

Кажи какво ти трябва за САЩ, и ще го напиша, ама в еЯпония xDD

humbled
humbled Day 1,919, 18:39

take this fucking alert

Mahasamatman
Mahasamatman Day 1,919, 12:54

Все си мислех, че тоз вестник е за българските читатели, пък то се оказва, че съм бил в голяма грешка 🙁((

UltraCSKASofia
UltraCSKASofia Day 1,919, 20:46

Е недей така де, защо се заяждаш? :Д:Д:Д

UltraCSKASofia
UltraCSKASofia Day 1,919, 20:50

Доста заплахи, доста твърд тон...
Окей, дисциплината в министерството не е добра... но защо трябваше да вадиш неща "от кухнята"? Относно бутоните... аз като НЕзнаещ английски... не смятам, че е добре да са на този език, но ти каза:"Защо са на английски- тук няма да направя компромис!" - Не искам да споря, просто споделям мнение!
Та... идеята с бутоните е прекрасна, относно латиницата и шрифтовете съм против, макар, че това едва ли е от значение за теб 😁)

И накрая... информационната част от статията ми хареса 🙂

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,920, 01:06

Една от причините е, че съкращенията на английски се знаят от 80% от всички играчи. Стига да си цъкал поне 1 месец, най-малкото CP и MoD/MoFA си виждал 🙂 А и като си в еБългария, виждаш българската преса и много по-бързо виждаш и държавните вестници. Чужденците от друга страна много трудно биха се ориентирали. Но ще го обмислим това .

Kpakpa
Kpakpa Day 1,920, 07:19

Напълно си права, че е по-практично..., само че - ако ние не ползваме кирилица и български - никой няма да го направи (югозападните ни съседи от 50 години насам са грандиозно разочарование в тази насока). Може би не си струва, но не играем ли еРеп именно защото обичаме българското във всичките му аспекти?

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,920, 12:15

Както виждаш, статиите ми са 99% само на български и единствено когато сме се обръщали към всички приятели, тогава пиша на английски. Масово обаче започнаха дори в официалните си вестници да имат поне 2 версии страните- на родния и на английски. А по някои места е само на английски. За това не ми се струва толкова лошо едните бутони да са със съкращения, които се разбират от абсолютно всички в играта, не смяташ ли 🙂

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,920, 01:31

MoD какво е? нали нямаме длъжност 'defense' : )
на МнМ също не мога да го разчета, на кирилица ми мяза като МоЧ :Р който е слагал шифта не е нацелил Y-ка да е четим.

Garabeda
Garabeda Day 1,920, 02:37

Мдам, някои от коментиралите по-горе имат право. Бутоните да са на латиница е добре, но шрифта куца.
Най-вече Министерство на младежта и отчасти Министерство на отбраната което имам колебания MOD или MOP е.
CP, MoD, MoFA, Gov и донякъде MoF са всепризнати и познати съкращения. За Министерство на Информацията и младежта може да се измисли друг тип съкращение, както и за посланиците, което да е по-разпознаваемо.
Примерно: Youth, Info, Dipl, Ambassador (което идва малко дълго) или Embassy и т.н.
Може да се помисли и за пиктограми вместо надписи.
Давам само идеи, който както иска да ги възприема! 😉

Kpakpa
Kpakpa Day 1,920, 07:26

Пиктограмите са добра идея, но трябва да СА ГОЛЕМИ, ЗА ДА НЕ СТАВАТ ГРЕШКИ, както казваше един велик играч от близкото минало. Само да не въведем китайски йероглифи - пак ще е яко, ама прекалено образователно.

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,920, 06:30

Мацка, аз ли съм кьорав или във 2-та секция с наказанията не видях имена/никове ?

иначе си страшна в начинанията : )

Kpakpa
Kpakpa Day 1,920, 07:22

Кьорав си, душицо, пише, че засега наказания няма да има :Д

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,920, 08:00

ей бастун, къде видя "имена на наказаните"??
въпроса е кои са за наказания..
аман от леймъри
ай плувай

Kpakpa
Kpakpa Day 1,920, 08:10

А ти къде видя "имена на наказани"?! Докато няма официални наказания - всичко си е вътрешен проблем. Какъв е смисълът да се хвърлят на тълпата да ги плюва, ако няма да бъдат изхвърлени от МВнР? Лемурите не плуват.

Boian Gigov
Boian Gigov Day 1,920, 11:26

Какво е първото нещо, което забелязват повечето хора - "Някакви нови бутони на вестниците ще има"
Какво е първото нещо, което забелязвам аз - "ЖЕНА !"

NKFV
NKFV Day 1,920, 20:17

Шефка великан але, але!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.