Ambient on/off

Join the new world

 

А вие помните ли добрите стари времена ?

Day 1,908, 08:33 Published in Bulgaria Bulgaria by HunterMedal
Добър вечер сънародници !

Нахвана ме носталгията по старото време. Онова същото време , когато в отряда всеки вдигаше купон ,че е взел СС или ХЛ медал. Ония времена , когато масово играчите правиха по 7.5 сила на ден , защото такова нещо като наполеона идваше в повече. Да не говорим за третия бустер , които го използваха само "мастер кардите" и тия еМилионерите , защото от всякъде си беше не изгоден.

250 сила / 7.5 на ден = 34 дена за един СС медал. Дори и с така пак излизаше леко на загуба от цялата работа ,защото пръскаше повече злато от колкото печелеше. Но тогава силата беше блян и мечта. А сега ? Сега силата стана единственото нещо , което осмисля играта (освен троенето)! Да не говорим ,че по ония времена и ранга беше повод за празнуване ,а сега като вдигнеш такъв и все едно нищо не се е случило.

Ох как помня мисията "Капитан".... Трябваха ми около 2-3 месеца за да я мина. А сега ? Сега я минах за отрицателно време и дори не я усетих....

Някой от по-старите играчи помни ли БХ медалите ? Говоря ония БХ медали , дето като ги вземеш си удряше **** в тавана и пишеше статия веднага. Статия под , която десетки хора ти честитяха ,а повечето от тях мечтаеха да го вземат и те като тебе. Времената в , които събираше 2 месеца материали за 1 БХ медал , това е пак в по-новите времена , преди това просто не знаех как да го взема. Не ми достигаше нито сила , нито ранг , нито имах излишни пари за вафли ....

Икономическия модул ... Това нещо до толкова забравено ,че в момента се прави само желязо и се засища пазара. Цените падат постоянно , но това е единствения начин за прехрана на хората и от няма на къде ги правят и правят ... НЕ за друго , ми просто в големите дивизии без фирми си "жив-умрял"

Помня като успях да си направя първата житна и първата хлебна фирма. Беше голям кеф за мене , аз накрая можех да си правя хляб ! При това с к1 фирми , наемах хора и имах печалба накрая. А сега ? Влизам и ? 1 к1 фирма за хляб и няколко житници. Ей така на аванта ... Вярно те нищо на практика вече не представляват в играта , не са като преди.


Ехх времена времена ...
Добрите стари времена ....
 

Comments

UItraCSKASofia
UItraCSKASofia Day 1,908, 08:37

ЕХ спомени , спомени 🙂 Верно от Q1 хлебарка на ден се правиха около 2 злато печалба а сега бачкаш в 50-100 фирми и няма кинта за пълен тренинг 😶

Shadss
Shadss Day 1,908, 08:40

Помня че за едно к5 оръжие се даваше по 1 злато : )

Iliya The Great
Iliya The Great Day 1,908, 08:44

Едно време си спомням като видех Спас да удря и вече знаех, че ще спечелим битката, наричахме го човека армия!
А за икономиката да не говорим..Няма да забравя, как се събрахме няколко човека от РЖ и си направихме орг за да си направим к1 фирма за пистолетчета.. бяхме отишли в Китай за да имаме добивна на хай регион 🙂 Много забавно, социално и изпълнено с адреналин време 🙂

SinSiruKi
SinSiruKi Day 1,908, 08:44

Биехме с к1 оръжия, защото нямаше пари за по-скъпи и да от к1 хлебна се вадеше прехраната...

Gavro77
Gavro77 Day 1,908, 08:53

И имаше ниво за работарчетата, да си вдигат заплатата и да бълват повече 🙂

iwoi
iwoi Day 1,908, 08:53

обменях на валутния пазар и спуквах парите- по 2-3 злато (имало е случаи и по 14)на ден докато Плато ни отряза.🙁

HunterMedal
HunterMedal Day 1,908, 08:56

Давайте пишете а утре ще добавя всичко в статията

Helios IYI
Helios IYI Day 1,908, 08:57

Плато стана твърде алчен,затова се промени играта!

Azerbaijan army
Azerbaijan army Day 1,908, 09:00

v

Kpakpa
Kpakpa Day 1,908, 09:01

ХЛ медал? Моля те, нека не става дума за ХУ медал...!

TIE-Fighter
TIE-Fighter Day 1,908, 09:03

Трудно беше и като военно развитие и като икономическо, но се справихме. Направихме гръбнака на сегашната еНация (въпреки всичко). Това което напоследък се лепи на този гръбнак е под всякаква критика. Хленчене "дай хляб", "дай танкове", "дай ми ракети" , "ела ми смени памперсите че не ми отива да се хабя - нали съм бебе и съм бъдещето на еБългария" стана нещо тривиално и на никому не прави вече впечатление. Бавно и сигурно вървим към тотален упадък. Хвърли бебето вън на снега при вълците и ако оцелее го прибери. Не храни недъгавото. Остави го да си умре на спокойствие. То не ни трябва.!!!!!

Gavro77
Gavro77 Day 1,908, 09:14

Малко грубо, но наистина така ще се филтрират хората. А и тези които прекалят с грешките няма да останат, ако не им се подаде ръка.

Kradlivi Bulgari
Kradlivi Bulgari Day 1,908, 09:23

sega igrata ni krada da investirame v referali unvesticiq struvashta skupo i bavno vuzvrashtaema

Gatio FTW
Gatio FTW Day 1,908, 09:37

а помните ли времето когато джойнта беше левче
а помните ли опашките пред магазина
а режима на тока

хванахте идеята има ли смисъл да се сещаме кво е било преди година две три в тая игра

Carliito Brigante
Carliito Brigante Day 1,908, 09:48

@TIE-Fighter много в стил Спарта 😃

TIE-Fighter
TIE-Fighter Day 1,908, 10:01

Gavro77 Не че искам да съм груб, но това е игра с прости ,груби правила, (които на всичкото отгоре и се променят прекалено често) налагащи ни да сме колкото се може по гъвкави и устойчиви. Всяко залитане против тях, води до отглеждане на инкубаторни заленчуци. Ако ги изнесех извън орангерията и едана-две пролетни бури не издържат и се отказват. В същото време в тях са налети държавни пари и еСоциални надежди. Доколкото първото е възвратимо, какво да кажем за второто? За какво е цялата тая простотия ( освен за отглеждане на послушни стада партийни избиратели). Колкото едно бебе се остави само да се справя с проблемите толкова по-добре за еНацията. Хем то самото ще има самочуствие хем по-трудно ще се откаже защото е вложило собствени сили и емоции. Крайния му резултат ще е по-ценен за него защото няма да е подарен а постигнат с труд .

Carliito Brigante Доказано от практиката тук в играта. Навремето имаше голям конфликт между големият ББ от 2010 и "старите". Тогавашните бебета променихме държавата на това което виждаме всички. Да но от 2010 до днес имаше 2-3 сериозни ББ КАКВО НАПРАВИХА ТЕ? Поколението 2010 е уморено, пасивно, какно идна след него? Какво им липсва на съвременните млади? Ресурси? Свобода? Пари? Или навитащина? Себеотдаване за каузата? Или нещо друго може би?

BodomKid
BodomKid Day 1,908, 10:01

dat nostalgia : /

Gavro77
Gavro77 Day 1,908, 10:23

@TIE-Fighter що запали бе, и аз съм работил за ляба. Ама верно сте хейтър до хейтър в таз игра баси мамата. Започвам да разбирам защо активните от ден 900 половината хора които са живи оттогава не са българи 🙂
И защо бях умрял в Русия.

Yankul9
Yankul9 Day 1,908, 11:39

Мда, помня едно време, а и играта все едно е друга, първата си фирма за подаръци К1. Пестях няколко месеца за нея и Орг. Въртях какви ли не сметки и таблици, наемах работници и все едно им бях и ментор, а диаманти пазарях с Орга от Австралия, Русия, или Ю. Африка. Даже изкарвах и добра печалба. После трябваше да я мигрирам в оръжия и доста време си я държах само от сантиментални чувства, докато я продадох накрая.
Иначе първият си сериозен опит за БХ медал направих след като 2 месеца си пазех вафлите от работният скил... и ме прецака Българин, даже още играе тъпака. По лошото беше, че имахме и някакви взаимоотношения в играта по линия на еБА, докато друг, който изобщо не познавах се оказа пич и ми беше оставил медала, за да се появи онова леке в последната минута (сигурно си личи, че още ми държи влага). Доста неща са се променили към по добро от тогава, но и още повече към по лошо. А най интересното за някои, сигурно ще е, че имаше ограничение в закупуването на злато на ден и в броя на здравните пакети (танкирането), така че мастеркардите не бяха чак такава сила, а и повечето бяха в ЕДЕН.

Carliito Brigante
Carliito Brigante Day 1,908, 13:11

TIE-Fighter играта я бях играл още в най-ранната и версия и трябва да призная,че беше много по-интересна.Поне не трябваше "само да тренираш и да работиш" (а даже и да не работиш според доста хора),а и да се биеш.Според мен,беше доста по-добре когато ги нямаше тези дивизии.Играта имаше динамика.Сега,ако не бях реферал на Zepfa и той не беше инвестирал в тренировъчните ми площадки и аз щях да се откажа.Просто играта е станала доста по-скучна.

TriMastiki
TriMastiki Day 1,908, 13:31

хахаха, добивам железо да ми плаща тренировките при цена до 2 стинки. Абсолютният минимум е 1 стинка. Работя по въпроса да се справя и там. А после???..........

Р.S. Я, аз не съм те бил събнал досега. Грешката е поправена. Виновните са разстеляни 😁)

Nedelcho Nedelchev
Nedelcho Nedelchev Day 1,908, 15:37

Заеби.... к1 фирмите и добивните бяха 20 злато и си беше повод за гордост да имаш такова нещо. БХ медалите бяха възможни само за най-силните, останалите имахме основно теоретични шансове и то доста малки... след месеци събиране на злато (защото таквис вафли нямаше). А танкисткия бутон? ... даа... мисията за ранг Капитан беше една от най-гадните, нужни бяха месеци, за да го стигне човек. Биехме се на шамари и тук-таме някое оръжие като събереш малко пари (след 15тина заплати за нисък работен скил можеше да се събере за к5). Нямаше черен пазар, на пазара просто можеше да се продава. Да завъртиш дребна далаверка и да изкараш 50тина лв. си беше сериозна работа. А сещате ли се колко скапан беше бутона за ядене... пууу как ме дразнеше, не е истина... сиромах, само с к1 хляб и съкаш като подивял, 1во защото лагваше страшно и 2ро, защото ядеше по 1 хлябче на клик. Наядеш се до половина и купуваш пак, щото хляба е свършил, а имаше силно ограничен личен инвентар.

Какъв е смисъла обаче да си ги говорим тия неща? Админите няма да ни върнат оная игра. Няма да ни върнат времето, когато на ден си купувахме по 3-4 билета, защото организирано се местехме от регион в регион, за да вдигнем цената за въстанието. Няма да ни върнат болниците и къщите, както и останалите суровини, работният скил, орговете, възможността да продаваш фирми на каквито цени искаш и когато искаш. Няма да го направят, защото тази игра беше интересна за нас, не за тях. За тях това си е бизнес и всеки, който се опита поне за миг да се постави на тяхно място ще приеме загубата. На тия хора това им е работата и от това си изкарват хляба. Да някой ще каже, че по-добрият продук носи по-малко като размер единична печалба, но повече хора ще купуват. Да това би било така някъде другаде, не и в нашия див балкански свят, където искаме резултатите на мига.

Можем само да си спомняме и да си пожелаваме отново да играем ерепублик..

TIE-Fighter
TIE-Fighter Day 1,908, 16:37

Gavro77 Не че паля, ами се надявам някой бебок да прочете това което сме писали. Ей така за общата култура само. Пък дано firewall-а му задържи някой друг пакет информация за анализ.

Shadss
Shadss Day 1,909, 23:54

Congratulations, you have found a treasure containing .4,22 Gold, by using a Treasure Map. This Treasure Map is your reward for gaining the Hard Worker achievement on day 984 of the New World

Gin Gi Bi
Gin Gi Bi Day 1,909, 00:06

...менторите ни забраняваха да бием с оръжие....

Gavro77
Gavro77 Day 1,909, 01:08

Congratulations, you have found a treasure containing .4,22 Gold, by using a Treasure Map.

Верно бе, първи път мисля ми се падна почти максималното злато според един приятел 🙂

На тоя бЛато трябва да му се изсерем в шапката.

IDIOT BG
IDIOT BG Day 1,909, 03:23

Мдаа,имаше тръпка.Желязото на 0.40 ст.

lmaginapolis
lmaginapolis Day 1,909, 13:29

Аз помня времето, когато Българите мечтаеха да имат за президент етнически Българин. След това се случиха доста работи.

Shyneins
Shyneins Day 1,910, 03:10

184 ; )

Simonymous
Simonymous Day 1,910, 05:19

Бате, к'ви вафли? Единственият шанс за медал беше при смяната на деня, за да удариш 180 кръв

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.