Ambient on/off

Join the new world

 

Председник Србије-Редовно обраћање

Day 1,897, 22:39 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Поштовани грађани еСрбије,Редован извештај

Јуче у вечерњим часовима српска војска ослободила је све албанске регије. Овим операцијама успешно је окончана капмања отпочета још 23. јануара стављањем закона о проглашењу Србије за природног непријатеља од стране власти у Тирани.
Паралелно са нападом на Косово, ишао је и организовани устанак у регији South Dalmatia, Jerusalem districkt i Eastern province. Дан уочи офанзиве подигнута су два устанка у регији Basilicata i Montenegro coast, па је овим потезима маневарски простор за напад непријатеља био доста сужен.
Тежиште сукоба и главни циљ је била регија South Dalmatia, и огромним залагањем Србије уз велику помоћ савезника ова битка је отишла на нашу страну. Битка за Косово, више емотивно а мање стратешки битна решена је недуго после победе у Далмацији.
Користим прилику да се захалим људима у MoD-у и МУП-у који су неуморно радили дан и ноћ, војсци и цивилима, као и свим савезницима, на уложеној енергији и вољи да остваримо још једну велику победу.
У предходном периоду имали смо много успеха, поред успешно решене кампање, пружена је велика помоћ у ослобађању Црне Горе и обезбеђењу конгреса за ову братску државу.
Наравно да нећемо стати, очекуја нас битка за повратак једне изгубљене регије на Блиском истоку (Jerusalem districkt), која је услед жестоких напада морала да се препусти непријатељу. Након изгласавања закона о природном непријатељу, очекујем успешну акцију и враћање одметнуте регије у матицу.
Непријатељ је поражен, деморалисан и финансијски исцрпљен, али морамо остати на опрезу, и спремати се за будуће акције које неминовно следе. Ово подразумева финансијску консолидацију и штедњу коју ће држава да спроведе у наредном преиоду.
Други пут не постоји, и само на овај начин будуће кампање дочекаћемо спремни.Титани

Посебно велику захвалност дугујем овој групи најјачих српских бораца. Могу слободно да кажем да сам одушевљен њиховим учинком у битци за Далмацију и на Косову.
Важност постојања овакве групе најбоље се показала у раним јутарњим часовима када су титани преломили олучујуће рунде. Мислим да се држава огрешила о ову групу људи, и да се убудуће та грашка мора исправити. Ако изузмемо политику, и размишљамо стратешки, могућности примене су вишеструке.
Акција коју сам спровео, а за коју се надам да ће се наставити и убудуће, анулирала је предност акције дмг бустера која нас је често у прошлости коштала губитка важних рунди. Ради се о подели дмг бустера од 2.5 голда за све који потроше минимум 250 јединица здравља. При садашњој цени голда, могуће је у изузетним случајевима одвојити ова средства и тиме увећети укупан учинак у одлучујућим рундама довољно да се оне и добију.
Не смемо бити популисти, већ државници и правилно проценити шта је стварни интерес државе. Најјефтинији дмг је интерес државе а он је код најјачих налога. Морам да нагласим да велика већина није тражила ни дмг бустер, већ само наређење где и кад да удари. И сви до једног су испуцали више од захтеване количине здравља. Још један светао пример који показује да ју Србији још има вере у заједништво и колектив.
Надам се да ће се титани вратити на канал у што већем броју, наставити дружење и бити на располагању држави. Добро би било да се покрене и иницијатива на формирању група најачих српских налога у нижим дивизијама, а ја ћу као Председник да дам максималну подршку овој иницијативи.Декрет о формирању државних резерви

Озбиљну кампању није могуће добити без озбиљних финансијских средстава. Тренутна позиција при којој контролишемо максималан број ресурса за производњу јако погодује развоју сваког играча, и таква позиција ће се бранити по сваку цену. Чак и уз услов да држава троши сва средства која убире од пореза. Тренутни прилив у трезор је око 40к по дану, и Србија уз Пољску је лидер на свету.
Тенденција пада вредности голда нам ни мало не иде у прилог, јер се одређене ствари плаћају у валути, па је нпр. сваки МПП јако велики трошак за државне финансије (одприлике 23%). Свака будућа влада ће се суочавати са овим проблемом (који ће можда бити и већи услед додатног пада вредности голда), али пошто је проблем глобалан, не треба кукати над овом чињеницом.
Србија, као озбиљна држава мора да поседује и озбиљне резерве. Претходне владе успеле су што штедњом, што продајом на ММ направе извесне резерве које се налазе на орговима Министарства економије. Тамо је сакупљена солидна сума која се креће око 2к голда, а моја је намера да се то питање системски реши, тј. да се без обзира на Председника и састав Владе (који су пролазни) редовно одваја 10% прилива на НБС. Надам се да ће бити разумевања код свих релевантних странака да је ово питање од кључне важности за одбрану и опстанак државе и да ће будући Председници и Владе наставити ову праксу у интересу свих нас.
Средства ће се депоновати на оргове Министарства економије Србије, а у случају преке потребе, о критеријумима потрошње одлучиваће Председник, Министар одбране и Гувернер Србије. Средства из државних резерви узимају се у виду позајмице, и постоји обавеза да се врате чим се стекну услови.
С поштовањем

Један од Вас

igajunior

Председник Србије

еСрбијом се не влада, еСрбији се служи !

p.s. За сам крај, све најмлађе играче подцећам на акцију помоћи у организацији Министарства образовања Србије коју настављамо и у овом мандату. Поделе се врше свако вече у 20 сати, на каналу #ebebe.
 

Comments

soonchica
soonchica Day 1,897, 22:41

Dobro jutro : )

CTEBAH 88
CTEBAH 88 Day 1,898, 23:04

bla,bla,bla

ZgemboAdislic
ZgemboAdislic Day 1,898, 23:07

Dobro jutro tebi, Soonce

Beast from  Asprovalta
Beast from Asprovalta Day 1,898, 23:12

Tako je preCedniče. Spremi se na najezdu redovnih skakavaca, koji u tudjem oku vide trn, a u svom ne vide balvan.

Brdar Dragan
Brdar Dragan Day 1,898, 23:15

Turke na buljuke!

Commodus Augustus
Commodus Augustus Day 1,898, 23:44

a 10% za vladu?????
di su nasi novci
vec 3 meseca se grcimo i radimo za dzabe
nije fer!!!!

Miljana Pantelic
Miljana Pantelic Day 1,898, 23:44

o7

Commodus Augustus
Commodus Augustus Day 1,898, 23:44

cak je i desert najavio da se povlaci iz politike

he he he he he

coolinbun
coolinbun Day 1,898, 23:46

Dobra ti je ideja oko odvajanja 10% iz budzeta za drzavne rezerve. Poljaci odvajaju 5%.

Dooomed
Dooomed Day 1,898, 23:47

o/

Commodus Augustus
Commodus Augustus Day 1,898, 23:47

kulin zato mi i ocemo 10
jer sto su poljaci bolji od nas

nek se vidi raskos i sila koju predstavljamo
he he he he

zlatanaleksic
zlatanaleksic Day 1,898, 23:49

redovno obracanje svakih deset dana :😁

coolinbun
coolinbun Day 1,898, 23:52

Ledeni

sto se mene tice, ok je i 15% 🙂

Nick Slaughter
Nick Slaughter Day 1,898, 23:53

Dobro jutro svima, kako ste lolali? a sad da se radi nesto.. molim uvazene kolege iz opoziceje da svrate do igraonice (ipak vi pravite dosta stete za eSrbiju - ne bih da vas secnu..).. hvala : )

Miljicaa
Miljicaa Day 1,898, 23:57

+ shto si ranoranilac.

bozimano dorks
bozimano dorks Day 1,898, 23:59

o7

Vlada99
Vlada99 Day 1,898, 00:02

Titan je onaj koji sam sebi plati booster i ispuca veliku štetu. :😁

Za ostalo o7

Tezej
Tezej Day 1,898, 00:05

Titani ruls

Dio Corkan
Dio Corkan Day 1,898, 00:08

"Декрет о формирању државних резерви"

Pre godinu dana bih mozda i podrzao ovakvu inicijativu, ali sada... pre bih predlozio da svaki predsednik potrosi SVAKU PARU na vojna osvajanja, ma na bilo sta u okviru igre, nego da ostavlja pare ljudima koji vec godinama parazitiraju na ovoj igri i zive od nje preprodajuci drzavni gold.

Tako da, predsednice sve najbolje i potrosi ti te pare do 5. februara.

Mitra33
Mitra33 Day 1,898, 00:17

Свака част, сигурно један од 3 најбоља мандата икада !

П.С

Тераш опозицију из игре О.О !!1

Deadly Little Miho
Deadly Little Miho Day 1,898, 00:21

Што рече Наполеон : За рат су потребне 3 ствари - новац, новац и новац !

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,898, 00:28

o7

obeliks
obeliks Day 1,898, 00:29

Ono što primećujem jeste da nema nekih afera i pljuvačina, što uglavnom znači da se ok radi. Svako može da nađe neke zamerke, ali nekih većih svakako nema, bar ih ja ne vidim (da se ogradim, možda upućeniji znaju nešto). Sve u svemu, korektan mandat za sada, mada da budemo realni nismo imali nekih krucijalnih vojnih iskušenja, doduše kad si jak, neprijatelj "igra" koliko mu dozvoliš, nadam se da će ostati tako. Jedina stvarna zamerka ovde je što najmlađe igrače podCećaš na akciju. Ispravi to.

Marko Tunic
Marko Tunic Day 1,898, 00:41

o7

heffe
heffe Day 1,898, 00:46

o7

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Day 1,898, 00:49

o7

Aradjanski Branko
Aradjanski Branko Day 1,898, 00:54

Ja sam najveci Srbin ovde. Nisam uzeo 2.5g od drzave : P

Narlindir
Narlindir Day 1,898, 00:59

Pazi...
Da ti nesta kazem...

Bez obzira sto Crna Gora ipak nije dobila kongres, jer je oslobodjenje malo kasnilo, za prave stvari ipak nikad nije kasno... Drago mi je da je dosao tren da Srpski predsednik otvoreno pruzi podrsku Crnoj Gori i nadamo se da ce sve ruzne slike iz bliske nam proslosti tamo i ostati.

Crna Gora sada ima jedan od najpovlascenijih polozaja u eRepu. Okruzena je saveznikom sa svih strana.

Logicno je onda kad jedan mali nezvanican gest bude i jedna ovakva malena demonstracija kojiko nam je stalo.

http://www.erepublik.com/en/article/7th-regiment-i-general-sasa-na-izletu-2203209/1/20

Nije nesto famozno, al je od srca 0/

Slingshot
Slingshot Day 1,898, 01:07

Da li bi mogao spisak tih ljudi koji su dobili golde za boostere ?

010101010
010101010 Day 1,898, 01:19

За сам крај, све најмлађе играче подцећам... :DDD

Mister Spooky
Mister Spooky Day 1,898, 01:27

Dobar xD o7

Konstruktivac
Konstruktivac Day 1,898, 01:33

o7

Vlada 505
Vlada 505 Day 1,898, 01:34

jel primate i amere u titane? problim je što mi iz usa nismo u vladajućim ili opozicionim strankama u srb pa ne odgovaramo baš. šalu na stranu koji je uslov za titane sada?

Letva
Letva Day 1,898, 01:36

Da li bi mogao spisak tih ljudi koji su dobili golde za boostere ? x2

Miljicaa
Miljicaa Day 1,898, 01:55

Da li BIH mogao spisak tih ljudi koji su dobili golde za boostere ? x1389

Cika Nikola96
Cika Nikola96 Day 1,898, 01:56

Свака част, сигурно један од 3 најбоља мандата икада !

П.С

Тераш опозицију из игре О.О !!1 x2

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 02:05

Дај, престани да ме засмејаваш тим обећањима о штедњи. Делујеш ми као студент који је у испитном року и сваки дан говори како ће да крене да учи, али од сутра. Тако и ти крећеш са штедњом, сваки пут од сутра. Пет пута пишеш о том декрету, да је Устав, написао би га до сад.

Него, то што се ку**имо над Албанцима није показатељ неке силе. Реци ти мени како се осећаш као председник који је започео сарадњу са Американцима?

Gloshky junior
Gloshky junior Day 1,898, 03:22

He, he, krenula kampanja vidim . Strahinjic troluje li troluje, i ako se jos ni kandidati nisu pojavili xD Ako , ako , vezbaj Strale pljuvacne zlezde xP

Iga o7

Texan Cowboy
Texan Cowboy Day 1,898, 03:34

Добро би било да се покрене и иницијатива на формирању група најачих српских налога у нижим дивизијама

O ovome ja pričam već mesecima

GVOZDENI Tihi glas
GVOZDENI Tihi glas Day 1,898, 03:41

da dok neko nedodje i pokupi pare

Dooomed
Dooomed Day 1,898, 03:58

@Miljicaa, Slingshot, Letva spisak ljudi koji su dobili buster od 2.5g nemam, ali znam da sam ga ja dobio, i napravio sam 12m sa njim

@Vlada 505 uslov je 30.5k (trenutno), mislim da ga imas 😉

SIR Neman
SIR Neman Day 1,898, 04:04

Svaka cast,iako ne pratim politiku,smatram da je ovo najbolje odradjen mandat u protekle tri godine!!!

o7

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,898, 04:33

Шта је троловање у тое што сам навео непобитне чињенице?

Је л' прича о штедњи од кад је постао председник? Прича.
Је л' уштедео ишта? Није, НБС празан малтене.
Је л' прихватио Американце као прихватљиве за сарадњу? Јесте.
Је л' позвао Србе да се врате из САД како би ови могли да имају сигурну власт? Јесте.

Нема храбрости да уведе мере штедње и реформише војску, замлаћује нас неким декретима цео месец, а 5 дана пред крај мандата није ништа урадио по том питању, и као шлаг на торту, поново нас Навијачи воде ка МПП са Америком. Човек није урадио апсолутно ништа осим што је трошио огромне количине новца да би сачувао ресурсе, а довео је Србију у послушнички положај пред Бразилом, САД и целим ЦоТ савезом.

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2203454/1/20
Влада еСрбије у служби америчких интереса.

Mr.Gentleman
Mr.Gentleman Day 1,898, 04:44

о7

igajunior
igajunior Day 1,898, 05:11

Popara Crni
Veruj da sam onaj dan od cele frke prevideo ovaj podatak...
Mogao si da primetiš da nigde ni jedan komentar oko nemilih dešavanja na relaciji CG-SRB nisam ostavio...Meni je iskreno jadno sve što se dešavalo, pa sam morao ignore.Meni je CG uvek bila i biće bratska država, i ma šta se dešavalo ubuduće tako će i ostati.
Kulin
Pitanje je da li će se u budućnosti ukoliko gold nastavi da pada moći odvojiti fiksnih 10%. Vrlo lako možemo dadođemo u situaciju da državi 30% ili više prihoda odlazi na MPP ubuduće. Svakako treba pokušati i krenuti od nečega. Ja sam na jutro kongresnih izbora prebacio na MeS 40k, da bi za par sati tražio pozajmicu od 30k za potrebe odbrane.
TT Lighter
Ajd da budemo bar malo optimisti 😁
Slingshot
Nama spiska ljudi koji su dobili golde za bustere, ko god je video shoute i našao se na kanalu je opremljen istim, bez obzira ne diviziju. Da se razumemo, nisu samo titanima deljeni goldi.
Miljica
Članak je objavljen pre spavanja 😁
Vlada505
Kod titana nema stranačkih podela, a ne vidim da treba da bude podela ni po pitanju CS.
CacaHendrix
Pošalji igm, vrlo rado ću pomoći da i ovaj plan ostvarimo. Taktičke mogućnosti su jako velike, državi trebaju sve divizije.
SB
Očekivao sam iskreno da ćeš se kao osoba najzaslužnija za razbijanje titana oglasiti po ovom pitanju, a ne pisati gluposti tipa razne.
Situacija na terenu je sledeća. Kontrolišemo i branimo 40 regija i full resurse, imamo solidnih 500k rezervi, a npr. hrvacka narodna banka ima temp ban, bosanska prema ban, a šiptarska je takođe u minusu cca 2k golda. Prema podatcima komšija dve kampanje koje su dobijene za mog mandata koštale su Hrvate cca 500k. Nipodeštavati uspehe naše vojske i ove Vlade je u najmanju ruku smešno, kad sagledaš ove parametre. Jer koliko imaš kinte toliko si i vojno jak. Jesmo mnogo u zaostatku za nekim državama, ali pravilnom politikom koja se vodi, a i prilivom koji je je jedan od najviših na svetu, vreme radi za nas.

zigazaga
zigazaga Day 1,898, 05:24

uh, dusa me zaboli kad pomislim da je stranacki kolega nesako & co (ili choki, ili ko god vece) slistio 13 miliona RSD za 2 meseca :🙁((

ko zna gde je to zavrsilo, na odbranu sigurno nije, posto smo izgubili bili Kosovo od mocne Albanije :🙁(

cek da preracunamo to u gold, to je aktuelno ovih dana

13,000,000 x 0,004 = 52,000 GOLD.

ijaaaoooooo :OOOSSS :'''''''''(

zigazaga
zigazaga Day 1,898, 05:30

MKD: http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/1986446
Slovačka: http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/1220956
Slovenija: http://www.erepublik.com/en/economy/citizen-accounts/612701

itd itd - a recimo taj minus Albanija vuce poodavno, cak i kad su nam oteli nase sveto Kosovo, imali su minus... 😛

igajunior
igajunior Day 1,898, 05:56

@ziga
Ja mislim da si ti koji si podelio 4.2 miliona zadnja osoba koja treba da se oglašava na ovu temu.
A potrošiti na odbranu i bespotrebno podeliti kupujući glasove je velika razlika 🙁((
p.s. Moja kritika obuhvata ne samo tebe, već svakog CPa koji je neodgovorno trošio ili delio.

zigazaga
zigazaga Day 1,898, 06:01

podelio sam 4,450,000, da bude preciznije, da banditi nakon mene ne bi opljackali 17,500,000 vec samo 13,000,000

i za tih 4,450,000 se zna gde su otisle i za veliku vecinu tih para je eSrbija postala jaca - jedinice su postale jace od tih para, ne morate da mi se zahvaljujete, nema potrebe o7

igajunior
igajunior Day 1,898, 06:04

Ja se ne bih ponosio ovom činjenicom, a ti kako hoćeš...

o7

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.