Ambient on/off

Join the new world

 

еСрбија и еЦрна Гора

Day 1,886, 08:11 Published in Serbia Serbia by celikikamen

Већ дужи период смо сведоци да еАлбанија влада на територији еЦрне Горе. До овога вероватн не би ни дошло да се естаблишмент еЦрне Горе није замерио властима у еСрбији. Можда се многи питају како и због чега,тако да је овај текст намењем читаоцима који желе да се подсете или да сазнају зашто и како.
Пре свега,одмах да напоменем да је ово неко моје виђење дате ситуације без намере да се распитује даљи сукоб.

Цела ситуација тиња дужи период због дубоког раскола у еЦрној Гори и још горе ситуације на политичкој сцени еСрбије. еЦрна Гора има велики унутрашњи проблем око сарадње са еСрбијом због сукоба дела играча који у рл подржавају самосталну Црну Гору од милоште названи дукљани,милогорци и усташе и играча који су братски настројени према Србји у рл,који су етикетирани као издајници и слично од стране помеуте прве групе играча.

Раније је и поред ових ствари однос цг-срб функционисао,јел је део играча из цг имао способности да амортизује те сукобе и нађе заједнички језик са политичарима из срб,а исто тако и са обе поменуте групације у цг. Међутим дошло је до повлачења тих људи из игрице и аутоматски долази до ескалације тог сукоба.

Погоршање односа кренуло је експоненцијално да расте од тренутка када је требала да се врати регија цг преко рв,која је касније враћена после дужег периода и више неуспелих истих. Овде јасно кривицу сноси срб,због тога што је на том месту дошло до ескалације унутрашњег сукоба водећих партија еСрбије. Многи се сећају тог договора да се препусти регија Брчко трупама еБиХ у замену за то да се не дижу рв. Сменом власти дошло је до кршења тог договора и брисањем еБиХ са карте. Тада друга групација политичара,чи је договор прекршен када су били на власти,креће да саботира нови договор између влада срб-цг и њој се придружује велики број играча из рл побуда. Због чега и долази до поменуте ситуације у којој срб крши договор и регију предаје дужи период,а на ратном пољу са обе стране аватари јединица из срб.

Тај чин даје ветер у крила делу играча у еЦГ да етикетира све у еСрб разним именима и ликује томе да срб нема потенцијал да одржи договор,упире прстом на другу групацију као оне који су делом криви за то јел су за добре односе две државе како у рл тако и овде у самој игри. Тада председник еСрб покушава да смири ситуацију и да утиче на обе стране,или боље речено четири,како би дошло до нормализације односа између еСрб и еЦГ.

Паралелно са ти дешавањима, у рл долази до срамних ослобађајућих пресуда Хрватским генерелима и за последицу имају логично негодовање грађана Србије. Тада на идеју долази играча цг који је уједно тада и један од чланова владе еЦГ,и на место свог аватара ставља слику једног од срамно ослобођених генерала. Тада председник еСрб постаје немоћан и поред велике жеље да се успоставе нормални односи одустаје од њих.

Недуго после тога су враћене регије еЦГ осим приморја и тада су остављени сами да се боре и бране. Сада после дужег периода видимо да је једна еАлб са савезницима енормно јака и да је еЦГ без помоћи еСрб немоћна. Сада еЦГ трпи бруку док еСрб чека даље њихове кораке и тежи томе да се не меша у унутрашња питања.

На играчима еСрб остаје да процене шта даље,да ли да их оставимо у овој срамној ситуацији,када то кажем мислим на онај део који види Срб-ЦГ као један народ у две државе. Друга солуција ја да ништа ту не дирамо и да се не мешамо у унутрашње ствати независне еЦГ која тренутно безуспешно покушава да докаже да еЦГ може сама и да јој помоћ није потребна у ослобађању од еАлб. Такође се јавља и трећа а то је да еСрб освоји еЦГ и прекрати срамоту али и да опет да подстрек онима који не желе добре односе на релацији еСрб-еЦГ.

 

Comments

Despot Srefan
Despot Srefan Day 1,886, 08:26

ostaviti ih jos mjesec dva nek se brukaju i nek trpe sramotu,pa kad vide da ne mogu bez eSrbije onda oh osvojiti

Predsjednik Republike SrBske
Predsjednik Republike SrBske Day 1,886, 09:49

Mnogo neistina i poluistina

Nichts ist Wahr
Nichts ist Wahr Day 1,886, 09:50

Osim ako eAlbanci ne krenu na zid...

celikikamen
celikikamen Day 1,886, 10:14

@Vladislav Milovanovic 83
волео бих да знам пуну истину,ако имаш времена ти је напиши

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,886, 11:40

Za sukob je samo i jedino kriv Vladslav Milovanović i niko više. On je stao Crnogorcima na žulj glupim zahtevima i torturom.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.