Ambient on/off

Join the new world

 

[Нещо полезно] Перу + много снимки

Day 1,872, 11:43 Published in Bulgaria Bulgaria by NThePinkPantherN


Скъпи читатели,
Последната задача от този мандат на посланиците беше да напишат статия с тема пожелание свързана със страната, в която са посланици. Понеже в еПеру не става нищо интересно, реших да ви обогатя умствено с информация за страната от истинския живот. Спрях се на най-важните неща, които трябва да знаете.
Ето и един подходящ фон.

Перу е една от най-бедните страни на континента Южна Америка и се намира в северозападната му част. Столицата му, както и най-голям град, е Лима. Страните, с които граничи можете да видите на картата. Населението е съставено главно от хора от испански произход и тукашните индиански племена. Официалните езици са три: испански, кечуа и аймара.Нека започнем с природните богатства на тази страна.

Страна има екваториален и тропичен климат. През цялата година е топло и двата сезона се определят като дъждовен и сух период.

От Южно Перу извира най-голямата река в света Амазонка с нейния проток Кархуасанта.

Титикака

Точно на границата между Перу и Боливия се намира най-високо разположено и планинско езеро в света Титикака. Най-големият остров в него е наречен по същия начин и там си живеят хора, които плетат рибарските си лодки от тръстика. Има предание, че местното население има черна кръв и че са потомци на някакъв потънал вечен град наречен Тиахуанако.Сега е ред на древното им културно наследство.

Мачу Пикчу

Световно известния „Изгубеният град на инките”- Мачу Пикчу. Това е уникален архитектурен комплекс, който се издига високо в перуанските Анди. Макар и малък с неговото разположение и с идеално изваяните и буквално прилепнали камъни на сградите още дерзае умовете на днешните архитекти и инженери с трудността на негово построяване.

В Мачу Пикчу има 140 различни конструкции, над 100 каменни стълбища, фонтани, свързани помежду си с канали и дренажна система, издълбана в скалите. Според археолозите той е бил разделен на три големи сектора: свещен, народен и за аристокрацията. Там е и Храмът на слънцето - единственото запазено светилище на главния бог на инките – Виракоча. Градът е построен от императора на империята- Пачакути.

Градът е завладян от испанците през 1532г. като по същото време цялото му население мистично изчезва завинаги.
Куско

Куско или древната столица на империята на инките. И тя както Мачу Пикчу се намира на 3 500 метра над морска височина и изградена от същия император на империята като е завладяна само година по-късно от „Изгубения град на инките”от испанците.

Куско е най-старото постоянно обитавано селище в Северна и южна Америка. Много от руините са запазени като в центъра на града се издига храм на слънцето, наречен Корикандра и централна кула с името Сантурнваси.Гледка от птици поглед.Това е Корикандра.А това е самият ултар.Църквата на йезуитите.

А сега ето и малко от тяхното народно облекло:Това е традиционно облекло на вожда на инките.
Малко съвременни облекла.
И нещо за футболните фенове. 😉

Дойде и дългоочаквания момент за повечето от вас.


Момчета, ще ви представя Мис Перу 2012. Тя е модел и е родена в Лима и тази година трябва да навърши 25:И за запалени фенове!Момичета, за вас съм приготвила двама красавци от Перу, които си заслужава да видите:И за запалените фенки!

Това е от мен. Надявам се да ви е харесало! И можете да погледнете предишната ми статия. 🙂


Поздрави,
Izgarq6tata (Тиквичка)


ЗА ШАУТ:
[Нещо полезно] Перу + много снимки
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2187727/1/20
 

Comments

Jurukov
Jurukov Day 1,872, 12:00

1

o/

KhanOmurtag
KhanOmurtag Day 1,872, 12:38

Браво ! 🙂 Полезна информация, давай за Чили нещо!

Mr. Yanakiev
Mr. Yanakiev Day 1,872, 13:54

"Световно известния „Изгубеният град на инките”- Мачу Пикчу. Това е уникален архитектурен комплекс, който се издига високо в перуанските Алпи." Ако не се лъжа алпите са в европа а в перу са андите...иначе хубава статия и чудесни снимки на природата и бита на инките...

NThePinkPantherN
NThePinkPantherN Day 1,872, 14:39

Техническа грешка.. :д Благодаря и за поправката.

No face No name No number
No face No name No number Day 1,872, 14:42

вот и съб стар

Wafrey 1914
Wafrey 1914 Day 1,872, 15:54

Bravo mn hubava statiq : )

NThePinkPantherN
NThePinkPantherN Day 1,872, 16:10

Мерси 😉

Andromeda 11
Andromeda 11 Day 1,872, 16:30

Браво Тиквичке, потрудила си се :😁

incubus13
incubus13 Day 1,872, 22:12

Браво! Само едно малко допълнение: На юг граничи с Чили. Границата представлява 9 км минно поле. ;О)

GubaOtrovna
GubaOtrovna Day 1,873, 23:18

Адмирации! 🙂

NO CARRIER
NO CARRIER Day 1,873, 23:33

Чудесно! :- )

iYiJosse
iYiJosse Day 1,873, 06:03

Бравооооо

Jasmmine
Jasmmine Day 1,873, 06:46

този първия младеж..хваща окото : ))

KillerAssasin
KillerAssasin Day 1,873, 07:27

Браво!

khantervel
khantervel Day 1,873, 07:34

Поздравления за положения труд, много хубава статия!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.