Ambient on/off

Join the new world

 

МеС-Завршни извјештај за децембар

Day 1,868, 01:45 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo ekonomije Srbije


Поштовани грађани еСрбије у овоме члнку можете прочитати:
-Завршно стање на организацијама за децембар.
-Приходи на трезор е-Србије.
-Порези.-Завршно стање на организацијама за децембар:

Што се тиче рада организација ствари су јасне и транспарентне, и са том праксом треба наставити.
Услови за остваривање профита су никада лошији, нпр на последњој продаји курсна ралика је свега 15-так динара, тако мала а константно ниска разлика између куповног и продајног курса није забиљежена дуго времена.
Упркос таквом стању монетарног маркета остварен је значајан приход у износу од 66.294,28 РСД, у поређењу са новембром приход је повећан за 32,7 %, а 37,77 % у односу на октобар , па узимајући у обзир средства и курсну разлику постигнут је резултат који показује изузетно висок проценат продаје.
Правила за ММ као и све у овој игри се брзо мијењају па константно треба пратити промјене, да би се постиго што већи проценат продаје

Завршно стање на организацијама можете видјети у следећој табели :Детаљнији приказ можете видјети у овоме документу.

Реално средства потребна за успјешан рад била би око 100к РСД по организацији, ми смо још увјек далеко од те суме, али ако наредни састави овога министарства буду имали политичку снагу да се средства не скидају и гурају у свакодневну потрошњу која је реално и овако превелика, а да се истовремено повремено допуњавају није далеко вријеме када ће организације доносити још озбиљнији профит.
Профит организација би чак и у овако неповољним условима за њихов рад могао да досеже до 10 % укупног буџета, ако би на њима било довољно средстава, наравно уз правилну употребу.
-Приходи на трезор е-Србије.

Графикон који приказује прилив средстава у трезор по данима можете видјети на следећој слици :


Све детаље око прилива средстава на трезор можете пратити преко овога документа.-Порези.

Упоредни преглед неких пореза код развијенијих земаља можете видјети на следећем графикону:


-Порез на храну:
Став овога министарства је да не постоји ниједан разлог да се овај порез не подигне, предложена вриједност пдв-а на храну је 15% , подизање овога пореза неће битније утицати на стандард наших е-грађана, јер као што знате МоС тим дијели хљеб у вриједности 500 јединица здравља , подјеле се врше сваку вече, и сви наши најмлађи играчи имају могућност да узму та средства. Дужност и обавеза државе је да ове подјеле финансира из буџета, чак и прије него било коју војску.

-Порез на оружје
Економски гледано са стране државе било би оправдано подизање овога пореза, али све док се не обезбједе услови за све е-грађане да уз испуњавање одређених услова, тј извршавања задатака стекну право кориштења буџетских средстава, ово министарство се противи подизању овога пореза и предлаже његово смањење на 2%. Не требају сви грађани бити корисници буџетских средстава, али свима треба бити омогућен реалан приступ истим, па ко воли нека изволи, надамо се да ће у наредном периоду бити рађено на рјешавању овога проблема, па ће и подизање пореза имати и социјалну поред економске оправданости.

-Минимална зарада
Министарство сматра да су одавно испуњени сви како економски, тако и социјални услови за подизање минималне зараде.
Војска јесте, а по логици ствари и биће највећи корисник буџетских средстава, па и подизање минималне зараде не представља проблем за њено нормално функционисање, а стимуланс се налази кроз систем рефунда. Препоручена висина минималне зараде је 10 РСД.

-Порез на плату
Наша земља трнутно запошљава велики број радника како домаћих , тако и оних са освојених територија и многих других који су запошљени код наших послодаваца.Министарство сматра да порез на зараде треба подићи са тренутних 10% на 12 % јер то неће значајније оштетити наше е-грађане а у значајној мјери ће доприњети бољем пуњењу трезора.Наша држава ако жели да се озбиљно намеће као супер сила мора да сакупља одређена средства која би имала сврху државних резерви, препорука министарсва је да се за почетак сваки мјесец одваја 8 % укупног мјесечног буџета и да се формирају државне резерве, око овога питања мора да се постигне национални консензус, ako сви желимо добро нашој е-заједници.


Пуно среће и лијепих тренутака у сж, а доминацију еСрбије у новој 2013-тој години жели вам ваш МеС тим.
 

Comments

МеС-Завршни извјештај за децембар

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2185175/1/20

heffe
heffe Day 1,868, 01:57

o7

Vojvoda Prijezda
Vojvoda Prijezda Day 1,868, 02:23

Одредите да се главница не скида са оргова, а део профита да остаје на оргу док се не дође до неке задовољавајуће суме. После цео профит давати за потрошњу, а главницу стављати на мм и тако у круг.

Nick Slaughter
Nick Slaughter Day 1,868, 02:25

Slazem se sto se tice povecanja poreza i minimalne zarade. (porez na platu moze jos da se digne - jer svako mora da radi pa samim tim to su neogranicena i nepresusna sredstva).

Sto se tice rezervi. Ideja je dobra, samo treba napraviti zajednicki konsenzus sto se tice koriscenje tih sredstava. Da li ce to biti 2/3 kongresmena ili saglasnost CP i drugog sa liste.. Da li ce se napraviti stab za vanredne situacije u kojim ce biti pripadnici VeS-a, PVJ, SSFa.. Sto se tice samih rezervi, mislim da eSrbija moze da odvoji i 15% budzeta.

Hvala na paznji,
Sloter

New-and-Now
New-and-Now Day 1,868, 02:31

Мала допуна текста која је изостављена, а била је у прошлом чланку:
"Уз напомену да на почетно стање треба додати и донацију са НБС у износу од 100.000,00 динара, о чему је детаљније писано у претходном чланку."
Чисто због чистог рачуна и дуге љубави.

Питање:
- да ли ћете образложити како је у једном дану прилив у трезор износио преко 100к РСД, иако је просек око 40к РСД?
У прошлом чланку је речено да се разјашњење може очекивати у завршном обраћању, па би било лепо то чути како би и убудуће држава могла да има корист од увећаног прилива у буџет.

о7

Stevanovic Dragan
Stevanovic Dragan Day 1,868, 02:31

Ja ne bih ceo profit davao za potrosnju.Prvo,kome bi isao taj profit ? Drugo,mozete da kupite RAW firme i da ih poklonite najslabijima. Trece,za taj profit kupite tenkove i organizujte periodicne podele eBebama.
Znaci,dok ne skupite neku ozbiljniju sumu,ne delite nista.

@New-and-Now
Kao sto se vidi tih 100k sa NBS nije racunato kao profit.
O tome je pisano u dva prethodna clanka i necemo valjda to ponavljati do narednog decembra.

New-and-Now
New-and-Now Day 1,868, 02:42

@MES: nisam ni spominjao racunicu oko profita, vec sam samo uputio sugestiju, jer ne citaju svi igraci sve vase tekstove, a po tabeli se ne vidi da je u toku meseca nekoliko orgova dobilo finansijsku injekciju od ukupno 100k RSD od NBS-a. Ako vam smeta sugestija, zanemarite je slobodno.

Da li ste racunali koliko iznosi prihod u odnosu na ulozena sredstva, a ne samo u nominalnom iznosu da ga poredite sa oktobrom i novembrom? I to bi mozda bilo zanimljivo napisati, kako bi se videlo koliko se smanjuje mogucnost zarade orgova zbog privblizavanja kurseva.

Otkricete tajni recept za onaj jedan dan?

Razmisljate li o iznajmljivanju orgova, posebno sto imate bar jedan koji je drzavi na raspolaganju za obrt novca, a ne koristi se (MZS Hleb)? On je vec ovaj mesec mogao da se iznajmi, posto ga ne koristi drzava za MM.

Capone91
Capone91 Day 1,868, 02:43

Kako je lepo videti predloge vladajuce koalicije o podizanju poreza na prihode, a imali su priliku da to urade iako su bili "samo" 9 meseci na vlasti u proteklih 12

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,868, 02:58

@New-and-Now
Iznajmljivanje je apsolutno neprihvatljiva opcija, pa zar je tako kratko sjecanje , koliko je drzavnih orgova izgubljeno zbog nedozvoljenog nacina koristenja, i kakve garancije bi trebalo neko da dostavi pa da mu se ustupi organizacija, i otkud samo jedan kada se zna da je broj drzavnih orgova blizu 200, a samo je nekoliko aktivnih na mm, ostali ili su banovani ili se ne koriste, to je jedno od pitanja kojima cemo se svakako ozbiljnije baviti u narednom periodu.

MoonChe
MoonChe Day 1,868, 03:10

New-and-Now

"Otkricete tajni recept za onaj jedan dan?"

Ne smaraj ljude, niko ti ne moze otkriti to osim admina jer je u jednom satu bio prihod preko 60k rsd, dali je zbog misije koje je ubacio admin ili je neko donirao pare na drzavni racun to mesari ne mogu da znaju. Bolje bi ti bilo da pitas i svoje i njih kad ce vec jednom eSrbija prestati da trosi 95% budzeta na vojsku i posvetiti se malo zajednici koju ne cine samo vojnici. Podsecam da se mesecno trosi 95% budzetskih prihoda na vojsku a da se za 2 godine ne menja infrastruktura same vojske, koga to zapravo drzava finansira uopste?!


Ekipa iz MeSa bilo bi lepo kad bi mogli objaviti troskove MODa lepo prikazane kome koliko ide, cisto da mozete opravdati povecanja poreza u ovom slucaju. A posto to nece da se dogodi zelim vam uspesnu 2013 i puno torllanja (:

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,868, 03:26

@MoonChe
Potpuno se slazem da zavrsni racun mora postati praksa,pa da postoji jasna slika ko sta koliko gdje i po kojoj cijeni, ali se mora utvrditi i cija je to nadleznost, po meni je nadleznost onoga ko kontrolise NBS,
ako se iko uopste zeli baviti ozbiljnije finansijama.

Mister Spooky
Mister Spooky Day 1,868, 03:48

Dobar posao momci :😁

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,868, 03:52

\o/

Marcus Nerva Traianus
Marcus Nerva Traianus Day 1,868, 04:22

svaka cast ljudi odlican rad MES ovog meseca 🙂

New-and-Now
New-and-Now Day 1,868, 04:39

@MoonChe: nisam hteo da smaram ljude, vec sam pitao da objave ono sto su u proslom clanku najavili da ce sada uraditi: obrazloziti toliki skok prihoda u jednom satu, koji se od tada nije ponovio. Ako ne znaju, nije problem - to se tako i kaze, a ne pisu se samohvalospevi o tom uspehu. Ako znaju, sto da ne obrazloze - sem ako nije drzavna tajna, pa se i to tako kaze i nema problema.
A ti si postavio pitanje za finansiranje vojske, sto bih ja morao to da pitam umesto tebe? Niti se pravim pametan, niti preuzimam zasluge za tudji trud. Nadam se da ce ti odgovoriti oni koji trebaju da to kazu: MOD i CP, posto oni kreiraju refund politiku i barataju sa parama za refund sa NBS-a, jer koliko ja razumem MES sa tim nema dodirnih tacaka.

@CRNI LOVAC: hvala na odgovoru, posto sam ranije slusao kako su neki napadali druge ministre sto ne iznajmljuju orgove jer je to profitabilno, a vidim da vas ne pitaju i pitao sam se u cemu je caka. Sada znam, hvala.

Inace, ovaj mesec se zaradilo oko 15% u odnosu na ulozena sredstva, u novembru oko 18% u odnosu na pocetno stranje, a u oktobru oko 20% u odnosu na ulozena sredstva. Vi ste vec naveli razloge, ali cisto da i ove cifre budu navedene.

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,868, 04:48

@New-and-Now
Ove procente koje navodis nemaju nikakvu relevantnost sto se tice uspjesnosti obrtanja sredstava, npr da bi se ostvarila novembarska zarada bilo je potrebno okrenuti tj kupiti po 0.003 nesto manje od 400 golda, dok je u decembru za postignuti rezultat bilo potrbno kupiti po 0.003 oko 3500 golda, dakle obrnuto je gotovo 9 puta vise sredstava.

proslog mjeseca nesto manje, ali je prosli mjesec specifican zbog jedne prodaje manje uslijed mjenjanja pravila rada mm i vradcanja svih ponuda, a bile su pred istekom, kao i dolaska kursa na granicu od 333 dinara za jedan gold.

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,868, 04:56

Da bi se ostvario profit koji je napravljen bilo je potrbno razmjeniti oko 1,17 miliona dinara u tri obrtna kruga, pa ti vidi koji je procenat uspjesnosti prodaje postavljenih ponuda, ako se zna da su pocetna obrtna sredstva bila nesto manja od 428 hiljada dinara., i ako se uzme da je u drugom krugu bilo vise sredstava nego u prvom, pa u trecem jos vise dolazi se do po meni fantasticne cifre od preko 85% uspjesnosti prodaje cjelokupnih iznosa postavljanih na mm.

zigazaga
zigazaga Day 1,868, 04:59

Sad ce Moonche kao veliki strucnjak da nam objasni koji je to nacin da neko donira na drzavni racun, sigurno da zna, posto se javi da pokaze svoju rasnu strucnost na svakom clanku :😁)

jedino da je stavio hleb po 99,990 din, pa kupovao stalno, pa da su pare od poreza otisle tamo, ali bas i ne verujem...

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,868, 05:19

Naravno ispravka kod obrta 400 golda mislio sam na oktobarsku a ne na novembarsku zaradu : ), Puno nesto ovih mjeseci u pm : D

MoonChe
MoonChe Day 1,868, 05:23

New-and-Now

Iskreno nisam video da su pisali negde samopohvale za tih 60ak tisuca rsd, mozda mi to promaklo, cak sam stekao utisak da ste ih vi iz opzicije vise kudili iako su u plusu nego da su toliko ukrali. (:


@Cigo

Ne mora hleb, zasto hleb moze jednostavo i iron preko licence, bas si ogranicen ako mislis da mora biti dugme za donaciju da bi se nesto doniralo lol plus ne ostavlja trag (: moras ti jos uciti dosta.
A sad ti objasni kao vrsni strucnjak kako si uspeo "zaraditi" 50ak tisuca a ostaviti manje nego sto si dobio. (:

To sto ti u nesto ne verujes mozes okaciti macku o rep, ljudi su tako donirali davno, cak i nas najpoznatiji tenk svojevremeno, Sto se tice strucnosti ja sam sa acc prodao vise rsd za mesec dana nego ti sa 16 orgova jer nisi znao postavljati ponude pre promene na MM. Da ti damo orden za najglupljeg ministra ekonomije ha? (:

zigazaga
zigazaga Day 1,868, 05:34

ah, kakvi dobronarni komentari, po obicaju xD

jeste, pedjat donirao hiljadu dukata, pa lopovi pokrali iza ledja vrsnim mesarima dok su ginuli za maiku Srbiu ta dva meseca.

evo jedan orden za zasluge!
\..../
.\../
..O

zigazaga
zigazaga Day 1,868, 05:39

inace, sve pohvale sto znas sve mehanizme kako da prebacujes valutu sa mult. ovaj sa profila anonimnih dobrocinitelja i donatora

kapa dole _o_

SashaL
SashaL Day 1,868, 05:49

Bravo za MeS tim, odlicna ekipa, dobri radnici i mora biti odlican mjesec 🙂

Idemo dalje...

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,868, 05:51

Најјачи МеС икада! о7

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,868, 06:17

Искрено, свиђа ми се како радите, види се да имате вољу и хтење да урадите добар посао и драго ми је што коначно остатак екипе која је на власти не троши новац нетранспарентно као што је то раније био случај. Због тих људи сте и ви били прозвани да сте лопови, али никад није касно да се начин игре промени. После Владиславовог и Миљаниног мандата могу слободно да кажем да је ова коалиција која је на власти доказала да има капацитета да ради транспарентно, остаје још само да регулишете мало токове новца, јер као што сам МЕС каже, превише се троши.

У једној реченици кажете како се превише троши и да зато треба дизати порезе, а онда напишете како МОС дели здравље у вредности од 500 јединица. Зашто Мин. образовања дели хлеб? Није ли, између осталог, и то један од разлога због чега је потрошња прекомерна?

Све критике су добронамерне, а на крају, још једном желим да вас похвалим за добар посао и надам се да ћете у будућности, ако будете на том месту и даље, још више унапредити рад МЕС.

о/

POP  DJUJIC
POP DJUJIC Day 1,868, 06:20

o7

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,868, 06:22

Пошто сам сад прочитао и коментаре, само да додам...

"Ekipa iz MeSa bilo bi lepo kad bi mogli objaviti troskove MODa lepo prikazane kome koliko ide, cisto da mozete opravdati povecanja poreza u ovom slucaju. A posto to nece da se dogodi zelim vam uspesnu 2013. (: "

х2

bozimano dorks
bozimano dorks Day 1,868, 06:26

bravo za izvestaj,nismo tu da krademo vec da pomognemo esrbiji imamo tenutno 41 regije bogami nije malo

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,868, 06:32

@Strahinjic Banovan
a jesi naopak, pored svih stvari na koje se trose sredstva ti nadjes pitati zasto se dijeli hljeb e-bebana, koji pored toga sto se trose tamo gdje realno i treba najvise da se usmjere, a pri tome su i zanemarljiva u odnosu na ostale troskove. A sto je najgore uopste nisam siguran da li se to finansira iz budzeta ili je samo entuzijazam pojedinih igraca, moram priznati da nisam do kraja ispratio nacin finansiranja tih podjela ali znam da se podjele vrse
svako veče od 20:00h

Link ka kanalu: http://skr.rs/Podela_eBebe

i pozivam sve e-bebe da ih koriste.

Don Lex
Don Lex Day 1,868, 06:42

o7

Mitra33
Mitra33 Day 1,868, 06:57

Svaka cast , najbolji MES ikada !o7

Trstenicanin CUKI
Trstenicanin CUKI Day 1,868, 07:00

bravo

Strahinjic Banovan
Strahinjic Banovan Day 1,868, 07:36

А има ли икакве контроле тих беба? Откуд знате да не делите хлеб мултићима? Ја јесам за поделе бебама, али контролисане, а не тако као што се сад ради.

Причате како се превише троши, а ништа не радите да се то среди. На пола мандата сам писао чланак где сам говорио о томе како ССФ добија фул опрему, како Титани добијају фул опрему, треба ли о томе опет да пишем? Треба ли да пишем о томе како Ајсмен нема појма да користи формулу па се тако дешава да неке јединице које потроше 100 тенкова добију рефунд толики да од њега могу да купе 110 тенкова?

Могу ја и о томе, али нисам ја тај који одлучује како ће се финансирати војска...

MoonChe
MoonChe Day 1,868, 07:58

zigazaga

"inace, sve pohvale sto znas sve mehanizme kako da prebacujes valutu sa mult. ovaj sa profila anonimnih dobrocinitelja i donatora"

Ako se protiv necega zalazes onda moras znati kako to samo radi, inace si samo stranacka ovca recimo kao ti, koliko bese 4 puta ministar i 4 puta negativno, i onda ljudi kazu da sam ja uvek negativan, pff.

"jeste, pedjat donirao hiljadu dukata, pa lopovi pokrali iza ledja vrsnim mesarima dok su ginuli za maiku Srbiu ta dva meseca."

Ajd da na ovo odg pa da ignorisem cigu malo ima kratke noge. Ovo ti je klasicna navlakusa gde si ubo ko prstom u go***. Osim da dodam da bese UeS vlada koja je krala meni iza ledja toliko. (:

Hvala na ordenu.
Svecana dodela za cigu, da te svi pamte, puno srece u 2013 i svako dobro, nadam se da ces naci ono sto trazis. (:
http://www.dodaj.rs/f/c/Ae/30BDbIFP/cigo.jpg
Puno srece svima i vidimo se sledece godine da nastavimo trollanje u zdravlje. \o

Kheshig
Kheshig Day 1,868, 08:25

Mene samo jedno zanima : kada sam poceo da igram pre nesto vise od mesec dana,plate su na marketu bile 27 dinara,a otkad smo uzeli 10/10 resursa plate su maksimalno 25 dinara. Ne svaljujem krivicu ni na koga,niti optuzujem da neko krade,samo mi nije jasno da se standard gradjana uopste nije poboljsao,naprotiv.

zigazaga
zigazaga Day 1,868, 08:26

my moonche _o_

p.s.

\..../
.\../
..O

pablogarcia5
pablogarcia5 Day 1,868, 08:28

v

Import Export LTD
Import Export LTD Day 1,868, 08:44

o7 srecna nova o/

SashaL
SashaL Day 1,868, 09:39

@Strahinjic Banovan

MoS za podjelu bebama od drzave nije uzeo ni dinara iako su sredstva više puta nuđena.
Podjele bebama se finansiraju iz džepa nas organizatora u MoS-u i svih igrača koji su svoje donacije odvojili za ovu akciju, tako da MoS nema apsolutno nikakve veze sa budžetom države.

Ja koliko vidim nekima smetima što se bebama dijeli hljeb, a takvima očigledno fali par čistih u glavi...

Mucuchies
Mucuchies Day 1,868, 10:13

svaka vam cast !

nikol000
nikol000 Day 1,868, 10:22

Nisam ni sumnjao . Svaka cast

Spop
Spop Day 1,868, 11:00

Lepo odradjeno... Svaka cast na uradjenom...

mrtav gradjanin
mrtav gradjanin Day 1,868, 15:55

vise od pola tog nema smisla .
ministarstvo emigracije i ministarstvo zdravlja??? sta ce nam?

New-and-Now
New-and-Now Day 1,868, 17:04

@MoonChe: ako pogledas prosli clanak i komentare videces da se u njemu spominje taj fantastican priliv od preko 60k u jednom satu i da se moze ocekivati objasnjenje o tome u zavrsnom izvestaju. Ja sam ih tada zamolio za objasnjenje, zamolio sam i ovde. Bez ikakve prozivke, pljuvanja, vredjanja ili bilo cega. Jedino sto se ignorise moje pitanje, ali valjda tako mora biti. Ipak to vise govori o drugima, manje o meni.
A ipak ces za mene i ostale iz trenutne opozicije reci da smo arogantni i nadmeni, iako postavljamo pitanja koja nemaju veze sa trolovanjem.
Takodje, koliko juce nekoliko ljudi je forsiralo pricu da orgovi treba da se iznajmljuju, nisam siguran da li si i ti to predlagao. Sada se MES izjasnjava da od toga nema nista, jer je to rizicno, ali ne vidim da isti ti predlagaci iznajmljivanja orgova reaguju. Po meni je to malo simptomaticno, ali opet kazem - nema veze. To govori najvise o onima koji komentarisu u zavisnosti od toga kome upucuju komentar, a to po meni nije produktivno.

New-and-Now
New-and-Now Day 1,868, 17:16

@CRNI LOVAC: ja sam naveo podatke koji nisu navedeni u clanku, a koji isto mogu da nadju svoje mesto, jer pokazuju jedan vid uspesnosti ministarstva u skladu sa mogucnostima koje igre dozvoljava. I nisam ni rekao da su ti podaci relevantni po pitanju obrta sredstava.
Meni je jasno zasto si iskazao bas one cifre u clanku - marketing odlicno prodaje proizvod.

E sad pitanje: da li hoces da kazes da je MES zasluzan sto su ponude sa orgova tako cesto prolazile (u 85% slucajeva)? Zasto sam ja onda u ovih mesec dana imao 3/3 prolaznost svoje ponude? Da li je i tome MES doprineo?
Ako je to vasa zasluga, molim te da mi objasnis kako ste to izveli.
Ako nije, budi onda malo i objektivan, a ne da ispada da je otkrivena topla voda odjedanput. Opet kazem, razumem potrebu za marketingom, ali mozemo i pored toga pricati o konkretnim temama.

Na kraju, da ne spamujem previse, imam nekoliko pitanja:
1. Da li znate zasto ste ovaj mesec u jednom satu imali oko 60k RSD veci priliv u trezor od proseka?
2a. Ako znate - zbog cega je doslo do toga?
2b. Ako ne znate - zasto to niste priznali odmah, nego ste pustili da vas hvale i tapsu po ramenima?
3. Da li je MES nasao nacin da ubrza prolaznost svojih ponuda ili je to samo trenutno stanje u igri na koje ne mozete imati uticaj? Ako ste nasli nacin, da li ga mozete otkriti i koliko je on ubrzao prolaznost - 10, 20, 50%?
4. Kada ocekujete predloge zakona o promenama poreskih stopa?

Za kraj: hvala na lepim zeljama, sve najbolje vasem timu i svim ostalim igracima.

War3hous313
War3hous313 Day 1,868, 20:07

o7

igajunior
igajunior Day 1,869, 01:00

@N&N
Priliv u nešto veći od 60k možemo zahvaliti holandskom MeSu. Naime, prebacivanjem sredstava na jednu državnu organizaciju (možda privatan org), platili su carinu na wap raw, u iznosu od 35%.
Što se tiče povećanje obrta golda na MM, za to je zaslužno vreme i način postavljanja ponude. Preporuke su upućene na adresu RAVeSa, pošto koriste jedan državni org. Građani imaju dnevni limit, pa ovi podatci za njih nisu relevantni. I Crni i ja smo svakako otvoreni da putem pm ili na četu za sve konsultacije.

Svako dobro, i Sretna i uspešna Nova godina,
o7

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,869, 03:06

@ New-and-Now
Mnogo pitanja,
Ovo oko orgova sam ti odgovorio, i drugacije misljenje po tome pitanju od mene nisi mogao naci, ko se zalaze za to neka izvoli pa to sprovede, ali dok ja imam ikakav uticaj u ovome ministarstvu to se nece dogoditi, cak i da se moze garantovati za neke ljude da Ce sve biti u skladu sa pravilima, takve garancije se dobijaju na osnovu prijateljskih veza, i onda bi se i drzava i ovo ministarstvo pretvorili u privatnu ustanovu sto se svakako ne moze dozvoliti, to sto je u duzem periodu dozvoljeno da se na refund ulazi na osnovu politickih veza i sl. je pitanje za drugu adresu( konacno ima pravilnik, mozda nije idealan ali je barem javan) , ali se nadam da takav sistem nece da se prenese na ovo ministarstvo.
- Sto se tice prolaznosti ponuda, poredjenje ponude na profilu od 10g i ponude na orgu od 100g je u najmanju ruku bespredmetno, kao i sve ovdje admin postavlja pravila i na ljudima je da se prilagode, prvo spoznaju na koji nacin radi mm pa onda to na najbolji nacin iskoriste, ako pricas o oktobru ja ti mogu reci da sam taj mjesec sa jednim orgom i duplo manje para nego sto je imao mes zaradio preko 60k rsd, sto znaci da postavka ponude ima itekako veza sa uspjehom, i to znaju svi koji se bave ovom problematikom, npr ti kazes da si sa profila imao 3/3 a ja sam u oktobru sa profila imao 9/9, samo sto je tada bila veca razlika pa sam pratio kako da postavim ponudu, sada sa profila nekada cak i ne stavim ponudu jer je zarada postala gotovo beznacajna, ako imas zelju da se bavis ovim problematikama mogu te uputiti u moja saznanja, znas gdje me mozes naci, jer cak i da smo u tekstu naveli sve detalje do sledece ponude se mozda pravila promjene i ispadne da smo pisali gluposti.
-Oko poreza, ako ostane pozicija kava jeste, ocekujem promjenu nakon izbora novog predsjednika, jer jednostavno prije izbora je potrebno ljudima saopstiti kakvi su poreski planovi, a ne prije izbora pricati o smanjenju a nakon njih ih povecavati, kao neki ranije.

CRNI LOVAC
CRNI LOVAC Day 1,869, 03:26

I za kraj da je postojala kursna razlika od 100+ dinara po goldu kao mnogo puta ranije, sa ovim obrtom ,sredstva bi bila uduplana u odnosu na pocetno stanje, vjerovatno se ne bi mogla postici ovolika prolaznost jer bi i opteecenje marketa bilo znatno vece ali bi dobit sasvim sigurno bila barem trostruko veca, u ovim okolnostima da je svaki put sve prodato tj da je bila 100% prolaznost ponuda profit bi bio oko 73k, pa ti vidi koliko je ovo blizu savrsenog rezultata, postavka ponude zahtjeva i odredjeno vrijeme jer ih treba postaviti 17 i da svaka ima dobar tajming, pa je pitanje da li ce moci da se ponovi ovolika uspjesnost bez obzira ko bude radio .

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.