Ambient on/off

Join the new world

 

Потребна е помош

Day 1,866, 05:59 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by aljupce

Оригиналната статија можете да ја најдете овдеЗначи се работи за момче од Полска Каспер кое има ретка генетска и неизлечива? болест.
Болеста се вика Friedreich's ataxia и предизвикува огромна штета на нервниот систем и неправилно функционирање на внатрешните органи.Само 20 луѓе од Полска ја имаат оваа болест.

Која е состојбата на момчето ? - Болеста е прогресивна така да неговата состојба е полоша секоја година и покрај напорните физички вежби и рехабилитациски сесии.
Тој се бори со болеста за да го успори нејзиното делување но неговото здравје е се послабо и послабо.Моментално е принуден да користи инвалидска количка поради проблеми со моторниот систем

Постои терапија за матичните клетки но терапијата е возможна само во Кина.Ова е единствен начин да се проба да се излечи оваа болест.Се работи за парите.Потребно е 100 000 PLN

КАКО МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ
Моментално Millenium Bank има натпреварување каде може да се освојат потребните пари за лекувањето на Каспер.За да се освојат парите потребно е да се гласа видео онлајн.Видеото е спремно вие само треба да гласате.Гласови и од Voters Club ќе бидат нарачани но јас немам доволно средства да нарачам огромна бројка па ако сакате можете да донирате нешто кај мене

Како да гласате во натпреварот
Гласајте ги сите три видеа овде http://www.youtube.com/user/BankMillennium/?x=1054
Инструкции како да гласате http://pokazywarka.pl/izycpy/
Можете да гласате еднаш дневно.

 

Comments

ivan.sk
ivan.sk Day 1,866, 06:03

Помогнете му на момчето

Marko MK
Marko MK Day 1,866, 06:37

За ова шаутирам цел ебан ден..
Не ќе биде лошо да се напише англиска верзија,да се објави на друго место,а ја ќе пробам Полска верзија да напишам

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,867, 07:42

glasano ...

Major A. Degtyarev
Major A. Degtyarev Day 1,867, 08:50

glasav!

neka e so pomin. 😕

Milenkovski 1
Milenkovski 1 Day 1,867, 13:42

vote 289
subscribe 1271

BraveMKD
BraveMKD Day 1,867, 14:34

glasano o/ 8339

jasminadzas
jasminadzas Day 1,867, 14:57

kade se vnesuva brojot na glasot?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.