Ambient on/off

Join the new world

 

[МНР МАКЕДОНИЈА] Последно обраќање

Day 1,859, 03:41 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by MNR Makedonija


Македонци и Македонки

Во претходниот договор со Србија требаше овој месец Македонија да ги добие Италијанските регии но претседателката на Србија не замоли да се продолжи овој договор до наредните избори и да оставиме наредните влади да одлучат што понатаму со Италијанските регии.

Договорот е следен:

-Македонија ги остава Италијанските регии на Србија до 8.1.2013

-Србија е должна да помага на Македонија во држење на Јужните под окупација и да помага во понатамошните походи на Македонија.

-Србија без никаков проблем ќе одобрува државјанства на сите наши граѓани кои имаат фирми за производство на храна и оружје.

Овој договор е валиден до 8.1.2013 и оставаме на наредните влади да одлучат поинаку


Како главен Министер за надворешни работи давам оставка и истата беше испратена и до нашата претседателка.

За крај би сакал да им се заблагодарам на сите помошници и соработници во МНР за времето и трудот кое го посветивте за Македонија и се надевам дека ќе останат и ќе работат со истото темпо и за новиот Министер за Надворешни работи.Со почит
Адмирал Тренч

За шаут:
[МНР МАКЕДОНИЈА] Последно обраќање
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2180047/1/20
 

Comments

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,859, 03:49

Ja da sum na mesto na Tasha ne bi ja prifatila tvojata ostavka 🙂 ....

TashaMKD
TashaMKD Day 1,859, 03:53

Jas ne ja prifakam ostavkata!!!!!!!

BlackMK
BlackMK Day 1,859, 03:54

Ни јас не ја прифаќам оставката, има да Црнчиш уште и да не се замараш на Црепови xD

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,859, 03:55

I prekrsti ja statijata vo "Dogovor so Srbija" i izbrishi go posledniot del so boldiranite bukvi

Don Lex
Don Lex Day 1,859, 04:13

o7

Stef40
Stef40 Day 1,859, 04:15

Kако главен Министер за надворешни работи давам оставка и истата беше испратена и до нашата претседателка.

голем респект за ова

Chucky001
Chucky001 Day 1,859, 04:16

Оставка only in your dreams xD

VAse the Great
VAse the Great Day 1,859, 04:17

А шо бидна со договорот со шпоновите ?!

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Day 1,859, 04:19

Е алал ви вера, како што ја дадовме со местен референдум, така треба и сега за продолжување на договорот да организирате референдум и пак пацерите да ги бројат гласовите...барем за вас на чисто да си бидете...

УААА ПРЕДАВНИЦИ...СВЕТА МАКЕДОНСКА ЗЕМЈА АПУЛИЈА ЈА ПРОДАДОВТЕЕЕЕЕ!!!

SAMO ZOKI E LEKOT ZA VAS IZDAICI!!!

Ivan Vancho Makedonski
Ivan Vancho Makedonski Day 1,859, 04:23

И патем, ова не е дипломатија, ова е тактика не го лулај бродот додека сме ние на него, а после тоа нек си ибат мамата тие што ќе дојдат после нас...

Ај баш да видиме дали српскиот МоФА ќе напише нешто за ова „обновување“ на договорот и дали ќе се обврзе да биде нешто превземено после тоа...

Не млатете празна слама и кажете дека Апулија ја оставаме бидејќи немаме муда да си ја земеме, а ако пробаме има да си ги нарушиме и така кревките односи со еСрбија...

Aexil Kong Junior
Aexil Kong Junior Day 1,859, 04:39

prashanje do bate vane.. zashto ne se kandidirash za CP ili sakash da trolash ? 😃

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,859, 04:40

@Ivan Vancho

[МСП] Споразум између еСрбије и еМакедоније (+ враћање регије ЦГ) http://www.erepublik.com/en/article/-1-2180060/1/20

Gjorgievski
Gjorgievski Day 1,859, 04:59

Ustvari Makedonija ne dobiva nisto, ako se pogledne od druga strana...

MKD DragoN MKD
MKD DragoN MKD Day 1,859, 05:44

o7
Si imame dovolno resursi i od Juznite ovie regioni mislam deka ne ni trebaat

Minino.
Minino. Day 1,859, 07:38

Greetings from Spain! o7

goce.bs
goce.bs Day 1,859, 07:46

momentalno gi imame istite resursursi zosto da ne se prodolzi dogovorot

DarkoDimovski1
DarkoDimovski1 Day 1,859, 08:05

@Aliss

Члан 1.
Република Македонија ће напустити италијанске регије по претходном договору Републици Србији.

Овде пишува дека се напуштени регионите во Италија од страна на Македонија а не дека ќе има нов состанок каде што ќе се одлучи дали Македонија ќе продолжи со давање на истите или не.

Да не ги пишувам и останатите работи не е момент за тоа.

Чекам одговор. о7

eDnopmk
eDnopmk Day 1,859, 08:43

Мамето нивно, вие потпишувате договор тие ве ебат нека ве ебат и во РЛ истото да ви го направат, искрено многу очекував од оваа влада. Ме разочаравте!

AronMacedon
AronMacedon Day 1,859, 11:58

Немој да напушташ позиција поради глупи тролови,шо има врска кој си шо си како си ако работата си ја вршиш ко што треба а верувам дека тоа е случајот.

Red Stefan
Red Stefan Day 1,859, 12:11

Апулија има да ја сонувате 🙂

iTHOR
iTHOR Day 1,860, 18:54

MAGLA

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.