Ambient on/off

Join the new world

 

[МВнР] Много буден еСвят

Day 1,848, 04:33 Published in Bulgaria Bulgaria by Ministry of Foreign Affairs BG


Здравейте!

По някаква причина вчера имаше бум на новини. Не е минал и ден от предишната ми статия, какво да се направи....


Започвам с удължаването на договора за наем на Бохус от еРусия. Точките са:

1. еРусия наема Бохус от еШвеция до 10-ти януари
2. Рентата от 90 злато (или паричния еквивалент) няма да се преведат преди 9-ти януари
3. еШвеция няма да предприема опити за освобождаване на региона преди края на договорения период
4. Договорът влиза в сила след публикуването му в руската и шведската преса

В същото време еРусия започва тренировъчна война с еБеларус. Атаката ще бъде започната от еБеларус, а всички подробности можете да прочетете от тук или тук.Президентът на еКанада пусна статия, най интересната част се явява, че са започнали преговори за влизане в ЕДЕН. Това е доста рязка смяна на курса им, ще видим дали наистина ще се насочат натам. Частта за ЕДЕН е малка, но все пак ето я и статията


Излезе статия, в която е обявен HQ на TWO. Той е както следва:

SG Mininuns
SC Hunnia91
Secretary of Foreign Affairs Talon Karrde


Може би една от новините, които породиха най-големи полемики, е за договорът между еТурция и еИран.
Двете страни сключват НАП, който ще бъде последван и от МПП след 2 месеца. Договарят се да не подкрепят въстания на която и да е от странице, освен ако не е предварително уговорено. еТурция ще върне всички ирански региони, освен Northwestern Iran, Southwestern Iran и Hormozgan. Месечният наем на 1 регион е 100 злато. еТурция трябва да признае правото на еИран да държи бонусите на ОАЕ, освен Umm al Quwain. Всеки месец договорът ще се преподписва и при нужда променя. Страната, която наруши договора ще трябва да заплати “глоба” от 1000 злато.

Най-рязката реакция на този договор идва от еПакистан. Те гледат на това споразумение като акт на предателство и са изпратени съобщения до всички участници. Можете да прочетете статията (на английски е) тук.еПолша и еМакедония направиха крачка напред и се опитват да подобрят отношенията си. Излязоха статии и в двете страни, ще приложа само тази от полска страна 🙂 цък
страните обещават да се опитат да си сътрудничат и подобрят комуникацията помежду си в икономически, политически и военен аспект, като няма да вземат под внимание действията на индивидуални играчи (ако се бият срещу съответната държава).

еИрландия напусна ЕДЕН. След проведен референдум, над 68% гласуваха за излизането от алианса. Като основна причина посочват разочарованието си от случилите се неща последно време- членките се бият и карат помежду си, не е братството което е било. Тук можете да прочетете официалната статия от ирландското правителство.
В миналата статия дадох линкове относно някои от предстоящите промени в играта. Днес излязоха няколко много добри статии с доста повече снимки, Ще покажа една от тях (като най-богата на снимки), основно свързана с новия изглед на картата,поставям и линк към оригиналната статия и се надявам да оцените труда на създателя й 🙂

Noua hartă eRepublik / New eRepublik map


Предлагам няколко статии, ще трябва да включите транслейта за тях:
EDEN - the only true constant
EDEN y el punto B. Brasil, USA, Chile
[TD] Geopolítica Mundial #002

И нещо за забавление ЦЪК


Тъй като мина много малко време от предходната ми статия, съветвам да прегледате и нея, новините там са все още актуални :3


DarkMistressTheExecutrix
Министър на външните работи
 

Comments

Mas que un club
Mas que un club Day 1,848, 04:39

За пореден път добра работа. : )

NKFV
NKFV Day 1,848, 04:39

Браво! Няма къде да направя забележка xD
Картата е много яка.

Kaloyan Nikolov
Kaloyan Nikolov Day 1,848, 04:53

E това разбирам под работа на МвНР. Не половин година да ми излизат малоумни посланически статии от по 20на реда, кой къде бил президент, коя партия била спечелила не знам си колко места, и кои били депутати.

NO CARRIER
NO CARRIER Day 1,848, 04:56

о7

NikolayMilev
NikolayMilev Day 1,848, 04:59

Вот!

Zadnik van der Gaaden
Zadnik van der Gaaden Day 1,848, 05:05

Картата е малко сиво-черна... но да не бържаме. Дано е по добра от старата, но може и да не е така. Не винаги като се усложни графиката резултатите са добри.

LitoII
LitoII Day 1,848, 07:54

Супер си, бре.. : ))

Kauna
Kauna Day 1,848, 11:32

Чудесна статия. Аз имам един въпрос. Защо се отказваме от оръжеен бонус (египетския петрол)? Твърде високи са ни приходите в хазната или просто сме големи самаряни? Понеже знам, че бототатите ни изпълняват заповедите на правителството отправям въпроса си директно тук. Благодаря предварително за отговора.

warrioa
warrioa Day 1,848, 11:35

Супер статия! Само не разбрах от кога ще се промени картата?

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,848, 11:48

...Kauna няколко са причините. Първо, ще помогнем на еПолша в начинанието й. Второ, все пак започнахме кампания срещу Гърция, оставим ли ги, ще се настанят там, ще почнат да почиват и събират ресурси. Ние нямаме никаква полза от това, нека докато имаме предимство да го използваме.

Kauna
Kauna Day 1,848, 12:03

Сърбите преди няколко дена също имаха възможност да нападнат Турция, но предпочетоха да си вземат петия оръжеен бонус. Да си спомним и как ни помогнаха срещу гърците - изчакаха да ни изритат от колониите и чак тогава се включиха, колкото да вземат 4-5 територии на аванта.

Kauna
Kauna Day 1,848, 12:08

След цял месец тежки битки пак ние се хвърляме срещу най-силните еден-ски държави, а оне си фермят на спокойствие и чакат да им наемем щетата и да ни приберат парите от данъци. Имахме един шанс да вземем един оръжеен бонус и да си вдигнем малко приходите, обаче не, юруш да помагаме на великите ни съюзници от оне. Не можехме ли да почакаме 2 дена и да вземем петрола?

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,848, 12:18

Въпросът е не да ни чакат, а ние да не изостанем и гърците да се надигнат пак. За да имаме приход трябваше и да свържем регионите, защото в момента не е така. това е допълнително забавяне. В началото на войната, еСърбия ни предложи помощ чрез МПП, защото не смятаха да воюват, бяха се върнали скоро на Балканите. Все пак се включиха, защото имахме нужда и пуснаха закон за ЕВ. Не знам какво още можем да искаме от тях.

Kauna
Kauna Day 1,848, 12:46

Отлично наблюдение, регионите ни действително не са свързани. Затова и бонуси ще видим през крив макарон. За да пуснем закона и да вземем двете територии ни трябваха точно 2 дена. Как си го представяш това "надигане" на гърците за 2 дена? Ще съберат милиони вафли и базуки, ще завладеят половината свят или какво?

От сърбите съм просто очарован. Много щедро от тяхна страна, че са ни предложили помощ чрез МПП. Предложете и вие на Полша помощ чрез МПП и вземете петрола.

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,848, 12:59

Мисля пропускаш факта, че така или иначе после не можем директно да отидем при гърците. Рано или късно трябва да атакуваме турците ако искаме да се стигне до край. А защо не сега, когато те ще се бият на 2 фронта? Идеята е да затрием гърците, нали за това се започна войната? . Поляците ако забравяш, тръгнаха през Франция към Гърция, за да ни помогнат не само чрез МПП, просто не се наложи и те да атакуват

Kauna
Kauna Day 1,848, 13:10

Нищо не пропускам. За 3-ти път питам, ако бяхме атакували турците 2 дена по-късно какво щеше да се промени? Тая сутрин маса народ изсипахме милиони щета в египетското въстание, ракети, базуки, всичко налично в инвентара. Направихме го с надеждата да осигурим малко приходи за хазната и бонус за производителите. Аз лично вкарах над 2 милиона в последния рунд в д2 и имаше хора вкарали повече от мен. В момента съжалявам изключително много, че не предвидих неадекватните ви действия.

Kauna
Kauna Day 1,848, 13:12

Включването на поляците във войната с Гърция беше толкова безпредметно, че дори не ми се коментира.

Mrs NoLimit
Mrs NoLimit Day 1,848, 13:17

Аз ти казвам, явно трябва да го напиша пак. Беше обсъдено и гласувано- гоним гърците, докато още имаме инерция и не е станало късно. Съжалявам, че отговорът не ти харесва.

Wildrunner
Wildrunner Day 1,848, 14:44

ama ste propusnali fakta che polsko-turskata vojna mozhe da svurshi s vustanieto v BSCoT, ebati genialnite stratezi ste...

Quellor
Quellor Day 1,848, 14:48

Наистина последните дни се действа много хаотично. Първо изпускаме питомното с директна атака по Медина, щото уж гърците щели да вземат 1-2 рунда през нощта, за да гоним дивото с безумия като наливане за Гърция във въстанието или да се предлага СА за ЕВ (след като беше очевадно, че Турция ще вземат региона преди нас). Това, че с война срещу Турция гоним гърците също е безсмислица - ако не сте забравили, последната ни война с Турция трая няколко месеца, а сега сте се загрижили за ден-два.

Quellor
Quellor Day 1,848, 14:52

Вместо да държим гърците в кафез с 1-2 ресурса, ние сега ще им освободим регионите в Европа (щото ще сме заети във войната с Турция), а тези в Африка сами ще си ги вземат. Вместо да се засилваме повече от тях, щото имаме повече ресурси, както обикновено сами си отрязваме бонусите и гоним дивото да правим мръсно на другите. Ако Полша загуби 1 битка и 1 въстание и ще останем сами срещу Турция и Гърция и пак някой ще ни е крив, че без да сме се подготвили атакуваме без да мислим.

Wildrunner
Wildrunner Day 1,848, 15:03

abe mani kato gledam tova shte zavurshi s pulna katastrofa, tolkova mnogo greshki se napraviha dosega...

NoLimit
NoLimit Day 1,849, 00:13

Ако бяхме пуснали Египет (3 дни) Полша можеше вече да не са в Турция. А и този бонус , за който говорите , лесно може да бъде загубен след един по-сериозен десант ....

Quellor
Quellor Day 1,849, 02:10

Не е точно така. Ако бяхме пуснали Египет - можеше още даже да не сме атакували, т.ч. няма нищо общо със ситуацията на Полша в Турция. Поляците отрязаха пътя към техните територии и войната в Турция им е само за забавление - не губят нищо, докато при нас ще стане война на 2 фронта и ще трябва да плащаме от празния бюджет някой да се бие за нас. Този бонус е 20% повече приход, а това в условия на война не е малко, пък и сериозния десант на ЕДЕН в Египет им е най-малкия проблем в момента.

NoLimit
NoLimit Day 1,849, 02:19

А като пуснем Египет и не атакуваме този бонус от къде ще дойде? 😁)

Quellor
Quellor Day 1,849, 03:27

Не въпроса да не ги атакуваме, просто може да се изчака подходящ момент, когато Полша нямат толкова нужда - една битка с Египет нормално би трябвало да трае 2 пъти по-кратко от Полша-Турция )):

Kauna
Kauna Day 1,849, 07:17

На поляците ако им е толкова ниска мотивацията да се бият срещу турците, че след 3 дни да не са в Турция, значи няма смисъл въобще да нападаме. Освен за да изядем големия бой докато другите си фермят, както обикновено се случва. Сега вместо да натрупаме малко ресурс след изтощителната война с Гърция ще си дадем последните стотинки на сърбите, за да благоволят да ударят за нас.

theNegotiator
theNegotiator Day 1,849, 11:16

Стига сте говорили глупости, които го е страх не ходи в гората за гъби. Бием на ред и мачкаме.
Единствената грешка е че изчакахме гърците да се затворят. Щом трябва ще бием и турци. Не са толкова силни така че няма да имаме проблем ако не хабим щетата на вятъра! От вас зависи това а не от другите

JorkoM
JorkoM Day 1,849, 12:12

Тия Турците са много загубени, как може да сключат сега НАП с Иран!!! Поляците взимат Северозападен Иран, после едно освободително въстание на Иран в този регион и Турция се прощава за месеци с разширение към Иран!!! Великани!!! Време е да им погодим този номер

khantervel
khantervel Day 1,850, 01:58

страшна статия, благодарим!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.