Ambient on/off

Join the new world

 

Тренутно стање

Day 1,842, 06:43 Published in Serbia Serbia by Shommy Lee Jones
Помоз Бог Јунаци!

У овом чланку желим да се позабавим тренутним дешавањима на нашој територији, територијама нових и бивших савезника и територијама које нас окружују.


Стари-нови савез
Нови савез који је настао, колико сам добро схватио, са ревидираним бројем чланова, да не кажем умањеним наставља даље. Места није било у тренутку када сам читао о томе за еБураску и еМакедонију. Било је приче да је еПољска имала отворена неслагања са еМакедонијом. Ако грешим, исправите ме.

Моје мишљење без дубоке анализе је да до додатно цепкање никако не може бити добро, јер додатно слабљење савеза сигурно не иде у корист како нама, тако ни осталим чланицама, тј. преосталим чланицама савеза, а тек онима који то више нису. Испада да смо се сви повукли када је некима потребна помоћ. Лично сматрам да би савез словена, са још пар држава једини имао какву-такву шансу, да покоримо све остале. Савез као такав био био јединствена географска целина и као такав верујем и несаломив.
Стање у еЕвропи и Блиском истоку
Као што сте и сами били сведоци много тога се издогађало за релативно кратак период. Промене граница на балкану су биле значајне. Не треба прескочити то да су се и на територијама Источне Европе догодиле промене. Треба напоменути да ипак једна од најбитнијих тема у задњих пар дана као и увек су избори.


Балканско полуострво и Блиски Исток


Територије под контролом еСрбије
Стање на нашим територијама је стабилно. У периоду од последњих недељу дана ми нисмо имали неких већих устанака. На карти можемо да видимо да смо повратили територију коју је на кратко контролисала еБиХ. Као што вам је свима познато, са лакоћом смо преузели основне територије еГрчке. Наши тренутно могуће напредовање је подручју Северне Африке и Турског полуострва. Наши савезници еПољска држе острва на западу која би нам омогућила да дођемо до 10/10 са једне стране и еСловенија која држи област Лигурију која нам такође стоји на путу. Пошто је то њима једини извор рибе, тешко да можемо да са њима направимо било какав договор, али све и да направимо, још једна територија еПољске би нам се испречила на том путу. Тако да је то тренутно ћорав посао и за сада смо потпуно затворени у погледу напредовања на запад, осим једне територије коју држи еИталија (Калибриа) коју ми упорно заобилазимо. Због чега је то тако, то је питање. Чак и са НЕ еИталија неби имала шансе. Али добро, да наставим. На северу је ту еМађарска са којом смо у савезу. На истоку са еРумунијом имало договор о не нападању и са еБугарском смо пријатељи. На југу је тренутно једна слободна територија еАлбаније (Албанска обала), која ће убрзо постати део еМакедоније по свему судећи. Наравно поред еАлбаније, као што сам реко ту је и еМакедонија са којом смо пријатељи. Једина веза са нашим даљим јужним суседима је преко области еИталије Апулија, преко које остварујемо везу са основним Грчким територијама и даљим Блиским истоком.

Територије под контролом еБугарске
еБугарска држи све своје основне територије и још две основне територије еГрчке, све територије еКипра и једну територију еЕгипта. Бугари су имали можда и најтежи део посла са еГрчком. Несугласице у нашем старом савезу је довело до, по еГрчку најповољнију ситуацију, али на срећу ни то им није помогло. еГрчка је ставила НЕ на еБугарску и тиме пружили жесток отпор Бугарима. Опет еМакедонија која није била у добром односу са свима у тадашњем савезу је тешко излазила на крај у свим биткама са еГрчком. Ми на крају смо и најбоље прошли јер Грци готово да нису ни пружали отпор. Можда су мислили да ћемо ми узети више територија па ћемо се можда завадити међусобно, што би опет њима могло да користи. Све у свему, све је добро изашло. Елем, еБугарска је муњевито искористила своју шансу и преузела једине територије која је могла лако да заузме и тиме повећала своју површину и повећала број различитих сировина у свом поседу. Ево једна исправка да се ипак једна од две основне територије еКипра ослободила. На несрећу еБугарске она битнија, а то је Јужни Кипар и прекинула им везу између свих територија. Али верујем да ће Бугари то решити колико већ данас или сутра. Њихово могуће даље напредовање би било само на блиски исток, јер су са еРусијом постали пријатељи. Да ли је то добро по еБугарску? Ја мислим не, али то је њихов проблем. Остаје им сам опет окршај са еРумунијом што сигурно у овом тренутку не желе.

Територије под контролом еМакедоније
еМакедонија тренутно држи под својом контролом све своје основне територије, две територије еГрчке и две од три територије еАлбаније у овом тренутку. Е сад, еМакедонија тренутно није успела да задржи последњу основне територију еГрчке на балкану, па је сада област Централна Грчка слободна. Они су се фокусирали на територије еАлбаније, вероватно због сировина. Очекујем да ће и ту једину преосталу Грчку територију у Европи ускоро покушати да поврате. Као што је малопре речено, њихово тешко напредовање је разлог несугласица у претходном савезу. Њихово једино даље напредовање је повратак на територије које нам је уступила, односно територије еИталије.

Територије под контролом еГрчке
Ова еДржава је јако тежак ударац претрпела у Европи али некако верујем да су они то просто исчекивали. Дали су свој максимум и то је то. Рекао би још да су дали и северу територију Египта еТурској како би и њу евентуално увукли у рат и побољшали свој положај, и у исто време покушали да се заштите од даљих напада, опет одбијајући потенцијалне нападаче који би налетели прво на еТурску. еГрчка има сталне устанке на Арапским територијама и јако се ангажовала у рату еБугарске и еКипра из јасних разлога. Шта ће бити даље, видећемо. И даље су јаки. Али свакако у овом тренутку неће тражити конфликт ни са ким док се не стабилизују.


еДржаве Западне и Централне Европе


Територије под контролом еСловеније
еСловенија игра своју игру и чврсто стоји на својим ногама. Игра неку игру мачке и миша са еШвајцарском али генерално ништа битно.

Територије под контролом еСловачке
Исто као и еСловенија. Стим да за разлику од њих они имају само своје територије и раније су повремено се качили са еАустријом. Из неког разлога се више не дирају. Очигледно су схватили да не могу да их контролишу или су пак направили неки договор. Заиста не знам. Па само нагађам. Генерално све је мирно.

Територије под контролом еПољске
Шта о њима рећи. Раде шта им је воља. Мало скокну до еКанаде, мало до Скандинавије, ево сад су нам комшије и тако. Не треба пуно трошити речи о томе. Успешно држе под контролом своје најбитније територије. По мени направили су две, по мени чудне одлуке да нам затворе пролаз ка гуми и да "помогну" еМађарској и одузму јој једну територију и крану ка следећој. Вероватно постоји разлог али е и одобрење у мојој глави за то.

Територије под контролом еФранцуске
Ово еДржава држи једина два налазишта гуме у Европи чиме су то постале и најпожељније територије у европи. Они се бране и покушавају да ојачају како би еПољску избацили са својих територија. еПољска је недавно заузела све њихове територије али су се они лагано ослободили и скоро вратили стање на старо.


еДржаве Централне и Источне Европе


Територије под контролом еМађарске
еМађарска је у тешким проблемима. Напросто не може да задржи еУкрајну која се буди. Чак је и еПољска морала да се укључи. еМолдавија се притајила зна да јој сигурно следи казна за малтретирање. Елем, еМађарска је практично пресечена, а број везаних сировина скоро преполовљен. еМажарска држи и најзападнију територију еАустрије и то само они знају зашто. Ваљда неки трофеј или шта већ. Сумњам да ће се у овом тренутку даље ширити, јер им је еУкрајина много битна, а и њу не могу да задрже. Ако буду морали да од ње одустану, ценим да еАустрији следи брисање на дуже. Треба додати да ће еТурска поново имати улогу лешинара што се и догађа. Јер ће и они хтети део колача, до душе еУкрајина је њихов савезник, али видећемо још.

Територије под контролом еРумуније
Они нам нису претерано битни јер имамо договор са њима, а и уједно су врло мирно. Да ли се спремају или не не знам. Једно је сигурно да неће опростити еБугарској за оно ропство.

Територије под контролом еМолдавије
Они се једино пробуде кад треба да "мазну" неку територију еУкрајни али сада знају да је враг однео шалу и да су сигурно на тапету код истих баш због тога.

Територије под контролом еУкрајине
Као што сам већ рекао у делу са еМађарском. Ово је њихов тренутак. еМађарској су показали да нема више шта да тражи на њиховој територији, па је морала и еПољска да се укључи. Рекао би да је еТурска велики савезник еУкрајине. За сада њихов циљ је да се ослободе, а после мислим да ће бити наплата дугова загарантована. Тада ценим да ће можда и еРумунија потражити своју шансу.

Територије под контролом еБелорусија
Као добар део других они мирују и нешто чекају или просто јачају. После оног освајање области Москва су се поприлично притајили.

Територије под контролом еРусија
еРусија игра своју игру без много активности. Држе оно што имају и то је то. Као и у стварно животу.


Уздравље и живели Срби!
 

Comments

eKILLERBRE
eKILLERBRE Day 1,843, 23:51

како те немрзи да толико пишеш

Anthony Tony Soprano
Anthony Tony Soprano Day 1,843, 04:46

v21 s23

War3hous313
War3hous313 Day 1,843, 21:35

svaka ti cast na clanku! vote i sub i SvakoDobro.
o7

Pejamd
Pejamd Day 1,844, 06:17

РЕВОЛУЦИОНАРИ еСРБИЈЕ - ПРИДРУЖИ НАМ СЕ!
REVOLUCIONARI eSRBIJE - PRIDRUŽI NAM SE!
Прикључи се!
Priključi se!

http://www.erepublik.com/sr/article/osnovana-revolucionarna-partija-esrbije-konacno-iskrena-partija--2170392/1/20

vlaaadaa
vlaaadaa Day 1,846, 09:43

uu tebara kakva pogreska :DD
primetio sam da si pomislio da su madjari popustili ukraincima.. ah ne ne.. gresis decko... madjari su se dogovorili sa poljskom da im napave put do turaka... ovakve greske vam se nece tolerisati.... 😃

vlaaadaa
vlaaadaa Day 1,846, 09:50

iiiisto su tako nama poljaci oslobodili eritorije francuza da bismo dosli do gume... nas savez je najjaci, ne sumnjaj u njega 😃

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.