Ambient on/off

Join the new world

 

[МНР Македонија] Двомесечен Отчет

Day 1,841, 12:07 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by MNR Makedonija

Браќа и сестри

Најпрвин би сакал да истакнам дека овој отчет е за последните 2 месеци поради тоа што МОФА тимот остана ист, непроменет.

Последниве 2 месеци за Македонија беа доста тешки и напорни особено од областа на надворешната политика.
Сите дипломатски врски беа подигнати буквално од нула. Имавме воспоставување на нови дипломатски зајакнати односи со стари сојузници како Унгарија. Сите недоразбирања беа надминати со што резултатите беа повеќе од очигледни пред се на Воен План.
Беа обновени стари изгубени МППа како тоа со Мексико и последното со Шпанија.

Ние сметаме дека доста направивме и дека сета таа напорна работа ќе даде и резултати пред се на долгорочен план бидејќи работевме со таква агенда.

Да не должиме многу да ви претставиме дел од сработеното:

-Македонија-Србија/Унгарија
Склучување на договор со кој што овие три земји се обврзуваат на воена помош без разлика во кој сојуз ќе се приклучат.

-Македонија – Шпанија
Многу од народот не очекуваше дека ќе го обновиме МПП-то со Шпанија но позади ова обновување е постигнат договор помеѓу двете страни со кои се обврзуваат на воена помош.
Ставено е до знаење на Шпанската влада доколку продолжат да водат стари политики под итно се прекинува секаква соработка и помош со нив и се враќаме по старо!

-Македонија – Словенија
Со оваа земја сме имале доста проблеми, како што ве известивме претходно постигнавме договор но за жал МПП нема да има. Им беше кажано они да пуштат МПП но за жал одбија под изговор дека нас ни треба помош и поради тоа ние да пуштиме први. После ова решивме да ги затвориме односите со Словенија и пуштање МПП од наша страна нема да има освен ако нареден претседател и МОФА не одлучат поинаку.

-Македонија - Бугарија
Со нашите прилично нови и најверни сојузници односите се доведени до перфекција и функционираме буквално како едно.

-Македонија - Индонезија
Беше формирана Алијанса - LiGAP ( Lions and Garuda Alliance Pact ) и минатиот месец оваа Алијанса даде солидни резултати посебно во истерувањето на Романија во Азија и наше стационирање во Албанија во период кога цел ЕДЕН маваше против нас.

Во изминатиов месец Македонија и Индонезија - LiGAP станаа полноправни членки во CoT - Circle of Trust Алијансата. Досега оваа Алијанса фунционира перфектно и победува на сите фронтови, интересот за проширување е зголемен а во иднина се очекува во истата да влезат и уште неколку појаки еДржави.

Отворени се преговори за нови МППа во иднина, за некои дури и невозможни. Генералната политика на играва ни ја диктира таа игра така да во иднина може да се очекува МПП и со Русија, Бразил, САД , како земји кои изразија желба исто да бидат дел од CoT семејството.

Работата на Министерството ја оставаме на наредни гарнитури со надеж дека пред се ќе продолжат со напорната работа и истата ќе ја сфатат доволно сериозно како и ние.
На било која наредна гарнитура без разлика од која политичка опција се, отворено стоиме за било каква помош во иднина без никакви предрасуди затоа што Заедно, сплотени и Обединети сме најсилни.

MoFA
BlackMKЗа Шаут
[МНР Македонија] Двомесечен Отчет
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2169463/1/20
 

Comments

Kate N
Kate N Day 1,841, 12:11

Прва о/

Stole Lazarov
Stole Lazarov Day 1,841, 12:12

o7

Bravo

Dr0fBoli
Dr0fBoli Day 1,841, 12:13

o7

CAT DADDY
CAT DADDY Day 1,841, 12:17

o7

The Argead
The Argead Day 1,841, 12:18

Treba malce da se vrazumat ovie slovencite koj e pojak treba da gi okupirame nekolku meseci pa ke vidime posle kako ima da pustaat mpp so nas 😃

Princess of Nigeria
Princess of Nigeria Day 1,841, 12:18

o/

SaJrUs
SaJrUs Day 1,841, 12:18

Respect o/

janvaljantr
janvaljantr Day 1,841, 12:19

o7

Persej Makedonski
Persej Makedonski Day 1,841, 12:20

o/

Kpakep4e
Kpakep4e Day 1,841, 12:21

TUKA NESTO IMAT MAMENO

Popay II
Popay II Day 1,841, 12:21

o7

Wildrunner
Wildrunner Day 1,841, 12:23

bravo, dobra rabota o/

Volk No1
Volk No1 Day 1,841, 12:26

o7

Uber kiko
Uber kiko Day 1,841, 12:29

Hahhahahah na kraj sepak si odlucil da nemame MPP so Slovencite (:

Chucky001
Chucky001 Day 1,841, 12:30

o7

VojnikMs
VojnikMs Day 1,841, 12:33

+

Da Dottore
Da Dottore Day 1,841, 12:37

Bravo o7

El Che G
El Che G Day 1,841, 12:45

o7
одлично
реков јас дека некои црнци не се само за памук собирање:)

Brotherhood and Unity
Brotherhood and Unity Day 1,841, 12:45

Bravo o7

Princess Emily
Princess Emily Day 1,841, 12:50

o/

Drente
Drente Day 1,841, 13:06

Ја симнувам мојата капа !

Jurukov
Jurukov Day 1,841, 13:22

о/

smekerot
smekerot Day 1,841, 13:24

o7

Felllix
Felllix Day 1,841, 13:26

Nema Polska, ima vote xD

Mr.Krstevski
Mr.Krstevski Day 1,841, 13:38

Sekoja cest ..................

VAse the Great
VAse the Great Day 1,841, 13:41

Мора да признаеме оти застанавме на нозе што се однесува на дипломатски план. Само така да се продолжи, во оваа игра нема битки на една држава туку заеднички битки преку МПП-та .

Long Live Brotherhood
Long Live Brotherhood Day 1,841, 13:44

Добро е што немаме мпп со Словенија зашто грциве кога тогаш ќе се ослободат, а ако ги вратиме словенците они неможат да дигаат востанија во итаЉанските региони, па така тоа би било логичен напад 🙂

Ko3a4e
Ko3a4e Day 1,841, 14:32

о/

Zoran I Makedonski
Zoran I Makedonski Day 1,841, 14:32

OSTAVKA

iTHOR
iTHOR Day 1,841, 14:37

neznam dali si probal so poljacite neso ama dodeka gi nema crni dobro e o7

iTHOR
iTHOR Day 1,841, 14:37

Probaj megjusebno zajaknuvanje so cesite kako strateska drzava 🙂

unity.one
unity.one Day 1,841, 14:56

o7

Palavko
Palavko Day 1,841, 15:23

o7

XherrzMKD
XherrzMKD Day 1,841, 18:28

о7

Добро е што конечно се испеглаа односите со Шпанија и се потпиша МПП, останува уште со Полска да се средат работите. Наредниот мандат треба да се работи на придобивање на уште неколку нови нови сојузници, меѓу кои барем за мене најважен е Бразил со кого имавме одлична соработка во втремето на Феникс.

Aliss Wonder
Aliss Wonder Day 1,841, 19:56

o/

Red Tornado
Red Tornado Day 1,841, 22:06

o7

darkan7
darkan7 Day 1,841, 22:07

o7
bravo Crnce

Boban Mitrovski
Boban Mitrovski Day 1,842, 00:45

Nema potreba od MPP so Slovencite......Najbitno Abruzzo da si stoi kako region...Za sekoj sluchaj :PP

goce.bs
goce.bs Day 1,842, 03:00

naj dobra nadvoresna politika vodite od koga sum vo igrava. no bidete pretpazlivi polska igra necista igra i brazil i usa sakaat da ja zaprat. za sojuznici pukaat samo za pari a gi mrsat koncite vo alijansite. krajno vreme e da se stresat polska i kina dosta im e 10/10 treba zdruzeno da se napadnat i da si ja potrosat zimnicata pa da bidat ramnopravni vaka ovie 2 zemji pravat problem na sekoja zemja so saka 9/10 ili 10/10. sakale da priznaeme ili ne oni ne zapraa vo pohodot

Mile Kuburo
Mile Kuburo Day 1,842, 04:16

o7 Pa dobro e za dva meseci 😉

gjurevski
gjurevski Day 1,842, 06:00

o7

D S D
D S D Day 1,842, 06:29

Treba malce da se vrazumat ovie slovencite koj e pojak treba da gi okupirame nekolku meseci pa ke vidime posle kako ima da pustaat mpp so nas

kuthesh II
kuthesh II Day 1,843, 02:40

koj gi vrti slovencite be , ist narod se i vo RL

Strastniot
Strastniot Day 1,843, 07:59

braos o7

Dejan Stefanovski
Dejan Stefanovski Day 1,843, 08:04

Батали Словоенците, батали Пољаците, а богами и Шпанците. БРАВО

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.