Ambient on/off

Join the new world

 

Екшън далеч от Балканите

Day 1,840, 07:29 Published in Bulgaria Bulgaria by NKFV


Здраво, юнаци!

Повод за тази статия е първоначалния развой на една война, която се води на другия край на света. Може би това е една от причините да не разберем почти нищо за нея, а тя всъщност е много интересна и взависимост от нейния развой могат да се случат доста съдбоносни неща на международно ниво.

Началото бе дадено с този закон преди 5-6 дни. Тогава, според един от източниците ми, бразилците решават да отворят този фронт просто за забавление. Според друг обаче, причината всъщност изобщо не е толкова повърхността, а този закон е отговор на позицията, която месеци наред заемат Румъния и ЕДЕН по въпроса за румънското ПТО в южноамериканската страна. Войната срещу Тайван показва отношението на Бразилия към сферата на влияние на ЕДЕН и желанието на бразилиците за промяна. А тази промяна вече започва, макар и с плахи стъпки. МПП със страни от СоТ/TWO (официално обявяване на съюз TWO) бяха подписани за няколко дни - България, Парагвай, Великобритания и Чили.

Най-показателно обаче е последното МПП. С този закон може би ставаме свидетели на края на едно от уж “големите” приятелства в тази игра – това между бразилци и аржентинци. Като повод за този разрив може да се посочи подкрепата, която получава Румъния от гаучосите и настроенията сред младите аржентинци от последния ББ, които са по-скоро анти-Бразилия. Така ставаме свидетели на бавната, но сигурна промяна в международната ориентация на един от колосите в Южна Америка.

Самата война до този момент върви доста добре за Тайван, като лично аз съм изненадан от категоричните им успехи. Подпомагани от цял ЕДЕН те спечелиха три директни битки срещу Бразилия (2) и САЩ (1) и в момента се очаква атака над оригиналния американски регион Аляска. От началото на войната два безмислени региона успя да измъкне с въстания Япония, като единствената по-сериозна загуба на азиатците е във въстанието за оригиналния Филипински регион Palawan, който им носеше допълнителен оръжеен ресурс. Бразилците обаче не са се отказали от тази авантюра и в момента приемат закон за ЕВ Филипините и по този начин до 2-3 дни отново най-вероятно ще има закон за ЕВ Тайван.

Доста интересни, и същевременно непредвидими, ще са действията на САЩ. Те влязоха в тази битка да помагат на своите най-близки ( и в момента единствени) приятели от Бразилия. Да, обаче бяха много неподготвени, защото не разполагат с никакви съюзи. В момента се гласува приемането на МПП с Албания, което нагледно показва кризата в политически живот в САЩ. Тайван, част от ЕДЕН, също има МПП с балканската страна и това напълно обезмисля приемането на такъв закон. Резултата от вътрешните борби, които се водят в САЩ, са налице и те със сигурност не са никак положителни. Борейки се срещу ПТО-то, американците сами си отрязаха бонусите преди няколко месеца, надявайки се да изгонят чужденците. Тези действия обаче не се увенчаха с успех. Неколкомесечните вътрешни междуособици засега оставят САЩ без ЕДЕНски МППта, в битка срещу цял ЕДЕН, и в лоши отношения с бившия OНЕ. Това се видя и в първата битка срещу Тайван, където САЩ бе премазан, а дори сърби и поляци взеха участие на страна на азиатците. По мои данни американците са били инструктирани да не участват активно в тази битка, като по-сериозна подготовка се очаква след президентските избори. Като за финал ви предлагам една статия, на която, честно казано, доста се посмях. Тя осмива решението на САЩ да атакува Тайван, под предлог, че предпазват Бразилия, която пък уж щяла да бъде атакувана от Китай 😃 Драмата е пълна!Това е засега, юнаци. Очаква се доста екшън далеч от Балканите в следващите дни и ще се старая да следя развоя на събитията, както и да ви информирам с актуални новини от случващото се в Азия.


За шаут:


Екшън далеч от Балканите
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2168693/1/20
 

Comments

bancho22
bancho22 Day 1,840, 07:38

o7 (:

Simonymous
Simonymous Day 1,840, 07:42

snimki, or didant hepan

Georgi Martov
Georgi Martov Day 1,840, 07:42

Дали не можем да прилапаме бразилците в КоТ?

DnPijote
DnPijote Day 1,840, 07:49

E стига всичко се е въртяло около Балканите, нека се раздвижат и Америките. Макар че е леко тъпо от тяхна страна - бяха си поделили добре баницата, и имаше за всички

Narbank
Narbank Day 1,840, 07:50

Нека не "прилапваме" нищо да не остане лошия вкус и срамът като спомен.

Kukulast
Kukulast Day 1,840, 07:50

о7

Empiree
Empiree Day 1,840, 07:51

Нищо не съм чел,ама РУК за Анортозис

b u c a
b u c a Day 1,840, 08:01

Aви, на всеки му става скучно рано или късно 🙂

LitoII
LitoII Day 1,840, 08:31

Нещо интересно в тая игра : ))

Айде еър страйк по хърватите в Азия : D

Wildrunner
Wildrunner Day 1,840, 08:56

avitohol ta te brasilia i sega sa si dobre dazhe mnogo dobre, usa tam polozhenieto e drugo tam e ludnica prosto s teja pto grupi

Momchil
Momchil Day 1,840, 09:00

Много интересна статия! Вот! : )

epssia
epssia Day 1,840, 09:14

С интерес я четох! 🙂 Много е полезна 🙂

NKFV
NKFV Day 1,840, 09:20

Благодаря на Cardam и DonGibi - българи с американско еГражданство - за подробностите.
\o

Tervel 2
Tervel 2 Day 1,840, 09:55

Тайван натупаха и Бразилия и САЩ! Това предполага по тясно сближаване м/у двете страни !самбата и кънтрито могат само заедно да са сериозна сила . Хубавото е ,че засега са в приятелски отношения с КОТ.

choban edno
choban edno Day 1,840, 10:03

САЩ всеки ден слагат за ДО Аржентина

traptukan
traptukan Day 1,840, 10:27

Няма цици, няма вот.

goce.bs
goce.bs Day 1,840, 10:47

ako brazil dojde vo cot togas polska koja go rasturi one ke se oseka zagrozeno i ke se prikluci kon cod ili ke pocne vojna so nego

eDuH uDeoT
eDuH uDeoT Day 1,840, 10:48

Кафев, ей за тва ше седиш наказан в парламента.. щото знаеш за кво иде реч и го можеш!
поздрави за статията

NKFV
NKFV Day 1,840, 11:00

ама аз не съм в Парламента : Р

Spidercho
Spidercho Day 1,840, 11:58

"като единствената по-сериозна загуба на азиатците е във въстанието за оригиналния Филипински регион Palawan, който им носеше допълнителен оръжеен ресурс"

Преди няколко дни съпортнах там успешното въстание на Филипините щото видях, че региона нямаше връзка до столицата на Тайван и беше по-вероятно региона да се върне, така че си в грешка : )

NKFV
NKFV Day 1,840, 12:04

Нямаше връзка, защото Бразилия взеха Luzon 🙂 Иначе преди нападението си го държаха.

Tink0
Tink0 Day 1,840, 12:52

v .... sub имаш отдавна.И дано политиците и на САЩ и на България намерът нещо общо и така....

TigerII91 Day 1,840, 21:15

Comment deleted

nysex II
nysex II Day 1,841, 04:06

Мдааа, бразилците и аржентинците бяха уж приятели 4 години, след като бяха насилствено направени такива(PEACE GC страните Индонезия и Бразилия смачкаха Аржентина, която не получи подкрепа от съюзниците си, и те помолиха за милост и влизане в нашата сфера на влияние). От тогава са по-скоро партньори(бяха съоснователи на няколко Латиноамерикански съюза), но продължаваше да си има търкания, особено напоследък.
Не че ние не бяхме съюзници с Турция в продължение на 2 години и нещо де : ))))

bate bobby
bate bobby Day 1,841, 06:39

Dobra statia kafev! Sorry, che pak shte ti izbutam kachestvenata statia po-nisko v topa s porednata moya prostotiya, no kakvo da se pravi! Sudbinka hahhahaha

NKFV
NKFV Day 1,841, 06:57

Явно ми е писано да ми буташ статиите... кво да праа, по-добър си 🙂

Lev Trocki Day 1,841, 09:13

Comment deleted

Atanas Atanasov
Atanas Atanasov Day 1,841, 11:18

bahti i izroda

funfun22
funfun22 Day 1,841, 17:11

Сега е момента да привлечем Бразилия към нас. Трябва да хвърлим всички усилия към присъединяване на Бразилия към кот или поне в в нашата сфера на влияние.

Kxrt
Kxrt Day 1,842, 04:22

o/

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.