Ambient on/off

Join the new world

 

Резервоар догс

Day 1,835, 07:29 Published in Philippines Republic of Macedonia (FYROM) by sematika VS seki

Беше петок и беше ладно типичен есенски ден во бастионот Радишани не повикаа итно сите што бевме од единицата има да си сопштат некоја важна вест.

Дојде генералот Пурпле (заедно со Пинк и Вајт старите кучиња) кои беја веке во пензија да ни соопшти дека пак сме во војна со непријателот
- не е можно прв проговори командирот Алекс и седна замислено до својата ку7 тенкара .Алекс човекот кој на млади години беше пратен како тајен агент добро го владеше непријателскиот јазик (по професија беше забар) таму успеа да изучи и школија но кога се врати бргу се проби на чело на единицата каде ја заслужи почита од сите.

Пурпле и дружината негова си отидоа а Алекс го повика во својот шатор својот најдобар човек мајорот Денис кој беше срцето на единицата да ги кројат плановите за наредните битки што престојат .

Од друга страна Кмм 225 И Дрка кои важеја за едните од најстарите и најаки војнци одма се фатија за работа и отидоа кај своите тенкови .

Јас заедно со врскарот Гохито и Випчо бевме на масата и јадевме ку5 храна што претходно ја купивме на маркетот , одеднаш гохито извади од зебо списание еротика и почна да ни ја покажува ... перевезии...
Гохито кој воедно беше еден од најмаладите беше и мегу најспособните и најхумористичните војници во единицата ,секогаш спремен за акција таков бепе тој ...

Се слушна звук на гитара од другата страна Адам и Кико сакале да засвираат една за атер на војнава ајде бе им рековме сега за војна треба да се спремаме не тука свирки да правите ,ако ве дознаит командирот Алекс 3 дена нема да ви дава плата а можна е и казна и со храна ..

Заборавив да кажам го немаше Симе (револуционерот кој беше баран во повеке региони Тајланд ,Јужна Африка ) го викавме „бесмртен“ кој беше некаде во Северна Кореја да дига востание заедно со странски платеници , тука му беше само постерот на славниот ел че гевара .

Во другата соба беја Аце и Владимир (родум од Охридско езеро)кои уживаа во домашна ракија заедно со салата ,Владимир имаше обичај без мезе и ракија не идеше во војна ..

Влезе војникот Гга да не извести дека војникот Нино кој бепе повреден во еден мал инцидент дека е доброи ке се врати за 3 дена ..ура извикавме сите

Випчо ми приде насамо ми рече брат да ми дадеш у заем злато ми треба мислам да се женам ,,, е си реков јас ти колку пати се ожени ти.. ајде реков и му дадов 22карантно злато во тежина од 1 кг ама да вратиш.....

Максимус беше најголeмиот војник во единицата познат насекаде тешко
се доагаше до него се знаеше дека јаде пица од Радишани и дека нема фб зш многу му досаѓаа жени.беше чест да биде со него во борбени редови....


Имавме и жени во единицата Вики и Алехандра беја едни од најзабечежителните во единиците кои често знаееја да испејат некоја убавва песна во чест намногубројните победи што ги имавме во постоењето на нашата единица.

И Конечно излезе Алекс заедно со мајорот Денис и ни рече
другари ние не сме луѓе ние сме кучиња , кучиња ама не обични кучиња глутиница на кучиња (војникот Гохито го извади својот нов мобилен скришум изгледа да провери што значи глутница то ..) војнику го прекори мајорот Денис сите се стписавме знаевме дека Денис можеше на направи нешто непоомислено како на пример да не доага на чат кога иа удар тоа ке неше погубно за сите , срека во срека комадирот Алекс ја смири ситуацијата и на сите нас ни подели рефунд.....

На крајот испукавме сите по 3 куршуми во чест на личностите кои замина во други единици или веке не се веке војници -избраа други професии така сите се секаваме на толе кој сакаше да биде електоничар и не напушти, штета рече мајорот Денис кој беше прв комшија со Толе...И СЕУШТЕ Е

п.с текстов е само за членовите на единицата РД личностите кои ненамерно се изоставени нека проштеват немав што да напишам за нив а. тие што се спомнатите имав поента ама ја заборавив...
ваш шематика СТЕЈ ТАНЕД
посебен поздрав до овој човек

 

Comments

sematika VS seki
sematika VS seki Day 1,835, 07:43

чисто да не мие без коментари статијата

Mr. Densisman
Mr. Densisman Day 1,835, 07:56

о7
🙂

AlexSkopje
AlexSkopje Day 1,835, 08:03

хахахаххахахахахахахаха

имам нова вест за вас кучиња мои, Пурпле ќе се жени ( само не знам дали ќе не вика на свадба)

П.С. сематика додај го и мигрантот од Чиле

AceRatkuSh
AceRatkuSh Day 1,835, 08:08

o7

vladimirmarkoski
vladimirmarkoski Day 1,835, 08:25

cekame uste 😃
o7

Wilhelm Fink.
Wilhelm Fink. Day 1,835, 08:30

Супер е ова , очекуваме продолжение ..

Martin Jankoski
Martin Jankoski Day 1,835, 08:38

hahahaha kolku slikovito e seto opisano
o7

VIKI ORIGANSKA
VIKI ORIGANSKA Day 1,835, 09:17

me ima mene ima vote...p.s Purplle ke se zeni i reche ke imalo masa za nas....

Parmacki
Parmacki Day 1,835, 09:47

o7, pozdrav i od mene, bas me nasmea i ako me nema mene 😛

GGoxyto
GGoxyto Day 1,835, 09:57

ШЕМА ЈУ СПИК ЕНГЛИШ НОТ ВЕРИ БЕТ. :DD

Одлично напишано. Браво. o7

dimzaaa
dimzaaa Day 1,835, 10:05

на ти куцо мевце

Albericht Mordant
Albericht Mordant Day 1,835, 10:06

Jo sedum V+S

Alexandra Sasha
Alexandra Sasha Day 1,835, 10:51

Hahahahha bravo:))))

CHIVAREGALSR
CHIVAREGALSR Day 1,835, 13:05

V+S

G g a
G g a Day 1,835, 13:51

Bravo, alal da ti e! o7

lector13
lector13 Day 1,835, 14:06

Top

AlexSkopje
AlexSkopje Day 1,835, 14:47

dimzaaa *** mwa

Joe Cabot
Joe Cabot Day 1,835, 15:25

о7

BasilanWhiteDevil
BasilanWhiteDevil Day 1,835, 15:47

eng trans?

sematika VS seki
sematika VS seki Day 1,835, 16:17

this article is something enternal for my mu resevor dogs i their memeber
like a story and my engl is to bad 🙂

BasilanWhiteDevil
BasilanWhiteDevil Day 1,835, 16:36

hehehe whats with that temporary ban?

Vipcho
Vipcho Day 1,836, 00:05

\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

NinoBitpazarec
NinoBitpazarec Day 1,836, 05:19

o7 Bravo za statijava Jaka e i kaj ti tekna za banov 😁

Mr Purple
Mr Purple Day 1,836, 09:36

wow,bravo:)
i za posleden pat o7 🙂

govrlevo
govrlevo Day 1,836, 18:10

o/

r1ste
r1ste Day 1,837, 11:36

o77777777777777777777777

Tasha.the.Queen
Tasha.the.Queen Day 2,128, 11:30

o7

Red Stefan
Red Stefan Day 2,128, 11:39

Таша како успеа да ја гласаш статијава :р

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.