Ambient on/off

Join the new world

 

[Посланик в еИспания] Външни дела и интервю с министъра на културата

Day 1,826, 12:28 Published in Bulgaria Bulgaria by bancho22

Здравейте, драги читатели!

Днес испанското МВнР пусна официално комюнике, в което са засегнати няколко основни неща:1. Провал на преговорите за НАП с Португалия
Войната Испания vs Португалия е една от тези безкрайно повтарящи се войни в еРепа, на които едва ли не сме свикнали да ставаме свидетели постоянно – нещо като Сърбия vs Хърватия и Румъния vs Унгария. Самата война в момента не е активна, защото, както споменах в предната статия, Португалия е затрита именно от испанците. Във въпросното комюнике, испанският външен министър заявява, че преговори за мир и освобождаване на португалски региони се водят още от август месец, като на няколко пъти се е стигало дори до уговаряне на условията.“Договорите Порто и Норте, както и съвсем наскоро договореното споразумение, бяха саботирани от специфична фракция на португалското общество. Въпреки желанието на правителството на Португалия да подпише, развитието на събитията доведе до разваляне на сделката.“, казва още министърът. Преговорите са прекратени.2. Договор за взимане на региони под наем от Венецуела
Испания и този месец ще продължи да се възползва от регионите Guayana и North Eastern Venezuela като в замяна ще плати наем от 45к валута. В споразумението има и клауза, задължаваща испанците да се намесят, ако някой случайно реши да пусне ЕВ на Венецуела.3. Думи на подкрепа за Полша и Бразилия
„До нас достигна информация за чуждестранни МЮ-та, които саботират Полша, пускайки многобройни въстания в опити да разпръснат полската щета. Ние се застъпваме за нашите приятели, както те са го правели за нас безброй пъти в миналото. Същото се отнася и за Бразилия, където ЕДЕН-ско МЮ се опитва да влияе негативно на общественото мнение в страната. Ние очакваме тези манипулации да бъдат прекратени възможно най-скоро.“, се казва в статията.

Представям ви и леко съкратен вариант на интервюто с jonyb.b, публикувано преди няколко дни в статия на испанското Министерство на комуникацията:


Тъй като голяма част от читателите ни са бебета защо не ни разкажеш за себе си и как стана министър на културата?
еРодих се преди около две години, но бях двукликър до Януари 2011г. Още от първия момент знаех, че еЖивотът ми ще е свързан с политиката. Винаги ми е било приятно да съм част от IAN (Институт за помагане на бебета). Когато madridista1991 ме покани да бъда министър на културата, приех без да се замислям.

Малко е трудно да си представим ролята на министър на културата в игра като тази. На какво се посвещаваш и какви са задълженията ти?
Министерството на културата се занимава основно с развлечението на играчите, чрез организиране на различни конкурси и състезания, въпреки че винаги съм смятал, че нашата работа трябва да обхваща и разглеждането на историята на страната, както и подпомагането на образованието на млади играчи.

Кое, би казал, е най-трудната част от работата ти?
Координирането и окуражаването на екипа ми. Има инициативи, за които сме много ентусиазирани и сме отделили много време, само, за да се окаже, че заинтересованите играчи се броят на пръстите на едната ръка.

Какви интересни проекти сте ни подготвили този месец?
Продължаваме с вече обявените конкурси. Някои се радват на по-голям интерес от публиката, други – на по-малък. Скоро ще пусна статия с повече информация.

Какъв съвет би дал на бъдещи министри на културата?
Само три думи: иновация, сила и желание. В това министерство трябва да си креативен и да даваш път на нестандартните идеи, тъй като точно те държат хората заинтригувани. Освен това, трябва да имаш и сила да продължаваш, въпреки липсата на интерес към някой проект, за който си отделил много време.bancho22,
посланик в еИспания

 

Comments

NKFV
NKFV Day 1,826, 12:29

Браво, Банчо!

А що се махна от Сърбия?

Velin Genadiev
Velin Genadiev Day 1,826, 12:33

давай само така.конатакти му е майката.🙂

NO CARRIER
NO CARRIER Day 1,826, 12:33

о7

bancho22
bancho22 Day 1,826, 12:34

Ми, писна ми там. :Д

AngelOfBulgaria Day 1,827, 14:48

Comment deleted

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.