Ambient on/off

Join the new world

 

[Образователна] Всички методи за печелене на пари

Day 1,824, 13:28 Published in Bulgaria Bulgaria by eLpFiend

Ако имате нужда от помощ в развитието си или просто искате да разнообразите играта си, елате във Военна школа за млади играчи Black Tower:
Школата набира кадри
ОтрядЗдравейте скъпи млади играчи,
един от въпросите, които най-често чуваме от вас е може би „Как да печеля пари?“. В търсене на неговия отговор ще посветим следващите редове и надявам се ще бъдат полезни и изчерпателни.Ще започна с един призив, както към младите, така и към старите играчи:

Не ставайте роб на виртуалните левчета. Наслаждавайте се на играта. Търсете социалния елемент и не кътайте всеки лев като скъперник, забравяйки важните неща в живота и играта


It's good to have money and the things that money can buy, but it's good, too, to check up once in a while and make sure that you haven't lost the things that money can't buy.

~George Horace Lorimer


Вдигане на ниво
Най-лесно изпълнимия метод за печатане на пари и най-сигурния. Получавате по 1 злато за всяко качено ниво. За младите играчи, започващи играта това е стабилен доход през първите една-две седмици.


Изпълняване на мисиитеМисиите имат за цел да ни преведат през първите стъпи на играта и да ни насочат към важните неща в нея. През това време за награда получаваме от тях по някоя и друга парична или материална награда.
Въпреки че се подценяват като доход, мисиите са добро начало за младите играчи да набавят стоки, които иначе не биха си купили, а също така и някое и друго левче, което пада от небето

Все пак проверявайте предварително какво дават мисиите, за да не се окаже, че напразно се хабите и накрая получавате 200 ресурс, които се равняват на 14 лв.

За повече информация, за това какви са мисиите и какво ни давата те за тяхното изпълнение можете да прочетете тук:
Мисии


ЗаплатаЗа заплатата няма кой знае колко да се пише. Това е един от най-постоянните доходи. Зад нейния размер обаче се крият много променливи и причини. Това са цените на продуктите, промоциите, промените в игата и т.н. За вас две опции, с които да заработвате дневната си заплата. Първият е да цъкате всеки ден на Job market и да избирате най-високата оферта. Това е по-печелившия метод, но минусът ви е, че работодателите предлагащи работа там работят на системата hire/fire и ще трябва всеки ден да си търсите нова работа. Повече инфо за този въпрос можете да намерите тук

Другият вариант е да намерите приятел или да се договорите с някой, който не познавате да работите при него за постоянно. При тази опция се подразбира, че печалбата ще е с някой лев по-ниска, но пък няма всеки ден да търсите нова работа.

Вариация на този метод е да работите за своята стока, а не за заплата. Тук вие ще работите за минимална заплата от 1лв и ще пращате ресурсите за изработване на продукцията. След това вашият работодател ще ви връща ресурсите, като той може да ви таксува за това някой лев или да ви праща всичко ако ви е приятел.


Работа във фирми
Възможностите за печалба от фирмите са две:
- Първата е да строите фирми и да си работите сам в тях. Това е работата като мениджър.

Един прост съвет за продаване
- Втората възможност за печалба от компаниите е да наемате работници.

Ето един хубав калкулатор - http://tsvetkov.be/wcalc.html


Спекула на валутния пазар

Спекулата на валутния пазар с цел печелене на пари може да бъде два вида:


Първият е простото обръщане от валута в злато и обратното. Ето го и примера – Продавате 10 злато по 400 за единица, след това пускате 4000 лева за по 0.003 лв бройката злато и получавате 3 злато печалба за врътка. Тук голям минус е това, че можете да прехвърляте само по 10 злато на ден в профила ви. Това прави процедурата тромава, тъй като много хора я практикуват и много левове се задържат на пазара чакащи. Седмица след като офертата е пусната, тя изтича и парите ви се връщат в инвентара. За по-голям шанс за успех, не променяйте често офертата и я оставяйте да преседи повече време. Така тя постепено ще се изкачва в листа на чакащите и рано или късно ще дойде вашият ред.За втория начин е нужно да познавате от какво се влияе пазара и да имате нюх. Той е доста сложен, тъй като се състои от това да използвате смъкването и покачването на курса валута/злато. Това може да стане от изкуствени спекуланти смъкващи или изкупуващи златото, от кризисни моменти, големи войни, от промени в играта, , промоции, нови мисии и т.н.
За да се възползвате пълно от този начин на печелене на пари, трябва да действате бързо, да имате нюх, да познавате механиката на играта и да имате склонност към риск.


Спекула на стоковия пазарСпекулата на стоковия пазар е наистина доходоносен бизнес. Същността му се изразява в купуването на евтини продукти от пазара на една държава и продаването му в друга или просто прогнозирано повишаване на цените(често се получава при промени в играта, нови мисии, промоции или голяма война)

Въпреки, че по своята същност звучи лесно, това е един от трудните и рисковани методи за изкарване на пари. Рисковете се крият в това, че можете да не намерите пазар за своята продукция. Ако ще ползвате черния пазар, рисковете се покачват още повече, като има шанс да пратите продукцията и да не получите пари от купуваче, като се натъкнете на измамник.
За този вид търговия ви препоръчвам да намерите приятели или сигурни хора, на които да пласирате продукцията си ежедневно.
Тук отново го има ограничението от прехвърлянето на максимум 10 злато в акаунта ви. Ако ще спекулирате на стоковия пазар в голям плюс ще ви е голям плюс да притежавате доволно количество склад. Ще трябва да бъдете търпеливи, за да ви се продаде стоката на прилична цена и често тя ще се застоява в склада ви.

Ето една статия с идеи в тази сфера


Медали

За много играчи медалите са постоянен дневен доход. Не такива са нещата обаче за младите и нови играчи.
Медалите в играта са 12 на брой, като за всеки от тях се печелят по 5 злато, освен медалът Battle Hero в дивизии 1, 2 и 3(давайки съответно 2, 3 и 4 злато).

Медалите се делят в няколко категории.Първата е най-лесна и постижима. На практика ако сте редовни играчи, задължително на месец ще получавате поне по 10 злато от тези два медала. Те са Hard Worker и Super Soldier.
За първата пряк път няма. 30 дни и медалът е ваш
За SS медала обаче голяма роля играе нивото на тренировъчните площадки. Колкото по-високи ви са, толкова по-бързо ще качвате сила и следователно ще взимате по–често медал. Препоръчвам ви, дори и да не ви е цел качването на сила в играта, да вдигнете поне безплатната на 3то ниво. Това е инвестиция, която с течение на времето се възвръща. Най-добре е да се изчака промоция, която ще намали разходите за направата им със 44%.

[Информационна]За ъпргрейда на фирмите и тренировъчните площадкиВтората част медали са, тези, за които трябва да се биеш. Те са с различна степен на сложност, но за млади играчи са изключително трудни за взимане. Това са медалите Battle Hero, Campaign hero, Mecenary,Top Fighter, Resistance Hero, True Patriot.

Победител - пътят на медалист 1 част
Победител - пътят на медалист 2 част
Mercenary medal - медал на позора или допълнителни приходи ?
True Patriot
Top Fighter
Resistance HeroДругият вид медали са политическите - Congressman и President. Те се печелят трудно и разбира се на тях не се гледа с добро око ако се разглеждат като доход, но искат не искат и конгресмените и президетна печелят по 5 злато за тяхното избиране.

[MнМ]Kaкво е да си Депутат, Министър и Президент?Журналистическият медал Media Mogul е един от най-трудните, но същевременно един от най-приятните и престижни за печелене. Той се взима при достигане на 1000 абонамента на вестника, който сте създали. Постига се с много труд и написани статии.
Другият вариант са Media Mogul Medal кампаниите, който се организират.

Медийният модул в играта. [Информационна]Последният медал е Society Builder. Той се получава като поканите 10 играча и те достигнат до 10-то ниво. За него е отделен и следващия раздел.


РефералиРефералите са хубав начин да докарате приятели в играта. Плюсът на това е, че в същото време ще спечелите 10% от всичко заработено от тях под формата на злато. За пример – ако 10 ваши реферала станат 10то ниво, ще спечелите първо 10(човека)х1(10 нива по 0,1 злато) + 5 злато за Society Biulder медала = 15 злато, което може да се направи за отрицателно време.

Разбира се, да се привлекат 10 играча не е лесно, пък камо ли по-голям брой. Все пак запомни, че при всеки привлечен и задържал се играч печели и България, така че съветът ми е - препоръчвай на повече приятели играта.


Нестандартни методи за печелене на пари:

- Voter Club – Получавате по 5 лв за Vote или Subscribe на статия http://erepublik-market.com/voters/index.html

- Изработване на графични изображение – Много играчи търсят хора, занимаващи се с това и да драг сърце плащат по някое златце за направата на лога, аварати, раздалители и т.н. Нужен ви е вкус за приятните неща, опит с графични изображения и време, за да се занимавате с това.

- Томболи, Раздавания, Конкурси, Състезания – Вариантите тук са много, играчите са изобретателни и създават много от тези неща ежедневно. За повечето от тях е нужно само да пишете коментар под статиите.

- Влизането в армията, казармата или различен отряд или юнит също може да се води вид доход по своему.


Buy GoldНай-лесният начин и същевременно най-трудният. За съжаление в България малко са хората, които се занимават с игри и могат да си позволят да купуват редовно злато.
Определено най-лесният начин да се развием бързо.
Всичко, което е нужно:* Статията е преработка на стара моя такаваЗа шаут:

[Образователна] Всички методи за печелене на пари
http://www.erepublik.com/en/article/-1-2159017/1/20
 

Comments

LitoII
LitoII Day 1,824, 13:29

Стига си мърморил, дай ми 10 бона : D

etljo stnov
etljo stnov Day 1,824, 13:36

Точно се сетих за старата статия, докато четях тази (актуализираната). Вот + Shout ! : )

TriMastiki
TriMastiki Day 1,824, 13:39

Айде всички ебебета под строй и с маршова стъпка тук. И да си водят записки, за да не наказвам. Браво!

Lizimah
Lizimah Day 1,824, 13:42

вот

Z0mbayo
Z0mbayo Day 1,824, 13:44

Браво - добра статия , ще бъде доста полезна за доста играчи
в+с

epssia
epssia Day 1,824, 13:50

Voter CLub linka ne raboti! ina4e vot i sub imash

nCuXX0
nCuXX0 Day 1,824, 13:51

\o/

traptukan
traptukan Day 1,824, 14:06

Дай два бона, щом знаеш как се вадят...

dzynka
dzynka Day 1,824, 14:07

вот 🙂

A State 0f Trance
A State 0f Trance Day 1,824, 14:11

първата статия,която прочетох беше подобна :Д

mrpazuzo
mrpazuzo Day 1,824, 14:14

Статията е хубава, като систематизирано изброява методите за печелене на пари в играта.
Има някои неточности офертата престоява на Валутния пазар 10 дни , а не седмица.
По добре да пуснат 3334 лева за по 0.003, защото има ограничение 10 голд.
След 10 дни Плато автоматично им връща парите и трябва да я сложат наново.
Общо взето е трудно да се печелят пари.
Платон иска да ни принуди да ползваме последния мастъркардски метод.

eLpFiend
eLpFiend Day 1,824, 14:18

Не мисля, че трябва да са само 3334. Ако оставиш например 10000, те си остават най-горе в списъка и на следващия ден и се използват 3 дни.

eLpFiend
eLpFiend Day 1,824, 14:20

@ Лито и Ники

На теория съм силен, но не се възползвам много от повечето от тях ;р

Пък и знаете, че каквото имам, вече съм раздал 😉

iv1313
iv1313 Day 1,824, 14:53

V+S

prostokreten
prostokreten Day 1,824, 15:01

v+s

MHoropykua IIIuBa
MHoropykua IIIuBa Day 1,824, 20:40

100% продаване на валутния (поне съм го пробвал, може при вас да не е така) на този курс е 3333.33 левчета .

Иначе Лп дойде и вече пари няма да вадя : D Успех добра статия!

Kukulast
Kukulast Day 1,824, 21:21

Пропуснал си да кажеш за намирането на реферали и обмяната на злато с други подобни игри.

dia761
dia761 Day 1,825, 01:37

Страхотна статия,браво за труда!!!

maynaa
maynaa Day 1,825, 01:42

Благодаря за статията!

Princess Aspas.BG
Princess Aspas.BG Day 1,825, 06:14

Много полезна статия, браво! о7

Kradlivi Bulgari
Kradlivi Bulgari Day 1,825, 11:10

http://prikachi.com/images.php?images/361/5509361t.png stani 4len na bnf nai dobriqt metod

p0wermax
p0wermax Day 1,825, 11:56

рискованост ? има ли такава дума o.O

какво стана с нормалната дума РИСК

A . L . P . H . A
A . L . P . H . A Day 1,825, 17:08

toq greevas otkude izvadi 60 bona she go e . b . a .Bahti tupata korupciq dosega sum se vujdurjal ot komentari ama tva e pulna prostotiq

lud sam mamo
lud sam mamo Day 1,826, 23:00

v+sub old shout

bannera
bannera Day 1,826, 00:51

v+sub old +shout

NKFV
NKFV Day 1,826, 02:37

\o

Bukso
Bukso Day 1,826, 04:24

Реално има 2 начина за печелене на пари: Мултаци и Кредитни карти, останалото е бошлав ......

diego delavega
diego delavega Day 1,826, 05:48

v+s

Pesho Gigi
Pesho Gigi Day 1,826, 10:50

v+s shout

Sluuby
Sluuby Day 1,826, 13:05

v+s shout Такава статия трябва всеки ден да е в топ-а.

AngelOfBulgaria Day 1,828, 11:35

Comment deleted

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.