Ambient on/off

Join the new world

 

Како до "лаке" зараде у еСрбији?

Day 1,821, 07:50 Published in Serbia Serbia by Milos I Osvajac
Поздрав свима,

наишао сам на неколико текстова на ову тема. Неки су јако добри, а неки нису лоши, али сви на које сам наишао су јако стари (рецимо 2+ године). Наравно, извињавам се свима коју су скоро о овоме писали а ја нисам то видео.


Пошто сам ја нов у игри па је мени ово питање врло интересантно ја сам покушао врло детаљно да нађем начин за брзу зараду. Да Вас одмах обрадујем, нисам успео. Сви потенцијални начини зараде су захтевали доста труда и морам Вам признати мање-више су неизвесни. Да не кажем да сам се и сам упецао у замке бројева пар пута, па сад у жељи да се то не понавља више, решио сам да са вама поделим сва своја досадашња сазнања везано за ову тему.

У наставку ћу Вам описати све методе које сам проучавао и применио.
Методе са улагањем златника

1. Улагање златника за "набијање" снаге
Ако замислимо да почињемо од 1 снаге потребно би Вам било око 27 дана да стигнете до 250 снаге када добијате 5 златника. За ово је потребно да будете активни сваки дан. Треба да одрадите бесплатни основни тренинг (+5 снаге) сваки дан, као и да радите, јер сваког дана добијате +1 снаге, осим сваког петог дана када добијате +5 снаге када испуните обавезу да радите и тренирате. Поред тога још је потребно да уплаћујете сваки дан по 0,19 златника за додатни тренинг од +2,5 снаге, и тада ће вам требати 5,13 златника за ту егзибицију. То нам директно показује да од зараде нема ништа ако претходно већ нисте унапредили постројења за тренинг, нпр. бесплатну теретану (најбоље када сачекате попуст). Тада се ствар мења и треба Вам отприлике 18 дана уз исте поступке само се подразумева да Вам бесплатна теретана даје +10 снаге. Потребно је да утрошите на додатни тренинг од 0,19 златника још 3,42 златника. И сада можете рећи да се нешто зарадили, ако заборавите улагање у теретану, али у сваком случају ћете лакше, брже и јефтиније стићи до следећег унапређења теретана ако ништа друго. И тако ћете све брже и брже да напредујете и мање трошите златника за напредак.

2. Препродаја компанија
Овде важи чист закон понуде и потражње. Морате стално бити ту и да пратите берзу. По мени, ако зарадите неку сићу биће добро. Ово боље користите за куповину јефтинијих предузећа која Вам требају за Ваше потребе, јер су нова скупља.

3. Куповина лиценци за страна тржишта
Ово задовољство и привилегија кошта 20 златника. Само ћу напоменути следеће, да велике и јаке земље имају огромне порезе на увоз све робе, тако да ту немате шта да тражите, а да тамо купујете робу коју бисте овде продавали и поред знатно мањег пореза на увоз се тешко исплати по мом мишљењу. Што се тиче мањих земаља ствар је повољнија, али (чувено али које девојци срећу квари, тако кажу) ту има релативно мало играча, па само извлачење у старту новца/златника може потрајати и месецима.

4. Писање чланака
Оснивање новина ће Вас коштати 2 златника. А медаља за 1000 претплата 5 златника. Рачуница је чиста ако се изузме да морате стално да будете многима интересантни. И да стално будете у току око свега, јер се свака претплата тешко стиче, поготово на почетку. Па ко воли нека изволи. Има тренутно једна јако добра идеја по мени, само је један проблем што то није нешто што се може изнова и изнова експлоатисати већ једном када се све одради то је то...

5. Трговина златницима
Као и за трговину компанијама захтева пуно времена и брзе прсте јер сви хоће лаку зараду. Ја ћу у прилогу оставите један ексел фајл у коме се на брзину израчувана потенцијална зарада током ових трансакција овог типа.

6. Изградња постројења за производњу сировина и/или фабрике за прераду истих
Овде су потребна са гледишта почетника велика улагања од 10 златника по једној згради. Уложени златници се исплате пре или касније. Само је питање да ли сте заинтересовани да то чекате и вредно радите. Као што смо у тачки 2 ове теме рекли, боље је куповати "половна" предузећа јер су јефтинија.Методе са улагањем новца (РСД)

1. Тржиште робе
Препродаја сировина, хране и оружја. Сви мисле да су добили, неки знају да јесу, а неки појма немају да нису. У неком тренутку сам и ја био један од тих који су мислили да су нешто "ућарали", али срећом сам брзо приметио да то није увек тако и сада знам како ту да профитирам. Поента је у ПДВ-у и порезу на добит. Да сад не дужим, у оном истом прилогу од малопре је и одсек који прорачунава исплативост препродаје готових производа и сировина. Нисам се бавио анализом болница и одбрамбених система.

2. Зеленашење
О механизмима овакве зараде, односно осигурања позајмице ништа не знам, али верујем да јако мали број играча на серверу може да се бави са овим послом, па стога немислим да је ово битно у овом тренутку. Наравно ако неко нешто зна, а не мрзи га да то подели са осталима, биће ми драго да нешто ново научим.Остале методе

1. Добар посао
Као што знате зарада највише зависи од тога колико различитих сировина поседује једна еДржава, тј. бонуса који они дају на производњу. Код нас је око 30 РСД зарада и релативно мали порез од 10%. Ја сам лично преферирао да се запослим у Пољској за око 38,5 РСД, до душе са већим порезом од 15%. Али опет се исплати. Платите пут тамо и назад. То је 80 РСД. За који дан све се надокнади.

2. Ратовање за друге земље
Ратовање за друге земље уз одговарајућу надокнаду било то у злату или новцу. Нема шта овде да се пише то је то и зна се ко то може да оствари.

3. Политички маневри
Под тиме сам мислио продавање регија, прављење разних договора, као и безповратно и безкаматно позајмљивање новца из државне касе. О томе се много овде у еСрбији прича па је глупо да се и то не помене. Нека је на част свакоме ко се овим бави.

4. Недозвољени начини
Више налога у функцији једног или за гласања или слично, а на форуму је до јуче била и тема која позива све еГрађане да се боре против тога.Да би преузели Прилог који се налази на www.4shared.com, потребно је да се региструјете, а то је бесплатно. Немојте да бринете нема вируса нити осталих живуљки. Ово је по мом скромном мишљењу једно од тренутно бољих места за складиштење података на интернету.

Е па саиграчи, ако сам нешто нетачно и/или заборавио да напишем, искрено очекујем да ми на то и укажете. Надам се да ће Вам ово бар мало користити.

Само би још да додам ону стару пословицу која отприлике каже, да ако уловиш рибу и даш је сиромашном, а не покажеш му како да је сам улови, ниси му никакво добро учинио, па се ево и ја тиме водим. То је мој мали начин протеста против кампања појединих рецимо институција са паролама "дођи и добићеш", а начин на који треба да се одужите је да кликћете тамо где Вам они то кажу што и није похвално, јер свако треба да има свој став. Ово је моје слободно тумачење. То је привремено и непромишљено решење и свако би морао да се осамостали и да сам за себе има довољно и да у своје има доноси одлуке, па и овде. Овим путем користим прилику да се захвалим свима који су мени помогли дајући ми новац и оружје безусловно када ми је требало, а ја то од њих тражио.
Још једном хвала Mpk futog-у, VivaLaMexico-у, Milos_Milisavljevic_87 и vlaaadaa-и. Овиме не противречим малопре написаном, него само хоћу да кажем да је у почетку помоћ неопходна али треба имати меру.

Мој савет је да се мало потрудите и успех је загарантован. Срећно!
 

Comments

SashaL
SashaL Day 1,821, 08:20

Живо био! Фино написано! о7!

War3hous313
War3hous313 Day 1,821, 08:33

nikad dosta ovakvih clanaka, tako da nema veze sto je neko vec pisao o tome. svaka analiza i savet dobro dodju. vote, sub za podrsku i SvakoDobro saborce.
o7

Car Ivan Grozni
Car Ivan Grozni Day 1,821, 09:17

voters club
moze da se zaradi i par golda nedeljno

Dark Alanon
Dark Alanon Day 1,821, 09:34

Dobro je... samo tako nastavi... Ovakve clanke najvise volim, pravo su osvezenje pored onih bednih politickih pljuvacina... Dobio si "v" i "s"... I meni je na samom pocetku igranja (pre tri godine) bio najzanimljiviji taj ekonomski aspekt. Pokusavao sam razne metode, gubio novac i ponovo se "vadio" (tada je bilo razvijeno i "crno trziste" robe). Posle pauze od 2 godine, vratio sam se a na racunu sam imao nekih stotinak golda, a u tom trenutku gold je vredeo oko1.700 dinara. Nisam bio u toku...

Dark Alanon
Dark Alanon Day 1,821, 09:38

...pa sam to na brzinu "spiskao" ne racunajuci da cu se ponovo zadrzati u igri... Sada mi je zao sto to nisam pretvorio u dinare, gde bi mi bio kraj 🙂, ili sto nisam za sve pare pokupovao one raw fabrike za oruzje od 8.500 dinara... Ali dobro, nije lose ni sada, pravim 2.500 rawa dnevno po 0,08 din (uskoro 0,07 pa i nize), ali imam novca za osnovne potrebe... Inace, trgovinom na MM marketu bi moglo da se skromno zaradi da nije ogranicenja od deset golda dnevno...

Dark Alanon
Dark Alanon Day 1,821, 09:48

P.S. E, da...! Posto ti je clanak pismen i pametan, tesko ces, u danasnje vreme dobiti MMM... Neke druge vrednosti su aktuelne i ovde i u RL... Izvini na ovoj opaski, nesto sam kivan na sve, posle citanja jednog clanka u kome se na najnizi moguci nacin vredja saigrac, a taj clanak je vec dobio ohoho glasova...

wolfpece
wolfpece Day 1,821, 10:04

v12
sub51

Uzvrati ako ti se da; http://www.erepublik.com/sr/article/srpska-rije--2045591/1/20

Hvala

Milos I Osvajac
Milos I Osvajac Day 1,821, 10:23

Хвала Вам на Вашем времену и коментарима. Што се тиче пљувачине и сличног не треба трошити речи. Ове генерације то воле и тешко да се то може преко ноћи променити. Али опет свако нека гледа и чита оно што му је воља 🙂. Иначе мораћу мало да додам слике у овај сувопарни текст, јер ми се чини да немање истих мало одбија људе.Трудим се да се прилагодим и да пишем само о конструктивним стварима. Још једном хвала свима.

Молио бих "бизнисмена у покушају" да ми објасни шта је то "вотерс клуб".Хвала

SpeeD94
SpeeD94 Day 1,821, 15:38

Добио си в + с заиста је поучан чланак. Написао сам и ја један, за који се надам да ће и теби помоћи Савети млађим играчима!!!!
http://www.erepublik.com/sr/article/-1-2157193/1/20

о7

TheOrgy
TheOrgy Day 1,822, 08:09

Za Milos I osvajac:
U ovo vreme ne prolaze dobri i pismeni clanci nego clanci poput onih sto pise zdravko car koji su totalno glupi, zadnji je bio i uvredljiv i sasvim suprotni od smesnih.Ali sta da se radi ovo je Srbija ili bolje da se izrazim eSrbija.

TheOrgy
TheOrgy Day 1,822, 08:10

Sub i Vote od mene

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.