ВТОРИОТ ДОБИТНИК НА еПУЛИЦЕР (НАЈДОБРА СТАТИЈА ЗА ОКТОМВРИ)

Day 1,446, 18:26 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Belgium by El1teBE


ВТОРА еПУЛИЦЕРОВА НАГРАДА (НАЈДОБРА СТАТИЈА ЗА ОКТОМВРИ)
http://www.erepublik.com/en/article/-1-1895523/1/20

ЈА ИМАМ ТАА ЧЕСТ И ЗАДОВОЛСТВО ВО ОВАА СТАТИЈА ДА ГО ОБЈАВАМ ВТОРИОТ ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБРА СТАТИЈА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2011 ГОДИНА.

ЧЕСТИТКИ ДО...

Chunihin за статијата:
Првиот Baby boom. Тогаш и сега. ХАИЛ !

Како што веќе напоменав, духовитиот пристап со кратки, неповрзани реченици да се опише настанокот на еМакедонија и на тој начин да се прослави годишнината, на Chunihin вроди со плод. Човекот освои неверојатни 10 690 МКД, што е сума пет пати поголема од минатиот месец. Ова е доказ дека (цитирам) „Читањето весници беше забавно и поучно“ тогаш, но исто е и сега (само не во толкава мера, зошто станаа реткост статиите како оваа на Chunihin). А за начинот на пишување, за текстот кој и ке ве насмее, и ќе ве расплаче (доколку сте помалку носталгични по минатото), и ќе ве расположи и ќе ве натажи, за духовитоста, оригиналноста и концепцијата на самата статија не би издвоил ништо друго освен во негов стил да напишам:
- Chunihin стана трејдмарк сам по себе. (a propo неговото (цитирам): „Подобро 1 човек да води 100 души отколку 1000 души - кој од кој попаметен а СИТЕ ЛИДЕРИ! (трејдмарк)“)
- Пред да научиш да водиш треба да знаеш да следиш. - I'm following Chunihin, не знам за вас!!!Наградите се веќе доделени на двајцата лауреати, подолу може да видите и слики од церемонијата на свеченото доделување 😃 За да биде се транспарентно - еве како се одвиваше гласањето:

I ГЛАСОВИ ОД СОВЕТОТ НА еПУЛИЦЕРОВАТА НАГРАДА

5 поени за Chunihin за статијата Првиот Baby boom. Тогаш и сега. ХАИЛ ! (вкупно 72 гласа)
4 поени за Drashhh_III_Makedonski за статиите [Drashhh] еАвтобиографија - Етапите на мојот еЖивот и
[Drashhh] еАвтобиографија - Етапите на мојот еЖивот - Новиот еЗавет (вкупно 69 гласа)
3 поени за Mehandzijski за статијата [Механджијски]Косово - Малку школа!!!! (вкупно 68 гласа)
2 поени за tomibair за статијата Поклонение кон големиот човек [TOMIBAIR] (вкупно 65 гласа)
1 поен за Strumjanin за статијата TWO MAJOR INTERNATIONAL WARNINGS [ S T R ] (вкупно 64 гласа)
0 поени за Voix of Macedonia за статијата The Gods of Macedonia! [VOIX] (вкупно 64 гласа)
0 поени за i6or за статијата ДОСТА БЕШЕ ТУРЦИЈА!!! СПРЕМИ СЕ ЗА ВОЈНА (вкупно 62 гласа)
0 поени за Dushko Avramovski за статијата [TOP 5] Клучот е свеста! Анализа на "Job Market" (вкупно 61 глас)
0 поени за AsT89 за статијата Економска анализа (вкупно 61 глас)
0 поени за achkoeoeoe за статијата Македонската Судбина (вкупно 53 гласа)

II ГЛАСОВИ ОД еГРАЃАНИТЕ

5 поени за Dushko Avramovski за статијата [TOP 5] Клучот е свеста! Анализа на "Job Market" (вкупно 31 глас)
4 поени за Voix of Macedonia за статијата The Gods of Macedonia! [VOIX] (вкупно 23 гласа)
3 поени за Strumjanin за статијата TWO MAJOR INTERNATIONAL WARNINGS [ S T R ] (вкупно 6 гласа)
2 поени за Chunihin за статијата Првиот Baby boom. Тогаш и сега. ХАИЛ ! (вкупно 2 гласа)
1 поен за Drashhh_III_Makedonski за статиите [Drashhh] еАвтобиографија - Етапите на мојот еЖивот и
[Drashhh] еАвтобиографија - Етапите на мојот еЖивот - Новиот еЗавет (вкупно 2 гласа)
0 поени за tomibair за статијата Поклонение кон големиот човек [TOMIBAIR] (вкупно 1 глас)
0 поени за AsT89 за статијата Економска анализа (вкупно 1 глас)
0 поени за i6or за статијата ДОСТА БЕШЕ ТУРЦИЈА!!! СПРЕМИ СЕ ЗА ВОЈНА (вкупно 1 глас)
0 поени за Mehandzijski за статијата [Механджијски]Косово - Малку школа!!!! (вкупно 0 гласа)
0 поени за achkoeoeoe за статијата Македонската Судбина (вкупно 0 гласа)

ВКУПЕН РЕЗУЛТАТ

10 место: achkoeoeoe за статијата Македонската Судбина (0 поени)
9 место: AsT89 за статијата Економска анализа (0 поени)
8 место: i6or за статијата ДОСТА БЕШЕ ТУРЦИЈА!!! СПРЕМИ СЕ ЗА ВОЈНА (0 поени)
7 место: tomibair за статијата Поклонение кон големиот човек [TOMIBAIR] (2 поени)
6 место: Mehandzijski за статијата [Механджијски]Косово - Малку школа!!!! (3 поени)
5 место: Voix of Macedonia за статијата The Gods of Macedonia! [VOIX] (4 поени)
4 место: Strumjanin за статијата TWO MAJOR INTERNATIONAL WARNINGS [ S T R ] (4 поени)
3 место: Dushko Avramovski за статијата [TOP 5] Клучот е свеста! Анализа на "Job Market" (5 поени)
2 место: Drashhh_III_Makedonski за статиите [Drashhh] еАвтобиографија - Етапите на мојот еЖивот и
[Drashhh] еАвтобиографија - Етапите на мојот еЖивот - Новиот еЗавет (5 поени)
1 место: Chunihin за статијата Првиот Baby boom. Тогаш и сега. ХАИЛ ! (7 поени)


ЗА КРАЈ, ЦЕРЕМОНИЈАТА НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НАГРАДИТЕ:

1. НАЈДОБРА СТАТИЈА


2. НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА
Никаде не беше споменато, но на конкурсот за најдобра фотографија беше пријавена само една единствена фотографија за овој месец. Дел од членовите на Советот одлучија сепак истата да ја земе наградата. Добитници се авторот на статијата deda_mraz82 и авторот на фотографијата drakalbt за фотографијата:објавена во статијата Шпионски списи - Насмеаниот. Наградата од 3564 МКД е поделена помеѓу двајцата добитници:
УШТЕ ЕДНАШ - ЧЕСТИТКИ ДО ТРОЈЦАТА!!!

ВЕ ПОВИКУВАМ СИТЕ ДА ДОНИРАТЕ УШТЕ ОД СЕГА ВАШИ ДОНАЦИИ (ТОА ШТО МОЖЕТЕ И КОЛКУ ШТО МОЖЕТЕ) ЗА НАГРАДАТА ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ, ЗА ИСТАТА ДА БИДЕ ШТО Е МОЖНО ПОГОЛЕМА И ПОПРИВЛЕЧНА.

ЗА SHOUT:
ВТОРИОТ ДОБИТНИК НА еПУЛИЦЕР (ОКТОМВРИ)
http://www.erepublik.com/en/article/-1-1898447/1/20