Савети за млађе играче (Јурњава на медаље, зарада, корисни сајтови)

Day 1,436, 06:27 Published in Serbia Serbia by unistavac


Приликом гласања за Косово успели смо да привучемо један број нових играча као и да повратимо један део оних коју су раније играли ову игру.

Међутим чини ми се да доста њих има потешкоће са адаптирањем на саму игру па сам желео да им изађем у сусрет колико то могу.


Рецимо да ваш профил изгледа овако.


Значи играли сте неколико дана, савладали сте кораке из основних туторијала али сада желите нешто више. Желите да израстете у пристојног војника што пре, да почнете да полако освајате медаље.1.

Прва медаља коју је врло лако узети је HW медаља. Иако ће вам на почетку деловати као нешто врло напорно везати тих 30 дана, и да је углавном имају такозвани нолајфери. Схватићете да то и није тако тешко, данас је интернет доступан свима и свуда. И уколико имате времена да се улогујете на ФБ успут можете одрадити смену и овде, док проверавате пошту, скидате филм, гледате клипове на ЈуТјубу. То је уједно и медаља која се изузетно цени, и која није обезвређена у последље време.

2.

Друга медаља за коју требате знати је SS медаља коју добијате за сваких нових 250 снаге. Снагу можете добити радом у тренинг центру, решавањем дневног задатка (рад+тренинг) бустерима од 0,19, 1,49 и 1,79 злата,
уколико имате позване пријатеље преко вашег реферал линка, уколико ваша земља има изгласаног природног непријатеља, као и разним мисијама које креатори игре поставе пред вас. Што се тиче бустера трудите се да сваки дан користите бар онај од 0,19 злата који се исплати јер се то надокнати од саме медаље која вам даје 5Г. Остале бустере заборавите на почетку. Када мало ојачате с времена на време искористите онај бустер од 1,79Г тај вам се више исплати када је у питању однос између злата и снаге коју добијете за то.

3.

True Mercenary

Или плаћеничка медаља, врло је омражена код великог броја играча јер подразумева ударање за велики број земаља. А то највероватније значи и за наше љуте непријатеље. Међутим само полако са њом, испунићете је треба имати стрпљења, сигуран сам да почетницима делује доста далеко али заиста није тако страшно. Моји савети код узимања ове медаље су следећи, прво ударајте за савезнике и то за мање државе, јер оне имају ратове доста ређе него велике силе. Па се нећете нађи у проблему да се морате селити у неку специфичну земљу само да одрадите неколико килова када вам остане свега неколико држава. После одрадите савезничке земље. У RW-овима ударајте слободно, међутим једино у биткама које су одавно решене. И где се не води права битка. Значи Србија добија 5-0 у рундама и 77% је зид рецимо. Неко ће рећи да је издаја али то више одговара Србији. Зашто ? Исход битке се неће променити, а ви ћете без сељења добити ту заставицу и бити ближе медаљи. Та медаља осим што сија на профилу (а то је небитно), она значи и чешће добијање 5 златника. Што ћете уложити у фирме или у бустере, а то је оно што ће корисити Србији касније. Тако да само мудро са решавањем ове више мисије него медаље. Након тога се преселите у супарничку земљу, обавезно са већим бројем савезника, како би што више заставица узели одатле да се не морате опет селити. Када сте у тој земљи трудите се да бирате битке у којима не ударате против Србије, углавном бирајте мање важне битке
и то оне где ваш утицај неће ништа променити.

4.


Базуке и Чоколадице

За разлику од неких ранијих времена, сада и врло млади играчи се могу окушати, па и освојити BH (Херој Битке) и CH (Херој Кампање) медаље.
Подребно је учланити се у неку војну јединицу и потрудити се да сваки дан освојите дневну награду за урађен задатак у виду чоколадице и базуке.
Базуке можете саставити на два начина, скупљањем делова који вам падну у току битке и испуњавањем мисије. Уколико сте базуку добили скупљањем делова из битке, њу можете сачувати за касније, тако што је нећете саставити одмах, већ ћете сачекати да се скупи једно 15-25 комада па ћете пробати да узмете рецимо БХ медаљу.
Са друге стране ако се базуку добили као награду за испуњен дневни задатак такву базуку не можете сачувати за касније јер је она већ састављена. Уколико имате оружје у инвентару на тај начин можете продужити њен век трајања али не задуго. Пошто млади играчи немају толико новца да ударају константно са оружјем, пре или касније ће и базука доћи на ред.5.Зарада на ерепублику

Економски део игре је прилично упропашћен, и све се своди на потребу играча да купују злато како би одржали своје профиле конкукрентнјим.
Уколико сте ипак као и сигуран сам велика већина играча овде само због играња и није вам до куповине злата од админа (или препродаваца). Онда је потребно мало укључити мозак како би се зарадило.

Један од савета је куповина фирми или земљишта у земљама где је национална валута те земље слабија од 1000 за један златник. Каква је ту уштеда заправо ?
Па погледајте добијете рецимо 5 златника од неке медаље и уколико желите да купите рецимо земљиште (које вреди 1000 националне валуте у свим земљама), у Србији ће вам бити потребно рецимо 1,8 златника, а у земљи где је национална валута слабија биће довољно свега 0,9-1Г. Тако да је ту велика уштеда, нарочито ако купујете више фирми/земљишта одједном.Једини проблем који би имали уколико бисте желели тако да поступите јесте то да бисте морали прво да промените држављанство. Не дају све земље тако лако своје држављанство па бисте морали да молите, али постоји доста земаља где су наши људи конгресмени (а они одобравају држављанство) тако да то није неизводљиво. Саветујем вам да се распитате користећи све социјалне аспекте игре... приватне поруке, шоут у јединици, шоут међу пријатељима, одлазак на чет канале (http://cbe001.chat.mibbit.com/), сервер ризон канал #eserbia а за остало се тамо распитајте.

Други начин је кориштење Monetary Marketa. Као и у стварно животу трудите се да зараћујете на разлици у коштању одређених валута у односима са другим, као и у различитим тренутцима. Рецимо пред огромне офанзиве, попусте које админ организује долази до већих промена на м.маркету уколико постоје велике промене ту су шансе и за велику зараду. Мана је то што морате некад чекати мало дуже да се обрну средства. Лично мислим да је ово део игре који је доста запостављен и мало играча га разуме и добро користи тако да уколико се посветите томе сигуран сам да можете добро зарађивати.

Трећи начин је шверц, купујте робу у земљама где су ти производи јефтини и продајте их тамо где су скупи.Можете и преко маркета а можете и без тога (како би избегли порезе)

Трудите се да хлеб и оружје купујете од проверених људи преко донација. На тај начин добићете више за мање, можда вама то неће изгледати пуно али временом
уштеда тим начином куповите ће бити велика.

Трудите се да имате што више пријатеља, контакта, то ће вам значити и за напредовање. И за евентуалне црне дане када ће вам нешто требати било гласови, било хлеб, оружје, било нека услуга... када одрастете и станете на своје ноге немојте заборавити да су и вама помагали... нека вас нови не смарају дајте им савет... учините ви њима као што су и вама други помагали... зезајте се и то је то... када се сморите од игре мало оладите ако и даље не желите уступите профил почетницима како Србија не би губила један профил.

6. Society Builder Medal

Ову медаљу можете релативно лако освојити тако што ћете рецимо позвати неколико вашим другара-пријатеља-комшију да се придруже макар на пар дана како би вам учинили услугу. Сигуран сам да свако има пар другара из школе којима то неће бити проблем. Уколико пак вам то не одговара или нећете да их смарате неким игрицама једноставно идите у неку играоницу и отворите пар налога. Можете стављати свој линк и разне чет канале, форуме, новине и друге сајтове. Треба мало бити упоран и сигуран сам да свако ко то заиста жели може учинити без неких већих потешкоћа. Уколико вам ни то не одговара увек можете платити некоме неколико златника за сваког мултија којег отвори преко вашег линка. Само будите опрезни са овим, јер много њих је добило ТРАЈАН бан због мулти налога. Немојте се залетати само због медаље на профилу.

7. Новине


Трудите се да пишете чланке који су везани за ерепублик... значи што мање такозваних трол и спам чланкова. Трудите се такође да вам је наслов везан за сам чланак. На тај начин ћете изградити кредибилитет и људи ће знати када год издате чланак да ће нешто корисно и занимљиво у њему прочитати.
То ће временом довести до тога да ћете и за неке просечне чланке добијати више гласова и субова него што би то иначе имали.
Уколико ипак не знате о чему да пишете или једноставно немате дар за то, а желите такође украсити ваш профил медаљицом није никаква срамота послати поруку и затражити претплату. Већина њих ће вам је радо дати, нарочито ако сте и ви њима дали.
Такође преко шаута и чета сада је могуће и за свега неколико дата узети медаљу уколико то одлучите.


Ово су неки корисни помоћни сајтови и скрипте које можете користи.

http://erep.root.se/Influence calculator. Одличан за рачунање унапред, колико ћете правити штете ако повећате снагу и ранк за одређен број поена.

http://erepublik-market.com/hospital.html
Erepublik-market.com
Можете видети када имате болнице на располагању, и из којих држава их можете користити. Осим тога има и доста других корисних ствари.

http://userscripts.org/scripts/show/49247
Erepublik Advanced. Скрипта помоћу које можете видети складиште на профилу, али и прерачува све производе у злато, можете видети колико штете наносите сваки дана, колико удараца имате, колико вам треба до наредне СС медаље, наредног ранка... одлична скрипта. Са скриптом игра је бар за 1/3 занимљивија.

Слободно напишите ако вас још нешто занима, није проблем да нешто додам у чланак.