ПРВИОТ ДОБИТНИК НА еПУЛИЦЕР (НАЈДОБРА СТАТИЈА ЗА СЕПТЕМВРИ)

Day 1,412, 08:57 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Belgium by El1teBE


ePulitzer Prize (НАЈДОБРА СТАТИЈА ВО СЕПТЕМВРИ)
http://www.erepublik.com/en/article/epulitzer-prize-1-1873315/1/20

ЈА ИМАМ ТАА ЧЕСТ И ЗАДОВОЛСТВО ВО ОВАА СТАТИЈА ДА ГО ОБЈАВАМ ПРВИОТ ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБРА СТАТИЈА ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2011 ГОДИНА.

AND THE WINNER IS...

Dushko Avramovski за статијата
[TOP] Did you know ? [Statistic & Analysis]

Душко во оваа статија има вложено навистина голем труд, и на крајот истиот се исплати. Тој стана првиот лауреат на оваа награда која понатаму ќе стане традиција, иако не беше оценет како најдобар ни од страна на читателите, ни од страна на Советот - впрочем, во овој случај беше активирано правилото - во случај на израмнет број поени помеѓу две или повеќе статии, наградата ја добива онаа статија која освоила повеќе гласови од членовите на Советот (затоа што сепак тие се тие кои ги донираат средствата за наградените). Тука и официјално го поканувам (заедно со Tomibair, како добитник на наградата за фотографија) да стане член на Советот на наградата за идниот месец, и да помогне во изборот на вториот добитник на еПулицер. Наградите се веќе доделени на двајцата лауреати, подолу може да видите и слики од церемонијата на свеченото доделување 😃 За да биде се транспарентно - еве како се одвиваше гласањето:

I ГЛАСОВИ ОД СОВЕТОТ НА еПУЛИЦЕРОВАТА НАГРАДА

5 поени за tomibair за статијата САБАЈЛЕЧКИ ШЛАЈМ[tomibair] (вкупно 21 глас)
4 поени за Dushko Avramovski за статијата [TOP] Did you know ? [Statistic & Analysis] (вкупно 17 гласа)
3 поени за MeDs Leinad за статијата Moj vesnik, moj stav (вкупно 14 гласа)
2 поени за Koteski за статијата Да ви се по****м... (вкупно 11 гласа)
1 поен за KralliMarko за статијата Кога ерепублик нема на 1 час! (вкупно 10 гласа)
0 поени за Strumjanin за статијата Уште еден предлог до идниот Претседател [ S T R ] (вкупно 9 гласа)

II ГЛАСОВИ ОД еГРАЃАНИТЕ

5 поени за MeDs Leinad за статијата Moj vesnik, moj stav (вкупно 48 гласа)
4 поени за Dushko Avramovski за статијата [TOP] Did you know ? [Statistic & Analysis] (вкупно 13 гласа)
3 поени за Koteski за статијата Да ви се по****м... (вкупно 11 гласа)
2 поени за tomibair за статијата САБАЈЛЕЧКИ ШЛАЈМ[tomibair] (вкупно 5 гласа)
1 поен за KralliMarko за статијата Кога ерепублик нема на 1 час! (вкупно 1 глас)
0 поени за Strumjanin за статијата Уште еден предлог до идниот Претседател [ S T R ] (0 гласа)

ВКУПЕН РЕЗУЛТАТ

6 место: Strumjanin за статијата Уште еден предлог до идниот Претседател [ S T R ] (0 поени)
5 место: KralliMarko за статијата Кога ерепублик нема на 1 час! (2 поени)
4 место: Koteski за статијата Да ви се по****м... (5 поени)
3 место: tomibair за статијата САБАЈЛЕЧКИ ШЛАЈМ[tomibair] (7 поени)
2 место: MeDs Leinad за статијата Moj vesnik, moj stav (8 поени)
1 место: Dushko Avramovski за статијата [TOP] Did you know ? [Statistic & Analysis] (8 поени)

ЗА КРАЈ, ЦЕРЕМОНИЈАТА НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НАГРАДИТЕ:

1. НАЈДОБРА СТАТИЈА


2. НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА


УШТЕ ЕДНАШ - ЧЕСТИТКИ ДО ДВАЈЦАТА!!!

ВЕ ПОВИКУВАМ СИТЕ ДА ДОНИРАТЕ УШТЕ ОД СЕГА ВАШИ ДОНАЦИИ (ТОА ШТО МОЖЕТЕ И КОЛКУ ШТО МОЖЕТЕ) ЗА НАГРАДАТА ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ, ЗА ИСТАТА ДА БИДЕ ШТО Е МОЖНО ПОГОЛЕМА И ПОПРИВЛЕЧНА.

ЗА SHOUT:
ПРВИОТ ДОБИТНИК НА еПУЛИЦЕР
http://www.erepublik.com/en/article/-1-1874402/1/20