За Базуките, Батъл Хиро медалите и сините сливи през пролетта

Day 1,340, 00:09 Published in Bulgaria Bulgaria by me440


Здраве желаем, компанията!

Не съм писал отдавна, но пък от друга страна и вие не сте ме чели отдавна, така че всичко е взаимно. Днеска ще съм кратък сериозен и безпристрастен. Направо няма да можете да познаете, че аз съм я писал тая статия.

Но стига празни приказки. Днес ще ви говоря за Базуката и Батъл Хиро медалите. Вчера с въвеждането на това оръжие много играчи си казаха ей сега и аз ще взема БХ медал. Ще пазя базуки докат не изпукам всичко в даден момент. (За тези дет все още си мислят че базуки не могат да се пазят, моля помислете какво ще стане ако имате по 15 пъти всяка една част, но не ги сглобявате).

Ако все още има хора, които не знаят как да си събират базуки, моля не четете по-надолу, така или иначе няма никакъв смисъл и няма да схванете нищичко.
Статията е малко излишна според мен, но няма нищо лошо в това да се напише, щото все има някой, който да не го е изчилсил това, което ще кажа .Така при сега създалата се ситуация въпросът, който ни интересува за БХ медала ще стане: „Как да комбинирам ударите с танк к5 и базука така че да направя възможмно най-голяма щета?”

За да ви отговоря ще трябва да приема някои неща за дадени. (Ако сте завършили 7-ми клас спокойно ще може да ги промените с индивидуалните ви характеристики).

1. Максимално здраве за презареждане – 600
2. Здраве, оставащо ви да презаредите 592 (може да е всяко число между 591 и 599, изчисленията не се променят важното е че ви дава 59 удара без таймера ви е спрян).
2. Здраве в началният момент 100.

Така при това положение вие вече сте готови да направите 88 удара за един рунд.
Как?
Слушайте внимателно, няма да повтарям. Така имате 100 кръв – правите 8 удара. След това имате 592 кръв – правите 59 удара, оставате на 22 кръв, правите още един удар, оставате на 12 кръв. Дотук 68 удара. Сега с математиката – ако сте почнали да биете в началото на рунда (1ва минута) и ви е оставало 30 мин до следващите 100 кръв, то в 31-та минута вие ще може да презаредите още 100 кръв = 10 удара. След това в 91-та минута ще имате още 100 кръв = 10 удара (за да не вземе да свърщи рунда, изчислете така че той да започва, когато ви остават по-малко от 30 мин до следващите 100 кръв) .
Колкото и да го смятам това са 88 удара. Мислих въртях суках, ама не мога да видя друг начин да вкарате повече удари без злато в 1 рунд.

Сега вече сме готови да решим проблема си с комбиниране на базука и удари с танк и как да максимизираме щетата си. Всичко се свежда до едно простичко линейно уравнение (У е щетата ви на удар с танк к5):

Х*5000 + (88-Х)У – max!
w.r.t. X+(88-😵=88

Сега вече е очевадно какво трябва да направим. Тъй като и двете уравнението за максимизиране е линейно, то няма глобален максимум. Т.е. ограничението идва от второто уравнение, което казва че можем да направим максимум 88 удара, без значение с какво оръжие. И сега вече всичко е простичко и се разделя на три случая.

У<5000. Ако щетата ви с танк е по-малка от тази с базука.
В този случай максималната ви щета е тази която ще направите удряйки само с базука. Т.е. 88*5000 = 440 000.

У=5000.
Безразлични сте дали ще удряте с базука или танк. Максималната ви щета отново е 440 000.

У>5000.
Правите повече щета с танкове, отколкото с базука. Максимум: 88*У!Извод: Ако разчитате да вземете БХ медал с комбинация от базука и удари с храна и танкове, съберете 30 базуки, направете 88 удара само с базука и разчитайте, че 440 000 ще са ви достатъчни.

За край, ще ви кажа само едно: Сините сливи като са зелени са червени, защото така им харесва! Направете им сечено, бъдете оранжеви!
Хайде със здраве и наздраве!