Ambient on/off

Join the new world

 

Македонец!!

Day 1,309, 00:09 Published in Republic of Macedonia (FYROM) Republic of Macedonia (FYROM) by Aerodromsko Dete

МАКЕДОНЕЦ СИ КОГА:
-Ѕидот ти е преполн со икони и слика од Гоце Делчев
-Во фрижидер секогаш имаш сланина
-Мајка ти дома има цела аптека и знае да ги лечи сите болести
-Мајка ти те вика СИНЕ иако си женско
-Мајка ти вика дека ќе те убие промаја
-Твоите мислат дека се е заговор
-Твоите мислат дека си НИКОЈ ако не дипломираш
-Сите те прашуваат колку пари си добил на свадба
-Пиеш кафе само за да можат да ти гледаат во филџанот
-Комшиите ти доаѓаат на кафе непоканети
-Доцниш два саати на забава и мислиш дека тоа е нормално
-Одиш кај баба ти и ти дава супа,сарма,јуфки,месо,млеко,слатко и љута ти е ако не изедеш се
-Уште саат време откако си станал да си одиш, разговараш со домаќините пред врата
-На масата во кујна имаш ставено пластична мушама
-Ѓубрето го фрлаш во кесите од пиљарот
-Нормално е на свадба да се канат 600 луѓе
-Твоите родители на одмор биле само ЕДНАШ и тоа во родната земја
-Твоите родители сакаат да купуваат повеќе касети од ЦД
-Мајка ти стално вика-ќе видиш ти кога ќе се врати татко ти
-Сите активности се запрени кога ќе ја слушнеш "Оган да го гори" или "Бисер Балкански"
-ЈА ТЕПАШ гeјлада НА ЕРЕПУБЛИК КАКО МАЛО ДЕТЕ

Шаут:
Македонец!!
http://www.erepublik.com/en/article/-1-1803807/1/20

 

Comments

I6or
I6or Day 1,309, 00:23

љољ

estipx
estipx Day 1,309, 00:28

Богами така е!

andrejbt
andrejbt Day 1,309, 02:50

haha , bravo taka e 😨

Mile10
Mile10 Day 1,309, 04:19

v+s

10MACEDON10
10MACEDON10 Day 1,309, 04:26

takoj si e 😃

KruserMK
KruserMK Day 1,309, 04:50

Што е право, право е.

Nkoko N feda
Nkoko N feda Day 1,309, 04:59

vote

Goran of Macedon
Goran of Macedon Day 1,309, 05:37

I dodavke:
Za dorucek imas cigara i dve jajca na tocak:)

benizver
benizver Day 1,309, 08:11

vrateno sub 267

Tatic Dejan
Tatic Dejan Day 1,309, 09:37

vote 59
sub 273
vrati ovde 😉
SUB za SUB
http://www.erepublik.com/en/newspaper/emakedonski-vesti-257313/1

vlado77
vlado77 Day 1,309, 23:37

Hahhaha Super,nasata realnost!!!

V & S interesna statija 🙂

S5620
S5620 Day 1,310, 04:13

MM Акција [ SUB FOR SUB ]
http://www.erepublik.com/en/article/mm-1-1804583/1/20

simonaSR
simonaSR Day 1,310, 05:41

hahah bravo 🙂
http://www.erepublik.com/en/newspaper/evoguemk-257759/1 imas v i sub od mene ako sakas vrati pozz

Marjan Treneski
Marjan Treneski Day 1,311, 04:32

vote 89
sub 321
vrati 😉

SUB za SUB
http://www.erepublik.com/en/newspaper/emakedonski-vesti-257313/1

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.