Тролене - основни категории

Day 1,275, 01:39 Published in Bulgaria Bulgaria by me440


Здраве желаем, компанията!

Къде одите, га ви нема? Настоящата статия е изключително важна по две причини.
1. Открехва една вратичка към необятна част от еРепубликата.
2. Трябва да си покажа що ми е готин вестника с новата си Евровизия - Както всички знаете, аз съм прост и такива неща не мога сам да си нарисувам, затова всички да кажем едно браво на Maimunqk !Та така... днес съм решил да опиша раазличните категории тролене, които съм засичал в пресата. Не претендирам за точност, изчерпателност или безпристрастност, затова и няма да се обидя на никого ако не доизчете статията до края или ме препсува в коментари или на лично. И така да започвам, че вече ми писна да се обяснявям. За прегледност, нагледност и угледност ще дам и реални примерчета от светлата медийна история на еБългария. Моля майстор-троловете да не се сърдят; някои титани ще бъдат пропуснати, за други въобще няма да се сетя, а на трети ме е гнус да им барам вестниците. Та така...1. Емоционално тролене
Това е най-често срещаната категория. Характеризира се с бързи, кратки статии и остър стил на изказване. Обикновено такъв тип тролене е в отговор на външен фактор – най-често друг трол. Авторите на такъв тип статии след създаването на първата се чувстват като в матрицата – имат два пътя пред себе си. Или избират да се сгушат тихичко, да охладят главата си и да скъсат завинаги с тролското в себе си, или вземат опияняващото червено хапче и влизат в тролското съсловие. За съжаление такъв тип статии често биват изтрити след кратък размисъл и по този начин се губят ценни писмени материали за обучение на идните поколения.

Примерни статии:
Пример 1
Пример 22. Интелектуално тролене
Изключително качествени произведения на тролското изкуство. Характерни са дългите, описателни статии, които на пръв поглед казват много, но когато се опиташ да надникнеш в съдържанието им, обикновено откриваш, че са по-празни от погледа на пияна тинейджърка в детска дискотека. При всички положения, умелото използване на стени от текст при този вид тролене обърква и дезориентира противника. Използването на множество факти е задължително. Обикновено е съчетан със същият тип коментари по пресата.

Примерни статии:
Пример 1
Пример 23. Язвително тролене
Това е най-грубият тип тролене. Често статиите са изпъстрени с директни обиди към опонента, придружени от графияни изображения, целящи да подсилят ефекта. Умелите майстори в тази категория са способни да накарат целите на статиите си да се самообесят или да оставят всякакви задължения и да теглят една майна на всичко дет мърда. Сами по себе си текстовите произведения съдържат изключително езиково богатство, на което и брадясал таксиметров шофьор би завидял. За съжаление майсторите на този вид тролене често биват лишавани насилствено от творенията им и награждавани с точици. Поради това такъв тип писмени доказателства е почти застрашен от изчезване.

Примерни статии:
Пример 1
Пример 2
4. Спортно тролене
Или тролене само заради спорта. Още известно и като проява на зависимост към тролизма. Това е един от приемливите и развлекателни видове тролене. За незапознатите, той изглежда силно подобен на язвителното тролене, но за авторът, както и за жертвата той няма същото значение. Обикновено статиите са много описателни и забавни, съдържат голям брой графични изображения и са изключително вредни за безпристрастните зрители – може да им причини трайни психически увреждания и приобщаване към тролският начин на живот.

Примерни статии:
Пример 1
Пример 2
5. СПАМ тролене
Най-неприятният вид тролене, поне по мое мнение. Често е дело на автори на емоционално тролене, избрали червеното хапче или на случайни жертви, засегнати от страничните ефекти на спортното тролене. Често статиите са трудни за определяне към коя категория спадат. Привидно, нямат точно определена жертва, нито точно определен смисъл. Често нямат и точно определени граматически правила. Целта на авторите е приобщаване към майсторите на спортното тролене, но тъй като определено им липсва муза, към която да насочат работите си, те остават недоразбрани и често определени като чисти спамери.

Примерни статии
Пример 1
Пример 2Хайде, това беше. Хвърлете сол през рамо, прекръстете се три пъти, препсувайте ме и пак си седнете на дупетата. И компанията, хайде останете си със здраве и наздраве!